Çfarë do të thotë kur dikush heq syzet Gjuha e trupit?

Çfarë do të thotë kur dikush heq syzet Gjuha e trupit?
Elmer Harper

Në gjuhën e trupit, heqja e syzeve mund të nënkuptojë disa gjëra. Mund të jetë një shenjë e relaksimit sikur personi është mjaft i rehatshëm rreth jush për të mos pasur nevojë për pengesën e syzeve të tij. Mund të jetë gjithashtu një shenjë besimi, pasi ata fjalë për fjalë po hapin fytyrën ndaj jush.

Një tipar tjetër popullor (dhe i njohur) i pavendosmërisë ose blerjes së kohës është heqja e syzeve duke pastruar ose fshirë kur u kërkohet të marrin një vendim. Kur shihet menjëherë pas kërkesës (ose kërkesës) për marrjen e një vendimi, ka shumë të ngjarë që ekziston një lloj lëkundjeje ose hezitimi. Heshtja në këtë rast është e artë.

Mund të jetë një shenjë se ata janë gati të përfshihen në një lloj aktiviteti fizik, pasi nuk duan që syzet e tyre t'u pengojnë.

Në përgjithësi, gjuha trupore e heqjes së syzeve është zakonisht një shenjë e mirë.

Si kurrë më parë, konteksti është thelbësor për të kuptuar pse personi po heq syzet. Pra, vendi i parë që duhet të shikojmë për të marrë me të vërtetë një masë ndaj personit që heq syzet është ajo që i paraprin ose ka ardhur përpara veprimit. Së pari, le t'i hedhim një vështrim kontaktit në tërësi.

Të kuptojmë së pari kontekstin

Çfarë do të thotë konteksti në gjuhën e trupit ose komunikimin joverbal?

Konteksti i referohet mjedisit në të cilin një person është duke komunikuar. Mund të përfshijë mjedisin fizik, mjedisin shoqëror dhe marrëdhënien midis njerëzvetë përfshirë. Konteksti mund të ndikojë në kuptimin e fjalëve dhe të sinjaleve joverbale të një personi.

Të kuptoni se çfarë është një bazë në gjuhën e trupit.

Kur përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit të dikujt ose komunikimin joverbal, është e rëndësishme që së pari vendos një bazë. Kjo do të thotë që ju duhet t'i kushtoni vëmendje mënyrës se si duket dhe sillet normalisht personi, në mënyrë që të dalloni më lehtë çdo devijim nga ajo normë. Për ta bërë këtë, duhet t'i kushtoni vëmendje qëndrimit të personit, shprehjeve të fytyrës dhe sjelljes së përgjithshme. Pasi të keni kuptuar mirë bazën e personit, do të jeni më të pajisur për të lexuar gjuhën e trupit të tij dhe komunikimin joverbal.

10 arsyet kryesore pse një person do të heqë syzet në gjuhën e trupit.

Pasi të kuptoni kontekstin dhe mënyrën se si t'i jepni dikujt bazë, duhet të jeni në gjendje të gjeni arsyen se pse i ka hequr syzet në një shkallë të arsyeshme.

Shiko gjithashtu: Çfarë e bën një djalë të dashurojë një vajzë?
 1. Ata duan të bëjnë kontakti me sy.
 2. Ata duan të nxjerrin në pah tiparet e tyre të fytyrës.
 3. Ata' po përpiqen të duken më të afrueshëm.
 4. Ata po përpiqen të duken më të fuqishëm.
 5. Ata po përpiqen të duken më inteligjentë.
 6. Po përpiqen të duken më të sigurt.
 7. Ata po përpiqen të duken më të relaksuar.
 8. Ata po përpiqen të duken më lozonjare.
 9. Ata po përpiqen të shikojnëmë seksi.
 10. Ata kanë një kruarje.

Arsyet e tjera të zakonshme pse njerëzit heqin syzet.

Nëse shihni dikë duke hequr syzet dhe duke thithur ose përtypur skajet e krahëve, kjo është sjellje qetësuese e gjuhës së trupit. Të qetësosh fjalë për fjalë do të thotë të qetësosh veten (mendoni biberonin e foshnjës)

Sjellja qetësuese është një formë e komunikimit joverbal që përdoret shpesh për të sinjalizuar nënshtrimin ose për të qetësuar një person. Mund të marrë formën e përkëdheljes ose fërkimit të vetvetes, si dhe prekjes ose mbajtjes së dikujt tjetër.

Sipas Chase Hughes, një ekspert kryesor në gjuhën e trupit, futja e objektit është një nevojë për siguri për një temë ose situatë .

