Fjalët e Halloween-it që fillojnë me D (me përkufizim)

Fjalët e Halloween-it që fillojnë me D (me përkufizim)
Elmer Harper

Ka shumë fjalë për Halloween, por jo të gjitha fillojnë me shkronjën D. Në këtë postim ne kemi kërkuar fjalë të larta dhe të ulëta për fjalët që fillojnë me shkronjën D në mënyrë që t'i shtoni ato në fjalorin tuaj.

Fjalët e Halloween që fillojnë me D janë fjalë që përdoren zakonisht gjatë stinës së vjeshtës kur festohet Halloween. Këto fjalë përfshijnë Drakula, Vdekja, Djalli dhe Dekoratat. Drakula është një personazh i famshëm vampir që e ka origjinën nga romani i shkruar nga Bram Stoker.

Shiko gjithashtu: Pse njerëzit përfitojnë nga unë? (Ndryshoni sjelljen e tyre)

Vdekja shpesh lidhet me Halloween për shkak të lidhjes së saj me errësirën, shpirtrat dhe fantazmat. Djalli shihet si një figurë e keqe dhe shpesh portretizohet në dekorimet, kostumet dhe aksesorët e Halloween.

Zbukurimet janë një pjesë e madhe e Halloween-it dhe ato vijnë në tema të ndryshme, duke filluar nga e frikshme deri tek ato qesharake. Sa i përket mënyrës se si i përdorim këto fjalë, ato zakonisht përdoren në biseda, tregime dhe aktivitete të lidhura me Halloween, si p.sh. gdhendje kungujsh ose konkurse kostumesh.

Fjalët e Halloween që fillojnë me D ndihmojnë në krijimin e një atmosfere drithëruese gjatë festimit të Halloween. Shpresojmë që të shijoni listën tonë të pakufizuar më poshtë.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i gjuhës së trupit për kruarjen e kokës (çfarë do të thotë?)

Fjalët e Halloween-it që fillojnë me shkronjën D (Lista e plotë)

