Gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij?

Gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ka shumë gjëra që burrat mund t'u thonë grave të tyre që do t'i lëndojnë. Kjo është për shkak se ata i njohin dobësitë dhe pikat e tyre të forta, ata do të dinë se si ndihen dhe do t'i kuptojnë ato në një nivel më të thellë. Është një gjë mizore të duash të lëndosh dikë, e jo më gruan tënde, dikë që ke martuar me mirëbesim. Megjithatë për të mbuluar temën ne kemi shkruar një listë me 27 gjëra që mund t'i thuash gruas suaj për të lënduar ndjenjat e saj.

Shiko gjithashtu: Çfarë po mendon një djalë kur ju puth (fakte të plota)

Një nga gjërat më të këqija që një burrë mund t'i thotë gruas së tij është ta krahasojë atë me një grua tjetër. Kjo është jashtëzakonisht lënduese dhe mosrespektuese, dhe shpesh do të bëjë që gruaja të ndihet e pasigurt dhe e padenjë. Nëse keni probleme në martesën tuaj dhe ndjeni nevojën për të thënë gjëra të lëndueshme, ju lutemi kërkoni këshillim për martesën.

Në vijim do të hedhim një vështrim në 26 nga gjërat më të këqija që një burrë mund t'i thotë gruas së tij.

27 gjëra që burri nuk duhet t'i thotë kurrë gruas së tij.

 1. <8
 2. "Do të doja që thjesht të më dëgjonit."
 3. "Ju po reagoni shumë."
 4. "Qetësohuni." 3>
 5. "Nuk është një marrëveshje e madhe"
 6. "Unë nuk jam në humor."
 7. "Nuk të shoh më tërheqës."
 8. "Nuk je mjaftueshëm i mirë nëbëhu si një thikë që pret zemrën e saj. Do të ishte shkatërruese t'i dëgjonte ato fjalë nga personi me të cilin ka premtuar jetën e saj. Do të ishte e vështirë të imagjinohej se si ajo mund të shërohej ndonjëherë nga një goditje e tillë.

  “Nuk të kam dashur kurrë”

  Ka pak gjëra më të këqija sesa të dëgjosh bashkëshortin tënd të thotë “Nuk të kam dashur kurrë”. Është një goditje dërrmuese që mund t'ju bëjë të ndiheni të thyer, të vetmuar dhe të padashur. Nëse bashkëshorti juaj ju ka thënë këtë, është e rëndësishme të mbani mend se kjo nuk do të thotë se ka diçka që nuk shkon me ju. Mund të jetë thjesht një shenjë se burri juaj po lufton me problemet dhe emocionet e tij. Nëse mundeni, përpiquni të flisni me burrin tuaj përse ndihet kështu. Nëse ai është i hapur ndaj tij, këshillimi mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për ta ndihmuar atë të përballojë ndjenjat e tij. Pavarësisht se çfarë ndodh, dije se nuk je vetëm dhe se nuk ka asgjë të keqe me ty.

  "Ju një biçikletë e përdorur"

  Ka shumë gjëra që burri mund t'i thotë gruas së tij që do të konsideroheshin të dëmshme, por "ti je një biçikletë e përdorur" duhet të jetë atje si një nga më të këqijat. Kjo frazë nënkupton që gruaja nuk është më e re apo emocionuese, dhe për këtë arsye nuk vlen aq sa dikur. Është një gjë shumë mosrespektuese të thuash dhe me siguri do të shkaktojë shumë ndjenja të lënduara.

  "Të kam tejkaluar"

  Kjo është gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij për një sërë arsyesh. Së pari, komunikon amungesë respekti dhe vlerësimi për atë se kush është ajo si person. Së dyti, sugjeron që ai nuk e sheh më atë tërheqëse apo të dëshirueshme, gjë që mund të jetë tepër lënduese. Së fundi, tregon se ai nuk është më i lumtur në lidhje dhe mund të jetë duke menduar të largohet. Ju keni një burrë mosrespektues nëse ai ju thotë këto gjëra.

  Nëse ai thjesht e ka tejkaluar dashurinë e tij për ju, atëherë nuk mund të bëni shumë për ta ndryshuar këtë. Megjithatë, nëse ai është i gatshëm të punojë për marrëdhënien, atëherë mund të jeni në gjendje t'i shpëtoni gjërat.

  Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa prej pyetjeve më të zakonshme.

  Pyetjet e bëra më të shpeshta

  Cila është mënyra më e keqe që mund të tregoheni mosrespektues ndaj gruas suaj? Kjo është një tradhti e plotë e besimit dhe dashurisë së saj dhe do t'i bëjë dëm të madh marrëdhënies suaj. Gjithashtu ka të ngjarë të shkaktojë shumë dhimbje dhe dhimbje zemre për gruan tuaj. Nëse po e tradhtoni gruan tuaj, në thelb po i thoni asaj se ajo nuk është mjaft e mirë për ju dhe se nuk e vlerësoni apo respektoni atë. Kjo është jashtëzakonisht mungesë respekti dhe pothuajse me siguri do të shkatërrojë martesën tuaj.

  A po i thuani qëllimisht gjëra të dëmshme gruas suaj?

  A po i thoni qëllimisht gjëra të dëmshme gruas tuaj? Nëse po, pse? Fjalët lënduese mund të dëmtojnë marrëdhënien tuaj dhe ta bëjnë gruan tuaj të ndihet si ajonuk ka rëndësi për ju. Nëse nuk jeni të kujdesshëm, fjalët tuaja gjithashtu mund ta bëjnë atë të ndihet sikur nuk ia vlen koha dhe mundi juaj. Sigurohuni që po komunikoni me gruan tuaj në një mënyrë që i tregon asaj se sa shumë kujdeseni për të.

  Si i rregulloni gjërat mes jush dhe gruas pasi e keni lënduar atë me fjalët tuaja?

  Nëse e keni lënduar gruan tuaj me fjalët tuaja, gjëja më e mirë që mund të bëni është të kërkoni falje dhe të përpiqeni t'i rregulloni gjërat. Flisni me të për atë që ndodhi dhe pse ndodhi dhe përpiquni të krijoni një plan për t'u siguruar që të mos ndodhë më. Nëse mund t'i tregoni asaj se ju vjen vërtet keq dhe se doni t'i rregulloni gjërat, ajo ka të ngjarë të jetë e gatshme t'ju falë. Nëse e kam ngatërruar, do ta them dhe do t'i blej lule, do ta çoj në një mbrëmje takimi ose do t'i blej disa rroba.

  Shiko gjithashtu: Pse njerëzit kritikojnë të tjerët (Bëjnë me njerëz kritikë)

  Mendimet e fundit

  Ka shumë mënyra për t'i thënë gjënë më të keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij. Nëse po e lexoni këtë si bashkëshort, ju rekomandojmë të ndaloni së thoni këto lloj gjërash. Fjalët kanë kuptim pas tyre dhe të jesh i sjellshëm me gruan tënde është më i rëndësishëm se çdo gjë tjetër. Faleminderit që lexuat deri herën tjetër. Ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni "Si të dini nëse burri juaj po tradhton" (Siza joverbale)

  shtrat."
 9. "Po të lë."
 10. "Kam një lidhje."
 11. "Nuk më tërheq më ty"
 12. "Unë dua një divorc"
 13. <27> "Ti nuk je mjaftueshëm i mirë" _2__><7 "Nuk po përpiqesh mjaftueshëm"
 14. "Nuk më intereson mendimi yt"
 15. "Nuk je aq e bukur sa dikur"
 16. "Nuk je i mirë në shtrat"
 17. "Unë nuk të dua"
 18. <8"Ti nuk të dua kurrë"
 19. "Unë nuk të dua kurrë"
 20. 7> "Të kam tejkaluar"

"Nuk je aq e bukur sa dikur."

Nuk mund të mohohet se pamja është e rëndësishme për shumë njerëz, si për burrat ashtu edhe për gratë. Por kur një burrë ia thotë këtë gruas së tij, mund të jetë jashtëzakonisht e lëndueshme. Ai jo vetëm që po lë të nënkuptojë se ajo ka humbur pamjen e saj dhe nuk është më tërheqëse, por gjithashtu po sugjeron se ajo ishte më tërheqëse në të kaluarën. Kjo mund ta bëjë një grua të ndihet sikur ka dështuar në një farë mënyre ose se nuk është më mjaftueshëm e mirë për burrin e saj.

"Të thashë."

