Gjuha e trupit të veshëve (veshët tuaj nuk gënjejnë kurrë)

Gjuha e trupit të veshëve (veshët tuaj nuk gënjejnë kurrë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Veshët vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, disa janë të vegjël, disa të mëdhenj, disa të dalë dhe të tjerë janë të hollë.

Çfarëdo forme apo madhësie të veshit, ata ia vlen të studiohen nga pikëpamja e gjuhës së trupit. Degjo! Veshët bëjnë shumë më tepër sesa dimë ne dhe në mënyra që nuk e kishit menduar kurrë.

Gjuha e trupit Veshët Tabela e Përmbajtjes

 • Kuptoni së pari kontekstin
  • Cilat janë objektivat për të kuptuar gjuhën e trupit të veshëve
  • Cilat janë përfitimet e gjuhës së trupit
  • Çfarë janë tiparet e mira të gjuhës së trupit Mbi gjuhën e trupit
  • Si mund ta përmirësoj aftësinë time për të lexuar gjuhën e trupit të njerëzve
 • Pjesa e trupit
  • Ku ndodhet veshi
  • Si mund ta përdor Body Lanague për të kuptuar veshët
  • Cilat janë avantazhet e përdorimit të këtij mjeti <4 Bentico Theing
  • >Kuptimi i formave të veshëve
  • Gjuha e trupit të veshëve
   • Unazat e veshëve
   • Veshët e kuq ose skuqja e veshëve
   • Veshi që dëgjon
   • Leximi kinez i fytyrës dhe veshët
  • Përmbledhja

  Gjuha e parë që duhet të mendojmë për U

Gjuha e parë që duhet të studiojmë

rreth arsyes pse duam të kuptojmë se çfarë mendon ose ndjen personi tjetër.

Konteksti mund të na japë më shumë të dhëna, më shumë ide dhe një kuptim më të mirë të personit ose njerëzve që jemiduke analizuar. Pra, çfarë është konteksti?

Nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, konteksti është çelësi për të kuptuar se çfarë po ndodh realisht me personin që po vëzhgojmë.

Konteksti është i dobishëm për të kuptuar se çfarë do të thotë sjellja e dikujt. Kjo për shkak se sjellja do të thotë gjëra të ndryshme në mjedise të ndryshme. Për shembull, një lëvizje e shpejtë e krahut mund të tregojë panik, por mund të përdoret gjithashtu për të rregulluar veshjen e dikujt – kështu që duhet të marrim parasysh kontekstin kur interpretojmë gjuhën e trupit

Cilat janë objektivat për të kuptuar gjuhën e trupit të veshëve

Veshët janë një tregues i shkëlqyeshëm se ku një person e përqendron vëmendjen e tij, çfarë dëshiron të dëgjojë dhe madje edhe çfarë dëshiron të dëgjojë. Ata mund t'ju thonë diçka pa e ditur.

Është e rëndësishme të kuptoni gjuhën e trupit të veshëve, sepse nëse e dini se çfarë thonë veshët e dikujt, atëherë mund ta kuptoni më mirë si person.

Ky seksion do të flasë për disa mënyra se si njerëzit përdorin veshët e tyre për të komunikuar me të tjerët. të një individi. Mund të vijë në shumë forma, si shprehjet e fytyrës, kontakti me sy, gjestet, prekja dhe qëndrimi.

Gjuha e trupit është një nga format më të fuqishme të komunikimit joverbal. Është një formë komunikimi qënuk ka nevojë për fjalë për të transmetuar mesazhe.

Ka shumë përfitime nga gjuha e trupit - mund të na tregojë nëse dikush është i lumtur apo i trishtuar, i sigurt apo i pasigurt. Mund të sigurojë gjithashtu një pasqyrë të asaj që dikush po mendon ose ndjen pa pasur nevojë të thotë asgjë fare.

Cilat janë llojet e ndryshme të gjuhës së trupit

Ka shumë lloje të ndryshme të gjuhës së trupit. Gjestet mund të bëhen me duar ose këmbë; shprehjet e fytyrës mund të përfshijnë vrenjtje ose buzëqeshje; qëndrimi përfshin uljen drejt ose shtrirjen në një karrige; kontakti me sy është kur dikush ju shikon në sy.

