Këmbët dhe këmbët e gjuhës së trupit femëror (Udhëzues i plotë)

Këmbët dhe këmbët e gjuhës së trupit femëror (Udhëzues i plotë)
Elmer Harper

Gjuha e trupit të këmbëve dhe këmbëve mund të jetë një nga vendet më të dukshme që mund të shohim që zakonisht kontrollohet.

Këmbët dhe këmbët mund të na tregojnë shumë për një person. Për shembull, nëse duan të largohen ose të qëndrojnë, kush u pëlqen më shumë nga të pranishmit dhe kush mendojnë se duhet të respektohet më shumë në grup. Është me të vërtetë si një gjuhë sekrete.

Gjuha e trupit është një formë e komunikimit joverbal që shpesh është më delikate se shprehjet e fytyrës.

Ai përfshin lëvizjet dhe pozicionet e trupit, si dhe kontaktin me sy dhe gjestet. Ky seksion ju mëson gjithashtu se çfarë lloj emocionesh njerëzore shprehen përmes këmbëve dhe këmbëve të njerëzve gjatë situatave të ndryshme sociale.

Para se të kuptojmë vërtet se çfarë do të thotë gjuha e trupit të femrës, duhet të kuptojmë kontekstin rreth vendit ku po shohim sjelljen joverbale.

Të kuptuarit e kontekstit

Konteksti nga këndvështrimi i gjuhës së trupit është me të vërtetë çelësi për të zhbllokuar kodin dhe për të kuptuar se çfarë po ndodh vërtet me personin ose njerëzit që po vëzhgojmë. Konteksti është detaje rreth një personi, ngjarjeje ose subjekti të caktuar që japin më shumë informacion rreth tij. Kur analizojmë gjuhën e trupit, duhet të marrim parasysh kontekstin e asaj që po ndodh rreth personit për të kuptuar plotësisht çfarë mund të thotë një sinjal joverbal

Çfarë do të thotë kur një grua drejton këmbët e sajJu

Nëse doni të merrni një lexim të shpejtë nëse një gruaje ju pëlqen vërtet ose të paktën është e interesuar për atë që keni për të thënë, hidhni një sy të shpejtë se ku i drejtojnë këmbët.

Këmbët drejt jush

Nëse ajo tregon drejt jush dhe ka njerëz të tjerë përreth në bisedë, është një shenjë e shkëlqyer që ajo nënndërgjegjeshëm sinjalizon se ju sheh më të rëndësishëm se dikush tjetër në atë grup.

Të dyja këmbët drejt jush

Një grua që drejton këmbët e saj drejt jush, shpesh me të dyja këmbët drejtuar në të njëjtin drejtim, konsiderohet akt e flirtit.

Këmbët në drejtime të ndryshme

Do të ketë raste kur këmbët e saj janë në drejtime të ndryshme, çka do të thotë se njëra këmbë do të drejtojë ju dhe një tjetër ndaj një personi tjetër. Kjo tregon se ajo ju duket interesante të dyve. (Ia vlen të kujtohet)

Këmbët drejtohen larg teje

Nëse të dyja këmbët drejtohen nga ju, nuk është një shenjë e mrekullueshme. Ajo mund të ketë diçka tjetër që po ndodh, ose thjesht nuk ju duket interesante apo tërheqëse.

Këmbët drejt një daljeje

Nëse i shihni këmbët e saj duke u drejtuar drejt një dera ose dalja kjo do të thotë se ajo dëshiron të dalë prej andej. Mund të ketë shumë arsye të ndryshme për këtë, vonë për një takim, nevoja për të shkuar në klasë, për të takuar miq, etj. Të kuptuarit e kontekstit është thelbësor kur të deshifrohen shenjat joverbale, veçanërisht në leximin e gjuhës së trupit.

