Gjuhë e trupit Mbledhja e shpatullave (Apology Cue?)

Gjuhë e trupit Mbledhja e shpatullave (Apology Cue?)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse keni vënë re dikë që përdor shpatullat e tij për të ilustruar diçka ose për të shtuar bisedën, mund të pyesni veten se çfarë do të thotë. Këtu janë disa informacione që mund t'ju ndihmojnë të kuptoni se çfarë nënkupton ky gjest.

Dy llojet kryesore të ngritjes së shpatullave janë ngritja e shpatullave me një shpatull dhe ngritja me dy shpatulla. Ngritja e shpatullave të dyfishta mund të nënkuptojë pasiguri, dorëzim, frikë ose mohim të fajit në varësi të kontekstit. Ngritja e shpatullave të vetme në njërën anë të trupit do të thotë kryesisht dyshim dhe mosbesim.

Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet mbajtur mend në lidhje me komunikimin joverbal është se nuk ka absolute. Ju mund të bëni interpretime bazuar në shenjat e gjuhës së trupit, është e rëndësishme të mbani mend se këto janë vetëm interpretime ose ato që mendoni dhe nuk mund të përdoren si prova.

Ne gjithashtu mund ta shikojmë ngritjen e shpatullave në 19 mënyra të ndryshme, secila me një kuptim të veçantë në varësi të kontekstit.

19 Kuptimi i një supeve. gjuha e trupit.
 • Gjuha e trupit dridhje e shpatullave.
 • Gjuha e trupit të rrotullimit të shpatullave.
 • Gjuha e trupit duke përdorur shpatullat.
 • Gjuha e trupit duke lëvizur shpatullat.
 • Gjuha e trupit duke ngritur shpatullat. <88><7linguing. supet.
 • Gjuha e trupitsupet përpara.
 • Gjuha e trupit shpatullat e ngurtësuara.
 • Gjuha e trupit shpatullat e rrahura.
 • Gjuha e trupit supet lart.
 • Gjuha e trupit shpatullat e përkulura përpara.
 • Gjuha e trupit të përkulura përpara.
 • Gjuha e trupit të përkulur përpara.
 • Gjuha e trupit. Ngritja e supit të djathtë.
 • Gjuha e trupit që ngre shpatullën.
 • Gjuha e trupit që tregon shpatullat.
 • Gjuha e trupit të femrës ngrit supet.

  Rritja e shpatullave është një gjest shumë i zakonshëm i gjuhës së trupit që përdoret për të sinjalizuar një sërë gjërash të ndryshme. Për shembull, mund të përdoret për të treguar se nuk e dini përgjigjen për diçka, ose se nuk kuptoni diçka. Mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të devijuar vëmendjen ose për të shmangur dhënien e një përgjigjeje të drejtpërdrejtë. Në disa raste, mund të përdoret edhe si një formë flirtimi.

  I vetmi ndryshim midis një mashkulli që mbledh supet dhe një femre që mbledh supet është konteksti në të cilin ju i shihni ato.

  Gjuha e trupit me shpatulla të varura.

  Kuptimi i gjuhës së trupit me shpatulla të varura është se personi është i trishtuar ose poshtë. Gjuha e dyfishtë mund të jetë shumë e qartë dhe një dridhje e shpatullave shpesh mund të jetë një shenjë e padurimi ose nervozizmi. Nëse vëreni dikë që i shtrëngon shpatullat, mund të jetë më mirë t'i jepni pak hapësirë ​​ose kohë për t'u qetësuarposhtë.

  Gjuha e trupit me rrotullimin e shpatullave.

  Gjuha e trupit me rrotullimin e shpatullave është një mënyrë për të komunikuar me trupin tuaj. Shpesh përdoret për të treguar relaksim, por mund të përdoret gjithashtu për të treguar dominim ose agresion, që zakonisht e shihni këtë kur boksierët ngrohen për një luftë.

  Gjuha e trupit duke përdorur shpatullat.

  Shpatullat shpesh përdoren për të përcjellë emocione, si p.sh. kur janë të përkulura për të përcjellë trishtim ose tension, ose kur janë të relaksuar dhe të hapur për të transmetuar të qetë. Kuptimi i gjuhës së trupit të shpatullave mund të ndryshojë në varësi të kontekstit dhe situatës, por shpesh është e mundur të interpretohet kuptimi i përgjithshëm i lëvizjeve të shpatullave të dikujt.

