Gjest i dorës me vrap (gjuhë trupi)

Gjest i dorës me vrap (gjuhë trupi)
Elmer Harper

Gesti rrëmbyes është komunikim joverbal që ka shumë kuptime. Në këtë artikull, ne do t'i hedhim një vështrim arsyes se përse njerëzit rrëmbejnë historinë e pjerrët dhe se si u duket të tjerëve pjerrtazi i dorës.

Gesti i dorës steepling është një gjest shumë i zakonshëm që përdoret shpesh për të të përcjellë besim, autoritet ose njohuri. Është gjithashtu një gjest shumë popullor për folësit publikë dhe politikanët. Gjesti i dorës me vrapim bëhet duke vendosur majat e gishtave të të dy duarve së bashku përpara gjoksit me gishtat e drejtuar lart.

Shtypja e pesë gishtave gjatë mbajtjes së një fjalimi publik ose bisedës është një lëvizje e ndërlikuar dhe shfaq një nivel të caktuar kontrolli.

Shumica e ekspertëve të gjuhës së trupit rekomandojnë përdorimin e gjestit të mprehtë kur flisni me grupe të mëdha njerëzish ose në konferenca, sepse kjo tregon se keni kontroll dhe ndiheni të sigurt.

Përdorni teknikën e goditjes me dorë dhe do të dukeni të sigurt dhe në kontroll. Merreni gabim dhe mund të dukeni si agresiv ose arrogant.

Çfarë është steepling me dorë?

Gjesti kapi është një simbol i besimit që është i zakonshëm në shumicën e kulturave. Thjesht bashkoni majat e gishtave dhe më pas shpërndani gishtat tregues dhe gishtërinjtë e mëdhenj për të bërë formën e kapakut. Pozicioni i dorës me kapak do të thotë që ju ndiheni të sigurt dhe në kontroll. Sa më i ulët të jetë gjesti i vrimës, aq më pak i sigurt është personibe.

Shiko gjithashtu: 124 fjalë të Halloween-it që fillojnë me C (me përkufizim)

Nga lindi termi kamion i dorës?

Termi kamion i dorës rrjedh nga forma e kambanës së kishës. Kur i vendosim gishtat në një formë si kamba, ai përfaqëson një figurë autori brenda shumë kulturave të ndryshme. I njëjti gjest nënkupton autoritet.

Çfarë do të thotë steepling në gjuhën e trupit?

Tiping është një gjest komunikimi joverbal që bëhet duke vendosur majat e gishtave të të dy duarve së bashku në një pozicion vertikal, si forma e një kambani. Shpesh shihet si një shenjë e të menduarit ose përqendrimit.

Çfarë lloj njerëzish përdorin steepling?

Ne priremi t'i shohim këto shenja të gjuhës së trupit tek njerëzit që duan të duken autoritativë. Ashtu si oficerët e policisë, priftërinjtë, hoxhallarët, politikanët, anëtarët e familjes mbretërore dhe CEO e drejtorë të biznesit. Do të shihni gjithashtu prezantues televizivë që përdorin këtë gjest herë pas here. Ne priremi ta shohim këtë kur një person mendon se ka diçka të rëndësishme për të thënë.

Çfarë do të thotë kthimi i kundërt i duarve në gjuhën e trupit?

Trajtimi i kundërt i duarve është një shenjë e stresi. Ky gjest shihet shpesh tek ata që përpiqen të kontrollojnë emocionet e tyre, por nuk kanë pasur sukses. Gishtat janë vendosur njëri mbi tjetrin dhe gishtat e mëdhenj prekin majat e tyre. Duart e personit lëvizin poshtë pasi bëhen më pak të sigurt në atë që po përpiqen të komunikojnë.

Cilat janë lëvizjet e duarve kur njëPersoni është duke rrëmbyer?

Nëse një person fillon të flasë për diçka me duart e tij të kapura dhe duart lëvizin lart ose poshtë ndërsa mbulojnë një temë të caktuar, atëherë ju e dini se kjo është një zonë stresi. Është një fushë që patjetër duhet ta shikoni më shumë.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kuptoni bazën e një personi përpara se të qaseni në gjuhën e trupit të tij për të mësuar më shumë se si të vini në bazë dikë. Shikoni këtë artikull për më shumë informacion.

A mund të shihet vrapimi me vrap si agresiv në gjuhën e trupit?

Po, vrapimi mund të interpretohet si një shenjë agresioni ose arrogance. Zakonisht mund ta dallosh këtë nëse sheh një buzëqeshje arrogante ose shikon në fytyrën e dikujt kur po zhytet me duar.

Nëse vendosni të përdorni steeping si një lojë fuqie, sigurohuni që të kuptoni pse po bëni këtë në një bisedë dhe kuptoni se mund të bëhet një sinjal negativ i gjuhës së trupit shumë shpejt nëse bëhet gabim.

Si mund ta përdorni gjestin rrëmbyes për të komunikuar besimin?

Gesti steepling përdoret shpesh për të komunikuar besim, pasi përcjell një ndjenjë autoriteti dhe kontrolli. Kur përdorni këtë gjest, është e rëndësishme të ruani kontaktin me sy me audiencën tuaj dhe t'i mbani duart afër njëri-tjetrit për të krijuar një imazh të fortë dhe të fuqishëm.

Kuptoni pse kapaku i dorës është kaq i rëndësishëm në të folurit publik.

Një nga komponentët kryesorë të të folurit publik është të tregosh besim te vetjafjalimin dhe aftësinë për të angazhuar audiencën tuaj. Kapaku i dorës është një mënyrë e shkëlqyer për ta bërë këtë sepse ofron një ndjenjë stabiliteti dhe fuqie, e cila mund të përkthehet në më shumë besim kur flet. Përveç kësaj, ai mund të përdoret si një mjet i shkëlqyeshëm për të theksuar pikat.

Shiko gjithashtu: Kur një djalë ju quan të lezetshëm.

Informacioni i burimit alternativ.

Përmbledhje

Gjesti steepling është një mënyrë për të komunikuar besimin duke vendosur majat e gishtave tuaj së bashku në një pozicion vertikal. Për ta përdorur në mënyrë efektive këtë gjest, mbajini duart afër dhe bëni kontakt me sy me audiencën tuaj. Gjeste të tjera të sigurta të gjuhës së trupit përfshijnë mbajtjen e kontaktit me sy, mbajtjen e një qëndrimi të drejtë dhe shtrëngimin e fortë të duarve. Nëse ju ka pëlqyer ky artikull, shikoni gjuhën e trupit të duarve këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.