Gjuha e trupit që prek veshin (kuptoni fjalën joverbale)

Gjuha e trupit që prek veshin (kuptoni fjalën joverbale)
Elmer Harper

A keni vënë re ndonjëherë dikë duke i prekur veshin dhe keni pyetur veten se çfarë do të thotë nga këndvështrimi i gjuhës së trupit? Nëse po, ju keni ardhur në vendin e duhur për ta kuptuar atë. Ne do të hedhim një vështrim të thellë në kuptimin e vërtetë jo-verbal.

Të prekësh veshin tuaj njihet si një përshtatës, i njohur gjithashtu si një rregullim , është një mekanizëm përballues që na ndihmon të ndihemi më rehat në një situatë. Prekja ose tërheqja e pjesës së veshit mund të jetë një shenjë se diçka nuk është në rregull me atë person.

Prekja e veshit me dorën tuaj mund të tregojë mosbesim, pasiguri ose që nuk jeni dakord me atë që u tha. Mund të jetë gjithashtu një rregullator për të ndihmuar në vetë-qetësimin e një shenje nervozizmi, sikleti, ndrojeje ose stresi.

Është një fakt i njohur që njerëzit shfaqin sjellje të caktuara për të treguar se diçka nuk është në rregull. Një nga shenjat më të zakonshme të shqetësimit është akti i fërkimit ose prekjes së lobit të veshit.

Mund të ketë shumë arsye që dikush të prekë veshin e tij siç do të zbulojmë më vonë. Por, që të shkojmë shumë përpara, duhet të kuptojmë një pjesë të rëndësishme të leximit të gjuhës së trupit, që është konteksti.

Pra, çfarë është konteksti dhe si do të na ndihmojë të kuptojmë se çfarë po ndodh? Ne do t'i hedhim një vështrim më pas.

Cili është konteksti nga këndvështrimi i gjuhës së trupit?

Konteksti është informacioni që rrethon një ngjarje të caktuar. Është informacioni që ka lidhje me asituatë.

Gjuha e trupit ka dy kuptime. E para është komunikimi joverbal përmes gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve. Kuptimi i dytë është një interpretim i asaj që do të thotë gjuha e trupit të dikujt në një situatë të caktuar.

Pra, ju mund të mendoni për kontekstin si ky: çfarë po ndodh rreth një personi, me kë janë dhe çfarë është biseda. Kjo do t'ju ofrojë pika të dhënash që mund t'i përdorni kur përpiqeni të kuptoni pse një person po prek veshin e tij në radhë të parë.

Ka një rregull të madh kur analizoni gjuhën e trupit të dikujt dhe ai është se nuk ka absolute. Asnjë sugjerim joverbal nuk do të thotë një gjë. Ju duhet të lexoni gjuhën e trupit në ndërrime informacioni të quajtur grupe.

Një grup është një grup gjestesh ose shenjash të gjuhës së trupit që kanë kuptim së bashku. Në shembullin e mëposhtëm, duket se folësi ndihet nervoz sepse po anon nga ju. Në përgjithësi, gjuha e trupit të tyre bërtet se nuk duan të flasin me të tani.

Kanë duart e mbledhura, këmbët e tyre janë të drejtuara nga dera dhe vazhdimisht fërkojnë veshin. Kjo është një e dhënë që personi dëshiron të largohet.

Në vijim do të hedhim një vështrim në 15 arsyet pse një person do të prekë veshin e tij.

15 Arsyet pse një person do të prekë veshin e tij.

Të gjitha sa më poshtë varen nga konteksti, kështu që kur t'i shihni ato, mendoni se çfarë po ndodh përrethata për t'ju dhënë të dhëna përpara se të bëni supozimin tuaj.

 1. Dëgjoni dikë me vëmendje.
 2. Të mendoni se çfarë të thoni. 10>
 3. Kontrolloni për të parë nëse është diçka në veshin tuaj.
 4. Nervozizëm ose nervozizëm.
 5. Rregullimi i një vathi.
 6. Kruhet veshi.
 7. Kufjet nuk i përshtaten mirë.
 8. Për të kontrolluar nëse kufjet është ende aty.
 9. Për të kontrolluar nëse aparati i dëgjimit është ende aty.
 10. Prekja është një zakon.
 11. Kruhet veshi.
 12. Veshi i nxehtë.
 13. Veshi i ftohtë.
 14. Dhimbje në vesh.
 15. Për të bllokuar zhurmën.

