Kuptimi dixhital i gjuhës së trupit (Udhëzues i plotë)

Kuptimi dixhital i gjuhës së trupit (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Gjuha dixhitale e trupit është forma e re e komunikimit. Është një formë e komunikimit joverbal që njerëzit përdorin përmes pajisjeve të tyre.

Gjuha dixhitale e trupit është një pjesë e rëndësishme e jetës sonë. Ne e përdorim atë në jetën tonë personale dhe profesionale çdo ditë. Për shembull, kur jemi në punë, mund të dërgojmë mesazhe ose të flasim me dikë në një telefonatë, ndërkohë që kontrollojmë emailet dhe shfletojmë faqet e rrjeteve sociale.

Shiko gjithashtu: Çfarë po mendon një djalë kur ju puth (fakte të plota)

Ne nuk mund t'i kushtojmë vëmendje 100% gjithçkaje që po ndodh rreth nesh, sepse kemi kaq shumë gjëra që ndodhin përpara nesh.

Kjo mund të çojë në keqkuptime me njerëzit që mund të jenë krejtësisht të ndryshëm, por në mënyrë dixhitale janë duke u përpjekur të komunikojnë>

Shiko gjithashtu: Si ta bëni një narcisist xheloz.

Kuptoni gjuhën dixhitale të trupit.

E ardhmja e gjuhës dixhitale të trupit do të varet nga mënyra se si teknologjia vazhdon të evoluojë dhe të ndryshojë jetën tonë të përditshme.

Kur ndërveprojmë me të tjerët, ne përdorim komunikim verbal dhe joverbal. Komunikimi joverbal përfshin gjuhën tonë të trupit, mënyrën se si vishemi dhe mënyrën se si e përdorim zërin. Ai përfshin gjithashtu mënyrën se si ne përdorim komunikimin dixhital, si emailet, tekstet dhe mediat sociale.

Gjuha dixhitale e trupit është komunikimi joverbal që përdorim në internet. Ai përfshin mënyrën se si ne e prezantojmë veten në fotot tona të profilit, tonin e postimeve tona dhe mënyrën se si u përgjigjemi të tjerëve. Kur përdorim gjuhën dixhitale të trupit, ne jemitë mendosh rreth:

 • Cila është mënyra më e mirë për të dërguar këtë mesazh? (IE WhatsApp, Email, Teksti)
 • Kush duhet të përfshihet në mesazh?
 • Whatfarë dua të bëj marrësit kur të marrin mesazhin? A është më mirë të telefononi personin që kjo të mos ndodhë?

Kuptoni kulturën e ekipit të gjuhës dixhitale të trupit.

“Anëtari mesatar i ekipit harxhon katër orë në javë për komunikim të dobët dixhital.”

Kur punoni në një ekip, është e rëndësishme të jeni udhëheqës dhe të dërgoni mesazhet e duhura në kohën e duhur dhe të dërgoni mesazhet e duhura në kohën e duhur dhe mesazhet dixhitale. O i është përgjigjur një ekipi me një mesazh të paqëndrueshëm, i cili krijon një kulturë pakënaqësie, demotivuese dhe sjellje pasive-agresive brenda një ekipi.

Çfarë kanalesh komunikimi do të përdorni?

Ne sugjerojmë të kuptoni se çfarë mediumi do të përdorni për të komunikuar me klientët. disa rregulla që mund të ndjekim për ta zgjidhur këtë, por përpara se ta bëjmë këtë duhet të kujtojmë se çdo kompani ka mikroklimën dhe mënyrën e vet tëduke komunikuar, kështu që mund të keni disa mënyra dixhitale të ndryshme për të folur.

Vendosni rregullin. (Vendosja e standardeve për komunikimin dixhital)

1.) Kompleksiteti.

Sa i ndërlikuar ju nevojitet për ta bërë atë? Keni nevojë për një videotelefonatë çdo ditë? Apo do të bëjë një email me një takim audio dy herë në javë? Apo është kompleksiteti i ulët që do të bëjë një email i thjeshtë për javën ose muajin?

