Përshtypja e parë e gjuhës së trupit (Bëni një përshtypje të mirë)

Përshtypja e parë e gjuhës së trupit (Bëni një përshtypje të mirë)
Elmer Harper

Pyetja është se si të krijoni një përshtypje të parë të mirë apo të shkëlqyer, ka disa taktika të thjeshta të gjuhës së trupit që mund t'i përdorni për t'u siguruar që joverbalet tuaja janë në pikën e duhur. Në postim, ne do të eksplorojmë se si të lini një përshtypje të parë fantastike.

Të krijoni një përshtypje të parë të shkëlqyer është kritike sepse keni vetëm një shans për ta bërë këtë. Kjo ndodh në më pak se një sekondë, prandaj është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se si të bëni një të mirë.

Mënyra se si e mbani veten dhe mënyra se si e prezantoni veten janë faktorë të rëndësishëm për të krijuar një përshtypje të parë të shkëlqyer. Sigurohuni që të bëni kontakt me sy dhe të buzëqeshni kur takoni dikë për herë të parë. Qëndrimi drejt dhe mbajtja e krahëve anash ose para jush jep pamjen se jeni të sigurt dhe të arritshëm. Së fundi, sigurohuni që të jeni të rregulluar mirë dhe të keni erë të mirë. Këto këshilla duhet t'ju japin një shans të madh për të lënë një përshtypje të parë fantastike.

Është e rëndësishme të kuptoni së pari gjuhën e trupit.

Çfarë është gjuha e trupit?

Gjuha e trupit është një lloj komunikimi joverbal në të cilin sjelljet fizike, si qëndrimi, shenjat, gjestet dhe shprehjet e fytyrës, përcjellin mesazhe të rëndësishme. Këto mesazhe mund të jenë pozitive, negative ose neutrale.

Gjuha e trupit shpesh përdoret për të komunikuar emocionet. Për shembull, një buzëqeshje e vërtetë mund të përcjellë lumturi, ndërsa një anim i kokës mund të përcjellë interes. Shprehjet e fytyrës janë të rëndësishmepjesë e gjuhës së trupit dhe mund të përcjellë një gamë të gjerë emocionesh.

Gjuha e trupit mund të përdoret gjithashtu për të përcjellë informacione rreth synimeve të një personi. Për shembull, trokitja e këmbës mund të komunikojë padurim, ndërsa kryqëzimi i krahëve mund të komunikojë mbrojtje.

Në përgjithësi, gjuha e trupit është një mjet i fuqishëm që mund të përdoret për të komunikuar një gamë të gjerë mesazhesh. Është e rëndësishme të jemi të vetëdijshëm për sinjalet e ndryshme që lëshojnë trupat tanë, në mënyrë që të kuptojmë më mirë komunikimin që ndodh rreth nesh.

Si e përdorni gjuhën e trupit tuaj?

Gjuha e trupit mund të përdoret për të interpretuar atë që një person mund të jetë duke menduar ose ndjerë, edhe nëse ata nuk e shprehin atë me fjalë. Sinjalet joverbale mund të komunikojnë shumë informacione dhe është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për to kur ndërveproni me të tjerët. Për më shumë këshilla rreth kësaj, shikoni Si të përmirësoni gjuhën e trupit tuaj (Mënyra të fuqishme)

7 përshtypjet e para të gjuhës së trupit.

  1. Të qeshur
  2. Kontakt i mirë me sy
  3. Qëndrimi i hapur
  4. Qëndrimi i hapur
  5. <885>Jo i përkulur 8>
  6. Të kesh një ton të këndshëm zëri

Buzëqeshje.

Një buzëqeshje është një shenjë universale e lumturisë dhe është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të lënë përshtypjen e parë. Kur takoni dikë të ri, një buzëqeshje i bën të kuptojë se jeni të lumtur ta shihni dhe se jeni miqësor. Një buzëqeshje gjithashtu mund ta bëjë dikë të ndihet më rehat,gjë që është e rëndësishme kur takon dikë për herë të parë.

Shiko gjithashtu: Pse një vajzë do të ulet në prehrin tuaj (gjuha e trupit)

"Një buzëqeshje është një nga mënyrat më të mira për të lënë një përshtypje të parë të shkëlqyer."

Kontakti me sy.

Kontakti me sy është akti i shikimit në sytë e një personi tjetër. Është një shenjë interesi dhe angazhimi dhe mund të përdoret për të komunikuar shumë gjëra të ndryshme. Marrja e kontaktit me sy është një pjesë e rëndësishme për të krijuar një përshtypje të parë të shkëlqyer.

