Sa përqind e komunikimit është gjuha juaj e trupit

Sa përqind e komunikimit është gjuha juaj e trupit
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ekziston një mit urban rreth përqindjes së asaj përqindjeje është gjuha e trupit ose komunikimi joverbal. Na thuhet vazhdimisht se 93% e komunikimit tonë është joverbal pas shumë kërkimesh dhe kuptimi që është i pasaktë.

Sipas ekspertëve të gjuhës së trupit, përqindja e komunikimit joverbal që përdorim për të komunikuar me njëri-tjetrin është rreth 60% deri në 65%

Shpesh, na thuhet se komunikimi ynë është 93% jo-verbal. Nëse është kështu, atëherë duhet të jetë e mundur të shikosh një program televiziv në një gjuhë tjetër pa tinguj dhe të kuptosh se çfarë po ndodh në momentin që filloni të shikoni.

Studimi i Komunikimit të Gjuhës së Trupit Albert Mehrabian

Rregulli 7 38 55 është një mit

A është 93% 7% rregulli i vërtetë nga komunikimi jo-verbal? është për. Kishte një sërë studimesh të kryera në fund të viteve 1960 nga një mjek i quajtur Albert Mehrabian dhe ai po shikonte komunikimin joverbal & ndikimi që ka komunikimi joverbal në të.

Të dhënat nga studimi i tij treguan se 55% e komunikimit ishte përmes gjuhës së trupit, 38% përmes tonit dhe vetëm 7% e përmbajtjes aktuale (fjalët që thonë ata)

Ky është bërë i njohur si rregulli 93% 7% sepse marrim 55% dhe shtojmë 38% pjesë verbale 7% dhe kjo është një pjesë e mbetur 0% verbale.

TëProblemi

Studimi në fakt ishte mjaft i qartë për kufizimet dhe cilat ishin gjetjet. Ne mendojmë se ka shumë hapësirë ​​për keqinterpretim dhe kjo është ndoshta ajo që ndodhi me kërkimin e Mehrabian dhe çoi në rregullin 93% 7%.

Shpesh dëgjojmë për rregullin 93% 7% për bisedat dhe komunikimin joverbal, i cili thekson se si të përdoret sjellja joverbale për të komunikuar në mënyrë efektive. Për shembull, në prezantime ose në punë, ose në të folur në publik.

Problemi përsëri është se studimi nuk ishte për këtë. Dizajni i hulumtimit kishte të bënte thjesht me një audiencë që nuk e dinte se kush ishte folësi, si dhe çfarë komunikonte ai për sa i përket përmbajtjes. Folësit përdorën vetëm një fjalë.

Çfarë u mat

Studimi mati kryesisht pëlqimin, neutralitetin dhe mospëlqimin. Të gjitha këto janë variacione ndjenjash dhe jo një gamë e gjerë emocionesh, kështu që ju keni pjesëmarrës që nuk e njohin folësin që thotë vetëm një fjalë. Më pas ata janë të kufizuar në pëlqimin ose mospëlqimin e personit që shohin.

Në një farë mënyre ky zbulim u interpretua nga shumë për të nënkuptuar se 93% e të gjithë komunikimit është joverbal, thjesht nuk është kështu.

Ju nuk mund të besoni gjithçka që lexoni, testojeni.

Ne mund ta testojmë këtë keqinterpretim të një komponenti vizual për ta parë më të lehtë për gjetjet e televizorit. snuk është e drejtë të thuash se duhet të jesh në gjendje të kuptosh se çfarë po thonë pa asnjë zë, sepse 38% dhe gjoba origjinale kishte të bënte me tonin, le të shohim vetëm 55% kundrejt 45% nëse kur ishin drejtpërdrejt dhe mikrofonët u ulën, a do të mund të kuptonit vetëm nga shikimi pa audio 55% të mesazhit që ata po përpiqen të japin diçka, por sigurisht që nuk jeni në gjendje të komunikoni?

toni dhe përmbajtja aktuale e asaj që thuhet është shumë më e rëndësishme se vetëm 45% për sa i përket komunikimit të saktë të një mesazhi.

