Si të nxisni instinktin e heroit të njeriut? (Udhëzues i plotë)

Si të nxisni instinktin e heroit të njeriut? (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Doni të dini se si të nxisni një instinkt të heroit mashkullor? Nëse po, ju keni ardhur në vendin e duhur. Në këtë postim do të eksplorojmë se çfarë është "Instinkti i Heroit" dhe si mund ta përdorni atë për të frymëzuar njeriun tuaj.

Me siguri keni dëgjuar për "Instinktin e Heroit" më parë, por çfarë është ai? Me kalimin e viteve, shumë studiues janë magjepsur nga koncepti i "Instinktit të Heroit" sepse shpjegon pse ne biem në dashuri me një bashkëshort të caktuar.

Sipas James Bauer, "Instinkti i Heroit" është real dhe mund të na ndihmojë të kuptojmë më mirë burrat dhe marrëdhëniet dhe lidhjet romantike.

Unë do t'ju jap një përshkrim të sinqertë të asaj që është "instinkti i heroit", sepse me siguri po imagjinoni një hero të madh që fluturon në një pelerinë si Superman. Fatkeqësisht nuk është kështu.

Shiko gjithashtu: Duke analizuar gjuhën e trupit të Trump: Vështrime nga depozitimi i tij

Tri synimet kryesore që i motivojnë meshkujt gjatë gjithë jetës së tyre janë të jetojnë një jetë kuptimplote, të ndihen të vlerësuar për përpjekjet e tyre dhe të sigurojnë ata për të cilët kujdesen. Qëllimi i tretë është të respektohen nga njerëzit rreth tyre.

Të gjithë meshkujt janë të ndryshëm, por ka tre tipare psikologjike që janë të përbashkëta për të gjithë. Fakti është se burri juaj nuk duhet të jetë një hero aksioni, por ai ka një dëshirë biologjike për të qenë heroi juaj.

Kjo është psikologjia bazë mashkullore.

Kur një burrë bie në dashuri me një grua, ai do të dëshirojë të mbrojë interesat e saj. Kjo është diçka që është e lindur në shumicën e meshkujve. nëse tikeni pasur një grindje me një mik, ai ka të ngjarë të marrë anën tuaj. Kjo për faktin se burrat janë të lidhur për të qenë mbrojtës ndaj atyre për të cilët kujdesen.

Për shembull, kur kalon rrugën, ai do ta pozicionojë natyrshëm trupin e tij në anën e trafikut që është më i sigurt. Ai mund të mos ju thotë qartë se ju do, por ju mund ta shihni këtë në çdo gjë që bën. Mënyra se si ai ju shikon, mënyra se si vepron rreth jush. Ai e tregon atë në gjestet më të thjeshta që të prekin thellë.

Me sa më sipër në mendje, "instinkti i heroit" funksionon në të njëjtën mënyrë. Pra, çfarë është "instinkti i heroit?"

Shiko gjithashtu: Prekja aksidentale është një shenjë tërheqjeje (Zbuloni më shumë)

Çfarë është Instinkti i Heroit?

"Instinkti i heroit" është një term i krijuar nga James Bauer që i referohet shtytjes biologjike të një njeriu për t'u ndjerë i nevojshëm dhe për t'u ndjerë si hero. Çdo burrë dëshiron të ndihet si një hero, dhe vajza në ankth është shkasja e përsosur për këtë instinkt. Kur një njeri ndihet se është i nevojshëm, ai ndihet si një hero. Është një obsesion i fshehtë që ka çdo mashkull, dhe që Bauer thotë se mund të përdoret me efekt të madh në marrëdhënie.

Pesë mënyra të thjeshta që mund të nxisni instinktin e heroit.

  1. Kërkoni ndihmën e Tij.
  2. Si vlerësimi juaj ju bën.
  3. Si ju bën vlerësimi juaj. 7> Inkurajoni atë të jetë vetvetja e tij më e mirë.

Kërkimi i ndihmës së Tij.

Nëse keni nevojë për të bërë diçka ose keni një problem, duhet ta pyesni njeriun tuaj. Kjo e bën të diturju i besoni atij mjaftueshëm për të kërkuar këshillën ose ndihmën e tij dhe se e shihni atë si një partner të barabartë.