2.) Urgjenca

Sa shpejt ju nevojitet një përgjigje? Kanalet e ndryshme do të kenë urgjencë të ndryshme të nënkuptuar. Vendosni standardet që në fillim. Për shembull, një email mund të jetë 48 orë, IM mund të jetë 24 orë, dërgimi i mesazheve mund të jetë 5 orë dhe një telefonatë është urgjente tani.

Vendosja e standardeve për ekipin tuaj në fillim do t'ju shpëtojë nga konfuzioni më vonë. Është detyra juaj si CEO, menaxher, mbikëqyrës ose drejtues ekipi të vendosni standardet që dëshironi.

3) Njohja.

Sa jeni të njohur me njerëzit ose personin me të cilin po komunikoni? A janë ata kolegë të ngushtë të punës apo miq dhe familjarë. Sa i njohur jeni me personin do të përcaktojë se cilat shenja pikësimi do të përdorni për t'iu përgjigjur një mesazhi.

Si të caktoni takimin e përsosur dixhital të gjuhës së trupit.

 • Dërgoni një axhendë të qartë takimi me rezultatin.
 • Vendosni rregullat e takimit.
 • Përdorni pyetjet nga kutitë e tekstit të gjithëve që të koordinohen në takim. në takim e di se cili është roli i tyre dhe kjo pyetje do të ndihmojësigurohuni që kjo të ndodhë – Pse po marrin pjesë në takim dhe çfarë vlere mund të shtojnë?
 • Vendosni një afat kohor të qartë për takimin dhe mos e tejkaloni (respektoni kohën e të tjerëve.)
 • Mos keni më shumë se tetë persona në një takim dixhital.
 • Krijoni grupe të shkëputura për pyetjet që lindin><1 ju lutemi të ndërmerrni pyetjet nga 9 në fund, ju lutemi, koordinoni nga koha në fund të temës. 9>Fillimi në kohë.
 • Përfundimi në kohë.

Pyetje dhe Përgjigje përgjigje

Cilët janë disa shembuj të zakonshëm të gjuhës dixhitale të trupit?

Gjuha dixhitale e trupit është mënyra se si përdoruesit ndërveprojnë me internetin dhe pajisjet dixhitale. Ai përfaqësohet nga mënyra se si ne komunikojmë dhe pajisjet që përdorim. Për shembull:

– Email: Kur duam të dërgojmë një mesazh zyrtar, emaili është zgjedhja e preferuar.

– Teksti: Mesazhet me tekst janë një mënyrë më e drejtpërdrejtë për t'u lidhur me një person sesa emaili, por ato janë më pak formale.

Ka shumë shembuj të gjuhës dixhitale të trupit që përdorni në jetën tuaj të përditshme.

Cili është koncepti i ri i trupit dixhital? në epokën dixhitale. Është një formë komunikimi që ne e përdorim përmes pajisjeve tona dixhitale, të tilla si telefonat inteligjentë, tabletët dhe kompjuterët.

Ne mund ta përdorim atë gjithashtu për të komunikuar me njerëz të tjerë që janë para nesh, por që përdorin pajisjet e tyre.

Ne mund ta shohim këtë formë komunikiminë shumë mënyra të ndryshme: përmes postimeve të mediave sociale, emaileve, mesazheve dhe bisedave në aplikacionet e mesazheve si WhatsApp dhe Slack.

Si të përdorni gjuhën dixhitale të trupit në vendin e punës.

Në vendin e punës, gjuha dixhitale e trupit mund të përdoret për të përmirësuar marrëdhëniet tuaja me kolegët dhe shefin tuaj. Duke përdorur gjuhën dixhitale të trupit në mënyrën e duhur, do të jeni në gjendje të komunikoni në mënyrë më efektive me kolegët dhe shefin tuaj, gjë që do të çojë në një mjedis më të mirë pune për të gjithë.

Ju mund të përdorni gjuhën dixhitale të trupit për t'u bërë një komunikues më i mirë në epokën dixhitale ose në metaverse.

Si mund ta përmirësojë të kuptuarit e gjuhës dixhitale të trupit komunikimin tonë online?

Duke kuptuar gjuhën dixhitale të trupit, ne mund të mësojmë të interpretojmë shenjat që shohim në komunikimin në internet dhe të përmirësojmë aftësinë tonë për të komunikuar në mënyrë efektive për të përcjellë një mesazh të qartë dhe të drejtpërdrejtë.