Qëndrimi i hapur.

Qëndrimi i hapur është kur trupi juaj është përballë personit me të cilin po flisni dhe keni një qëndrim të hapur dhe të relaksuar. Ky lloj qëndrimi ju bën të dukeni të afrueshëm dhe të sigurt, gjë që është e rëndësishme për të lënë një përshtypje të parë të mirë.

Të përkulesh brenda.

Ka shumë arsye pse të përkulesh mund të lërë një përshtypje të parë të mirë. Së pari, tregon se jeni të interesuar për personin me të cilin po flisni dhe se jeni të gatshëm të përfshiheni në bisedë. Për më tepër, animi mund t'ju bëjë të dukeni më të sigurt dhe më të sigurt, gjë që mund të jetë cilësi pozitive në përshtypjen e parë. Së fundi, përkulja mund të përçojë gjithashtu një ndjenjë ngrohtësie dhe miqësie, duke treguar se jeni dikush që është i arritshëm dhe i lehtë për t'u folur. Të gjithë këta faktorë së bashku mund të krijojnë një përshtypje të parë të fortë dhe të favorshme.

Thja e kokës

Thja e kokës është një gjest që tregon se jeni të interesuar dhe të angazhuar në atë që personi tjetër po thotë. Është një sinjal joverbal që komunikon tuajingatishmëria për të dëgjuar dhe për të krijuar një raport me personin tjetër. Kur bëni një përshtypje të parë të mirë, kjo mund të hapë mundësi për biseda të mëtejshme dhe ndërtimin e marrëdhënieve.

Pasqyrimi

Pasqyrimi është një formë e komunikimit joverbal ku një person kopjon gjuhën e trupit të një tjetri. Shpesh përdoret si një mënyrë për të ndërtuar raporte dhe për të krijuar një ndjenjë të mirëkuptimit të ndërsjellë. Kur bëhet siç duhet, pasqyrimi mund të ndihmojë në krijimin e një përshtypjeje të parë të shkëlqyer dhe ta bëjë personin tjetër të ndihet më rehat.

Të kesh një ton të këndshëm zëri.

Një ton i këndshëm zëri është një nga përbërësit kryesorë për të krijuar një përshtypje të parë të mirë. Kur takojmë dikë për herë të parë, ne krijojmë një përshtypje për të bazuar në një sërë faktorësh, duke përfshirë pamjen e tyre dhe mënyrën se si ai flet. Një ton i këndshëm i zërit mund ta bëjë dikë të duket më miqësor dhe i afrueshëm, gjë që ka të ngjarë të rezultojë në një përshtypje të parë pozitive.

Tani do të shqyrtojmë pyetjet më të shpeshta.

Shiko gjithashtu: Si të kuptoni nëse burri juaj po tradhton (shenjat e mashtrimit)

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë është në përshtypjen e parë?

Përshtypjet e para mund të jenë të rëndësishme për ata që thonë se kush mund të jetë shpesh. Kur njerëzit takojnë dikë për herë të parë, ata zakonisht marrin parasysh gjuhën e trupit të tyre dhe mënyrën se si e shprehin veten. Nga kjo, njerëzit mund të krijojnë një përshtypje për personin. Përshtypjet e para janëjo gjithmonë të sakta, por ato mund t'u japin njerëzve një ide të përgjithshme se kush është dikush.

Ne na duhet vetëm një pjesë e sekondës për të krijuar një përshtypje për dikë, llogarisni.

Pse janë të rëndësishme përshtypjet e para?

Përshtypjet e para janë të rëndësishme sepse na lejojnë të krijojmë një opinion për dikë bazuar në sjelljen ose pamjen e tij fillestare. Kjo mund të jetë e dobishme në situata sociale pasi na jep një pikënisje për bisedë dhe na lejon të vlerësojmë nëse duam të ndërveprojmë më tej me personin.

Përshtypjet e para mund të jenë gjithashtu të rëndësishme në situatat profesionale, pasi ato mund t'u japin punëdhënësve një ide për personalitetin tonë dhe se si mund të përshtatemi në organizatën e tyre.

Është e rëndësishme të jemi të vetëdijshëm për gjuhën tonë, si t'u japim të tjerëve përshtypjen e trupit tonë, si dhe t'u japim të tjerëve përshtypjet tona si të jemi të vetëdijshëm për ta. mendimet dhe ndjenjat.

