Justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna (arsye për t'u larguar)

Justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna (arsye për t'u larguar)
Elmer Harper

Nëse po kërkoni një justifikim të mirë për t'u larguar herët nga puna, keni ardhur në vendin e duhur. Ne kemi renditur 30 nga arsyetimet më të mira për të lënë punën. Mund t'ju duhet të largoheni nga puna për arsye personale ose thjesht dëshironi pak pushim, cilado qoftë arsyeja që ne nuk do t'ju gjykojmë këtu. Shpresojmë se mund të zgjidhni një nga arsyetimet për t'u larguar herët nga puna.

30 justifikime për t'u larguar herët nga puna.

 1. Nuk po ndiheni mirë .
 2. Keni një takim me mjekun .
 3. Duhet ta merrni fëmijën tuaj nga shkolla. Makina juaj u prish rrugës për në punë.
 4. Gjyshi im është në spital .
 5. Më duhet të shkoj te dentisti .
 6. Do të jem vonë për takimin tim të terapisë .
 7. Ti ke dhimbje koke grupore> <5 Prindërit të ka thirrur në shkollë. jeni të sëmurë.
 8. Lavatriçe juaj është prishur.
 9. Duhet ta çoni makinën tuaj në garazh .
 10. Ju keni shpuar gomë.
 11. Dikush ju ka thyer xhamin e makinës.
 12. Dikush ju ka thyer dyshemenë. .
 13. I stresuar.
 14. Shëndeti mendor.
 15. Tërhequr një muskul.
 16. Macja jote është e sëmurë.
 17. Qeni yt është i sëmurë. <78>
 18. Ti është sëmurë. r shtëpidhe duke ofruar një arsye të vlefshme pse duhet të largoheni. Në varësi të politikës së lejes së kompanisë suaj, mund t'ju duhet të jepni njoftim paraprak ose të merrni miratim përpara se të largoheni herët. Por për sa kohë që ndiqni procedurat e duhura, kërkesa për t'u larguar herët nuk duhet të jetë problem.

  Mendimet përfundimtare

  Kur bëhet fjalë për justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna, ka kaq shumë 30 të mësipërmet që ne mendojmë se janë më të mirat. Kur kërkoni të largoheni herët, duhet të merrni parasysh justifikimet e zakonshme që kanë funksionuar për të tjerët dhe t'i ndiqni ato. Gjithmonë duhet të kërkoni leje për t'u larguar herët nga puna dhe të siguroheni që puna juaj të jetë e përditësuar ose e kaluar në mënyrë korrekte. Shpresojmë të keni gjetur përgjigjen që keni kërkuar në postim.

  është në zjarr.
 19. Ju keni qenë të sëmurë në tualete.
 20. Ndiheni të mbingarkuar dhe të stresuar.
 21. Diçka dramatike ka ndryshuar në botë dhe ju ndiheni të frikësuar.
 22. Ju jeni duke u divorcuar dhe ju duhet të shkoni në gjykatë<68> dhe keni nevojë për të parë një avokat. 9>

  Nuk po ndihesh mirë.

  Nuk po ndihesh mirë. Keni një dhimbje koke, dhimbje barku, ose thjesht ndiheni shumë të lodhur. Të gjitha këto janë justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna. Nëse nuk mund të përqendroheni ose ndiheni shumë të sëmurë për të punuar, atëherë është më mirë të shkoni në shtëpi dhe të pushoni. Shefi juaj do ta kuptojë dhe vlerësojë ndershmërinë tuaj.

  Shiko gjithashtu: Narcistët shkatërrojnë atë që nuk mund të kontrollojnë (humbin kontrollin)

  Ju keni një takim me një mjek.

  Nëse keni një takim me një mjek, mund të jeni në gjendje të largoheni nga puna herët. Disa punëdhënës mund të kërkojnë një shënim nga mjeku juaj, por shumë do ta kuptojnë nëse duhet të largoheni për një takim. Ju gjithashtu mund të jeni në gjendje të ricaktoni takimin tuaj për një kohë kur nuk jeni duke punuar.

  Duhet ta merrni fëmijën tuaj nga shkolla.

  Ka disa justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna. Nëse duhet ta merrni fëmijën tuaj nga shkolla. Në përgjithësi, çdo arsye që është vërtet jashtë kontrollit tuaj dhe që kërkon vëmendjen tuaj është një justifikim i mirë për t'u larguar nga puna para kohe.

  Ju keni një urgjencë personale.