Cilat janë disa keqinterpretime të zakonshme të gjuhës dixhitale të trupit?

Shumica e njerëzve mendojnë se kur ndërveprojnë me dikë në mënyrë dixhitale, tjetri nuk përdor gjuhën e trupit kur në fakt kjo është nga e vërteta.

Gjuha dixhitale e trupit ka shumë keqinterpretime, si p.sh. kur dërgon një mesazh si "Karl, të ka marrë malli për dërguesin". A është ky një mesazh i zemëruar apo më shumë një kujtesë?

Gjuha dixhitale e trupit mund të keqkuptohet lehtësisht pa kontekst ose njohuri se si personi tjetërdërgon mesazhe.

Si mund ta kuptojmë më mirë gjuhën dixhitale të trupit të të tjerëve?

Mënyra më e mirë për të kuptuar gjuhën dixhitale të trupit të të tjerëve është t'i kushtoni vëmendje modeleve të tyre të sjelljes në internet.

Kjo mund të përfshijë gjëra të tilla si sa shpesh i kontrollojnë pajisjet e tyre, sa shpejt u përgjigjen mesazheve dhe çfarë lloj emocionesh priren të shprehin në internet.

Duke i kushtuar vëmendje këtyre modeleve, ne mund të kuptojmë më mirë se si dikush po mendon gjuhën dixhitale dhe çfarë është ai?<1 gjuha e trupit është e rëndësishme pasi mund të përdoret për të krijuar ndërfaqe dhe ndërveprime më të mira të përdoruesit.

Mund të përdoret për të përmirësuar mënyrën se si njerëzit dhe kompjuterët komunikojnë me njëri-tjetrin.

Si e përdorni gjuhën dixhitale të trupit?

Qartësia e parë. Jini të qartë me emailet dhe kërkesat tuaja.

Përmbledhje

Si përfundim, gjuha dixhitale e trupit është një formë e komunikimit joverbal që përdoret përmes pajisjeve dixhitale si kompjuterët, tabletët dhe telefonat. Mund të përdoret për të komunikuar një gamë të gjerë emocionesh dhe mesazhesh dhe mund të jetë një mjet i rëndësishëm si në ndërveprimet personale ashtu edhe në ato profesionale. Nëse ju ka pëlqyer të mësoni rreth gjuhës dixhitale të trupit, ju lutemi shikoni artikujt tanë të tjerë mbi komunikimin joverbal dhe si të lexoni dikë.

duke krijuar një imazh për veten që të tjerët mund ta shohin.

Ashtu si me gjuhën tradicionale të trupit, gjuha dixhitale e trupit mund të jetë pozitive ose negative. Nëse përdorim gjuhën pozitive dixhitale të trupit, ne na duken të sigurt dhe miqësorë. Nëse përdorim gjuhën dixhitale negative të trupit, na duket si e sikletshme dhe nervoze.

Disa shembuj të gjuhës dixhitale pozitive të trupit janë: – Të përgëzosh dikë për suksesin ose arritjen e tij gjatë bisedës së Zoom ose Microsoft Teams me një emoji të buzëqeshur ose gishtin e madh për të thënë që të pëlqen.

Një shembull i një kërkese dixhitale negative si dërgimi i një mail-i në mënyrë të shkurtër në një takim me kokën e një gjuhe trupi në një takim nuk është Gjëja e parë në orën 08:00 të mëngjesit.

Ky lloj takimi me një njoftim të shkurtër dhe me shumë pak kontekst do të arrijë padyshim kureshtjen tuaj dhe do të shqetësojë më shumë.

Çfarë është Gjuha dixhitale e trupit?

Gjuha dixhitale e trupit është një term që përdoret për të përshkruar mënyrat në të cilat njerëzit komunikojnë nëpërmjet gjuhës së trupit të tyre në mjedise dixhitale. Kjo mund të përfshijë përdorimin e emailit, mesazheve me tekst ose telefonatave dhe nxjerr në pah tonin dhe sjelljen e përgjithshme të një individi.

