Gjërat që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë (Mos u bëni ai person.)

Gjërat që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë (Mos u bëni ai person.)
Elmer Harper

A po bëni diçka që do t'i bëjë të tjerët të mos ju pëlqejnë? Nëse po, atëherë ju keni ardhur në vendin e duhur për ta kuptuar këtë. Ka shumë arsye që dikush mund të mos ju pëlqejë, por lajmi i mirë është që pasi ta kuptoni, mund të ndryshoni mënyrat tuaja ose thjesht të vazhdoni pa atë person ose grup njerëzish.

Ju është thënë të mos shqetësoheni për atë që mendojnë njerëzit e tjerë, por më lehtë të thuhet se sa të bëhet. Nëse vazhdimisht riprodhoni ngjarjet, "Nuk duhet ta kisha thënë këtë", ose "Do të doja ta kisha thënë këtë", atëherë është e natyrshme që të shqetësoheni për atë që mendojnë njerëzit e tjerë.

Ne duam të jemi të pëlqyer, të jemi pjesë e grupit dhe të pranohemi në grupin që është natyra njerëzore në thelbin e saj.

Me të gjitha këto në mendje. Këtu janë shtatë arsyet që dikush mund t'i bëjë shumë si ju,

të tjerët thonë dhe bëjnë. Ata mund të ofendohen lehtë dhe të mërziten. Ka shumë gjëra që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë, por ka edhe disa gjëra që mund të bëni për të shmangur mospëlqimin e të tjerëve.

Mosdëgjimi

Mosdëgjimi: Gjëja e parë që i bën njerëzit të mos ju pëlqejnë është të mos i dëgjoni ose t'u kushtoni vëmendjen tuaj të plotë kur flasin. Kjo mund të çojë në keqkuptime, të cilat nga ana e tyre çojnë në konflikt.

Nëse mendoni se është kështu, provoni të mbyllni gojën dhe të dëgjoni në mënyrë aktive për pauzat e natyrshme në bisedë ose kur ju bëhet një pyetje. Po, mund të jetëi mërzitshëm, por qëllimi yt është t'i bësh njerëzit të të pëlqejnë.

Të jesh i pavëmendshëm

Të jesh i pavëmendshëm: Të jesh i pavëmendshëm ndaj ndjenjave të njerëzve të tjerë është gjithashtu diçka që i bën njerëzit të mos të pëlqejnë. Për shembull, nëse dikush kërkon mendimin tuaj për një fustan, por ju i thoni se duket e tmerrshme dhe do t'i duhet ta veshin atë gjatë gjithë natës. Mund të shiheshe duke pyetur si kurvë. Ndonjëherë është e rëndësishme të dini se kur duhet ta mbani mendimin tuaj për veten tuaj, në mënyrë që të mos ofendoni ose lëndoni njerëzit.

Shpërndarja e tepërt në rrjetet sociale

Ndarja e shumë fotove në mediat sociale mund të ketë një efekt negativ. Një studim i bërë nga David Hutton zbuloi se për shkak se njerëzit nuk do të jenë në gjendje të lidhen gjithashtu me atë që ndani, marrëdhëniet tuaja në jetën reale do të dobësohen. Disa njerëz që nuk më pëlqejnë nëse postoni shumë foto familjare ose tregoni foto, më shikojnë diçka.

Shmangni të njëjtat gabime herën tjetër duke menduar se si do të shihen fotot tuaja, mbajeni këtë në krye.

Humblebrag.

Humblebrag, "Unë kurrë nuk do ta krahasoja veten me Ajnshtajnin dhe nivelin e tij të inteligjencës më parë. Ky është një mburrje dhe është kënaqësi të dëgjosh. Mos u mburr për gjërat që askush nuk i pëlqen dhe do të humbasësh miqtë shpejt dhe njerëzit do të të urrejnë gjithnjë e më shumë.

Gjuha negative e trupit.

Po, komunikimi joverbal është një pjesë e madhe e mënyrës se sine ndërveprojmë me njëri-tjetrin dhe gjuha negative e trupit mund t'i bëjë njerëzit të mos ju pëlqejnë pa thënë asnjë fjalë. Për të mësuar më shumë rreth shenjave negative të gjuhës së trupit, shikoni postimin tonë të blogut mbi gjuhën negative të trupit këtu.

Shiko gjithashtu: Përballja me një narcisist mashtrues (Njohja e sjelljes narcisiste në marrëdhëniet jobesnike)

Të kritikosh të tjerët.

Të kritikosh vazhdimisht njerëzit dhe zgjedhjet e tyre është një ndalim i tillë. Nëse e gjeni veten duke e ulur gjithmonë dikë ose duke i thënë se është budalla ose diçka në këtë linjë, është një nga mënyrat më të shpejta për të larguar dikë. Mund të jetë e vështirë të ndalosh, por ia vlen sepse nuk dëshiron të jesh ai person.

Të falsifikosh emocione.

A je personi që falsifikon se si ndihen kur njerëzit u tregojnë për jetën e tyre? A keni vështirësi t'i shprehni ndjenjat tuaja të tjerëve? A shkoni së bashku me të tjerët pa dashur vërtet të jeni atje? Nëse po, kjo sjellje mund të bëjë që të tjerët të mos ju pëlqejnë.

