Çfarë do të thotë kur dikush ju kthen shpinën?

Çfarë do të thotë kur dikush ju kthen shpinën?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Kur dikush ju kthen shpinën, mund të jetë një tregues se ai nuk është më i interesuar për bisedën. Mund të jetë gjithashtu një shenjë zemërimi ose zhgënjimi. Personi mund të ndiejë se i është bërë keq nga ju dhe nuk dëshiron t'ju shikojë më.

Nëse ky artikull, ne do të eksplorojmë pse njerëzit ju kthejnë shpinën dhe çfarë mund të bëni për ta parandaluar që kjo të ndodhë.

Pse njerëzit ju kthejnë shpinën?

Ata nuk duan t'ju mbështesin.

Ju keni një këndvështrim të ndryshëm ndaj jetës ose dëshironi që ju të keni një pikëpamje të ndryshme ndaj jush. nuk e mbështesin pikëpamjen tuaj ose nuk ju ndihmon të arrini ëndrrën tuaj.

Ata ndihen të gabuar.

Një nga gabimet më të zakonshme që bëjnë njerëzit është gabimi i thjeshtë i dërgimit të mesazhit të gabuar me tekst dikujt ose i thënë diçka para tyre që nuk mund ta marrë mbrapsht. Kjo mund të bëjë që një person t'ju kthejë shpinën.

Xhelozia.

Miqtë dhe anëtarët e familjes shpesh largohen nga ata që janë ngritur në karrierën e tyre dhe kanë jetë më të mirë. Ata duan të ndihen sikur janë po aq të suksesshëm sa ju, por nuk mendojnë se mund të arrijnë atje për shkak të mënyrës se si është strukturuar shoqëria.

Marrja e anëve.

Një mundësi tjetër mund të jetë që ju jeni aktualisht në mes të një mosmarrëveshjeje me dikë, dhe një shok tjetër ka qenë në anën e tij dhe ju ka kthyer shpinën. Ne e shohim këtë llojsjelljes në realitet televiziv gjatë gjithë kohës, dhe e njëjta gjë mund të zbatohet për jetën tuaj.

Shiko gjithashtu: Duke analizuar gjuhën e trupit të Trump: Vështrime nga depozitimi i tij

Lëvizni në një nivel të ri.

Ju keni gjetur sukses, por nuk jeni në gjendje t'i bëni njerëzit t'ju ndjekin. Kjo nuk është e pazakontë, dhe ka të bëjë më shumë me llojin e personit që jeni. Ndonjëherë ajo rrugë e vështirë do të thotë përparim për ata që e kalojnë atë dhe për të tjerët ata nuk e shohin rrugën.

Ata nuk të shohin më si të vlefshëm.

Personi në jetën tënde që të ka kthyer shpinën nuk e sheh më vlerën të të mbajë pranë vetes.

Kur të largohet papritur nga dikush që menduat se ishte dhimbja që ju ka ndodhur si shoku ose anëtari i familjes. ju ka kthyer shpinën mund ta bëjë këtë sepse ata po vazhdojnë me jetën e tyre dhe nuk ju vlerësojnë më si mik.

Ju jeni një mik i keq

Nuk paraqiteni kur ju kërkohet, nuk u përgjigjeni mesazheve dhe nuk bëni përpjekje me miqtë ose kolegët tuaj. Ta themi thjesht, ju jeni një mik i keq.

Të jesh një mik i mirë mund të jetë i vështirë, veçanërisht kur ke të bësh me gjëra të tilla si punë të vështira, orare të ngushta dhe jeta personale. Por nëse nuk i shihni kurrë miqtë tuaj dhe nuk bëni përpjekje për të komunikuar me ta, atëherë nuk ka të bëjë vetëm me të qenit dembel apo harrues - ka të bëjë me të qenit egoist dhe sa më egoist të jeni, aq më shumë gjasa do të zbuloni se shumica emiqtë të kanë kthyer shpinën.

Ti je egoist.

Ti mendon vetëm për veten dhe nuk ke konsideratë për të tjerët. Ju bëni atë që dëshironi, kur dëshironi, për të përfituar ose për të kënaqur veten.

Është e lehtë të bëni atë që dëshironi kur dëshironi, për përfitimin tuaj, por kur shpërfillni nevojat e të tjerëve dhe mendoni vetëm për veten tuaj, kjo çon në marrëdhënie të dobëta dhe njerëzit do t'ju kthejnë shpinën.

Cilët janë personat më të mundshëm që t'jua kthejnë shpinën një psikolog? njerëzit që t'ju kthejnë shpinën janë bashkëshorti juaj, një mik i ngushtë ose një bashkëpunëtor.

Çfarë duhet të bëni kur dikush të kthehet prapa?

Hapi i parë për t'u marrë me dikë që ju kthen shpinën është të zbuloni se cili ishte kontributi i këtij personi në jetën tuaj dhe se si ai ishte i mirë me ju. Hapi tjetër është të pyesni veten nëse çështja është pjesë e një problemi më të madh në jetën e tyre, apo nëse në vend të kësaj ka diçka që po ndodh brenda jush që ka nevojë për ndreqje. Çfarë vlere po ju shtuan vërtet në radhë të parë?

Nëse ende ndiheni sikur një person ia vlen të jeni në jetën tuaj, atëherë është koha të përballeni me këtë person dhe të përpiqeni ta zgjidhni problemin. Nëse kjo nuk funksionon, duhet të përpiqeni të gjeni një grup të ri miqsh që do të jenë më mbështetës. Lërini të shkojnë; ata nuk ishin shoku juaj në radhë të parë.