Çfarë bënDo të thotë kur një vajzë qëndron me këmbët e kryqëzuara

Kjo është një pyetje e zakonshme që shumë njerëz bëjnë kur shohin një vajzë duke qëndruar me këmbët e saj të kryqëzuara. Kur një vajzë kryqëzon këmbët, ka shumë gjëra që kjo mund të nënkuptojë. Mund të jetë për të treguar besim ose për ta portretizuar veten si të klasit të lartë. Mund të jetë gjithashtu thjesht përpjekja për t'u rehatuar në një pozicion të pakëndshëm ose edhe për shkak se ajo është e ftohtë. Vërtet varet nga konteksti i imazhit dhe nga gjestet e tjera të gjuhës së trupit.

Çfarë thonë këmbët për një grua

mund të thonë këmbët shumë për një grua. Në përgjithësi, ato janë një nga zonat më pak të kujdesshme të trupit.

Nëse shihni një grua që ka thonj të përsosur me pedikyr dhe këmbë të lëmuara, mund të shihni se ajo kujdeset për trupin e saj dhe ka kohë për ta bërë këtë.

Kjo tregon shumë për të dhe për mënyrën se si e sheh botën. Gratë zakonisht gjykohen nga këpucët e tyre. Çfarë lloj këpucësh veshin, sa të shtrenjta janë ose çfarë materiali është përdorur për t'i bërë ato, mund të tregojë shumë për gruan.

Takat e larta janë zgjedhja më e popullarizuar për veshjet në mbrëmje, prandaj disa njerëz besojnë se gratë që i veshin ato janë më të shthurura.

Përveç kësaj, njerëzit shpesh mendojnë se veshja e takave të larta pasqyron ndjenjën e fuqisë dhe besimit të një gruaje.

Çfarë do të thotë kur një grua hap këmbët e saj para jush

Kjo varet ngakonteksti dhe mund të ndryshojë në varësi të situatës suaj. Pyesni veten: (vendndodhja, koha e ditës, njerëzit përreth dhe biseda) dhe merrni vendimin tuaj nga atje.

Nëse, për shembull, ajo është duke biseduar me ju në një bar, ajo mund t'i hapë këmbët ndërsa bëhet më rehat me ju. Një shembull tjetër mund të jetë se ajo është ulur nëpër dhomë në një bar dhe kryqëzon këmbët për t'ju dërguar një shenjë flirtimi.

Një këshillë e shkëlqyer për analizën e gjuhës së trupit është çdo sinjal joverbal i gjuhës së trupit që ngushtohet ose mbyllet ose më i vogël shihet si negativ; çdo gjë që zgjerohet, bëhet më e madhe ose hapet shihet si pozitive.

Konteksti do të luajë një rol të madh në përcaktimin se çfarë do të thotë hapja e këmbëve. Nëse e shihni këtë sugjerim joverbal dhe ndiheni të sigurt, gjëja më e mirë për të bërë është të shkoni dhe të filloni një bisedë, të shihni se çfarë ndodh. Gjëja më e keqe që mund të ndodhë është se ju e merrni gabim.

Testoni aftësitë tuaja në leximin e gjuhës së trupit.

Cilat janë gjestet më të zakonshme të gjuhës së trupit për gratë

Gjuha e trupit është një temë magjepsëse. Është arti i të kuptuarit të asaj që njerëzit thonë pa folur. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të dini për gjestet më të zakonshme të gjuhës së trupit për gratë.

Gestet më të zakonshme për gratë janë:

Shiko gjithashtu: Përcaktimi pasiv agresiv (kuptoni më shumë)

1) Koka anon në njërën anë – kjo do të thotë se personi dëgjon dhe interesohet për çfarëju jeni duke thënë, ose ata po përpiqen të kuptojnë më mirë këndvështrimin tuaj.

2) Koka tund kokën lart e poshtë - kjo do të thotë se ata janë dakord me ju, ose se ata po konfirmojnë atë që ju ve tha.

3) Dora tundet nga njëra anë në tjetrën – kjo do të thotë që personi nuk ka një mendim për atë që keni thënë, por as ata nuk duan t'ju zhgënjejnë, kështu që do të thjesht tund kokën.