Kjo është për shkak se njerëzit mund të tregojnë kur jeni joautentik. Ata mund të kuptojnë gjuhën e trupit tuaj dhe mënyrën se si po silleni. Ju mund të bini dakord verbalisht, por trupi juaj do të tregojë një histori krejt tjetër.

Shiko gjithashtu: Si të zhvillojmë një personalitet? (Këshilla për zhvillimin e personalitetit)

Ka shumë gjëra që mund t'i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë, por disa nga më të zakonshmet janë të qenit i pasjellshëm, i pandershëm ose mosmirënjohës. Sigurisht, ka shumë arsye të tjera pse dikush mund të mos ju pëlqejë, por këto shtatë janë ndër më të zakonshmet. Nëse doni të siguroheni që njerëzit t'ju pëlqejnë, përpiquni të jeni të sjellshëm,i sinqertë dhe mirënjohës për atë që bëjnë të tjerët për ju.

Pyetje dhe përgjigje.

1. Cilat janë disa gjëra që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë?

 • Disa arsye të mundshme mund të përfshijnë:
 • Ju vazhdimisht mburreni dhe mburreni me veten tuaj
 • Gjithmonë jeni duke u përpjekur t'i bashkoni të gjithë
 • Gjithmonë jeni duke i poshtëruar të tjerët
 • Nuk dëgjoni kurrë askënd
 • Gjithmonë jeni duke u përpjekur të filloni debate me njerëzit
 • Ju jeni gjithmonë duke u përpjekur për të tërhequr vëmendjen tuaj
 • >
 • Kurrë nuk lejoni askënd të hyjë
 • Gjithmonë përpiqeni të kontrolloni gjithçka
 • Gjithmonë po përpiqeni të jeni perfekt
 • Nuk bëni kurrë asnjë gabim
 • Gjithmonë duhet ta keni fjalën e fundit
 • Nuk e pranoni kurrë kur e keni gabim
 • Gjithmonë jeni duke u përpjekur

2. Cilat janë disa gjëra që bëni që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë?

Ka disa gjëra që bëj që i bëjnë njerëzit të mos më pëlqejnë. Njëra është se flas shumë. Unë prirem të flas mbi njerëzit dhe të monopolizoj bisedat. Kjo i bën njerëzit të ndihen sikur nuk mund të kuptojnë asnjë fjalë në mënyrë të përpiktë dhe se nuk jam vërtet i interesuar të dëgjoj se çfarë kanë për të thënë.

Një gjë tjetër është se unë jam gjithmonë vonë. Unë nuk jam vërtet një person i përpiktë dhe shpesh i mbaj njerëzit në pritje. Kjo i bën njerëzit të ndihen sikur nuk e vlerësoj kohën e tyre.

Më në fund, mund të jem paksa shumë i sinqertë. Unë them atë që mendoj paduke e filtruar së pari, gjë që ndonjëherë mund të duket e vrazhdë ose e pandjeshme.

3. Cilat janë disa gjëra që thoni që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë?

"Disa njerëz nuk më pëlqejnë sepse jam i sinqertë dhe i drejtpërdrejtë". Unë gjithashtu mund të jem i padurueshëm dhe të them gjëra pa u menduar më parë. Mundohuni të shmangni deklaratat negative.

4. Cilat janë disa gjëra që besoni se i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë?

Disa arsye të mundshme pse dikush mund të mos më pëlqejë mund të përfshijnë nëse më perceptojnë si arrogant, të pasjellshëm ose gërryes; nëse mendojnë se nuk jam inteligjent apo i ditur; ose nëse thjesht nuk e pëlqejnë personalitetin tim. Për më tepër, nëse kam bërë diçka për të lënduar ose ofenduar dikë, si rezultat, ai mund të mos më pëlqejë.

5. Si mendoni se ju perceptojnë njerëzit që nuk ju pëlqejnë?

Njerëzit që nuk ju pëlqejnë mund t'ju perceptojnë si arrogantë, ndërsa të tjerët mund t'ju perceptojnë si të turpshëm. Vërtet varet nga personi dhe pse ai nuk ju pëlqen.

6. Cilat mendoni se janë disa nga arsyet që njerëzit nuk ju pëlqejnë?

Mund të ketë shumë arsye pse njerëzit mund të më pëlqejnë. Mund të jetë sepse ata mendojnë se jam arrogant, ose sepse ata mendojnë se jam një person që i di të gjitha. Për më tepër, disa njerëz thjesht mund të mos e pëlqejnë personalitetin tim.

Përmbledhje

Gjërat që i bëjnë njerëzit të mos ju pëlqejnë janë të qenit negativ, të ndjeni keqardhje për veten tuaj dhe të mendoni se bota ju detyrohet diçka janë të gjitha ndryshime të mëdha. nëse tidëshironi që njerëzit t'ju pëlqejnë, të jenë pozitivë, të jenë mirënjohës dhe të përulur. Njerëzit tërhiqen nga ata që janë të lumtur dhe që i bëjnë të ndihen mirë me veten e tyre. Pra, nëse doni të jeni të pëlqyer, filloni duke u pëlqyer!
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.