Pse të bëniNjerëzit jua kthejnë shpinën?

Largimi nga dikush për të cilin jeni kujdesur ose keni dashur mund të ndihet si një lloj vdekjeje. Nëse je ti ai që mbeti, është gjithashtu e mundur që t'i kthesh shpinën personit që të la.

Unë personalisht ua kam kthyer shpinën miqve të mi më të mëdhenj, sepse ata nuk vazhduan me jetën e tyre dhe ishin konsumatorë të kohës dhe energjisë.

Pyetja që duhet t'i bësh vetes.

Është e zakonshme të shikosh një dramë, por ia vlen të shikosh vazhdimisht në një dramë, por ia vlen të shikosh vazhdimisht në një dramë. ing pse.

Shpesh njerëzit që nuk mund të marrin fajin për asnjë situatë e gjejnë veten në këtë situatë, kështu që ia vlen të shikoni pse mendoni se të gjithë ju kanë kthyer shpinën. Ka më shumë se gjasa që ju të keni bërë diçka të gabuar ose ta keni ofenduar.

Si mund ta dalloni nëse dikush ju ka kthyer shpinën?

Pyetje për të pyetur veten nëse dikush ju ka kthyer shpinën

  • A ka pushuar së foluri ky person me ju?
  • Ky person ka ndaluar t'ju kthejë mesazhet tuaja? 9>A nuk janë më të interesuar të jenë pranë jush?
  • A është e njëjta gjë edhe kur bëhet fjalë për njerëzit e tjerë në jetën tuaj?

Nëse përgjigjja është po për shumicën e pyetjeve të mësipërme, atëherë shoku juaj mund t'ju ketë kthyer shpinën.

A po përpiqen të shmanginju?

Nuk ka asnjë mënyrë për të ditur me siguri se cilat janë qëllimet e dikujt, kështu që është e pamundur të thuhet me siguri nëse ai po përpiqet t'ju shmangë apo jo.

A nuk janë më të interesuar për atë që keni për të thënë?

Nëse nuk janë më të interesuar për atë që keni për të thënë, atëherë mund të kenë humbur plotësisht interesin për ju.

Me sa mund të them, ata duket se janë indiferentë ndaj teje.

Çfarë duhet të bësh kur dikush të kthen shpinën?

Kur dikush që të intereson papritmas ndalon së foluri me ty, është e natyrshme të duash të dish se çfarë ka ndodhur. Jepini personit pak kohë dhe hapësirë ​​dhe shikoni nëse ai ju kontakton. Nëse jo, drejtojuni atyre. Pyet se çfarë ka me ta dhe pse nuk kalojnë më kohë me ty.

Nëse nuk të thonë, atëherë duhet të pyesësh nëse kanë qenë fare shok i mirë. Nëse është kështu, ka disa gjëra që mund të bëni për të bërë miq të rinj ose për t'u bërë më të pëlqyeshëm.

Ndryshoni gjuhën e trupit tuaj

Ju mund të ndryshoni gjuhën e trupit për t'u bërë një person më pozitiv. Gjuha e trupit është një pjesë e rëndësishme e shëndetit tuaj mendor dhe mund të ndryshohet për t'u bërë më pozitive. Leximi i më shumë librave, bashkimi në palestër dhe anëtarësimi në grupe sociale janë të gjitha mënyra për të punuar në gjuhën e trupit tuaj.

Gjeni miq të rinj.

Bashkimi në grupe lokale për gjërat që ju interesojnë është një mënyrë e shkëlqyer për të ndërtuarmarrëdhënie dhe bëni miq të rinj. Në mediat sociale, ju mund të gjeni grupe për çdo gjë, nga ecja deri te gatimi. Personalisht, provo të marrësh pjesë në ngjarje të organizuara nga Meetup ose të bashkohesh në klubin tënd lokal të vrapimit.

Bëhu më interesant.

Shkoni në udhëtime, merrni një hobi të ri, provoni gjëra të reja dhe takoni njerëz të rinj.

Ka pak gjëra aq freskuese sa ndryshimi i ritmit. Nëse po kërkoni të bëni një ndryshim në jetën tuaj, udhëtimi mund të jetë mënyra e përsosur për ta bërë këtë.

Në thelb, mendoni jashtë kutisë dhe provoni gjëra të reja.

Përmbledhje

Kur dikush ju kthen shpinën, ai tregon se nuk dëshiron të flasë me ju. Ky mund të jetë një veprim i qëllimshëm i vrazhdësisë ose thjesht një shenjë që personi nuk është i interesuar të flasë me ju.

Shiko gjithashtu: Jakë këmishë tërheqëse e gjuhës së trupit.

Për të kuptuar se çfarë mund të ketë bërë që dikush të largohet nga ju, është e rëndësishme të vlerësoni nevojat, dëshirat dhe pritshmëritë e tij. Nëse nuk po i plotësoni më këto nevoja dhe nuk po i përmbushni më këto pritshmëri, ata mund të kenë ndjerë se marrëdhënia e tyre me ju nuk po përmbushej ashtu siç kishin nevojë.

Nëse ju pëlqeu duke lexuar këtë artikull, shikoni këto lexime të ngjashme.

Shihni çfarë nuk mund të thoni me gjuhën e trupit të syve!Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.