Gjuha dixhitale e trupit është më shumë sesa thjesht shfaqja në Zoom ose në një takim të ekipeve. Është mënyra se si i përdorim shenjat e pikësimit, kohën e përgjigjes, si i nënshkruajmë emailet tona, sfondet tona virtuale dhe më shumë.

Besimi është thelbësor për një treg në internet. është çfarëndërton reputacionin tuaj dhe ju ndihmon të ruani një biznes të suksesshëm dhe gjuha e trupit dixhitale ka një rol vërtet të madh në suksesin tuaj.

Nuk e di për ju, por ka pasur shumë raste në jetën time kur kam marrë një mesazh nga shefi im duke kërkuar një takim ose një detyrë dhe janë disa fjalë ose ata kanë dërguar një email me vetëm titullin dhe asnjë tekst të vështirë për mua.

e frikshme. A përgjigjeni menjëherë? A ju shqetëson të kontaktoni ata për më shumë informacion? Në këtë postim, ne do t'i shqyrtojmë këto pyetje në thellësi.

Disa mënyra për të menduar për gjuhën dixhitale të trupit.

Si e dërguan mesazhin e tyre?

Kur flasim për mediumet dixhitale, ne po flasim për mënyrën se si një person zgjedh të komunikojë me ju. Ka një sërë mënyrash që njerëzit mund t'ju kontaktojnë zyrtarisht dhe joformalisht, dhe një përzierje e të dyjave.

Bota moderne përdor një sërë teknologjish për të qëndruar të lidhur me njëri-tjetrin. Ato janë email, telefonata, video-konferenca (ZOOM, Zoom Audio, Microsoft Teams) dhe shumë lloje të mesazheve të menjëhershme si mesazhet DM të Whatsapp, PM-të, tweet-et dhe shumë më tepër.

Si përgjigjemi dhe çfarë forme komunikimi dixhital përdorim po bëhet gjithnjë e më e rëndësishme. al(biznes/punë) ose personale (familje/miq)

Nëse është shefi juaj, atëherë loja e pushtetit qëndron me ta. Ata mund të kërkojnë ose dërgojnë email që janë të shkurtër dhe të paqartë dhe mund të ketë shumë arsye për këtë.

Duhet të përpiqeni të kuptoni se nga vijnë ato. Ata mund të jenë në presion për kohë ose të stresuar për një takim, ata mund të mos jenë të vetëdijshëm se si po kërkojnë ose komunikojnë në mënyrë dixhitale dhe plotësisht të pavëmendshëm për pozicionin që ju kanë vendosur. Ne do të shqyrtojmë disa ide këtu për t'ju ndihmuar me këtë çështje më vonë.

Nëse merrni një mesazh nga një mik ose anëtar i familjes, kjo zakonisht bëhet përmes Whatsapp, ose Facebook-ut, nga mediat e tjera të familjes suaj, në Instagram, Twitter, Twitter. ndryshojnë nga mënyra se si i përgjigjeni një kolegu të punës. Do të jeni shumë më informalë, duke përdorur emoji dhe shenja pikësimi të hollësishme.

Më pas, do të hedhim një vështrim se si të përgjigjeni saktë në epokën dixhitale.

Kuptoni besimin në gjuhën dixhitale të trupit.

Nuk ka të bëjë vetëm me të kuptuarit e asaj që njerëzit po ju thonë, por edhe të mos i thoni ato që ata janë. Dhe të kuptuarit e gjuhës dixhitale të trupit është një pjesë thelbësore e kësaj.

Nëse keni besim të lartë te një person, një mesazh mund të lexohet në një mënyrë tjetër sesa nëse keni besim të ulët te një person.

Për shembull, ju merrni mesazhin "kur do ta marr raportin?" nga shefi juaj, të cilin vetëm ju e keni njohurper dy jave. Ju e dini se raporti nuk do të përfundojë javën e ardhshme, siç është rënë dakord.

Ky mesazh mund të keqinterpretohet sepse nuk e keni krijuar ende besimin.

Nga ana tjetër, i njëjti mesazh "kur do ta marr raportin?" vjen nga një vend besimi. Ju e dini se shefi juaj do të largohet për një javë dhe ata thjesht po kontrollojnë se gjithçka do të jetë në kohë dhe është në rregull.