Jini të përgatitur për përshtypjet e para

Përshtypjet e para janë të rëndësishme. Ato mund të jenë ndryshimi midis gjetjes së një pune ose jo, krijimit të një shoku të ri ose të qenit i pasjellshëm ose joprofesionist. Kur takoni dikë për herë të parë, ai krijon një përshtypje për ju bazuar në pamjen tuaj, gjuhën e trupit dhe mënyrën se si ndërveproni me të.

Ju kujdeseni shumë për të lënë një përshtypje të parë të mirë, kështu që visheni bukur dhe sigurohuni që të buzëqeshni dhe të keni kontakt me sy. Ju dëshironi të dukeni si të sigurt, miqësor dhe të hapur. Gjuha e trupit tuajgjithashtu i përcjell këto gjëra - nëse keni qëndrim të mirë dhe bëni gjeste që tregojnë se jeni të interesuar për atë që thotë personi tjetër, ata do ta kuptojnë këtë.

Të ndërveprosh me dikë është më shumë sesa thjesht ajo që thua - është edhe mënyra se si e thua. Toni i zërit tuaj, shprehjet e fytyrës dhe madje edhe zgjedhja e fjalëve luajnë një rol në mënyrën se si dikush ju percepton. Pra, kur takoni dikë të ri, jini të vetëdijshëm për të gjitha këto gjëra dhe përpiquni të bëni më të mirën përpara.

Si ndikon gjuha e trupit në përshtypjen tuaj të parë?

Përshtypjet e para shpesh bazohen në gjuhën e trupit dhe mund të jetë e vështirë të ndryshohen pasi të krijohen. Nëse doni të lini një përshtypje të parë të mirë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për gjuhën e trupit tuaj dhe çfarë mund të thotë për ju.

Buzëqeshja, mbajtja e kontaktit me sy dhe qëndrimi i hapur janë të gjitha shenja besimi dhe afrueshmërie. Nga ana tjetër, kryqëzimi i krahëve ose këmbëve, shikimi poshtë ose shmangia e kontaktit me sy mund të krijojë përshtypjen se nuk jeni të interesuar ose pa vetëbesim. Duke i kushtuar vëmendje gjuhës së trupit tuaj, mund të krijoni një përshtypje të parë më të mirë dhe të siguroheni që po përcillni mesazhin që dëshironi të dërgoni.

Cilët janë 3 shembujt e përshtypjeve të para?

Këtu janë tre shembuj të përshtypjeve të para:

1. Mënyra se si visheni – Nëse visheni bukur, njerëzit do t'ju perceptojnë si profesionistdhe të bashkuar. Nga ana tjetër, nëse visheni pa kujdes, njerëzit mund t'ju perceptojnë si të ngadaltë dhe të painteresuar.

2. Mënyra se si flisni - Nëse flisni me vetëbesim dhe qartësi, njerëzit do t'ju perceptojnë si të aftë dhe të besueshëm. Megjithatë, nëse mërmërini ose flisni në mënyrë të pasigurt, njerëzit mund t'ju perceptojnë si nervoz ose të pasigurt për veten tuaj.

3. Mënyra se si veproni – Nëse silleni miqësor dhe i afrueshëm, njerëzit do t'ju perceptojnë si mikpritës dhe të lehtë për t'u folur. Megjithatë, nëse silleni i izoluar ose i përmbajtur, njerëzit mund t'ju perceptojnë si të painteresuar ose të paarritshëm.

Çfarë e bën një përshtypje të parë të keqe?

Ka disa gjëra që mund të bëjnë një përshtypje të keqe të parë, si p.sh. të qenit i vonuar, i shpifur ose duke u dukur i painteresuar. Përshtypjet e para janë të rëndësishme sepse ato mund të vendosin tonin për pjesën tjetër të ndërveprimit. Nëse bëni një përshtypje të parë të keqe, mund të jetë e vështirë të rikuperoheni.

Përpiquni të shmangni kryqëzimin e krahëve ose këmbëve, pasi kjo mund t'ju bëjë të dukeni të mbyllur. Në vend të kësaj, mbani një qëndrim të hapur duke kryqëzuar krahët dhe këmbët dhe duke u përballur me personin me të cilin po flisni.

Mendimet e fundit

Kur bëhet fjalë për të lënë një përshtypje të mirë të parë me gjuhën e trupit tuaj, ka disa mjete dhe teknika që mund t'i përdorni për të vënë përpara këmbën tuaj më të mirë. Shpresojmë që ky postim t'u ketë përgjigjur pyetjeve tuaja dhe të keni shijuar ta lexoni atë. Deri herën tjetër faleminderit për leximin.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.