Ne do të bëjmë një zhytje të thellë në gjuhën e trupit të veshëve në këtë artikull.

Kush është zakonisht i mirë në marrjen e gjuhës së trupit

Sipas hulumtimit, aftësia për të mësuar gjuhën e trupit zakonisht është më e zakonshme tek gratë sesa tek burrat. Kjo mund të jetë për shkak se gratë kanë më shumë gjasa të jenë socializuar në të kaluarën për t'i kushtuar vëmendje ndjenjave dhe nevojave të të tjerëve.

Eksperti më i mirë i gjuhës së trupit që ka jetuar ndonjëherë ishte një burrë i quajtur Milton Erickson, i cili kishte poliomielitin që në moshë të re dhe ishte i paralizuar nga qafa e poshtë. E vetmja gjë që Milton mund të bënte ishte të vëzhgonte njerëzit dhe disponimin e tyre.

Si mund ta përmirësoj aftësinë time për të lexuar gjuhën e trupit të njerëzve

Të lexosh gjuhën e trupit të njerëzve është një aftësi që kërkon kohë dhe përvojë për t'u zotëruar. Sa më shumë ta praktikoni, aq më mirë do ta arrini. Ajonuk është aq e vështirë sa mund të duket.

Ju mund të mësoni se si të lexoni gjuhën e trupit të njerëzve duke vëzhguar se çfarë bëjnë dhe si lëvizin. Ju gjithashtu mund të përdorni intuitën dhe imagjinatën tuaj për të bërë supozime të arsimuara për emocionet dhe mendimet e tyre, por kjo nuk është gjithmonë e besueshme. Ekziston një kurs i plotë që ne rekomandojmë që mund të gjendet në udemy.

Pjesa e trupit

EAR'S

Ku ndodhet veshi

Veshët janë të vendosur në anën e kokës.

Si mund të tregoj se dikush është i nënkuptuar i Lanaars duke vënë re veshët e tyre ose mund të jenë thjesht të ftohtë ose të ngrohtë, duhet t'i kushtoni vëmendje edhe kontekstit të dhomës.

Ju gjithashtu mund ta anoni kokën anash nëse dëshironi që ata të kuptojnë se jeni duke dëgjuar, me fjalë të tjera, tregojini se jeni të interesuar për atë që po thonë.

Cilat janë avantazhet e përdorimit të këtij mjeti, i cili është një tregues i fortë i këtij mjeti<11 tregoni një ndryshim emocional.

Kjo mund të përdoret në avantazhin tuaj duke menduar se për çfarë bëhet fjalë biseda dhe cilat pyetje janë bërë përpara se veshët të ndryshojnë ngjyrën.

Cilat janë përfitimet e vërejtjes së gjuhës së trupit të veshëve

Avantazhi kryesor i vërejtjes së ndryshimit të ngjyrës së veshëve është se është një përgjigje automatike. Me fjalë të tjera, ne nuk mund të kontrollojmë apo rregullojmëkur veshët ndryshojnë ngjyrën.

Kuptimi i formave të veshëve

Veshi është një organ i ndjeshëm që mund të zbulojë shumë për gjendjen shpirtërore dhe personalitetin e një personi. Edhe pse kjo nuk është vërtetuar shkencërisht, ia vlen të përmendet këtu pasi mendoj se forma e veshëve ka rëndësi.

Disa nga format më të zakonshme të veshëve janë:

 • Vëshët e veshit: Ky lloj veshi mund të duket sikur po bie drejt tokës. Ata janë zakonisht të mëdhenj dhe të flokeve. Këta njerëz do të kenë një personalitet të qetë introvert, por do të kenë gjithashtu një brez artistik.
 • Veshët e rrumbullakosur: Ky lloj veshi do të jetë i rrumbullakosur nga përpara dhe më pas do të zvogëlohet në një pikë në pjesën e pasme. Këta njerëz shpesh kanë një personalitet largues me një lidhje të fortë me sensin e tyre të krijimtarisë ose humorit ose të dyja.
 • Veshë të mprehtë: Ky lloj veshi do të fillojë gjerë nga përpara dhe më pas do të zvogëlohet në një pikë të mprehtë në pjesën e pasme - këta njerëz zakonisht kanë një personalitet largues me shumë energji.
 • Veshët më të mëdhenj që vënë në dukje: Këta njerëz janë të kthyer në tinguj të mirë dhe janë duke dëgjuar thuajse larg nga koka e tyre. s.