I njëjti mesazh, rezultate të ndryshme. Besimi është kritik kur bëhet fjalë për gjuhën dixhitale të trupit dhe kuptimin e saj.

Si të përgjigjeni në botën dixhitale.

Kur përgjigjeni për herë të parë, është gjithmonë më mirë t'i përgjigjeni mesazhit në të njëjtin medium siç e keni marrë. Për shembull, nëse keni marrë një email nga shefi juaj, duke iu përgjigjur emailit, dhe ai e dërgon përgjigjen tuaj me tekst.

Kur folëm për hierarkinë dhe mënyrën dixhitale që ata komunikuan, dëshironi të ndiqni gjithmonë drejtimin e tyre në gjuhën dixhitale të trupit.

Respektoni të gjithë duke pranuar plotësisht faktin se ata punojnë në një ekip të mirë me ju në një botë dixhitale>

Sa shpejt apo shpejt u përgjigjeni zakonisht mesazheve?

Sa shpejt përgjigjet mund të ketë shumë interpretime të ndryshme në varësi të kujt po i përgjigjeni. Le të marrim për shembull shefin tuaj, nëse përgjigjeni shumë shpejt mund të shihet se nuk keni çfarë të bëni. Megjithatë, nga ana tjetër, mund të nënkuptojë se jeniheq dorë nga gjithçka për t'u përgjigjur shpejt për t'u parë si një punonjës i mirë.

Është e vështirë të gjesh ekuilibrin, apo jo? Këtu hyjnë në lojë besimi, familjariteti dhe hierarkia. Me kalimin e kohës, do të kuptoni kërkesat e shefit tuaj; ata do t'ju njoftojnë me komente nëse nuk jeni përgjigjur për pesë orë ose nuk keni çfarë të bëni? Sapo të dëgjoni përgjigjen e tyre, ju merrni përgjigjen tuaj për kërkesat e tyre pa i pyetur ata.

Ka një mënyrë më të mirë për ta bërë këtë, që është vendosja e rregullave midis anëtarëve të ekipit për të ndaluar konfuzionin dhe për të përmirësuar procesin. Megjithatë, këto janë shpesh rregulla të pashkruara që hyjnë në lojë. Ne do t'i hedhim një vështrim këtyre rregullave të pashkruara më vonë në këtë artikull.

Nëse po i përgjigjeni një miku, mund të merrni kohën tuaj, nuk keni nevojë të jeni në thirrjen e tij, ai e di që jeni të zënë me jetën, fëmijët, punën dhe familjen. Por përgjigjja është e rëndësishme dhe nuk duhet të përgjigjeni nëse e vlerësoni miqësinë e tyre.

Shembull:

Unë kam një mik të quajtur James Wood. Kur e telefonoj, ai rrallë e merr telefonin; megjithatë, e di që ai e ka parë thirrjen time për shkak se postimi i tij në rrjetet sociale në burimet e miqve të tjerë ose ai poston foto vetë disa orë pas telefonatës sime. Pra, çfarë ndodh me këtë? A nuk mund të shqetësohej, shumë i zënë, i mërzitur me mua dhe lista vazhdon.

Të bën paranojak dhe veprimet e tyre luajnë në mendjen tënde, duke krijuar ankth dhe ngadalëgërryerja e miqësive. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kuptoni gjuhën dixhitale të trupit, të jeni të qartë me mesazhet tuaja dhe mënyrën se si përgjigjeni dhe në cilën orë.

Të themi, ndoshta shoku juaj nuk e ka kuptuar ose thjesht ka harruar të përgjigjet. Ose ndoshta ata nuk ju pëlqejnë vërtet, për çfarëdo arsye. Është ende një fushë mendore për të lundruar, e armatosur me informacionin e mësipërm. Tani mund t'u dërgoni mesazhe të qarta të gjithëve në mënyrë dixhitale.

Shumë njerëz po keqpërdorin mediat sociale dhe nuk marrin kohë për të menduar për pasojat e veprimeve të tyre. Njerëzit duhet të jenë më të vetëdijshëm për përdorimin e tyre të mediave sociale dhe efektin që ka tek ata që i rrethojnë.