  Gjuha e trupit që lëviz shpatullat.

  Lëvizja e shpatullave është një mënyrë në të cilën gjuha e trupit mund të përdoret për të komunikuar një mesazh. Për shembull, nëse dikush mbledh supet, ai mund të jetë duke komunikuar se nuk e di përgjigjen e një pyetjeje.

  gjuha e trupit që ngre supet.

  Ngritja e shpatullave është një mënyrë për të komunikuar me të tjerët duke përdorur trupin tuaj. Ky gjest mund të ketë kuptime të ndryshme në varësi të situatës. Për shembull, ngritja e shpatullave mund të jetë një shenjë e të qenit të pasigurt ose të përpjekjes për të mbajtur qafën të ngrohtë.

  Gjuha e trupit duke ngritur një shpatull.

  Ngritja e një shpatulle mund të jetë një shenjë e gjuhës së trupit që dikush ndihet i pakëndshëm ose i vetëdijshëm. Mund të jetë gjithashtu një shenjëqë dikush po përpiqet të duket i paqëndrueshëm ose ndihet i pasigurt për veten e tij. Nëse shihni dikë që ngre njërën shpatull, mund të jetë një ide e mirë të pyesni nëse është mirë ose nëse ka nevojë për ndihmë.

  Lundja e shpatullave të gjuhës së trupit.

  Lundja e shpatullave shpesh përdoret si një mënyrë për të komunikuar agresionin ose dominimin. Mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të sinjalizuar se dikush është i mërzitur ose nuk është i interesuar për atë që po ndodh.

  Gjuha e trupit shpatullat përpara.

  Shpatullat që janë shtrirë përpara mund të jenë një tregues i interesit, çiltërsisë ose miqësisë. Duhet të shikoni edhe shenja të tjera si vetullat që ngrihen përpara se të mund t'i lexoni ato.

  Gjuha e trupit shpatullat e ngurtësuara.

  Shpatullat e ngurtësuara mund të ndryshojnë në varësi të kontekstit dhe situatës, por shpesh përfshijnë ndjenja tensioni, ankthi ose zhgënjimi. shpatulla të grumbulluara. Ky sinjal mund të komunikojë një sërë gjërash, duke përfshirë lodhjen, mërzinë, zhgënjimin dhe mungesën e besimit. Në disa raste, mund të jetë gjithashtu një shenjë depr esioni.

  Gjuha e trupit lart supet.

  Gjuha e trupit lart supet zakonisht do të thotë se personi është i sigurt dhe i gatshëm për çdo gjë që mund të ndodhë. Mund të jetë gjithashtu një shenjë relaksi dhe lehtësie.

  Shpatullat e gjuhës së trupit të përkulura përpara.

  mënyra se si i vendosim shpatullat tona mund të zbulojë shumë për ndjenjat dhe synimet tona. Kur shpatullat tona janë të përkulura përpara, mund të sinjalizojë se ndihemi të shqetësuar ose të stresuar. Ky tregues i gjuhës së trupit shpesh interpretohet si një shenjë se dikush po ndihet i mbingarkuar ose po përpiqet të mbrohet nga dëmtimi. Gjithashtu, mendoni për nënshtrimin.

  Gjuha e trupit shpatullat prapa.

  Mbajtja e shpatullave mbrapa përcjell besim dhe fuqi. Gjithashtu mund ta bëjë një person të duket më i hapur dhe më i afrueshëm.

  Gjuha e trupit shpatulla të rrumbullakosura.

  Gjuha e trupit mund të jetë shumë e qartë dhe shpatullat e rrumbullakosura shpesh janë një shenjë e pasigurisë ose ndjenjës së mbingarkesës. Mund të nënkuptojë se personi po ndihet i vetëdijshëm ose po përpiqet ta bëjë veten të duket më i vogël. Ky qëndrim mund të tregojë gjithashtu trishtim ose lodhje. Nëse shihni dikë me shpatulla të përkulura përpara, ia vlen të kaloni një moment për t'u vizituar me të dhe për të parë se si po ia dalin.

  Gjuha e trupit ngre supet e djathta.