A duhet ta injorojmë komunikimin joverbal?

Pra, a do të thotë kjo se komunikimi joverbal nuk është i rëndësishëm dhe ky keqinterpretim i hulumtimeve të hershme ka shkaktuar dëme të pandreqshme? Jo aspak dhe komunikimi i rregullave është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe në kërkimin origjinal, kishte një mesazh të rëndësishëm që Mehrabian po përpiqej të komunikonte. Mesazhi është i thjeshtë, ka të bëjë me mospërputhjen.

Mehrabian vërtet po e nxirrte në studimin e tij për sa i përket gjetjes se kur ka mospërputhje midis komunikimit joverbal dhe komunikimit verbal do të thotë se dikush po shpreh një gjë në mënyrë joverbale, por duke thënë një tjetër verbalisht, individët i kushtojnë shumë më tepër vëmendje komunikimit joverbal.

E vërteta.Gjetjet

Kjo ishte një pjesë vërtet e rëndësishme e studimit që është lënë në hije nga keqinterpretimi, kështu që nëse doni të komunikoni në mënyrë efektive dhe të siguroheni që mesazhet tuaja të kuptohen për t'u siguruar që komunikimi juaj verbal është në përputhje me komunikimin tuaj verbal.

Çfarë është toni i zërit në komunikim><0 është qëndrimi, qëndrimi, përputhshmëria e zërit tuaj

<10 komunikimi. Toni i zërit mund të shihet si një aspekt i stilit në të cilin shkrimtarja është në gjendje të demonstrojë preferencat e saj personale.

Ka tre aspekte të ndryshme të tonit të zërit, të cilat njihen si "Tre Tonet". Këtu përfshihen:

1) Qëndrimi ndaj përmbajtjes (pozitiv ose negativ)

Shiko gjithashtu: Çfarë ndodh kur ndaloni së reaguari ndaj një narcisisti?

2) Sa formal ose joformal është shkrimi (formal ose joformal)

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me Z (me përkufizim)

3) Sa pohues ose pasiv (pohues ose pasiv).

Qëndrimi më i shpeshtë i <6 Përqindja më e shpeshtë e ekspertit është <5 përqindja më e shpeshtë e ekspertëve>What<5. besoni se rreth 66% e komunikimit është joverbal.

sa ndikon gjuha e trupit në komunikim?

Sigurimet joverbale, si shprehjet e fytyrës dhe gjestet si kontakti me sy, ndikojnë shumë në gjuhën e trupit. Mënyra se si e mbani veten u tregon të tjerëve se si ndiheni në një nivel nënndërgjegjeshëm. Kjo është vërtet e rëndësishme kur bëhet fjalë për përshtypjet e para. Pra është vërtet e rëndësishmepër të kuptuar se si të veprojmë verbalisht dhe joverbalisht në mënyrë që të përshtatemi me fisin.

Mendimet përfundimtare

Sa shumë ne komunikojmë nëpërmjet gjuhës së trupit nuk është kuptuar kurrë me të vërtetë nga ekspertë si Chase Huges kanë deklaruar në librin e tij, profilizimi i sjelljes së shpejtë me rreze X Gjashtë minutëshe është rreth 66%. shtrirë në fjalë dhe fjali të cilat njerëzit mund të mos i kuptojnë. Sipas hulumtimit në këtë studim, komunikimi joverbal është thelbësor pavarësisht se çfarë numri specifik i caktojmë. Është më shumë se gjysma e komunikimit dhe ne të gjithë e dimë këtë natyrshëm. Nëse ju ka pëlqyer leximi i këtij postimi, mund të kënaqeni gjithashtu duke lexuar se si të lexoni gjuhën e trupit deri herën tjetër, qëndroni të sigurt.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.