Më pas, do t'i hedhim një vështrim rregullave të pashkruara të gjuhës dixhitale të trupit.

Rregullat hierarkike të pashkruara të gjuhës dixhitale të trupit.

Ka disa rregulla të mirësjelljes se si ne përgjigjemi në marrëdhëniet tona profesionale dhe personale, zakonisht të rëndësishme ose të vlefshme në internet ose dixhitale. Më themelore është "Etiketa e përgjigjes". Duhet të përgjigjeni gjithmonë në të njëjtën temë për të siguruar vazhdimësinë, por jo përpara se të siguroheni se po përgjigjeni, duhet të kuptoni rregullat e pashkruara.

Kjo është ajo që duhet të keni parasysh kur mendoni se si duhet ta dërgoni mesazhin dhe cilën platformë dixhitale.

Hierarkia e komunikimit dixhital të ketë rregulla të pashkruara.<5disa rregulla të pashkruara se sa i rëndësishëm është ai mesazh në të vërtetë dhe ato shkojnë si më poshtë.

 1. Telefonata.
 2. Mesazh me tekst.
 3. Email.
 4. Slack.
 5. Ekipet.
 6. Whatsapp.
 7. Media. Telefonata është mënyra më e rëndësishme dhe e drejtpërdrejtë për të kontaktuar dikë, qoftë një anëtar i familjes ose një koleg.

  • Shoqërisht: Shumica e njerëzve që kanë shumë besim në rrethet shoqërore do të përdorin këtë formë të kontaktit dixhital.
  • Kolegët: do ta përdorin këtë për shpejtësi dhe drejtpërdrejt.
  • Klientët: do ta përdorin këtë për të marrë informacion shpejt><10Text. mesazhet janë mënyra e dytë më e popullarizuar e komunikimit me një person tjetër, pas telefonatave. Mesazhet me tekst shihen si më personale dhe të drejtpërdrejta, ato janë nivele më të larta besimi si në mjediset sociale ashtu edhe në ato profesionale.

   Email.

   Shumica e njerëzve në botën e biznesit përdorin emailin për të komunikuar—ajo shihet si më formale dhe ju jepet më shumë kohë për t'u përgjigjur ose për të zgjidhur problemin. Thirrjet me tekst ose telefonatë janë më pak personale sesa emailet.

   Slack & Ekipet e Mircosoft.

   Slack dhe Microsoft Teams po bëhen shumë më të integruara në jetën profesionale, ato janë një mënyrë për të shkëmbyer informacione në kohë reale, por shihen si më pak të rëndësishme sesa emailet, tekstet ose telefonatat në disa organizata.

   Mesazhet e WhatsApp.

   Mesazhet e WhatsApp nuk kanëkanë peshën e një mesazhi, pasi ata janë fëmija i ri në bllok. Sidoqoftë, WhatsApp ka disa veçori interesante, si shenjat blu që tregojnë kur dikush ka lexuar mesazhin tuaj. Kjo mund të përdoret kundër jush dhe ne ju rekomandojmë ta çaktivizoni.

   DM ose PM Soical Media.

   DM ose PMS shihen si mënyrat më pak të rëndësishme për t'u përgjigjur dhe ndonjëherë mund të duhen ditë ose javë që njerëzit t'i zgjedhin ato.

   Këto janë shtatë rregullat e pashkruara kur bëhet fjalë për gjuhën dixhitale të trupit dhe kuptimin e saj.

   Duhet të filloni duke pyetur veten se çfarë po ndodhte kur e morët mesazhin. Kjo do t'ju ndihmojë të kuptoni nëse ka pasur diçka në rrethinën tuaj që mund të ketë ndikuar në kuptimin tuaj të mesazhit.

   Nëse kjo nuk funksionon, kërkoni sqarime ose përpiquni të parafrazoni ato që thanë për të parë nëse ka më shumë kuptim.

   Nëse nuk mund të merrni një përgjigje të drejtpërdrejtë, atëherë do t'ju duhet t'i telefononi ata ose të planifikoni një telefonatë video. Komunikues.

   Ka disa hapa vërtet të thjeshtë që mund të ndërmarrim për t'u bërë më të mirë në komunikimin dixhital.

   Gjërat
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.