Pyetje dhe përgjigje

1. Kur dikush heq syzet, çfarë komunikon gjuha e trupit të tij?

Ka disa interpretime për këtë pyetje. Pa kontekst, është e vështirë të jepet një përgjigje gjithëpërfshirëse. Në përgjithësi, megjithatë, kur dikush heq syzet, mund të komunikojë disa gjëra të ndryshme. Mund të jetë një shenjë relaksi sikur ata janë në një mjedis të rehatshëm dhe nuk ndiejnë nevojën për të vendosur një front. Mund të jetë gjithashtu një shenjë e cenueshmërisë sikur ata po ekspozojnë veten dhe po hapen. Për më tepër, mund të jetë thjesht një shenjë se ata duhet të pastrojnë syzet.

2. Çfarë do të thotë nëse dikush heq syzet gjatë njëbisedë?

Nëse dikush heq syzet gjatë një bisede, kjo mund të nënkuptojë se ai ose po përpiqet ta shohë më mirë personin pa to ose se po përpiqet të duket më i afrueshëm. Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata po përpiqen të nxjerrin një pikë duke përdorur syzet e tyre si shkop, duke vënë në dukje këndvështrimin e tyre, fjalë për fjalë.

3. Cilat janë disa arsye të mundshme pse dikush mund të heqë syzet në një situatë sociale?

Disa arsye të mundshme pse dikush mund të heqë syzet në një situatë sociale janë se ata mund të dëshirojnë të duken më të arritshëm, mund të dëshirojnë të shohin më qartë shprehjet e fytyrës së njerëzve me të cilët po flasin , ose mund të përpiqen të shmangin pamjen sikur po shohin njerëzit.

4. Si mund të dalloni nëse dikush është i pakëndshëm ose nervoz kur heq syzet?

Ka disa shenja që mund të tregojnë se dikush ndihet i parehatshëm ose nervoz kur heq syzet. Së pari, ata mund të shmangin kontaktin me sy ose të kenë vështirësi në mbajtjen e kontaktit me sy. Së dyti, ata mund të kenë lëvizje të shqetësuara, të tilla si lëvizja me gishta ose lëvizja në ndenjësen e tyre. Së treti, ata mund të flasin me një zë më të lartë se zakonisht ose të kenë vështirësi të flasin qartë. Së fundi, ata mund të djersiten më shumë se zakonisht ose të kenë një rritje të rrahjeve të zemrës.

5. Cfare janedisa gjëra që duhen mbajtur parasysh kur interpretoni gjuhën e trupit të dikujt kur ata heqin syzet?

Disa gjëra që duhen mbajtur parasysh kur interpretoni gjuhën e trupit të dikujt kur heqin syzet janë:

 • Nëse syzet po i pengonin apo jo shikimin.
 • Nëse i hoqën apo jo për t'i pastruar.
 • Nëse i hoqën apo jo për të fërkuar sytë.
 • Nëse ose nuk i hoqën për të sinjalizuar se kishin mbaruar së foluri.
 • Pavarësisht nëse i hoqën apo jo për të sinjalizuar se do të largoheshin.
 • Ku ose jo i hoqën për të sinjalizuar se kanë mbaruar së lexuari diçka.
 • Ku ose për të mos sinjalizuar ata duan të flasin për atë që sapo kanë lexuar.
 • Ku janë apo jo ku janë duke lexuar syzet.

6. Çfarë do të thotë kur dikush heq syzet?

Me shumë mundësi, heqja e syzeve do të thotë që personi nuk ka më nevojë ose nuk dëshiron të shohë qartë. Syzet zakonisht përdoren për të përmirësuar shikimin, kështu që heqja e tyre mund të nënkuptojë se shikimi i personit tani është mjaft i mirë sa nuk ka më nevojë për syzet. Ka arsye të tjera të mundshme pse dikush mund të heqë syzet e tyre - për shembull, për t'i pastruar ato - por në përgjithësi, kjo ndoshta do të thotë që personi nuk ka më nevojë për to për shikimqëllime.

7. Çfarë do të thotë nëse një vajzë heq syzet?

Shiko gjithashtu: Duke analizuar gjuhën e trupit të Trump: Vështrime nga depozitimi i tij

Mund të ketë disa arsye të ndryshme pse një vajzë mund të heq syzet. Ndoshta ajo po përpiqet të duket më tërheqëse, ose mund të përpiqet të shohë diçka më qartë. Ndonjëherë njerëzit heqin syzet si një gjest dashurie. Mbani mend kontekstin dhe kuptimi është thelbësor këtu.

Përmbledhje

Ka një sërë interpretimesh të mundshme përse dikush mund të heqë syzet në një mjedis social. Mund të jetë një shenjë mosrespektimi ose mosinteresimi, ose mund të jetë një shenjë që personi po përpiqet të duket më i afrueshëm. Mund të jetë gjithashtu një shenjë se personi po ndihet i mbingarkuar ose i pakëndshëm në situatën. Nëse nuk jeni të sigurt se çfarë të bëni me gjuhën e trupit të dikujt, është gjithmonë më mirë ta pyesni drejtpërdrejt. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, sigurohuni që të shikoni këtë artikull se si të lexoni gjuhën e trupit në mënyrën e duhur këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.