Gjuha e trupit të këmbëve (Një hap në një kohë)

Gjuha e trupit të këmbëve (Një hap në një kohë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Gjuha e trupit të këmbëve ofron shumë informacione për një person ose grup njerëzish. Thuhet nga shumë ekspertë të gjuhës së trupit të jenë zona e harruar por më e vërtetë e komunikimit joverbal. Kjo do të na japë një bazë për të punuar për të kuptuar se si do të ndihet një person ose grup njerëzish.

Gjëja e parë që duhet marrë parasysh kur përpiqeni të ndihmoni dikë në kontekstin e situatës. Kjo është e rëndësishme sepse na tregon më shumë për mënyrën se si ndihen ata, mjedisin e tyre dhe çfarë mund t'u nevojitet më pas.

Gjuha e trupit të këmbëve Tabela e kontekstit

 • Kuptoni së pari kontekstin (Hiqni kodin përpara se të fillojmë)
 • Pozicioni i këmbëve në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë me të vërtetë)
 • Në drejtimin e këmbëve Çfarë do të thotë)
 • Këmbët tregojnë larg nga ju në një grup njerëzish
 • Gjuha e trupit Pozicioni i këmbëve në këmbë
 • Të kuptojmë tërheqjen e këmbëve në gjuhën e trupit
 • Gjuhën e trupit Këmbët të ndara (Çfarë do të thotë?)
 • Gjuha e trupit Këmbët e kryqëzuara (><65>Trupi është negativ)Gjuha Lëvizja e këmbëve (Ka shumë gjëra për të cilat nuk mendojmë)
  • Këmbët kërcyese
  • Këmbët e trazuara
  • Trokitja e këmbës
  • Bllokimi i këmbëve
 • Përmbledhje

Kuptoni së pari kontekstin (

Kjo është një mënyrë e përsosur për të përshkruar kontekstin e gjuhës së trupit të dikujt. Kur studiojmë ose analizojmë dikë, duhet të mendojmë për kontekstin që rrethon shenjat joverbale që po shohim. Në këtë rast, ngjeshja e buzëve.

Konteksti do të na japë pika të dhënash dhe të dhëna për atë që po ndodh nga brenda me një person, në mënyrë që të kuptojmë më mirë se çfarë po ndodh në të vërtetë.

Tani ne e kuptojmë kontekstin dhe mund të kuptojmë se çfarë mund të thotë ngjeshja e buzëve.

Pozicioni i këmbëve në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë në të vërtetë pozicioni i këmbës në çdo)<9 Ka shumë mënyra të ndryshme se si mund të interpretojmë këmbët. Ne do të përshkruajmë ato më të zakonshmet në këtë listë të shkurtër.

Këmbët që tregojnë drejt jush ose Somone

Kur këmbët drejtohen drejt jush gjatë një bisede, ky është një sinjal i mirë joverbal i gjuhës së trupit që ata ju pëlqejnë dhe janë të interesuar për atë që keni për të thënë. Këmbët e drejtuara nga ju gjatë një bisede janë një gjuhë pozitive e trupitsugjerim.

Këmbët tregojnë larg nga ju (Çfarë do të thotë)

Nëse këmbët e dikujt drejtohen nga ju gjatë një bisede, kjo shpesh do të thotë se ata nuk janë të interesuar për atë që ju duhet të thoni ose dëshironi të jeni diku tjetër.

Konteksti luan një rol shumë të rëndësishëm këtu pasi mund ta lexoni gabimisht atë. Ata mund të kenë diçka për të bërë ose të jenë diku dhe ju po i mbani lart?

Këmbët që tregojnë larg jush në një grup njerëzish

Përsëri, konteksti do të luajë një rol të fortë në të kuptuarit se pse këmbët po ju drejtohen larg. Ju duhet të mendoni se kush është i përfshirë në diskutim, ku jeni dhe çfarë rrezikohet për secilën palë.

Nëse jeni në një bisedë me një anëtar të lartë të stafit ose një anëtar të familjes, atëherë shumica e kolegëve ose vëllezërve tuaj do t'i drejtojnë këmbët e tyre drejt personit më të vjetër në dhomë.

Pozicioni i këmbëve në gjuhën e trupit në këmbë parapëlqej një person që flet në këmbë për t'ju treguar

do të ishte duke shikuar se ku po i drejtojnë këmbët – nëse këmbët e tyre janë të kthyera nga folësi tjetër, atëherë duken më të rehatshëm me atë person.

Të kuptuarit e tërheqjes së këmbëve në gjuhën e trupit

Ka shumë mënyra për të dalluar nëse dikush është i tërhequr nga ju dhe ne duhet të lexojmë gjuhën e trupit të tyre në grupe informacionesh><0pp para se të mund të përcaktojmë nëse ai është tërheqës.Po përpiqem të them është se nuk mund dhe nuk duhet të mbështeteni vetëm në një pjesë të vetme të gjuhës së trupit për të punuar nëse ata duan një marrëdhënie romantike me ju.