Më pas, do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të zakonshme kur bëhet fjalë për prekjen e veshit.

Pyetje të shpeshta

Cili është kuptimi i gjuhës së trupit të prekësh veshin?

Prekja e llapës së veshit shpesh tregon se personi po dëgjon ju me vëmendje dhe ka empati për ju. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata janë të lodhur ose të mërzitur dhe duan të ndalojnë së foluri me ju.

Një nga format më të zakonshme të gjuhës së trupit si dhe një nga më të dukshmet është prekja e llapës së veshit, gjë që ne e shohim të bërë. nga njerëz që dëgjojnë me vëmendje dhe ndjejnë empati me atë që të tjerët kanë për të thënë.

Akti gjithashtu mund të jetë i lodhur, që do të thotë se ata duan të ndalojnë së foluri me ju sepse janë të lodhur ose të mërzitur, por gjithashtu mund të do të thotë diçka krejtësisht tjetër!

Ështëështë e rëndësishme ta mbani parasysh këtë kur vëzhgoni gjuhën e trupit të dikujt, por vlen të përmendet gjithashtu se konteksti është thelbësor. Ju nevojiten më shumë se vetëm një pjesë të të dhënave të gjuhës së trupit përpara se të vendosni për një "lexim" të asaj që dikush po kalon.

A është prekja e veshit një shenjë tërheqëse në gjuhën e trupit?

Të anosh pak kokën në mënyrë që ata të shohin veshin mund të jetë një mënyrë për të sugjeruar se jeni vërtet duke dëgjuar dhe të interesuar për atë që ata kanë për të thënë.

Të prekni ose të luani me lobin e veshit tuaj gjithashtu mund të të jetë një shenjë tërheqjeje sepse është i njëjti gjest që përdoret kur flirton.

Çfarë do të thotë kur dikush ia prek veshin ndërsa flet?

Kur dikush i prek veshin ndërsa flet, mund të ketë shumë kuptime në varësi të kontekstit. Mund të nënkuptojë se ata po dëgjojnë bisedën e dikujt tjetër, janë të dëmtuar në dëgjim ose janë në telefon.

Shiko gjithashtu: Si mund të ndikojë gjuha e trupit në komunikim

Disa njerëz prekin veshët e tyre kur duan të dëgjojnë më mirë ose kur duan të mendojnë për atë që thuhet. Mund të tregojë gjithashtu se një person është në telefon.

Shumë njerëz prekin veshët e tyre kur ka shumë zhurmë në sfond për të dëgjuar më mirë.

Çfarë do të thotë Tërheqja e veshëve në gjuhën e trupit?

Akti i tërheqjes Veshi i dikujt është një shfaqje dashurie në shumë kultura dhe mund të bëhet si shenjë kujdesi ndaj një personi tjetër, kafshës shtëpiake ose vetes.

Gesti shpesh nënkuptonata ndihen të ngushëlluar ose të kënaqur në një farë mënyre, edhe pse nuk ka gjithmonë të njëjtin kuptim.

Kini parasysh faktin që xhaxhai juaj të tërhiqte veshin si fëmijë dhe ti e urrente, por tregoi se si ai ishte afër jush – jo shumë njerëz do ta bënin një gjë të tillë.

A është të prekësh veshin një shenjë gënjeshtër?

Jo, prekja e veshit nuk është shenjë gënjeshtrash. Hulumtimet kanë treguar se njerëzit që gënjejnë do të prekin, gërvishtin ose marrin veshin më shpesh sesa dikush që thotë të vërtetën.

Duke thënë këtë, ne duhet të marrim parasysh kontekstin që shohim këto shenja.

Duhet të ketë një ndryshim në bazën dhe grupet e informacionit të mbledhur përpara se të mund të dalloni nëse dikush gënjen apo edhe të ketë ndonjë dyshim për një gënjeshtër. Është më e ndërlikuar sesa të prekësh vetëm veshin.

A i prekin njerëzit veshët kur gënjejnë?

A i prekin njerëzit veshët kur gënjejnë? Kjo është një pyetje e vështirë për t'iu përgjigjur përfundimisht, sepse ka shumë faktorë që mund të ndikojnë nëse dikush prek ose jo veshët e tyre kur gënjen.