Nuk ka asgjë më të keqe se një burrë i vetëkënaqur që thotë "të thashë" kur gruaja e tij bën një gabim. Është akti i fundit i përuljes dhe mund ta bëjë edhe gruan më të nivelit të ndihet sikur po e humb mendjen. Nëse burri juaj e ka zakon t'jua thotë këtë, është koha për të diskutuar seriozisht se pse është kaq e lëndueshme. Përndryshe, mund të filloni të ndihenisikur nuk mund të bësh asgjë siç duhet në sytë e tij.

"Do të doja që thjesht të më dëgjoje."

Kjo është ndoshta gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij. Ajo komunikon mungesë respekti dhe mirëkuptimi për atë që ajo thotë, dhe gjithashtu krijon një mjedis mosbesimi. Në fund të fundit, pse duhet ta dëgjojë atë nëse ai nuk e dëgjon?

“Ju po reagoni me tepri.”

Kjo është shpesh gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij, pasi zhvlerëson ndjenjat dhe përvojat e saj. Është një mënyrë për ta ndezur atë me gaz dhe mund ta bëjë atë të ndihet sikur po çmendet. Nëse gruaja juaj ndihet e mërzitur, përpiquni të kuptoni dhe vërtetoni ndjenjat e saj në vend që t'i thoni se po reagon me tepricë.

"Qetësohuni."

Ka shumë gjëra që një burrë mund t'i thotë gruas së tij që do të konsideroheshin të këqija, por "qetësohu" është padyshim një nga më të këqijat. Kjo frazë përdoret shpesh në mënyrë nënçmuese ose nënçmuese, sikur gruaja po reagon tepër ose po tregohet irracionale. Kjo nënkupton që ajo nuk e kontrollon veten dhe duhet të qetësohet në mënyrë që të mendojë siç duhet. Kjo është tepër fyese dhe do të shërbejë vetëm për ta mërzitur edhe më shumë gruan. Nëse gruaja juaj është e mërzitur për diçka, gjëja e fundit që duhet të bëni është t'i thoni asaj të qetësohet. Në vend të kësaj, përpiquni ta dëgjoni dhe kuptoni pse është e mërzitur. Vetëm atëherë mund të filloni ta zgjidhni problemin.

“Po pojoracionale.”

Nuk ka asgjë më të keqe se sa të ndihesh sikur partneri po të thotë se je irracional. Mund t'ju bëjë të ndiheni sikur nuk po ju dëgjojnë apo kuptojnë dhe mund të shkaktojë shumë tension në një marrëdhënie. Nëse burri juaj ju thotë ndonjëherë këtë, është e rëndësishme të përpiqeni të qëndroni të qetë dhe të shpjegoni pse ndiheni ashtu siç ndiheni. Shpresojmë, ai do të dëgjojë dhe do të përpiqet t'i shohë gjërat nga këndvështrimi juaj.

"Ti po e mendon shumë këtë."

Cila është gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij? Kur ajo është qartazi e mërzitur për diçka dhe ai i hedh poshtë ndjenjat e saj me këtë frazë, kjo zhvlerëson përvojën e saj dhe i thotë se mendimet dhe emocionet e saj nuk janë të vlefshme. Kjo mund të jetë tepër lënduese dhe ta bëjë atë të ndihet sikur nuk po dëgjohet apo kuptohet.

"Vetëm më lër ta trajtoj." Kjo frazë komunikon mungesën e besimit dhe besimit në aftësinë e saj për të trajtuar situatën dhe mund ta bëjë atë të ndihet sikur nuk është një partnere e barabartë në marrëdhënie. Mund të jetë gjithashtu një shenjë se burri i saj po përpiqet të kontrollojë situatën dhe ta pengojë atë të përfshihet. Nëse bashkëshorti juaj ju thotë rregullisht që "thjesht lëreni ta trajtojë atë", mund të jetë koha për të pasur një bisedë serioze rreth mënyrës se si dëshironi të trajtoni vendimet dhe konfliktet në martesën tuaj.

"Besonimua."

Gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij është "më beso". Kjo frazë përdoret shpesh nga burrat që përpiqen të fshehin diçka nga gratë e tyre, ose që përndryshe nuk janë të besueshëm. Nëse bashkëshorti juaj ju thotë këtë, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për implikimet e mundshme dhe të ndërmerrni hapa për të mbrojtur veten.

