Gjuha e trupit që prek flokët (çfarë do të thotë në të vërtetë?)

Gjuha e trupit që prek flokët (çfarë do të thotë në të vërtetë?)
Elmer Harper

Gjuha e trupit Prekja e flokëve është një shenjë fizike e pasigurisë. Është një mënyrë për t'u qetësuar dhe përpiqet të përforcojë besimin. Personi mund të ndihet i pasigurt për pamjen e tij, aftësitë e tij ose situatën në të cilën ndodhet.

Prekja e flokëve mund të shihet si një përpjekje për ta bërë veten të ndihet më i sigurt dhe më kompetent duke vendosur një pamje më tërheqëse. Mund të shihet gjithashtu si një përpjekje për të qetësuar veten kur ndiheni nervoz ose ankth.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me N (me përkufizim)

Prekja e flokëve mund të jetë një mënyrë nënndërgjegjeshme për të ndjerë më shumë kontroll. Dikush mund t'i prekë flokët kur ndihet i pasigurt, ose nëse ndihet i shqetësuar për diçka. Shpesh shohim vajza ose gra që prekin flokët e tyre kur tërhiqen nga dikush, gjë që është një gjest vetë-qëndrimi.

Shenjat e zakonshme për t'u kujdesur për rrotullimin e flokëve, tundjen e flokëve, thithjen e flokëve. flokët, rrotullimi i flokëve, loja me flokët për tërheqje dhe kalimi i gishtave nëpër flokë.

Gratë i prekin flokët shumë herë në ditë, gjë që mund të shihet si një pasqyrim i vetëbesimit dhe sigurisë së tyre.

Ka shumë arsye pse dikush do të prekë flokët e tyre. Ne do të hedhim një vështrim në 5 nga arsyet kryesore tani.

5 Arsyet kryesore pse dikush do t'i prekë flokët.

 1. Ata mund të jenë prekëse flokët e tyre për t'u siguruar që duken në rregull.
 2. Ata mund të luajnë me flokët e tyre sepse janënervoz.
 3. Ata mund të rregullojnë flokët e tyre sepse nuk ndihen rehat.
 4. Ata mund të kalojnë gishtat nëpër flokë sepse janë duke menduar për diçka.
 5. Ata mund të rrotullojnë flokët e tyre sepse janë të mërzitur.

1. Ata mund të prekin flokët e tyre për t'u siguruar që ato duken në rregull.

Kur një grua përpiqet të flirtojë ose t'i lërë përshtypje dikujt, ato shpesh do të paragjykohen duke kaluar gishtat nëpër flokët e tyre. Do të vini re gjithashtu shenja të tjera të gjuhës së trupit që përkojnë me këtë gjest flirtimi.

2. Ata mund të luajnë me flokët e tyre sepse janë nervozë.

Ndonjëherë një person mund të luajë me flokët e tyre sepse është nervoz. Kjo quhet sjellje qetësuese në gjuhën e trupit. Kur përpiqeni të kuptoni nëse dikush është nervoz, ju duhet të mendoni për kontekstin rreth asaj që i ka ndodhur ose po i ndodh në momentin që e vëreni duke luajtur me flokët e tyre. Ju sugjerojmë të shikoni Si të lexoni gjuhën e trupit (mënyra e duhur) për më shumë informacion mbi kontekstin.

3. Ata mund të rregullojnë flokët e tyre sepse ndihen të parehatshëm.

Mund të jetë aq e thjeshtë sa personi nuk ndjehet rehat dhe duhet t'i rregullojë flokët ose t'i lëvizë nga fytyra. Nëse i keni vënë re vetëm një herë që i lëvizin flokët e tyre dhe jo përsëri, atëherë është e sigurt të thuhet se nuk janë rehat.

4. Ata mund të jenëkalojnë gishtat nëpër flokët e tyre sepse janë duke menduar për diçka.

Kur dikush është i përqendruar, ai ndonjëherë thith, kallaj ose hedh flokët. Kjo është një lëvizje nënndërgjegjeshëm dhe do ta vini re nëse jeni rreth tyre për një kohë mjaft të gjatë. Kushtojini vëmendje kontekstit të situatës për të kuptuar më mirë nëse ata janë në punë, në shkollë apo u është bërë një pyetje.

5. Ata mund të rrotullojnë flokët e tyre sepse janë të mërzitur.

Po, a janë thjesht të mërzitur? Pa kontekst, është e vështirë të thuhet. Mund të ndodhë që ata thjesht po kërkojnë diçka për të bërë dhe kanë gjetur ndonjë argëtim. Ose ndoshta ata janë vërtet të mërzitur dhe të frustruar. Kushtojini vëmendje kontekstit rreth tyre.

Më pas, do të shikojmë disa shenja të zakonshme të prekjes së flokëve.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një vajzë ju thërret Boo?

Gjuha e trupit Pyetjet e prekjes së flokëve.

Nëse dikush ndryshon mënyrën se si i prekin flokët ose ndalon së prekuri fare, zakonisht ka një arsye.