Gjuha e trupit është një art i nuancuar që të gjithë e interpretojnë ndryshe dhe është e rëndësishme të mos humbisni leximin e shenjave të një personi tjetër. Do të duhet më shumë se një vështrim kalimtar ose një prekje e shpejtë për ta ditur me siguri!

Siç u diskutua më parë, këmbët drejtohen drejt jush në një shenjë të madhe se ju pëlqeni.

Një mënyrë tjetër për të dalluar nëse një gruaje ju pëlqen është nëse ajo var njërën këpucë pranë këmbës së saj. Nëse ajo e rrëshqet përsëri këpucën në këmbë, ju e dini se keni bërë një gabim dhe e keni bërë të ndihet rehat.

Njerëzit shpesh pasqyrojnë gjuhën e trupit të njëri-tjetrit për të treguar se janë të kënaqur me ata që i rrethojnë. Kjo është e rëndësishme të mbani mend nëse dikush po pasqyron këmbët dhe pozicionin tuaj dhe duket se ju pëlqen në një nivel nënndërgjegjeshëm.

Shiko gjithashtu: Çfarë është gjuha e hapur e trupit (qëndrimi)

Gjuha e trupit Këmbët larg (Çfarë do të thotë?)

Ka shumë shenja të ndryshme që përdorim për të shprehur dominimin dhe fuqinë. Një nga më të njohurat është qëndrimi me këmbë të hapura dhe duart në ije, gjë që zakonisht konsiderohet një shenjë e besimit të lartë dhe agresionit.

Këtë shfaqje joverbale zakonisht e shihni në komisariatet e policisë ose në pikat e kontrollit të sigurisë. Ekrani është një mënyrë për të pretenduar territorin.

Këmbët e gjuhës së trupit të kryqëzuara (A është kjo negative)

Disa njerëz mund të kryqëzojnë këmbët e tyre si shenjëdominimi ose si një shënues i autoritetit ose fuqisë.

Të tjerët mund ta bëjnë këtë si një reagim ndaj ndjenjës së pakëndshme në një situatë të caktuar ose me individë të veçantë.

Shiko gjithashtu: Çfarë mund të bëni për të mbrojtur veten nga përpjekjet e narcisistëve që ju lëndojnë.

Ndoshta është një shenjë rehatie, për shembull kur dikush është ulur në shtëpi në një karrige duke lexuar. Çfarë gjërash të tjera po ndodhin? Ku janë ata? Çfarë bisede po ndodh?

Konteksti është çelësi për të kuptuar kur kryqëzohen këmbët.

Lëvizja e këmbëve në gjuhën e trupit (Ka shumë gjëra për të cilat nuk mendojmë)

Trupi i njeriut është një sistem kompleks. Ka shumë pjesë që punojnë së bashku për të funksionuar sa më mirë. Një nga pjesët më të ndjeshme janë këmbët.

Sipas studimeve, lëvizja e këmbëve mund të përdoret si një mënyrë për të kuptuar se çfarë dëshiron të thotë folësi. Lëvizja e këmbëve mund të na ndihmojë të përcaktojmë nëse janë të sinqertë apo jo nëse janë të sigurt apo jo, dhe nëse janë agresivë apo jo.

Prandaj, është e rëndësishme për ne të vëzhgojmë lëvizjet e këmbëve të njerëzve kur flasim me ta, në mënyrë që të dimë se si ndihen dhe çfarë mendojnë për atë që themi ne. Kjo është e zakonshme kur një fëmijë merr një dhuratë ose një i rritur merr një promovim.

Këmbët e trazuara

Kur këmbët janë të trazuara, ato priren të lëvizin ose të zhvendosen nga njëra anë në tjetrën ose të tërhiqen nga pamja. Thembrat e këmbëve zakonisht do të jenë të sheshta në dysheme.Kur e shihni këtë sjellje te një person, ai zakonisht dëshiron të largohet ose të vazhdojë bisedën.

Trokitja e këmbës

Trokitja e këmbës zakonisht shihet kur një person është i lumtur kur dëgjon një pjesë muzikore ose përpiqet të mbajë kohë me diçka ose dikë. Thembra është në dysheme dhe gishtat janë ngritur për t'u prekur, kjo është një lëvizje e plotë dhe një shenjë e mirë që dikush është në humor të mirë.

Bllokimi i këmbës

Bllokimi i këmbës është kur dikush ngre shputën e këmbës në një bisedë ose bëhet duke ngritur njërën nga këmbët dhe duke e vendosur atë në tjetrën. gjuha e trupit që përdoret për të provuar rezistencën ose agjitacionin. Nëse dëshironi të shihni veprimin e bllokimit të këmbës, duhet të shikoni Intervistën e Princit Andrew BBC (Skandali Epstein)

Një gjest bllokimi i këmbës është një shenjë e rezistencës dhe agjitacionit dhe zakonisht ndodh kur dikush nuk është i kënaqur me temën e bisedës.

Përmbledhje

Nëse doni të dini nëse dikush është i lumtur apo jo në një bisedë. Nëse personi është duke goditur gishtat e këmbëve, ai është i lumtur. Nëse personi ka shputën e këmbës të ngritur, ai nuk është i lumtur.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.