Tërheqja e rrobave (Çfarë do të thotë?) Gjuha e trupit

Tërheqja e rrobave (Çfarë do të thotë?) Gjuha e trupit
Elmer Harper

Tërheqja e rrobave mund të jetë një tregues i pasigurisë, nevojës për vëmendje ose mungesës së kohës.

Megjithëse ka shumë variacione të ndryshme se si mund të interpretohet tërheqja e rrobave, përgjithësisht shihet si një shenjë pasigurie.

Tërheqja mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të tërhequr vëmendjen e një personi tjetër ose për të tërhequr vëmendjen e një personi tjetër ose për të thirrur dikë në stres,><2 mund të ndihem i stresuar, nëse dikush është i shqetësuar><1 tërheqin rrobat e tyre si një mënyrë për të qetësuar veten. Këto quhen " biberonët" dhe janë një mënyrë për të hequr energjinë e tepërt nga trupi.

Shiko gjithashtu: 126 fjalë negative që fillojnë me T (me përshkrime)

Për përgjigjet mbi pyetjet specifike në lidhje me tërheqjen e rrobave, ju lutemi shihni "Pyetje dhe Përgjigje" në fund të kësaj faqeje.

Tabela e Përmbajtjes

 • Të kuptuarit e bazave të gjuhës së trupit
 • Konteksti është kyçi
 • Si të mësoni më të zakonshmet
 • Si të merrni më të zakonshmet
 • Si të merrni më të shpeshtat
 • zonat që shohim duke tërhequr rrobat
  • Burrat duke tërhequr një këmishë
  • Të tërheqin një bluzë mbi bark
  • Gruaja duke tërhequr një fund
 • Çfarë duhet të bëjmë kur shohim dikë që tërheq rrobat e tyre
 • Të tërheq të tjerët për t'i tërhequr të tjerët për të tërhequr vëmendjen e dikujt
 • 11>

  Gjuha e trupit është një shkencë magjepsëse që është studiuar prej vitesh. Në botën moderne, ajo është bërë edhe më e rëndësishme sepse ne jemi gjithmonë të rrethuar nga njerëz që nga kolegët e punësmiqtë dhe nga të huajt te anëtarët e familjes.

  Ka disa fusha kyçe që duhet t'i kuptojmë përpara se të mund të lexojmë saktë dhe me besim gjuhën e trupit të dikujt.

  Ashtu si me çdo aftësi të re, duhet praktikë dhe kohë për ta zbutur atë, por gjëja më e mirë për të mësuar gjuhën e trupit është që ne kemi lexuar joverbale që nga dita kur kemi lindur.

  <1 gjuha e trupit është gjëja e parë kur lexojmë

  Gjuha e trupit është gjëja e parë kur lexojmë. ontext është kyç

  Konteksti është vendi ku ne shohim gjuhën e trupit që shfaqet në rastin tonë tërheqjen e rrobave.

  Ne duhet të marrim parasysh se ku e shohim sjelljen, kush është rreth tyre, mjedisi në të cilin ndodhen dhe biseda që po ndodh. Kjo do t'u japë përdoruesve kontekstin për të punuar me të dhe nga.

  Pasi të kuptojmë kontekstin e një personi, atëherë duhet të kuptojmë nëse tërheqja e rrobave është një zakon i përditshëm ose një shenjë stresi ose ankthi.

  Si të lexojmë shpejt dikë

  Gjëja e parë që duhet të bëjmë kur analizojmë sjelljen e dikujt është të marrim gjuhën e trupit të dikujt në bazë jo normale

  mjedisi i plotë.

  Kjo nuk është gjithmonë e mundur, megjithatë, ka disa mënyra se si mund të kuptoni shpejt bazën e një personi duke bërë pyetje relativisht të drejtpërdrejta.

  Një pyetje shembull mund të jetë "Si ishteditë dje?” ose "Si ishte ai film mbrëmë?" Çdo gjë që nuk është konfidenciale dhe që nuk kërkon aftësi mendore për t'u përgjigjur do të ndodhë.

  Pasi të dimë se si veprojnë ata në një mënyrë jo stresuese, mund të kërkojmë shenja të devijimeve nga baza për të na dhënë të dhëna se si ndihen ata.

  Të lexosh në grupe është mënyra më e mirë për të lexuar

  gjuhën e trupit më të mirë për të Të shohim. nga fillimi dhe shikoni disa tërheqje nga rrobat dhe më pas fërkimin e kokës, kjo na jep të dhëna se ata ndihen të stresuar ose nën presion.

  Ne kurrë nuk mund ta marrim tërheqjen e rrobave si një shenjë se jemi nën stres ose për të kërkuar vëmendje. Do të ketë shenja të tjera të gjuhës së trupit për të mbështetur ose për të zbritur mendimin tonë.