Për shembull, nëse dikush ndihet fajtor për gënjeshtra, mund të ketë më shumë gjasa të prekë veshët e tij si një mënyrë vetë-ngushëllimi.

Ose, nëse dikush po përpiqet të mbulojë një gënjeshtër duke e bërë veten të duket më i besueshëm, ai mund të shmangë prekjen e veshëve për të mos dhënë asnjë shenjë treguese.

Në fund të fundit, është e vështirë të thuhet me sigurinëse njerëzit prekin apo jo veshët e tyre kur gënjejnë, pasi kjo varet nga individi dhe rrethanat.

Çfarë do të thotë skuqja e veshëve?

Skuqja e veshëve është një shenjë e zakonshme se dikush po turpërohet më shumë kur sheh majat e veshëve të ndryshojnë ngjyrë.

Shiko gjithashtu: Ai kaloi përmes telefonit tim ndërsa unë isha duke fjetur (i dashuri)

Ai person është duke pasur një reagim fizik, duke menduar për atë që sapo është thënë ose ka ndodhur, do t'ju japë një tregues të fortë se çfarë ka shkaktuar skuqjen e veshit.

Skuqja është e zakonshme në të gjithë trupin, por shfaqet edhe në llapët e veshit. Shpesh është një shenjë stresi, eksitimi, sikleti dhe nervozizmi.

Ndonjëherë një person do të skuqet pa ndonjë arsye të veçantë për stres, ose skuqja mund të shkaktohet nga faktorë të tjerë si niveli i aktivitetit të tij fizik. Besohet se kjo rrjedhje e gjakut në lëkurë do të thotë se jemi më të nxehtë se normalja dhe se freskohemi nga minuta në orë falë saj.

Skuqja ndodh kur hormonet e adrenalinës dhe kortizolit kalojnë nëpër trupin tuaj. Ky hormon largon rrjedhjen e gjakut nga sistemi tretës & e ridrejton atë në grupet kryesore të muskujve, gjë që u jep atyre një shpërthim energjie.

Sipas ekspertëve të gjuhës së trupit, ne mund të shohim disa nga këto shenja të tjera nervore si skuqja, dridhja e duarve, ulja e volumit të zërit, shmangia e kontaktit me sy, etj. .

Çfarë është kapja e veshit?

Personi ngrihet lart dhe kap, gërvisht,ose lot në vesh ose në vesh. Një person gjithashtu mund të rrotullojë një vath ose ta lirojë atë në vend që ta kap.

Mbulimi i veshëve është një shenjë e ndjenjës së mbingarkesës, që zakonisht shihet tek fëmijët që nuk kanë mësuar të minimizojnë gjestin. Kapja e veshit lidhet me ata që përjetojnë stres, por zakonisht shërben thjesht si një mënyrë për të lehtësuar kruajtjen.

Çfarë do të thotë të luash me veshin tënd?

Kur dikush "po luan me veshin e tij ”, ata zakonisht përpiqen të heqin qafe një kruajtje ose të lehtësojnë presionin. Megjithatë, kjo sjellje mund të tregojë gjithashtu se personi është nervoz ose i shqetësuar.

Nëse dikush që njihni po luan vazhdimisht me veshin e tij, mund të ia vlen ta pyesni nëse gjithçka është në rregull.

Pse një djalë do të të prekë veshin?

Ka shumë arsye pse një djalë mund të të prekë veshin. Ndoshta ai po përpiqet të jetë flirtues, ose ndoshta thjesht i pëlqen mënyra se si dukeni.

Ndoshta ai po përpiqet të tërheqë vëmendjen tuaj, ose ndoshta është thjesht miqësor. Cilado qoftë arsyeja, sigurisht që është e mundur që një djalë mund të të prekë veshin për shumë arsye.

Çfarë do të thotë kur dikush vazhdon të prekë veshin e tij?

Kur dikush vazhdon të prekë veshin është një shenjë e pasigurisë, pasigurisë dhe shqetësimit. Ky gjest përdoret shpesh kur dikush nuk është i sigurt se çfarë të thotë ose kur ndihet nën presion. E gjitha kjo varet nga konteksti.

Mendimet përfundimtare

Prekja e veshitnga këndvështrimi i gjuhës së trupit mund të ketë kuptime të ndryshme në varësi të kontekstit të situatës. Shpresoj se keni gjetur përgjigjen që po kërkoni deri herën tjetër, qëndroni të sigurt.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.