 • Hedhja e flokëve
 • Lulja e flokëve
 • Të thithësh një qetësi të flokëve
 • krehja ose krehja e flokëve
 • luajtja me flokët
 • Rrapimi i gishtave nëpër flokë
 • Twiggling the hair

Më pas, do t'i hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të shpeshta.

Pyetje dhe përgjigje

A është prekja e flokëve një shenjë nervozizmi?

(Gjuha e trupitNervozët e prekjes së flokëve.)

Njerëzit që i prekin flokët me nervozizëm po e bëjnë këtë sepse po përdorin sjellje vetë-qetësuese për të rregulluar veten ndërsa bëhen gjithnjë e më nervozë.

Në shoqërinë e sotme, është e natyrshme të ndihesh nervoz në situata sociale. Nga të folurit para një turme të madhe te takimi me dikë të ri për herë të parë, këto ndjenja janë normale dhe nuk kanë asgjë për t'u turpëruar.

Është e rëndësishme të kujdesemi për këto shenja nervozizmi brenda vetes dhe nëse filloni t'i vini re ato duhet të përpiqeni ta frenoni zakonin. Mbani mend se gjuha e trupit është shpesh një shenjë e emocioneve të një personi dhe se si ne e projektojmë veten tek të tjerët.

Nëse filloni të prekni flokët kur jeni nervoz dhe e vini re këtë, provoni në vend të kësaj të kaçurreni gishtat e këmbëve. Kjo do t'ju ndihmojë të përqendroni mendjen tuaj dhe të heqni qafe çdo energji të tepërt.

Pse njerëzit i prekin flokët ndërsa flasin?

(Gjuha e trupit duke prekur flokët gjatë bisedës)

Sipas disa ekspertëve të gjuhës së trupit, njerëzit që prekin flokët ndërsa flasin zakonisht përpiqen të duken më tërheqës për personin me të cilin po flasin.

Nga një gjest i vetëm, shpesh është e vështirë të dallosh nëse dikush po kujdeset ose flirton me ju. Vetëm mos harroni se asnjë gjest nuk mund të merret si mënyra më e mirë për të lexuar qëllimet - mund t'ju duhet të lexoni sinjale të tjera në mënyrë që të bëni një gjykim të saktë nëse kjoPersoni është i dashuruar me ju.

Të prekni flokët me një lëvizje lart ose t'i shkulni lart ndërsa flisni është një shenjë se personi është i lumtur dhe i sigurt, është një shenjë e mirë që ai është në dashuri me ju, por si më sipër duhet të analizojmë në grupe.

A është prekja e flokëve një shenjë flirtimi?

(A është prekja e flokëve duke flirtuar me ju?)

Në varësi të kontekstit të situatës, prekja e flokëve konsiderohet si shenjë flirtimi nëse bëhet në mënyrë sensuale. Për shembull, nëse dikush ju përkëdhelë flokët në një mënyrë erotike ose ju përkëdhelë flokët ndërkohë që ju shikon me një vështrim intensiv dhe nuk është bashkëshorti juaj apo një tjetër i rëndësishëm, atëherë kjo mund të konsiderohet si flirtim.

Kjo mund të konsiderohet si flirtim. të shihet si një formë flirtimi, por nuk është gjithmonë kështu. Për shembull, është e natyrshme që dikush t'i prekë flokët nëse është ndier pak i nënshtruar ose ndihet jashtë vendit ose thjesht përpiqet të bashkohet.

Për shembull, kur bie shi ose erë, shumica e grave do të dëshirojnë për të rregulluar flokët e tyre pasi është gjëja e parë që duhet të duken jashtë vendit.

Pse ndihem sikur dikush po m'i prek flokët?

Ndihem sikur dikush po më prek flokët sepse nga mënyra se si po interpretoj atë që po ndodh në botë.

Unë mendoj se ne kemi një tendencë për të interpretuar atë që shohim në mjedisin tonë. Për shkak të kësaj, nuk është e pazakontë që njerëzit të ndihen sikur dikush po prek të tyrenflokët kur në të vërtetë nuk ka njeri atje.

Përmbledhje

Të luash me flokët e dikujt mund të jetë një shenjë e shumë gjërave të ndryshme, por më kryesoret janë vetë-kujdesja, kërkimi i vëmendjes ose flirtim. Kur mendoni për prekjen e flokëve, kontakti në të cilin mund ta gjeni është takimi dhe përsëritjet e përgjithshme.

Kur një grua luan me flokët e saj për të tërhequr vëmendjen e një mashkulli, larja e flokëve është një mënyrë për të treguar cilësitë e saj rinore që tregojnë fertilitet. Meshkujt njihen si flirtojnë duke i ngatërruar flokët ose duke i krehur nga sytë.

Ka shumë gjëra për t'u marrë parasysh kur shihni dikë duke i prekur flokët gjatë bisedës. Gjëja më e rëndësishme për t'u mbajtur mend është konteksti në të cilin e shihni.

Nëse ju ka pëlqyer ky postim për prekjen e flokëve, duhet të shikoni bloget e mia të tjera mbi gjuhën e trupit dhe bindjen.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.