Duart në fytyrë (Gjithçka që duhet të dini dhe më shumë)

Duart në fytyrë (Gjithçka që duhet të dini dhe më shumë)
Elmer Harper

Njerëzit përdorin gjuhën e trupit për të komunikuar me njëri-tjetrin. Gjuha e trupit ndahet në dy lloje. Komunikimi joverbal dhe komunikimi verbal.

Komunikimi joverbal përfshin shprehjen e fytyrës, gjestet, qëndrimin, kontaktin me sy, prekjen dhe afërsinë.

Gjuha e trupit, fytyra e duarve janë më Lloji i rëndësishëm i gjuhës së trupit që ne e bëjmë në mënyrë të pandërgjegjshme.

Kur prekim fytyrën e dikujt, ne po dërgojmë një sinjal se na pëlqen ose na intereson mendimi i tij për ne; mund të sinjalizojë gjithashtu dominim ose agresion nëse nuk bëhet në mënyrë miqësore.

Megjithatë, ka shumë arsye të tjera pse prekim fytyrat tona. Ne do t'i shqyrtojmë këto arsye më poshtë.

Truri i njeriut është i lidhur për të kërkuar shenja nga fytyrat dhe trupat e njerëzve të tjerë në mënyrë që të përcaktojë se si ndihen ata për ndërveprimin dhe cilat mund të jenë qëllimet e tyre.

Shiko gjithashtu: Si të ndaloni së kontrolluari telefonin tuaj për mesazhe (të ju ndihmojë të ndaloni së kontrolluari me detyrim telefonin tim)

Ne do t'i hedhim një vështrim më të afërt kuptimeve të ndryshme më poshtë.

Gjuha e trupit duart mbi fytyrë tabela e kontakteve

 • Gjuha e trupit dorë më fytyrë shumë
 • Gjuha e trupit do të thotë duart në fytyrë dhe buzët
 • Çfarë do të thotë gjuha e trupit duart në fytyrë dhe qafë
 • Çfarë do të thotë gjuha e trupit me dorë në fytyrë dhe flokë
 • Çfarë do të thotë gjuha e trupit dore ne fytyre gjate degjimit do te thote
 • Cfare do te thote gjuha e trupit duart ne fytyre kur flet
 • Cfare do te thote gjuha e trupit te fërkoj fytyren
 • A shihet si nje dore ne fytyre atraksion
 • Psejanë yjet e popit të fiksuar pas duarve në fytyrat e tyre
 • Përmbledhje

Gjuha e trupit dorë më fytyrë shumë

Ekspertët e gjuhës së trupit përdorin sa vijon për të përcaktuar nëse dikush po gënjen:

 • Gestet e duarve (për shembull, kur dikush prek hundën ose veshin)
 • Shprehjet e fytyrës (nëse dikush prek gojën e tyre ose mjekër)
 • Lëvizjet e syve (kur dikush injoron shumë ose ju shikon për një periudhë të gjatë kohore)

Dorë në fytyrë fytyra shpesh është një shenjë se ndiheni nervoz, në siklet, në siklet ose në ankth.

Megjithatë, disa ekspertë të gjuhës thonë se duart tuaja në fytyrë ndërsa thoni një gënjeshtër mund të jenë një shenjë e bllokimit.

>Sa më shumë të shohim dikë duke i prekur fytyrën, aq më shumë ka të ngjarë të themi se ndihet nën stres. Sidoqoftë, konteksti është thelbësor këtu. Ata thjesht mund të kenë një skuqje të nxehtë.

Gjuha e trupit duart në fytyrë dhe buzët do të thotë

Duart në fytyrë dhe buzët janë zakonisht një shenjë se dikush po mendon ose po mendon diçka kjo është sfiduese.

Ata do të përdorin një gisht tregues dhe gishtin e madh për të shtrënguar buzën dhe për të fërkuar fytyrën me dorën e tyre dominuese ndërsa mendojnë për një temë.

Kjo është një gjë kontekstuale nëse e shihni ata prekin fytyrën dhe buzët e tyre ndërkohë që u bëhen pyetje të vështira, kjo mund të jetë një mënyrë për të qetësuar veten dhe për të qetësuar veten.

Konteksti është thelbësor kur bëhet fjalë për leximingjuha e trupit në mënyrë korrekte.

Çfarë do të thotë gjuha e trupit me duart në fytyrë dhe qafë

Dora në fytyrë ose në qafë zakonisht do të thotë që personi është i shqetësuar emocionalisht ose gati të shpërthejë në lot . Është një mënyrë për të qetësuar veten kur jemi në ankth emocional.

Zakonisht do të shihni dorën të lëvizë në pjesën e pasme të tjetrës dhe më pas në fytyrë, zakonisht me dorën jo dominuese.

Çfarë duhet të bëni kur dalloni duart e dikujt në fytyrën dhe qafën e tij?

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë puth faqen tuaj?

