Sarkazma vs Sardonic (Kuptoni ndryshimin)

Sarkazma vs Sardonic (Kuptoni ndryshimin)
Elmer Harper

Sarkazma dhe sarkazma shpesh përdoren në mënyrë të ndërsjellë, por ka një ndryshim delikate midis të dyjave.

Sarkazma është një formë ironie që përdoret për të tallur ose për të nënçmuar përdorimin e saj prerës e të zgjuar për të ulur dikë. Sarkazma mund të përdoret në mënyra të ndryshme për të sjellë në shtëpi një pikë ose për t'i bërë njerëzit të qeshin. Disa humoristë si Anthony Jeselnik dhe Norm Macdonald përdorin sarkazëm në aktet e tyre për ta bërë publikun të qeshë.

Nuk ka mënyrë më të mirë për të përcjellë tallje dhe përbuzje sesa sarkazma. Nënkuptimi është se objektivi i sarkazmës meriton të trajtohet me mosrespektin e treguar në fjalët e tyre.

Sardonicizmi, nga ana tjetër, është një formë më cinik humori që përdoret për të tallur dikë ose diçka. Si sarkazma ashtu edhe sardonicizmi mund të përdoren në mënyrë pozitive ose negative.

Sardonicizmi është një formë humori që përdoret për të tallur dikë ose diçka. Ato mund të përdoren në një mënyrë pozitive ose negative. Për shembull, kur dikush tregohet i pasjellshëm dhe dikush tjetër qesh me të, kjo mund të konsiderohet një formë sardonicizmi. Kjo formë humori mund të shfaqet si agresive dhe shpirtmadh nëse nuk përdoren si duhet. Është gjithashtu e afërt, afër dhe me pikë.

Si e përdorim sarkazmën dhe në çfarë konteksti?

Ne e përdorim sarkazmën në jetën tonë të përditshme për të përcjellë humor. Në kontekstin e jetës së përditshme, sarkazma përdoret për të bërë shaka ose për të tallur dikë. Nese njeshoku ju tha se ata sapo e kaluan ditën në plazh dhe ju thatë "kjo tingëllon si argëtim", kjo do të ishte një shembull sarkazme.

Sarkazma është të thuash diçka të papritur dhe të mos presësh një rezultat prej saj.

Si e përdorim sardonicizmin dhe në çfarë konteksti?

Sardonicizmi është një formë e sarkazmës. . Është ironike dhe tallëse, por pa humor. Sardonizmi përdoret shpesh për të kritikuar ose tallur dikë ose diçka. Njerëzit që janë sardonikë po tallen dhe tallen në një mënyrë përçmuese ose cinike.

Pyetje dhe përgjigje.

1. Cili është ndryshimi midis sarkazmës dhe sarkazmës?

Dy fjalët shpesh përdoren në mënyrë të ndërsjellë për të përshkruar një koment cinik ose tallës, por ka një ndryshim delikate. Sarkazma përdoret më shpesh për të përshkruar komente që synojnë të jenë qesharake ose ironike, ndërsa komentet sardonike përdoren më shpesh për të përshkruar komente që synojnë të jenë lënduese ose të pahijshme.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me P (me përkufizim)

2. Cili është më efektiv në komunikim?

Nuk ka asnjë përgjigje përfundimtare për këtë pyetje, në të vërtetë varet nga konteksti dhe nga ajo që po përpiqeni të arrini.

3. Cili prej tyre ka më shumë gjasa të ofendojë dikë?

Në përgjithësi, sardonicizmi është ofendimi më i madh nga të dyja, fjalët e sharjeve ose gjuha që është grafike ose e qartë seksuale ka më shumë gjasa të ofendojë dikë sesa thjesht të përdorë terma nënçmues për të përshkruar një person ose grup.

4. A mund të përdorni edhe sarkazëm dhesardonizem ne te njejten fjali?

Po, në të njëjtën fjali mund të përdorësh edhe sarkazmën edhe sarkazmin. Për shembull, "Jam shumë i lumtur që je i kënaqur me punën tënde të re - sarkazëm/sardonizëm." Varet nga shpërndarja dhe toni i zërit.

5. Cilat janë disa shembuj të sarkazmës dhe sarkazmës?

Disa shembuj të sarkazmës dhe sarkazmës janë kur dikush thotë diçka që është e kundërta e asaj që do të thotë në të vërtetë për të tallur ose fyer dikë, ose kur dikush flet me një ton të thatë, tallës ose të hidhur.

6. Cili është ndryshimi midis sarkastik dhe sardonik?

Dallimi midis sarkastik dhe sardon është se komentet sarkastike bëhen me qëllimin për të qenë qesharak ose humoristik, ndërsa komentet sardonike bëhen me qëllimin për të qenë cinikë ose tallës.

7. Cili është një shembull i të qenit sardonik?

Një shembull i sardonicizmit do të ishte nëse dikush do të bënte një shaka për një temë të ndjeshme ose serioze, komenti është krijuar për t'ju lënduar.

Shiko gjithashtu: Kur narcisistët ju quajnë narcisist (Të gjithë të tjerët flasin me gaz)

8. Çfarë është një zgjuarsi sardonike?

Një zgjuarsi sardonike është dikush që është i zgjuar dhe i shpejtë me fjalët e tij dhe shpesh përdor sarkazëm për të tallur njerëzit ose situatat.

Përmbledhje

Sarkazma përdoret për të tallur ose për të tallur dikë ose diçka, zakonisht me qëllimin për të qenë humoristik. Sardonizmi, nga ana tjetër, përdoret për të tallur ose përçmuar dikë ose diçka. Ndërsa sarkazma dhe sarkazma mund të jenëpërdoret për të tallur dikë ose diçka, sardonicizmi në përgjithësi është më therës dhe kaustik.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.