Djalli – Një qenie e mbinatyrshme që shpesh shoqërohet me të keqen dhe tundimin.
Dracula – Një vampir nga romani i famshëm i Bram Stoker –6 Fundi i jetës. <9. shpesh i përfaqësuar nga një skeletfigura.
Errësirë ​​– Mungesa e dritës ose e shkëlqimit; i lidhur me frikën dhe misterin.
Dungeon – Një dhomë nëntokësore që përdoret për burgosje ose tortura.
Demon – Një frymë e keqe ose krijesë e mbinatyrshme.
E tmerrshme – Jashtëzakonisht serioze ose urgjente; shpesh përdoret për të përshkruar një situatë të rrezikshme.
Prishja – Procesi i kalbjes ose i dekompozimit.
Tmerri – Një ndjenjë frike ose ankthi të madh.
I mallkuar – I dënuar me ndëshkim të përjetshëm në Ferr. Një fat i pashmangshëm ose një ngjarje e tmerrshme.
Djallëzor – Natyrë e keqe ose djallëzore.
Errësirë ​​– Duke u errësuar ose duke u bërë e errët. me vdekje; Përdoret shpesh për të përshkruar një pamje të zbehtë, fantazmë.
Demonike – e lidhur me demonët ose e ngjashme me të.
Vdekja – vdekja ose rënia e një personi.
Trapi i vdekjes – Një situatë ose vendndodhja e rrezikshme ose vdekjeprurëse. cayin – Procesi i kalbjes ose dekompozimit.
Gllabërim – Për të ngrënë ose konsumuar me lakmi ose në mënyrë shkatërruese.
Pa trup – Pa trup apo formë fizike.ose anomali.
Errësirë ​​– Për të bërë ose për t'u bërë i errët ose i zbehtë.
Drudge – Një person që bën punë të vështira dhe të rëndomta.
Dungeonmaster – Një person që kontrollon ose mbikëqyr një birucë në një lojë me role. Përdoret shpesh për të përshkruar një atmosferë të errët dhe të zymtë.
Deathwatch – Një vigjilje ose periudhë vëzhgimi mbi një person që po vdes.
I shthurur – Moralisht i korruptuar ose i lig.
Delirant – Në një gjendje eksitimi ose konfuzioni ekstrem. shpesh përdoret për të përshkruar një vend të vetmuar ose të braktisur.
I dënuar – I destinuar të dështojë ose të takojë një fat të tmerrshëm.
Maska vdekjeje – Një maskë ose përfaqësim i fytyrës së një personi pas vdekjes.
Errësirë ​​– Mungesa e dritës; përdoret shpesh për të përshkruar ndjenjën e frikës ose misterit.
Deadbolt – Një bravë që mund të hapet vetëm me një çelës ose kombinim.
Demonologjia – Studimi i demonëve dhe shpirtrave të këqij.
Doppelganger – Binjaku i dyfishtë ose identik i një personi; shpesh shoqërohet me fenomene të mbinatyrshme ose paranormale.
Zhdukje – Të zhdukesh ose të zhdukesh papritmas dhe në mënyrë misterioze.
Shqetësim – Të ndërpresësh ose të prishësh qetësinë ose rendin e diçkaje.
Drift – Të lëvizësh ngadalë dhe pa qëllim; përdoret shpesh për të përshkruar një prani fantazmë.
Druid – Një anëtar i një kelti të lashtëurdhri i priftërinjve.
Djallësia – Ligësi ose ligësi; shpesh i lidhur me forcat e mbinatyrshme.
Darkness Falls – Një frazë që përdoret shpesh për të përshkruar fillimin e rënies së natës ose një ngjarje të tmerrshme.
Demonik – I pushtuar nga një demon ose djall. frikë ose terror.
Dhuratat e vdekjes – Një term nga seria e Harry Potter që i referohet tre objekteve magjike që mund të mposhtin vdekjen. Goditje vdekjeprurëse – Një sulm fatal ose shkatërrues.
I rrënuar – I rraskapitur ose i prishur me kalimin e moshës.
Dematerializohet – Të zhduket ose të shpërndahet në asgjë.
Dreadnought – Një lloj luftanijeje, shpesh i lidhur me luftën dhe shkatërrimin. shpesh përdoret për të përshkruar një reagim ndaj diçkaje të mbinatyrshme.
Magjia e errët – Magjia që lidhet me forcat e liga ose keqdashëse.
Një rrugë qorre – Një rrugë ose rrugë që nuk të çon askund.
Dënim me vdekje – Një dënim me vdekje ose me vdekje. I lagësht ose i lagësht, shpesh i shoqëruar me kalbje dheprishje.
Shterrim – Korrupsion moral ose ligësi.
Festa e njeriut të vdekur – Një festë apo festë për nder të të vdekurve.
Dragoi – Një krijesë mitike që shpesh lidhet me zjarrin dhe shkatërrimin. skuadra e athit – Një grup njerëzish që kanë për detyrë të kryejnë ekzekutime ose atentate.
I mbytur – Të vdesësh duke u zhytur në ujë.
Mbretëron errësira – Një frazë që përdoret shpesh për të përshkruar një kohë të sundimit të lig ose keqdashës, një katastrofë tjetër të vdekjes, deri në një numër tjetër vdekjeprurës, deri në vdekje. ngjarje.
Avokati i Djallit – Një person që argumenton kundër një besimi ose pozicioni të pranuar përgjithësisht.
Dretërinë e shkretë – Një peizazh djerrë dhe bosh, shpesh i lidhur me mjediset postapokaliptike. rreziqe të panevojshme.
Zhvillimi – Për të prerë dhe hequr organet e brendshme të një personi ose kafshe.
Pushtimi demonik – Gjendja e të qenit i kontrolluar ose i ndikuar nga një demon ose shpirt i keq.
Vdekja e natës – Pjesa më e errët e natës. me rrezik dhemister.
Gjunja e vdekjes - Rrëmbimi i një zile për të shpallur një vdekje ose fatkeqësi.
Marrëveshja e djallit - Një marrëveshje ose marrëveshje me djallin, që shpesh rezulton në sakrificën e shpirtit të dikujt. shpirtrat e ased – Shpirtrat e të vdekurve, shpesh të shoqëruara me përndjekje dhe aktivitete paranormale.
Natë e tmerrshme – Një natë e mbushur me frikë dhe tmerr.
Maskë vdekjeje – Një maskë ose kallëp i bërë nga fytyra e një personi pasi të ketë vdekur. Kufoma në kalbje – Një trup i vdekur që është në proces të shpërbërjes dhe dekompozimit.
Efekti Doppelgänger – Fenomeni i të parit të binjakut të vet të dyfishtë ose identik.
Errësirë ​​mbyt

Fjalët e fundit kanë filluar me një listë të mendimeve të fundit shumë më lart në listën tonë përfundimtare të fjalëve. Megjithatë, ka shumë të tjera nëse gjeni ndonjë që nuk është në listë, ju lutemi dërgoni me email dhe ne do t'i shtojmë ato në listën tonë të fjalëve të Halloween. Deri herën tjetër faleminderit që lexoni.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.