Kërkimi i personit të largohet nga situata mund ta ndihmojë atë të ndihet më mirë. Mund të jetë e vështirë kur njerëzit janë duke përjetuar stres, sepse ndjenjat e tyre bëhen dërrmuese dhe ata duhet të largohen prej tij.

Ata duhet të marrin pak kohë për veten e tyre ose të shkojnë diku për t'u çlodhur në mënyrë që gjërat të mos i bëjnë të ndihen kaq emocionalë pas pak kohë.

Ne e shohim këtë edhe kur dikush prek fytyrën dhe flokët.

Çfarë do të thotë gjuha e trupit me dorë në fytyrë dhe flokë

Kur dikush është duke prekur fytyra ose flokët e tyre shpesh shoqërohen me ankth ose nervozizëm.

Ka shumë arsye të tjera që njerëzit prekin kokën ose fytyrat e tyre gjatë bisedave, si dhe duke përfshirë kontrollin për djersë ose heqjen e garzave nga rrobat.

Jujat. interpretimi i këtyre gjesteve do të varet nga konteksti i bisedës.

Mos harroni se konteksti do t'ju japë të dhëna se si ndihet ai person në të vërtetë.

Çfarë bën trupigjuha dorë mbi fytyrë gjatë dëgjimit do të thotë

Dora në fytyrën e dikujt me gishtin tonë tregues, gishtin e mesit ose gishtin e madh është një mënyrë e zakonshme për të përcjellë se po i kushtojmë vëmendje.

Në varësi të kontekstit, ka disa kuptime të ndryshme kur bëhet fjalë për prekjen e fytyrës gjatë dëgjimit.

Nëse shembulli juaj, po i tregoni një histori dëshpërimit, ata mund të tregojnë tmerr duke prekur fytyrën ose duke bllokuar fytyra e tyre.

Kjo është një mënyrë për të ndërtuar raporte me ju dhe për t'ju treguar joverbalisht se ata po ju dëgjojnë.

Ka mundësi që personi mund të mos ndihet rehat me atë që është duke u diskutuar.

Ata thjesht mund të kruanin një kruarje në fytyrën e tyre dhe ne shpesh e bëjmë. Ka disa kuptime që duhet t'i merrni parasysh kur të vendosni se cili është lloji i bisedës dhe ku janë ato.

Çfarë do të thotë gjuha e trupit duart në fytyrë kur flisni

A personi që prek fytyrën e tij kur është duke folur mund të jetë një shenjë nervozizmi dhe pasigurie. Ata mund të ndihen nën presion dhe duhet të fshijnë djersën ose të përpiqen të ftohen.

Tani do të shqyrtojmë fërkimin e fytyrës.

Çfarë do të thotë gjuha e trupit me fërkimin e fytyrës

Fërkimi i fytyrës është një veprim që tregon se jeni i rraskapitur ose i frustruar.

Mund të përdoret gjithashtu si një formë vetë-qetësuese nëse ndiheni të pasigurt, të frikësuar ose në siklet.

Mendohera e fundit që ke fërkuar fytyrën. Unë zakonisht e fërkoj fytyrën time kur jam i lodhur ose i stresuar

A shihet një dorë në fytyrë si tërheqje

Dora në fytyrë, si fërkimi i syve ose kafshimi i buzës , është një mënyrë për të provuar dhe reduktuar tensionin në zonën e fytyrës.

Nëse dikush ia prek fytyrën kur është duke folur me ju ose duke ju dëgjuar, kjo mund të jetë një shenjë tërheqjeje.

“Prekja” mund të bëhet në mënyra të ndryshme: me një dorë në pika të ndryshme të fytyrës, me dy duar në të dy anët e hundës ose duke fërkuar të dy tempujt.

Përsëri, kjo shkon kthehen në kontekst. Ju duhet të vlerësoni se çfarë po ndodh në mënyrë që të merrni një lexim të mirë për një person dhe të kuptoni pse dora e tij është në fytyrën e tij. Mos harroni, nuk ka absolute në gjuhën e trupit.

Pse yjet e popit janë të fiksuar pas duarve në fytyrë? Pse është kështu?

Ka një sërë arsyesh pse yjet e popit prekin fytyrat e tyre. Një arsye e zakonshme është të kornizoni fytyrën në foto ose të nënvizoni disa veçori.

Kur yjet e popit bëjnë jetën e tyre të përditshme, ata nuk do t'i prekin fytyrat e tyre më pak se ju ose unë normalisht. Është e rëndësishme të mbani mend se edhe ata janë njerëz, ashtu si ju dhe unë.

Përmbledhje

Dora në fytyrë nga këndvështrimi i gjuhës së trupit ka shumë kuptime dhe kushte të ndryshme. Mund të nënkuptojëata ndihen nën presion ose nga ana tjetër, kjo mund të nënkuptojë se po përpiqen të bllokojnë diçka.

E vetmja mënyrë për të kuptuar se çfarë po ndodh me një person është duke studiuar kontaktin rreth fytyrës së tij .

Shpresojmë që ky të ketë qenë një artikull i dobishëm. Ia vlen të shikoni edhe postimet tona të tjera.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.