  Nëse dëshironi të lexoni një artikull të thelluar mbi leximin e saktë të gjuhës së trupit, shikoni postimin e tij këtu

  Fushat më të zakonshme që shohim të tërheqim rrobat

  Tërheqja e rrobave nuk është kurrë në rregull. Është një tregues i pakënaqësisë brenda individit.

  Është parë që njerëzit tërheqin rrobat e tyre për të treguar se po ndiejnë një lloj stresi ose shqetësimi. Qoftë për shkak të ankthit, zemërimit, apo thjesht stresit në përgjithësi.

  Burrat që tërheqin një këmishë

  Është një fakt i njohur që njerëzit mund ta ndiejnë frikën përmes shprehjeve të fytyrës. Por, nuk është vetëm fytyra jonë ajo që na jep atë që po ndjejmë.

  Tonagjuha e trupit ndikon në mënyrën se si të tjerët na perceptojnë dhe si rrjedhim, edhe ndërveprimet tona me ta.

  Ka shumë shembuj të gjuhës së trupit që ndryshon për shkak të emocioneve ose situatës së dikujt. Një shembull i tillë është tërheqja në pjesën e sipërme të një këmishe për ta lëshuar.

  Kjo është një sjellje e natyrshme për të çliruar nxehtësinë nga trupi. Nëse e shohim këtë sjellje, ne e dimë se ata po ndiejnë nxehtësinë dhe ndihen nën presion. Është një mënyrë ftohjeje, e njohur në botën e gjuhës së trupit si një përshtatës.

  Të tërheq një bluzë mbi barkun e tyre

  Nëse shihni një burrë duke e tërhequr këmishën mbi bark, kjo do të thotë se ai është i shqetësuar për peshën e tij.

  Ky është një shfaqje e shkëlqyer joverbale e dikujt që është i vetëdijshëm për pamjen e tij>Një grua që tërheq fundin e saj është një shenjë e pasigurisë. Mund të jetë për shkak se ajo ndihet shumë e ekspozuar ose se gjatësia është shumë e shkurtër.

  Megjithatë, ne mund ta shohim tërheqjen e saj nga fundi i saj si një mënyrë për t'u përpjekur të mbulojë nëse ndjen se po merr vëmendjen që nuk dëshiron.

  Është interesante të mendosh nëse dikush mund të turpërohet ose jo për të marrë vëmendjen që ai nuk dëshiron dhe nuk duhet të mbajmë mend në situatën absolutisht të trupit që ai nuk dëshiron.<1.

  Shiko gjithashtu: Si t'i përgjigjeni mesazhit "Si jeni" (Mënyra për t'u përgjigjur)

  Çfarë duhet të bëjmë kur shohim dikë duke tërhequr rrobat e tij

  Kur shohim dikë duke i tërhequr rrobat, ështëzakonisht një shenjë e një çrregullimi të ankthit social.

  Personi mund të ndiejë se nuk ka veshur rrobat e duhura ose se diçka nuk është në rregull me pamjen e tij.

  Mund të ndihet gjithashtu nën presion në punë ose nga një bisedë që po bëjnë.

  Gjëja më e mirë për të bërë kur shihni dikë duke tërhequr rrobat e tyre është t'i qetësoni ata <1 nëse po i kushton vëmendjen dikujt se si ndihet i stresuar.

  11>

  Fëmijët kanë më shumë gjasa të tërheqin rrobat e prindërve të tyre kur nuk mund të tërheqin vëmendjen e tyre.

  Fëmijët do të tërheqin rrobat e prindërve të tyre për të tërhequr vëmendjen e tyre në rrethana të ndryshme. Ata do t'i drejtohen prindit kur duan t'i tregojnë një sekret, të bëjnë një pyetje ose thjesht duan t'i mbajnë.

  Nuk ka të bëjë gjithmonë me nevojën për diçka nga prindi, por përkundrazi nevojën e fëmijës për siguri dhe dashuri.

  Të rriturit e dinë se tërheqja e rrobave të dikujt është mungesë respekti dhe><1 fëmijët nuk dëshirojnë që t'i largojnë të tjerët. veprimet e tyre derisa t'u thuhet se kjo sjellje nuk është e përshtatshme.

  Fëmijëve duhet t'u mësohen këto aftësi sociale në mënyrë që ata të jenë në gjendje të ndërveprojnë me njerëzit e tjerë në të ardhmen.

  Përmbledhje

  Duhet të kujtojmë se nuk ka absolute në gjuhën e trupit, që do të thotë se duhet tëmerrni parasysh gjithçka që shohim përpara se të mund të gjykojmë nëse tërhiqni rrobat do të thotë vërtet diçka.

  Për të mësuar më shumë rreth gjuhës së trupit dhe për të kaluar avantazhin mbi të tjerët, ju lutemi shikoni postimet tona të tjera këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.