Gjuha e trupit Duart e shtrënguara përpara (Kuptoni gjestin)

Gjuha e trupit Duart e shtrënguara përpara (Kuptoni gjestin)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Kur bëhet fjalë për të kuptuar kuptimin e përplasjes së duarve para trupit nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, ka disa mënyra të ndryshme që mund të interpretohet. Në këtë postim, ne do të shohim se çfarë mund të nënkuptojë në të vërtetë ky sugjerim joverbal.

Kur takojmë dikë të ri ose ndihemi paksa të pasigurt, shpesh shtrëngojmë duart së bashku. Ky shpesh quhet biberon në termat e gjuhës së trupit ose vetë-qetësues. Duart e lidhura përpara mund të jenë gjithashtu një mënyrë për të shprehur nervozizmin ose frikën.

Në vijim do të hedhim një vështrim në 7 nga arsyet më të zakonshme që dikush do të përdorte duart e shtrënguara.

7 Arsyet pse dikush do t'i shtrëngonte duart përpara.

 1. Ata ndihen të shqetësuar Në ankth. 8>
 2. Ata po mbajnë diçka prapa.
 3. Ata po ndihen në mbrojtje.
 4. Ata po ndihen të vetëdijshëm.
 5. Po përpiqen të ruajnë qetësinë.
 6. Po përpiqen të kontrollojnë situatën. <8yW0xx94. por, është e zakonshme të shtrëngoni duart përpara trupit tuaj. Kjo është një mënyrë natyrale për të mbrojtur veten dhe mund t'ju ndihmojë të qetësoheni. Nëse ndiheni vërtet në ankth, përpiquni të merrni frymë thellë dhe të përqendroheni në relaksimin e trupit tuaj.

  Ata po përpiqen të fshehin diçka.

  Mund të përpiqen të fshehin diçka nëse e gjeni veten duke u shtrënguarduart tuaja para trupit tuaj. Kjo mund të jetë një shenjë nervozizmi ose faji dhe mund të nënkuptojë se nuk jeni plotësisht të sinqertë. Nëse po pyesni veten pse dikush mund ta bëjë këtë, kushtojini vëmendje gjuhës së trupit të tij dhe shikoni nëse ka ndonjë të dhënë tjetër që mund të fshehë diçka.

  Ata po mbajnë diçka prapa.

  Duket se po mbajnë diçka prapa, pasi duart tuaja janë të shtrënguara përpara. Kjo mund të tregojë se nuk jeni gati të ndani çfarëdo që po mendoni, ose se jeni nervoz për diçka. Sido që të jetë, është e qartë se ka diçka në mendjen tuaj për të cilën nuk jeni ende gati të flisni.

  Ata ndihen në mbrojtje.

  Ata mund të ndihen në mbrojtje nëse vëreni veten duke shtrënguar duart përpara trupit të tyre. Ky është një sinjal i zakonshëm i gjuhës së trupit që mund të tregojë se dikush po ndihet i kërcënuar ose i pakëndshëm. Nëse ndiheni në mbrojtje, mund të jetë e dobishme të bëni një hap prapa dhe të përpiqeni ta vlerësoni situatën me qetësi. Pasi të kuptoni se çfarë po ju bën të ndiheni në mbrojtje, mund të filloni të punoni për trajtimin e çështjes.

  Ata ndihen të vetëdijshëm.

  Ata ndihen të vetëdijshëm sepse duart e tyre janë të shtrënguara përpara trupit. Ky është një gjest i zakonshëm i gjuhës së trupit që tregon se ndiheni nervoz ose të pakëndshëm. Nëse doni të dukeni më të sigurt, përpiquni të mbani duart tuajaanët tuaja ose në xhepat tuaj.

  Ata po përpiqen të ruajnë qetësinë.

  Po përpiqen të ruajnë qetësinë.

  Po përpiqen të kontrollojnë situatën.

  Ata po përpiqen të kontrollojnë situatën duke i mbajtur duart tuaja të shtrënguara para vetes. Kjo mund të tregojë se ndiheni të tensionuar ose nervozë dhe mund të interpretohet si një shenjë e mungesës së besimit. Nëse dëshironi të dukeni më të sigurt dhe më të kontrolluar, përpiquni të relaksoni gjuhën e trupit dhe t'i mbani duart anash ose në xhepa.

  Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa prej pyetjeve më të zakonshme.

  Pyetjet e bëra më shpesh.