  Nëse keni një urgjencë personale, është krejtësisht e pranueshme të largoheni herët nga puna. Disa justifikime të mira përlargimi nga puna para kohe përfshin:

  Shiko gjithashtu: Krahët e palosur në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë krahët e kryqëzuar?)

  Jeni të sëmurë dhe keni nevojë të shkoni te mjeku. Ju keni një urgjencë familjare. Ju duhet të kujdeseni për biznesin personal. Ndiheni të mbingarkuar dhe keni nevojë për pak kohë për veten tuaj.

  Nëse keni një urgjencë personale, është e rëndësishme të njoftoni shefin ose mbikëqyrësit tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Ata ka të ngjarë të jenë të kuptueshëm dhe të përshtatshëm.

  Makina juaj u prish rrugës për në punë.

  Makina juaj u prish gjatë rrugës për në punë. Ju është dashur të telefononi një kamion tërheqës dhe më pas të prisni që të mbërrinte. Në momentin që e morët makinën tuaj në një garazh aty pranë, ishte tashmë mesditë. Ju thirrët shefin tuaj dhe i shpjegove situatën. Ai tha se nuk ishte problem dhe se mund të largoheshe herët.

  Gjyshi im është në spital.

  Gjyshi është në spital dhe unë duhet të largohem nga puna herët që të shkoj t'i shoh.

  Më duhet të shkoj te dentisti.

  Ka një sërë justifikimesh të mira për t'u larguar herët nga puna. Nëse keni një takim me dentistin, për shembull, mund të shpjegoni se duhet të largoheni herët për ta bërë atë në kohë. Disa punëdhënës do të kërkojnë prova, prandaj sigurohuni që t'i keni disa nëpërmjet një mesazhi ose takimi.

  Do të jem vonë për takimin tim të terapisë.

  Do të jem vonë për takimin tim të terapisë. Më vjen keq, por duhet të largohem nga puna herët. Do ta kompensoj kohën më vonë. Nëse keni probleme personale të vazhdueshme, terapia është një mënyrë e shkëlqyer për tëkorrigjoje këtë.

  Ke dhimbje koke grupore.

  Më vjen keq që më duhet të largohem nga puna herët, por vërtet nuk ndihem mirë. Mendoj se mund të kem dhimbje koke grupore. Kohët e fundit i kam marrë shumë dhe me të vërtetë kanë filluar të më ndërhyjnë në punën time. Shpresoj që të mos keni problem nëse marr pjesën tjetër të ditës pushim. Dhimbjet e kokës grupore janë më të rënda se ato normale dhe është e pamundur të punosh në këto kushte.

  Shkolla ka thirrur për fëmijën tuaj.

  Shkolla ka telefonuar për fëmijën tuaj. Këtu janë disa justifikime të mira për t'u larguar herët nga puna:

  1) Fëmija juaj është i sëmurë dhe duhet të merret.

  2) Ka një ngjarje shkollore ku duhet të merrni pjesë.

  3) Keni një takim me mjekun.

  4) Makina juaj u prish dhe ju duhet ta rregulloni. janë të sëmurë dhe unë duhet të largohem nga puna herët për t'u kujdesur për ta.

  Lavatriçe juaj është prishur.

  Lavatriçja juaj është prishur dhe ju duhet të shkoni në shtëpi për të lejuar riparimin të hyjë. Këtë e kam dëgjuar shumë herë në jetën time dhe për disa arsye, njerëzit lejohen të largohen nga puna herët.

  Duhet ta çoni makinën tuaj në garazh.

  Kur makina juaj ka nevojë për një shërbim ose shkon në riparim, ky është një justifikim i mrekullueshëm për t'u larguar nga puna herët. janë kapur nga policiadhe ata ju kanë paralajmëruar që të mos e merrni makinën në rrugë nëse nuk merrni goma të reja.

  Dikush ju ka thyer xhamin e makinës.

  Nëse dikush ju ka thyer xhamin e makinës, definitivisht nuk është e sigurt për të vozitur. Duhet të telefononi një kamion tërheqës ose një mik me makinë që të vijë dhe t'ju marrë. Nëse ju duhet të dilni nga puna herët, tregojini shefit tuaj të vërtetën – se makina juaj është vandalizuar dhe ju duhet të kujdeseni për të.

  Dikush ka hyrë në shtëpinë tuaj.