“Nuk është aq e madhe”

Nuk është aq e madhe. Sigurisht, mund t'ju dhemb paksa të dëgjoni bashkëshortin tuaj të thotë ato fjalë, por nuk është fundi i botës. Në fakt, është shumë e zakonshme që burrat t'u thonë gjëra të tilla grave të tyre. Ndoshta ai ndihet i mbingarkuar dhe nuk dëshiron t'ju ngarkojë me problemet e tij. Ose ndoshta ai thjesht po përpiqet të minimizojë rëndësinë e diçkaje që ai e di se është e rëndësishme për ju. Sido që të jetë, nuk është gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij. Ka gjëra shumë më të këqija atje.

"Unë nuk jam në humor."

Kjo është ndoshta gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij. Ajo komunikon mungesë interesi, dëshire apo edhe respekti për të. Ka të ngjarë të shkaktojë një debat ose të paktën disa ndjenja të lënduara. Nëse burri juaj ju thotë këtë, është e rëndësishme të përpiqeni të kuptoni se çfarë po thotë në të vërtetë dhe pse. Mund të ndodhë që ai thjesht nuk ndihet mirë ose është nën shumë stres. Por mund të jetë gjithashtu një shenjë se ka diçka që nuk shkon në marrëdhënien tuaj. Nëse kjo është e shpeshtëproblem, ia vlen të flasësh me burrin tënd për të parë nëse mund t'i përmirësosh gjërat.

"Nuk të shoh më tërheqëse."

Kjo është potencialisht gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij. Ajo jo vetëm që komunikon mungesën e tërheqjes fizike, por edhe mungesën e tërheqjes emocionale dhe mendore. Kjo mund të jetë shkatërruese për vetëvlerësimin dhe ndjenjën e vlerës së gruas.

"Ti nuk je mjaftueshëm e mirë në shtrat."

Ka shumë gjëra që një burrë mund t'i thotë gruas së tij që do të ishin lënduese, por një nga gjërat më të këqija që ai mund të thoshte është "nuk je mjaftueshëm i mirë në shtrat". Kjo deklaratë jo vetëm që do të ishte lënduese, por gjithashtu do të ishte tepër e dëmshme për vetëvlerësimin e gruas. Ajo jo vetëm që do të ndihej sikur po e dështon burrin e saj në një nga aspektet më të rëndësishme të martesës së tyre, por gjithashtu do të ndihej sikur ishte e papërshtatshme dhe e padenjë për dashurinë dhe respektin e të shoqit. Kjo është një deklaratë që burri nuk duhet t'ia thotë kurrë gruas së tij, pavarësisht rrethanave.

"Po të lë."

Ka pak gjëra më të dhimbshme sesa të dëgjosh ato fjalë nga personi që do. Mund të ndihet si një kamë në zemër, veçanërisht nëse keni qenë të verbër nga njoftimi. Nëse bashkëshorti juaj ju ka thënë këto fjalë, është e rëndësishme të kuptoni pse po i thotë dhe çfarë mund të bëni për të shpëtuar martesën tuaj.

“Unë kam njëafera.”

Ka pak gjëra më shkatërruese për një grua sesa të dëgjosh burrin e saj të thotë se ai ka një lidhje. Është një tradhti e llojit më të thellë dhe mund të shkatërrojë një martesë. Nëse një burrë po e tradhton gruan e tij, është e rëndësishme të përpiqet të riparojë dëmin dhe të shpëtojë marrëdhënien. Por do të duhet kohë, durim dhe përpjekje për të rindërtuar besimin.

"Nuk më tërheq më ty"

Kjo është gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij, pasi në mënyrë efektive komunikon se ai nuk e sheh më atë tërheqëse apo të dëshirueshme. Kjo mund të jetë një gjë tepër lënduese për t'u dëgjuar dhe mund të shkaktojë shumë dhimbje dhe pasiguri në marrëdhënie. Nëse bashkëshorti juaj ju ka thënë këtë, është e rëndësishme të përpiqeni të kuptoni pse ndihet kështu dhe nëse mund të bëni diçka për të ndryshuar mendjen e tij. Megjithatë, është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se ju meritoni të jeni me dikë që ju gjen tërheqës dhe të dëshirueshëm, dhe nëse burri juaj nuk ndihet më kështu, mund të jetë koha të mendoni për të vazhduar më tej.