Shiko gjithashtu: Shenjat që ajo nuk ju pëlqen më (shenjë e qartë)

Cilat janë gjërat më të rëndësishme për t'u kujdesur në gjuhën e trupit të femrës

Ka shumë lloje të ndryshme të gjuhës së trupit, por Këtu janë gjërat më të rëndësishme për t'u kujdesur në gjuhën e trupit të femrës:

Kryqëzimi i këmbëve: Një grua zakonisht kryqëzon këmbët kur ulet, kjo është e zakonshme nëse ajo ka veshur një fund të shkurtër. Megjithatë, nëse ajo qëndron në këmbë dhe kryqëzon këmbët, kjo është një shenjë se ajo ndihet rehat me dhuratat tuaja.

Kontakti me sy: Kur një grua është e interesuar për dikë, ajo do të mbajë kontakt me sy me ta. Nëse ajo nuk është e interesuar, atëherë ajo do të shmangë shikimin e tyre ose do të shikojë shpesh larg.

Shprehjet e fytyrës: Gratë do të buzëqeshin më shumë se burrat, veçanërisht kur janë të lumtura ose të emocionuara për diçka. Ata gjithashtu shfaqin emocionet e tyre në fytyrën e tyre shumë më tepër se burrat, kështu që është e lehtë të dallosh nëse ndihen mirë apo keq.

Pse gratë përdorin gjeste të ndryshme se burrat

Gratë përdorin më shumë gjeste sesa burrat. Nuk është vetëm sepse janë më shumëekspresive, por sepse femrat janë më të mira në njohjen e gjesteve të njerëzve të tjerë.

Hulumtimi ka zbuluar se femrat përdorin dukshëm më shumë gjeste sesa meshkujt. Studimi zbuloi gjithashtu se këto dallime nuk janë për shkak të dallimeve gjinore në ekspresivitet ose status social, por në vend të dallimeve në atë se sa mirë femrat dhe meshkujt i perceptojnë shenjat joverbale nga të tjerët.

Si mund të mësoj më shumë rreth Gjuha e trupit femëror

Gjuha e trupit femëror është pak më ndryshe nga gjuha e trupit të mashkullit, sepse ne kemi shenja joverbale më delikate se sa meshkujt. Shenjat joverbale të femrave janë shpesh më të vështira për t'u lexuar nga meshkujt sesa shenjat joverbale të meshkujve, por ato janë të rëndësishme për femrat në mënyrë që të komunikojnë në mënyrë efektive me femrat e tjera dhe të shmangin keqkuptimet apo konfliktet.

Ka shumë mënyra që mund të mësoni më shumë rreth gjuhës së trupit femëror, si p.sh. duke ndjekur një kurs mbi këtë temë ose duke lexuar një libër. Ju gjithashtu mund të vëzhgoni të gjithë rreth jush për t'u bërë analistë më të mirë.

Cilat janë gabimet më të zakonshme në leximin e gjuhës së trupit të femrës

Gabimet më të zakonshme në leximin e gjuhës së trupit femëror janë:

  • Supozimi se një grua tërhiqet nga ju kur ajo është thjesht e sjellshme.
  • Mos i kushtoni vëmendje mënyrës se si një grua po prek veten dhe çfarë bën ajo me duart e saj
  • Të besosh se sjellja prekëse e një gruaje do të thotë se ajo dëshiron që ju ta prekni atëgjithashtu.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për të kuptuar gjuhën e trupit të femrës, këmbët dhe këmbët shpesh japin sinjale joverbale që ne duhet t'i kuptojmë. Ata shpesh janë të bllokuar ose harrohen nënndërgjegjeshëm dhe mund t'i tregojnë një vëzhguesi të mirë lëvizjen ose qëllimet e ardhshme të një personi. Nëse ju ka pëlqyer ky postim, shikoni postimet tona të tjera në këmbë këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.