  Nëse dikush ka hyrë në shtëpinë tuaj, është mirë të lini punën herët dhe të shkoni në shtëpi. Me kamera unaze dhe CCTV ju mund të kontrolloni shtëpinë tuaj 24 orë në ditë. Ju duhet të lini punën për t'ju lejuar të vlerësoni situatën dhe të siguroheni që të gjithë në familjen tuaj të jenë të sigurt. Ju gjithashtu mund të dëshironi të telefononi policinë për të raportuar incidentin dhe për të rregulluar çdo gjë që është thyer.

  Ju keni rrëshqitur dhe keni përplasur kokën në dysheme.

  Ju keni rrëshqitur dhe keni përplasur kokën në dysheme. Duhet të shkoni në spital për t'u kontrolluar.

  Të stresuar.

  Shëndeti mendor është një problem i madh në vendin e punës. Të qenit i stresuar është një problem i madh për punëdhënësit. Ju mund ta përdorni këtë në avantazhin tuaj. Thuaj se je i stresuar dhe ndihesh i sëmurë dhe kërko të largohesh nga vendi i punës për të qetësuar nervat.

  Shëndeti mendor.

  Nëse ke probleme të shëndetit mendor, si p.sh. ndjenja e depresionit, mund ta përdorësh këtë si një justifikim për të lënë punën herët. Kjo doju lejon të merrni pushimin dhe trajtimin që ju nevojitet në mënyrë që të ndiheni më mirë. Punëdhënësi juaj duhet të jetë mirëkuptues dhe të pranojë situatën tuaj.

  Tërheqja e një muskuli.

  Tërheqja e një muskuli është një justifikim i mirë për të lënë punën herët. Kjo tregon se po kujdeseni për trupin tuaj dhe nuk jeni të gatshëm të rrezikoni lëndime të mëtejshme. Plus, ju jep një mundësi për të pushuar dhe për t'u rikuperuar në mënyrë që të mund të ktheheni në punë duke u ndjerë i freskët dhe gati për të marrë pjesën tjetër të ditës.

  Macja juaj është e sëmurë.

  Nëse macja juaj është e sëmurë, ky është një justifikim i mirë për t'u larguar nga puna herët. Mund ta çoni macen tuaj te veterineri dhe më pas të vini në shtëpi për t'u kujdesur për ta.

  Qeni juaj është i sëmurë.

  Qeni im është i sëmurë dhe unë duhet ta çoj te veterineri. Më vjen keq për çdo shqetësim që mund të shkaktojë kjo, por do të kthehem sa më shpejt që të jetë e mundur.

  Ju keni dhimbje të nervit shiatik.

  Mund t'ju duhet të largoheni herët nga puna për shkak të dhimbjes së nervit shiatik. Shiatiku është një gjendje që shkakton dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës dhe në këmbë. Mund të shkaktohet nga një hernie diskale, stenozë kurrizore ose kushte të tjera që shtypin nervin shiatik. Dhimbja e nervit shiatik mund ta bëjë të vështirë qëndrimin ulur ose në këmbë për periudha të gjata kohore. Nëse keni dhimbje të forta, mund t'ju duhet të merrni pushim nga puna për të pushuar. Ju gjithashtu mund të provoni terapi fizike, masazh dhe trajtime të tjera për të lehtësuar dhimbjen.

  Shtëpia juaj është përmbytur.

  Shtëpia ime është përmbytur dhe unë duhet të largohem nga punaherët për t'u kujdesur për situatën. Më falni për shqetësimin dhe do të sigurohem që të kompensoj kohën e humbur.

  Shtëpia juaj është në flakë.

  Shtëpia juaj është në flakë dhe ju duhet të largoheni herët nga puna për të përballuar situatën. Shefi juaj duhet ta kuptojë vetë këtë.

  Ju keni qenë të sëmurë në tualete.

  Më falni, duhet të iki herët sot. Ndihem i sëmurë në tualete dhe më duhet të shkoj në shtëpi.

  Ju ndiheni të dërrmuar.

  Ju ndiheni të mbingarkuar dhe keni nevojë për një pushim. Ju mund të keni një justifikim të mirë për t'u larguar herët nga puna, si për shembull nevoja për t'u kujdesur për biznesin personal ose një emergjencë. Shefi juaj mund të jetë mirëkuptues dhe t'ju lejojë të largoheni, ose mund t'ju duhet të përdorni kohën e pushimeve. Në çdo rast, është e rëndësishme të komunikoni me shefin tuaj dhe t'i tregoni atij pse po largoheni, në mënyrë që ata të planifikojnë në përputhje me rrethanat.

  Diçka dramatike ka ndryshuar në botë dhe ju ndiheni të frikësuar.