"Dua një divorc"

Këto katër fjalë mund të krijojnë menjëherë ndjenja frike, dhimbjeje dhe tradhtie edhe në martesat më të forta. Nëse burri juaj ju thotë këtë, është e rëndësishme të përpiqeni të qëndroni të qetë dhe të niveluar. Merrni pak kohë për të marrë frymë dhe më pas bëni një bisedë se pse ai ndihet kështu. Është e mundur që ka çështje themelore që duhet të jenëadresuar, dhe divorci mund të mos jetë zgjidhja e vetme. Megjithatë, nëse bashkëshorti juaj është i bindur se dëshiron një divorc, atëherë mund të jetë koha të filloni të shqyrtoni opsionet tuaja. Flisni me një avokat, këshilltar ose mik të ngushtë për t'ju ndihmuar në këtë kohë të vështirë..

"Ti nuk je mjaftueshëm i mirë"

Këto katër fjalë mund të dëmtojnë thellë dhe të dëmtojnë një marrëdhënie. Nëse një burrë ia thotë këtë gruas së tij, kjo mund të gërryejë vetëvlerësimin e saj dhe ta bëjë atë të ndihet sikur nuk është mjaft e mirë për të. Kjo mund të çojë në pakënaqësi, pasiguri dhe madje edhe divorc. Nëse bashkëshorti juaj ju thotë këtë, është e rëndësishme të flisni me të për mënyrën se si ju bën të ndiheni dhe pse është e lënduar. Ju gjithashtu mund të dëshironi të kërkoni këshillim ose terapi për të ndihmuar në shërimin e plagëve që mund të shkaktojë kjo frazë.

"Do të doja të ishe më shumë si ____"

"Do të doja të ishe më shumë si ____" është gjëja më e keqe që një burrë mund t'i thotë gruas së tij. Kjo nënkupton që burri beson se gruaja e tij nuk është mjaft e mirë siç është dhe se ai dëshiron që ajo të ndryshojë veten për t'u bërë më shumë si dikujt tjetër. Kjo është jashtëzakonisht e dëmshme dhe ka të ngjarë të dëmtojë marrëdhënien përtej riparimit.

"Ju nuk po përpiqeni mjaftueshëm"

Kjo frazë komunikon mungesën e besimit në aftësinë e partnerit tuaj për të pasur sukses. Është një kritikë që mund të çojë në ndjenja të pamjaftueshmërisë dhe pasigurisë. Nëse burri juaj ju thotë këtë, është e rëndësishme të diskutoni se çfarë ndjen aimungon. Përndryshe, kjo frazë mund të dëmtojë marrëdhënien tuaj dhe ta bëjë të vështirë ecjen përpara së bashku.

"Nuk më intereson mendimi juaj"

Kjo frazë është mënyra e përsosur për t'i dhënë fund një debati ose për t'i bërë të ditur gruas suaj se ju mendoni se mendimi i saj është i pavlerë. Është një gjë mizore të thuash dhe do të shërbejë vetëm për të lënduar dhe zemëruar gruan tënde. Nëse vërtet nuk ju intereson mendimi i saj, atëherë është koha të filloni të dëgjoni atë që ajo ka për të thënë dhe të përpiqeni të kuptoni se nga vjen. Përndryshe, ju vetëm do të krijoni një pykë mes jush dhe do të shkaktoni më shumë probleme në marrëdhënien tuaj.

“Nuk je aq e bukur sa dikur”

“Nuk je aq e bukur sa dikur” është gjëja më e keqe që një burrë mund t’i thotë gruas së tij. Është një koment lëndues që mund të shkaktojë shumë dëme në një marrëdhënie. Është e rëndësishme të mbani mend se bukuria fizike nuk është gjëja më e rëndësishme në një marrëdhënie. Ajo që është më e rëndësishme është lidhja mes dy njerëzve dhe dashuria që kanë për njëri-tjetrin.

“Nuk je i mirë në shtrat”

Kjo është gjëja më e keqe që një burrë mund t’i thotë gruas së tij. Është një sulm i drejtpërdrejtë ndaj aftësisë së saj seksuale dhe një sulm indirekt ndaj feminitetit të saj. Është një gjë mizore të thuash dhe mund të shkaktojë shumë dëme në një marrëdhënie. S

"Unë nuk të dua"

"Unë nuk të dua" është ndoshta gjëja më lënduese që një burrë mund t'i thotë ndonjëherë gruas së tij. Ajo do të
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.