Gjuha e trupit që lëkundet krah për krah (Pse tundemi)

Gjuha e trupit që lëkundet krah për krah (Pse tundemi)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse vëreni dikë që lëkundet përpara dhe mbrapa dhe po pyesni veten se çfarë mund të thotë, ju keni ardhur në vendin e duhur.

Lundja e trupit nga njëra anë në tjetrën është shpesh një shenjë e nervave apo padurimi. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'u përpjekur të dukeni më e madhe dhe më mbresëlënëse. Në disa raste, mund të jetë një mënyrë për të tentuar në mënyrë të pandërgjegjshme për të qetësuar veten.

Arsyet pse dikush mund të lëkundet krah për krah mund të ndryshojnë dhe për të përcaktuar kuptimin e kësaj sjelljeje, së pari duhet të marrim parasysh gjuha e trupit të individit në tërësi.

Çfarë është gjuha e trupit?

Gjuha e trupit është një lloj komunikimi joverbal në të cilin sjelljet fizike, në krahasim me fjalët, përdoren për të shprehur ose përcjellë mesazhe. Këto sjellje mund të përfshijnë shprehjet e fytyrës, qëndrimin e trupit, gjestet, lëvizjen e syve, prekjen dhe përdorimin e hapësirës.

Gjuha e trupit është gjithashtu një formë komunikimi që mund të përdoret për të përforcuar ose theksuar atë që thuhet me gojë. Për shembull, një person që thotë "Unë nuk jam i interesuar" ndërsa kryqëzon krahët dhe shikon larg nga personi me të cilin po flet, po komunikon mosinteresim nëpërmjet sinjaleve verbale dhe joverbale.

Si lexoni Gjuha e trupit?

Kur përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit të dikujt, është e rëndësishme të shikoni të gjithë personin dhe jo vetëm një gjest të izoluar. Fytyra, sytë, krahët dhe këmbët mund të japin të dhëna të rëndësishme se si apersoni po ndihet. Ne gjithashtu duhet të mendojmë për kontekstin rreth personit që lëkundet krah për krah. Konteksti është ajo që po ndodh rreth personit, ku janë dhe çfarë po bëjnë apo thonë. Është e rëndësishme të mendoni se çfarë mund të ndodhë me personin përpara, gjatë dhe pasi ai të lëkundet.

Duke kushtuar vëmendje këtyre shenjave delikate mund t'ju ndihmojë të kuptoni më mirë se si ndihet dikush dhe çfarë mund të jetë duke menduar.

Në vijim do të hedhim një vështrim në 5 arsyet pse një person mund të lëkundet nga njëra anë në tjetrën. Për të mësuar më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, duhet të shikoni Si të lexoni gjuhën e trupit & Shenjat joverbale (mënyra e duhur)

5 Arsyet pse një person do të lëvizte krah për krah.

  1. Ata janë nervozë.
  2. Ata janë të mërzitur.
  3. Ata janë duke menduar.
  4. Janë të lumtur.
  5. Ata po përpiqen të mbajnë ekuilibrin.

Personi është nervoz.

Lundja nga njëra anë në tjetrën mund të tregojë se ata ndihen të shqetësuar dhe të pasigurt për veten. Kjo mund të jetë shqetësuese për të tjerët dhe ta bëjë personin të duket i dobët ose i pasigurt.

Personi është i mërzitur.

Ata nuk janë të interesuar për atë që po ndodh rreth tyre dhe mërzitja e tyre është e dukshme përmes mungesa e angazhimit të tyre. Kjo mund të jetë për shkak të një sërë faktorësh, të tillë si personi që nuk është i interesuar për temën në fjalë, ose ndjehet sikur ka dëgjuar mjaftueshëm përsubjekt. Në çdo rast, mërzitja e personit komunikohet qartë përmes gjuhës së trupit të tij.

Personi po mendon.

Ai mund të jetë duke menduar për diçka për të cilën nuk është i sigurt, ose mund të jetë humbur në mendime. Sido që të jetë, gjuha e trupit të tyre po tradhton mendimet e tyre të brendshme.

Shiko gjithashtu: 19 gjërat që duhet të dini për lidhjen me një burrë të martuar pa u lënduar!

Personi është i lumtur.

Personi është i lumtur dhe gjuha e trupit të tij e reflekton këtë duke u lëkundur krah për krah. Ata po kënaqen dhe janë të qetë me ata që i rrethojnë. Kjo është një shenjë pozitive që ata ndihen mirë në shoqërinë që po mbajnë ose muzikën që po dëgjojnë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë shikon pa buzëqeshur?

Personi po përpiqet të mbajë ekuilibrin.

Gjuha e trupit të tyre po komunikon se ata janë i paqëndrueshëm dhe i pasigurt. Kjo mund të jetë për shkak të nervave ose dehjes. Sido që të jetë, ata kanë vështirësi të ruajnë qetësinë e tyre.

Është gjithmonë e rëndësishme të mendosh për kontekstin rreth një personi që lëkundet.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të shpeshta.

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë do të thotë lëvizja e gjuhës së trupit anash? i pavendosur. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të shmangur kontaktin me sy ose për të shfaqur siklet. Nëse vëreni se gjuha e trupit të dikujt lëviz krah për krah, është më mirë t'i lini pak hapësirë ​​dhe të mos e shtyni për një përgjigje.

Çfarë bën gjuha e trupitdo të thotë lëkundje krah për krah?

Kur dikush tundet krah për krah, zakonisht është një shenjë se ai ndihet i shqetësuar ose i parehatshëm. Mund të jetë gjithashtu një shenjë padurimi. Nëse shihni dikë që lëkundet krah për krah, është më mirë t'i lini pak hapësirë ​​dhe të mos përpiqeni ta përfshini në bisedë.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për të lëkundur nga njëra anë në tjetrën atje ka shumë kuptime për këtë gjuhë të trupit. Kjo është gjithmonë e varur nga konteksti. Shpresojmë që të keni gjetur përgjigjen tuaj në postim dhe të keni shijuar ta kuptoni këtë. Nëse jeni ende të interesuar të mësoni më shumë, atëherë ju lutemi shikoni Koka e gjuhës së trupit (Udhëzuesi i plotë)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.