Gjuha e trupit të veshëve

Prekja e veshëve

Nuk do të hyjmë në detaje këtu pasi mendova se kjo temë prekja nga veshi kishte nevojë për më shumë zgjerim. Nëse dëshironi të mësoni më shumë, kontrolloni Prekja e veshit, një kuptim më i mirë.

VeshiUnaza

Modifikime të ndryshme mund të bëhen në vesh duke përfshirë dekorime, shpime, ngjyrosje, priza dhe më shumë. Këto ndryshime shpesh përputhen me normat kulturore të një rajoni ose etnie.

Zbukurimi i veshit, në përgjithësi, është specifik për një kulturë dhe shërben për të komunikuar statusin shoqëror të dikujt ose nivelin e disponueshmërisë për takime. Shpesh na tregon informacione shumë të sakta për historinë, profesionin dhe personalitetin e personit.

Veshët e kuq ose skuqja e veshit

Një mënyrë e shkëlqyer për të treguar se çfarë ndjen dikush është duke parë veshët e tyre. Lëkura në vesh mund të skuqet gjithashtu kur përjeton zemërim, siklet ose ankth.

Lëkura do të bëhet rozë ose e kuqe. Lëkura gjithashtu mund të ndjehet e nxehtë në prekje. Shumica e njerëzve nuk e kanë kontrollin mbi këtë, por disa mund ta bëjnë një person të skuqet duke e përmendur atë. Mënyra më e mirë për ta trajtuar këtë është t'i shpërfillni ato dhe të vazhdoni përpara.

Veshi i dëgjimit

Një mënyrë e zakonshme për të komunikuar se po dëgjoni është duke e përkulur kokën drejt dikujt për të treguar se po dëgjoni. Nëse e anon kokën dhe e tregon pak veshin, kjo i bën të ditur personit tjetër se ke ndërmend të dëgjosh thellë.

Të tregosh veshin gjatë dëgjimit ndihmon vërtet për të krijuar raporte dhe një lidhje me një person. Nëse takoni një person për herë të parë, provojeni këtë.

Leximi kinez i fytyrës dhe veshëve

Leximi i fytyrës është njëArti i lashtë kinez që praktikohet për të treguar fatin e një personi, nga fëmijëria deri te ngjarjet e ardhshme.

Me një fjalë tjetër, ai mund të zbulojë shumë për një person nga fëmijëria deri në ngjarjet e ardhshme.

Veshët në leximin kinez të fytyrës mund të përdoren gjithashtu për shumë informacione rreth një personi. Kjo është për shkak se forma dhe madhësia e veshëve shpesh pasqyrojnë llojin e personalitetit që ata kanë, si sillen dhe çfarë lloj jete do të kenë.

Shiko gjithashtu: Kur një narcisist ju sheh duke qarë (Fakte të plota të një narku)

E përmend këtë këtu pasi është një temë e mirë për t'u kuptuar ndërsa studimi i gjuhës së trupit, veshët janë një burim i madh informacioni për leximin e fytyrës kineze.

Video

Përmbledhja e jo-shumë e trupit është e ndryshme<7 ars. Hulumtimet kanë treguar se njerëzit mund të përdorin pozicionin dhe lëvizjen e veshit për të përcaktuar se si mund të ndihet një person.

Për shembull, nëse dikush është i përkulur dhe veshi i tij është me kënd drejt jush, ata mund të jenë të interesuar për atë që keni për të thënë. Nëse veshët e dikujt janë drejtuar larg jush dhe ai nuk ka kontakt me sy, mund të nënkuptojë se nuk dëshiron të flasë me ju ose se është i frustruar nga një bisedë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju bën të ndiheni ngrohtë?
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.