  Ka pasur një ndryshim në botë si Covid 19 dhe nuk ndiheni të sigurt në vendin e punës. Ky është justifikimi i përsosur për të lënë punën dhe për të shkuar në shtëpi.

  Ju jeni duke u divorcuar dhe keni nevojë të shihni një avokat.

  Ka shumë arsye të mira për të lënë punën herët për të parë një avokat. Nëse jeni duke u divorcuar, duhet të shihni një avokat për të mbrojtur të drejtat dhe interesat tuaja. Nëse ju janë dorëzuar letrat e divorcit, duhet të shihni një avokat për të zbuluar se çfarë keniopsionet janë. Nëse keni fëmijë, duhet të shihni një avokat për t'u siguruar që marrëveshja juaj e kujdestarisë është e drejtë dhe në interesin e tyre më të mirë. Nëse zotëroni pronë, duhet të shihni një avokat për t'u siguruar që ajo të ndahet në mënyrë të drejtë në divorc. Pavarësisht se cila është arsyeja juaj për të parë një avokat, është e rëndësishme ta bëni këtë sa më shpejt që të jetë e mundur për të mbrojtur të drejtat tuaja.

  Ju jeni duke u paditur dhe duhet të shkoni në gjykatë.

  Nëse jeni duke u paditur dhe duhet të shkoni në gjykatë, kjo është mundësia e përsosur për të lënë punën pasi është shumë e vështirë të provosh se nuk do të shkosh në gjykatë pa vënë në dyshim integritetin tënd. Pyetjet e bëra shpesh

  Si t'i kërkoni shefit tuaj të largohet herët?

  Nëse ju duhet të largoheni herët nga puna për ndonjë arsye, është e rëndësishme që së pari t'i kërkoni shefit tuaj leje. Ju mund ta bëni këtë duke dërguar një mesazh ose email, ose duke pyetur personalisht. Sigurohuni që të shpjegoni pse duhet të largoheni dhe për sa kohë do të largoheni. Ju gjithashtu mund të dëshironi të ofroni për të kompensuar kohën duke punuar nga shtëpia ose duke thirrur të sëmurë një ditë tjetër. Nëse shefi juaj thotë jo, mos u mërzitni - thjesht provoni përsëri një herë tjetër.

  Si të largohem herët pa pasur telashe?

  Nëse duhet të largoheni herët nga puna për ndonjë arsye, është më mirë të kërkoni leje nga shefi. Nëse keni një urgjencë ose ndodh diçka që nuk mund ta kontrolloni,shefi juaj do ta kuptojë. Sidoqoftë, nëse thjesht po përpiqeni të largoheni herët sepse nuk keni dëshirë të punoni, kjo nuk është një arsye mjaft e mirë. Duhet të largoheni herët nga puna vetëm nëse është absolutisht e nevojshme.

  A mund të jap arsye të rreme për t'u larguar herët nga puna?

  Nëse keni një arsye për t'u larguar herët nga puna, mund t'i jepni arsye të rreme shefit tuaj. Për shembull, mund të thuash se ke një takim me mjekun ose se duhet ta marrësh fëmijën nga shkolla. Megjithatë, nëse shefi juaj dyshon se jeni duke gënjyer, ata mund të mos ju lënë të largoheni herët.

  A paguheni nëse largoheni herët nga puna?

  Jo, nuk paguheni nëse largoheni herët nga puna. Megjithatë, nëse keni pushim mjekësor, mund të jeni në gjendje ta përdorni atë për t'u paguar për kohën që ju mungon.

  A mund të pushoheni për shkak të largimit para kohe nga puna?

  Përgjigja për këtë pyetje është se kjo varet nga politikat e kompanisë suaj. Disa kompani mund të kenë një politikë strikte kundër largimit të hershëm, ndërsa të tjerat mund të jenë më të buta. Nëse kompania juaj ka një politikë kundër largimit të hershëm, atëherë mund të pushoheni nga puna për ta bërë këtë. Megjithatë, nëse kompania juaj është më e butë, atëherë ju mund të përballeni vetëm me masa disiplinore në vend që të pushoheni.

  Si të kërkoni në mënyrë profesionale të largoheni herët nga puna?

  Nëse ju duhet të largoheni herët nga puna për ndonjë arsye, është e rëndësishme ta bëni këtë në mënyrë profesionale. Kjo do të thotë t'i bëni një kërkesë zyrtare shefit ose mbikëqyrësit tuaj
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.