  Cili është konteksti nga gjuha e trupit? Cila është forma e shprehjes fizike në gjestet e gjuhës trupore dhe nga këndvështrimi jo-gjesti?<5? përdoret për të përcjellë informacion. Konteksti i një gjesti të gjuhës së trupit mund të ndikohet nga kultura, situata dhe marrëdhënia midis njerëzve të përfshirë.

  Çfarë nënkuptojnë duart pas shpine kur bashkohen së bashku?

  Nuk ka asnjë përgjigje për këtë pyetje pasi kuptimi i shtrëngimit të duarve pas shpine mund të ndryshojë në varësi të kontekstit dhe kulturës. Në disa raste, mund të shihet si një shenjë respekti ose nderimi, ndërsa në të tjera mund të shihet si një shenjë arrogance ose superioriteti. Në raste të tjera, mund të jetë thjesht një pozicion i rehatshëm ose i relaksuar për personin që duhet të marrë. Në fund të fundit, ajovaret nga individi që të vendosë se çfarë kuptimi ka për ta.

  Çfarë do të thotë shtrëngimi i duarve përpara gjoksit?

  Ka shumë interpretime të ndryshme se çfarë mund të nënkuptojnë duart e shtrënguara përpara gjoksit. Një interpretim i zakonshëm është se ky pozicion tregon se një person po mendon thellë ose është i humbur në mendime. Për më tepër, mund të shihet si një gjest respekti ose nderimi. Në disa kultura, duart e shtrënguara përpara gjoksit mund të përdoren gjithashtu si një mënyrë për të treguar mbështetje për dikë ose diçka.

  A mund të shihet shtrëngimi i duarve si një gjest negativ?

  Gesti i shtrëngimit të duarve përpara gjoksit është një gjest i zakonshëm që mund të komunikojë një sërë gjërash. Për shembull, mund të përdoret si një mënyrë për të shprehur eksitim, sikur personi të mbajë energjinë dhe entuziazmin e tij. Mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të treguar vlerësim sikur personi po përqafon pa e prekur në të vërtetë. Për më tepër, ky gjest mund të përdoret si një mënyrë për të treguar ndrojtjen ose pasigurinë, sikur personi të përpiqet të bëhet i vogël ose i padukshëm. Në fund të fundit, kuptimi pas këtij gjesti do të ndryshojë në varësi të kontekstit dhe situatës specifike.

  Shiko gjithashtu: A mund të flejë një burrë me një grua pa zhvilluar ndjenja

  Ku mbahen duart kur mbahen të lidhura së bashku?

  Duart mbahen përpara trupit, zakonisht si pjesë e përshëndetjes. Kur dy njerëz takohen, ata shpesh shtrëngojnë duart e njëri-tjetrit para tyre. Kjo eshte njemënyra e shtrëngimit të duarve pa prekur njëri-tjetrin. Ndonjëherë, duart mbahen përpara fytyrës, me pëllëmbët e bashkuara dhe gishtat e drejtuar lart. Ky quhet pozicioni i lutjes.

  Mbërthimi i duarve me gishtat e mëdhenj tregon se çfarë do të thotë?

  Mbërthimi i duarve me gishtin e madh tregon një gjest dashurie, afërsie dhe uniteti. Ky gjest shpesh shihet mes miqve të ngushtë dhe anëtarëve të familjes si një mënyrë për të treguar lidhjen e tyre. Për më tepër, ky gjest mund të shihet edhe si një shenjë respekti ose admirimi.

  Shiko gjithashtu: Është i varur nga dikush i vrazhdë (Psikologji)

  Çfarë do të thotë kapja përpara stomakut?

  Kur dikush qëndron me duart e kapur para barkut, shpesh është një shenjë se ai ndihet i shqetësuar ose i parehatshëm. Kjo gjuhë e trupit mund të interpretohet në mënyra të ndryshme në varësi të kontekstit, por në përgjithësi, ajo shihet si një mënyrë për të mbrojtur veten nga ndjenja e pambrojtur.

  Mendimet përfundimtare.

  Sigurimet e ndryshme të gjuhës së trupit mund të nënkuptojnë gjëra të ndryshme në varësi të kontekstit të situatës. Është e rëndësishme të mbani mend se nuk ka absolute në leximin e shenjave joverbale dhe ne duhet t'i lexojmë ato në grupe për të marrë një ide se çfarë mund të nënkuptojnë. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj, mund ta gjeni gjithashtu të dobishëm këtë postim Kuptimi i duarve mbi ijë (Gjuha e trupit) për më shumë informacion.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.