Si të frikësoni dikë me shenja të gjuhës së trupit (vendosmëria)

Si të frikësoni dikë me shenja të gjuhës së trupit (vendosmëria)
Elmer Harper

Ka shumë arsye pse mund të dëshironi të dukeni agresiv ose frikësues me gjuhën e trupit tuaj, si p.sh. për të zbutur një grindje ose për të dominuar dikë me shenjat tuaja joverbale. Mësimi i kësaj aftësie tani do t'ju japë një avantazh kur bëhet fjalë për frikësimin e gjuhës së trupit. Nëse mund t'i dalloni shenjat e gjuhës trupore agresive dhe frikësuese, mund ta përdorni këtë edhe për t'u larguar ose për të qëndruar dhe për të luftuar.

Ne do t'i hedhim një vështrim 8 shenjave kryesore agresive dhe frikësuese të gjuhës së trupit dhe tani për t'u ulur nëse është e nevojshme. Pra, përpara se të zhytemi në këtë temë, është e rëndësishme të dini se nëse vendosni këto sinjale të gjuhës së trupit, disa njerëz do të reagojnë negativisht duke e marrë atë personalisht dhe duke menduar se jeni agresiv. Ka më shumë gjasa që të përfundoni në një lloj telashe nëse përdorni ndonjë nga këto teknika më poshtë. Sigurohuni që ta kuptoni këtë përpara se të filloni të shfaqni shenjat jo-verbale më poshtë.

8 shenjat kryesore agresive dhe frikësuese të gjuhës së trupit.

  1. Pushtimi i nofullës.
  2. Kontakti me sy
  3. Ndizja e hundës.
  4. Ndritja e hundës.
  5. Rritje e gjoksit. Duke u kthyer anash.
  6. Tensionimi.
  7. Zhvendosja e frymëmarrjes.

Pushtimi i nofullës.

"Pushimi i nofullës" njihet gjithashtu si "shpërthimi i mjekrës". Kjo është kur mjekra shtyhet jashtë dhe dhëmbët shtrëngohen. Do të shihni mjekrën të ekspozuar dhe qafën të ekspozuar. Ekspozimi i qafës është njëshfaqja e dominimit. Njerëzit do ta bëjnë këtë instinktivisht dhe natyrshëm kur janë agresivë ndaj dikujt, është një mënyrë për të thënë "hajde atëherë" në mënyrë joverbale.

Kontakti i sigurt me sy.

Kur një person ka një problem me ju ose dikë tjetër, ata do t'i mbyllin sytë nga ju me kontakt të fortë me sy. Ata nuk do t'i heqin sytë nga ju; ata janë të fokusuar në lazer. Nëse doni të trembni dikë, shikimi i tij me vrull do të krijojë përshtypjen se jeni i zemëruar dhe dëshironi të filloni një grindje.

Freja e hundës.

Vrimat e hundës ndizen kur dikush është agresiv, duke u zgjeruar në të dyja anët e hundës. Ndizni vrimat e hundës në momentin që do t'ju shikojnë do t'u dërgoni një sinjal se jeni gati. Njerëzit bëjnë ndezjen e hundës për të marrë sa më shumë oksigjen për të na lejuar të luftojmë.

Frymë gjoksi.

Një mënyrë për t'u dukur më agresiv është të rrisni madhësinë e trupit tuaj. Kjo mund të bëhet kur ngriheni drejt dhe fryni gorillat si gjoksi kur duan të vendosin dominimin mbi trupat e tyre duke zënë sa më shumë hapësirë ​​që të munden me trupin e tyre. Mënyra për ta bërë këtë është të qëndroni shtatlartë dhe të shtyni gjoksin jashtë.

Zgjerimi i bebëzës.

Ka shumë të ngjarë të shihni zgjerimin e bebëzës kur dikush do të luftojë ndërsa e bën këtë në mënyrë që të mbledhë sa më shumë informacion dhe të vlerësojë situatën. Kjo nuk është diçka që mund ta kontrolloni, por nëse e vëreni, e dini lojën e sajkoha.

Shiko gjithashtu: Çfarë është një rikthim i mirë kur dikush ju fyen?

Kthimi në anën. (Qëndrimi agresiv)

Do të shihni dikë të kthehet në anën kur bëhet më agresiv dhe gati të luftojë dikë. Kjo sepse personi agresiv dëshiron të mbrojë veten dhe të mos ekspozojë organet vitale. Këmba juaj dominuese do të tërhiqet, duke ju dhënë një qëndrim më të fortë dhe duke lejuar një pozicion më të mirë goditjeje nga ana e trupit. Përdorni qëndrimin tuaj në avantazhin tuaj nëse po përpiqeni të frikësoni një person tjetër ose nëse ndiheni të kërcënuar.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë ju shikon dhe buzëqesh me vete? (Zbulojeni tani)

Tensionimi (Vini re Grushtin)

Kur shihni dikë të tensionuar, kjo është një shenjë se ai është gati të luftojë ose të ikë. Kjo është për shkak se muskujt rreth indeve të buta kanë nevojë për mbrojtje dhe duhet të jenë gati për atë që do të ndodhë më pas. Ju gjithashtu mund të shihni se duart lëvizin në grusht, gjë që është një dhuratë që personi do t'ju luftojë. Do të shihni gjithashtu orbitën okulare të tensionuar zonën rreth syve. Nëse doni të frikësoni dikë me shenjat e gjuhës së trupit tuaj, bëni kontakt me sy dhe tregoni këmbëngulje.

Shkëmbimi i frymëmarrjes.

Për t'u dukur më agresiv, duhet të kontrolloni se ku merrni frymë. Marrja e frymës thellë do t'ju japë më shumë energji dhe do t'i tregojë personit tjetër se jeni gati për atë që do të vijë më pas.

Si mund ta kuptoni nëse dikush po përpiqet t'ju frikësojë

Ka disa shenja që dikush mund të përpiqet t'ju frikësojë. Ata mund të qëndrojnë shumë pranë jush, të pushtojnë personalen tuajhapësirë, ose të bëjë komente kërcënuese ose nënçmuese. Ata gjithashtu mund të përpiqen t'ju trembin duke bërë gjeste ose shprehje agresive. Nëse ndiheni sikur dikush po përpiqet t'ju frikësojë, është e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të sigurt. Mund të përpiqeni të qetësoni situatën duke bërë shaka ose duke u kërkuar të ndalojnë. Nëse frikësimi vazhdon, mund t'ju duhet të largoheni ose të telefononi për ndihmë.

Mendimet përfundimtare.

Ka shumë mënyra për t'u dukur agresive dhe frikësuese me gjuhën e trupit tuaj, por ne shpresojmë që kurrë nuk duhet t'i përdorni ato. Nëse e bëni këtë, sigurohuni që të mund të mbështesni veten për çdo gjë që vjen më pas. Këto mjete dhe teknika funksionojnë në një nivel nënndërgjegjeshëm çdo ditë, por njerëzit nuk do të kuptojnë se çfarë po bëni dhe do të reagojnë emocionalisht dhe instinktivisht nëse i shfaqni ato. Shpresojmë që këtë postim ta keni gjetur të dobishëm dhe mund t'ju pëlqejë të lexoni Gjuhë trupore agresive (Mos lini vend për keqinterpretim)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.