  Rritja e supit të djathtë është një gjest i zakonshëm i gjuhës së trupit që mund të ketë një sërë kuptimesh të ndryshme. Mund të përdoret për të shprehur konfuzion, pasiguri ose dyshim; për të sinjalizuar se dikush nuk është i interesuar për atë që po thoni, ose për të treguar se dikush nuk kupton diçka. Në disa raste, mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të shmangur përgjegjësinë ose për të shmangur dhënien e drejtpërdrejtëpërgjigjuni.

  Shiko gjithashtu: Si të kuptoni nëse burri juaj po tradhton (shenjat e mashtrimit)

  Gjuha e trupit që ngre shpatullën.

  Ngritja e shpatullave është një shenjë e zakonshme e gjuhës së trupit që mund të komunikojë një sërë mesazhesh, si pasiguria, frika ose kundërshtimi. Në disa kultura, ngritja e shpatullave mund të përdoret gjithashtu si një përshëndetje ose shenjë respekti.

  Gjuha e trupit që tregon shpatullat.

  Të tregosh shpatullën mund të shihet si një mënyrë për të treguar atraktivitetin e një gruaje dhe si një shenjë e forcës dhe fuqisë për një mashkull.

  Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa pyetjeve më të shpeshta><5 nga pyetjet më të shpeshta që bëhen.

  çfarë është ngritja e shpatullave?

  Ngritja e shpatullave është një gjest që bëhet duke ngritur të dyja shpatullat lart drejt qafës dhe më pas duke i lëshuar ato. Zakonisht përdoret për të shprehur konfuzionin, mosbesimin ose mungesën e njohurive për diçka.

  A është ngritja e supet mbizotëruese apo e nënshtruar?

  Rritja e supet shpesh shihet si një gjest nënshtrimi - është një mënyrë për të ulur shpatullat dhe për të ekspozuar qafën. Kjo ndodh sepse ne instinktivisht ngremë shpatullat kur ndihemi në mbrojtje ose të kërcënuar, në mënyrë që të mbrojmë qafën. Megjithatë, disa njerëz argumentojnë se ngritja e supet mund të shihet gjithashtu si një gjest dominues. Kjo është për shkak se kur ngrini supet tuaja, në mënyrë efektive po thoni se nuk ju intereson çfarë thotë ose bën personi tjetër. Ju gjithashtu po e bëni veten të dukeni më i madh duke u ngritursupet tuaja – kjo mund të shihet si një mënyrë për të frikësuar të tjerët.

  Shiko gjithashtu: Si të frikësoni dikë me shenja të gjuhës së trupit (vendosmëria)

  Kur shohim ngritjen e shpatullave?

  Një ngritje e shpatullave është një gjest që përdoret shpesh për të sinjalizuar falje, pafuqi ose pasiguri. Zakonisht bëhet duke ngritur të dy shpatullat dhe duke i lënë të bien njëkohësisht. Ngritja e supet mund të përdoret gjithashtu si një mënyrë për të treguar se folësi nuk e di përgjigjen e një pyetjeje.

  pse i ngremë supet?

  Ne ngremë supet për një sërë arsyesh. Ndonjëherë ne e bëjmë atë për të shprehur zhgënjimin ose zhgënjimin. Herë të tjera mund ta bëjmë për të treguar se nuk na intereson vërtet diçka. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të treguar se nuk e dimë përgjigjen e një pyetjeje. Cilado qoftë arsyeja, ngritja e shpatullave është një gjest shumë i zakonshëm që na ndihmon të komunikojmë se si ndihemi.

  a është e vrazhdë të ngresh supet?

  Në disa kultura, ngritja e shpatullave mund të konsiderohet e vrazhdë pasi shihet si një shenjë mosrespektimi ose mosinteresimi. Në kultura të tjera, megjithatë, ngritja e shpatullave shihet si një gjest normal dhe nuk konsiderohet i pasjellshëm. Nëse nuk jeni të sigurt nëse ngritja e shpatullave konsiderohet e vrazhdë në kontekstin ku ndodheni, është më mirë të bëni kujdes dhe të shmangni ta bëni atë.

  Mendimet përfundimtare

  Rritja e shpatullave është një shenjë e zakonshme e gjuhës së trupit që mund të komunikojë një sërëemocionet. Më shpesh, ajo tregon pasiguri, vetëdije ose mbrojtje. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth kësaj dhe sugjerimeve të tjera joverbale, ju sugjerojmë të bëni disa lexim shtesë mbi këtë temë dhe ky është një vend i mirë për të filluar Gjuha e trupit Krahu rreth shpatullave kundër belit.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.