Si është vlerësimi juaj.

Burrat duhet të vlerësohen në mënyrë që të ndihen të lumtur. Nuk ka asgjë më të rëndësishme për një mashkull sesa të ndjehet i vlerësuar nga partnerja e tij. Kur e vlerësoni njeriun tuaj, ai do të ndihet i dashur dhe i vlerësuar. Burrat janë krijesa shumë qesharake dhe u pëlqen kur partneret e tyre u tregojnë se sa shumë vlerësohen. Një "faleminderit" e thjeshtë mund të bëjë një rrugë të gjatë për ta bërë burrin tuaj të ndihet i vlerësuar.

Rrisni besimin e tij.

Rrisni besimin e tij kur jeni rreth tij, dëgjoni atë dhe bëni pyetje rreth temave dhe njerëzve. Asnjëherë mos e ulni atë përpara të tjerëve dhe gjithmonë mbështesni atë kur të tjerët përpiqen ta sulmojnë. Përpiquni të mos e kritikoni para të tjerëve dhe bëhuni nxitës i tifozëve të tij kur ai ndihet i dëshpëruar.

Sigurohuni që ai e di që ju bën të lumtur.

Një burrë duhet të dijë se jeni të kënaqur me jetën tuaj së bashku. Jo vetëm pasuritë materiale që keni ose statusi i marrëdhënies suaj, por me të si person.

Inkurajoni atë të jetë vetvetja më e mirë.

Kur e mbështesni dhe e inkurajoni të jetë më i miri që mund të jetë, kjo tregon se i besoni. Nëse i pëlqen të bëjë gjëra pa ty, si p.sh. të shkojë në një lojë futbolli, le ta dijë se është në rregull. Një burrë ka nevojë për hapësirën e tij, kështu që ta lini të shkojë vetë herë pas here është një mënyrë e mirë për të treguar se keni besimatë.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa prej pyetjeve më të zakonshme.

pyetjet e bëra shpesh

Kush e ka menduar këtë ide të Instinktit të Heroit?

Instinkti i Heroit është një ide që është menduar nga James Bauer. Është një obsesion i fshehtë që është një shtysë biologjike.

A e përmirëson instinkti i heroit marrëdhënien?

Instinkti i heroit është një shkas psikologjik që i bën burrat të ndihen të nevojshëm dhe të vlerësuar. Kur një mashkull ndihet si hero, ka më shumë gjasa të interesohet dhe të investohet në marrëdhënie. Përpjekja për të nxitur instinktin e heroit të një burri mund ta përmirësojë marrëdhënien duke e bërë atë të ndihet i nevojshëm dhe i vlerësuar.

A do të thotë Instinkti i Heroit të jesh parësor dhe instinktiv?

"Instinkti i heroit" është një term që përdoret për të përshkruar dëshirën e lindur të burrave për t'u ndjerë të nevojshëm dhe të vlerësuar. Ky instinkt shpesh shkaktohet nga skenari i vajzës në ankth, ku një burrë ndjen nevojën për të ardhur në shpëtimin e një gruaje që është në telashe. Ndonëse ky mund të jetë një impuls i shëndetshëm në një marrëdhënie, mund të çojë gjithashtu në probleme nëse mashkulli mendon se duhet të jetë gjithmonë përgjegjës. Në një marrëdhënie të shëndetshme, të dy partnerët duhet të ndihen të nevojshëm dhe të vlerësuar.

Mendimet përfundimtare.

Ka shumë gjëra që mund të bëni për të nxitur instinktin e heroit tek njeriu juaj. E thjeshtë është të kërkoni ndihmën e tij, t'i bëni një kompliment ose ta ndihmoni të ndihet i sigurt. Por mos shkojashtë detit. Testoni disa nga idetë e mësipërme nëse doni të nxisni instinktin e heroit tek njeriu juaj. Shpresojmë t'i jemi përgjigjur pyetjes suaj në lidhje me mënyrat për të shkaktuar heroin tek njeriu juaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Si të aktivizoni instinktin e heroit përmes tekstit (mesazhit)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.