Çfarë do të thotë kur dikush më thotë DM (Mesazhi direkt)

Çfarë do të thotë kur dikush më thotë DM (Mesazhi direkt)
Elmer Harper

Kur dikush thotë "më dërgo mesazh" ose "më dërgo mesazh", ata po të kërkojnë t'i dërgosh një mesazh direkt. Kjo do të thotë që ju do t'u dërgoni atyre një mesazh privat, në vend që të postoni publikisht mesazhin tuaj në një platformë si një faqe e mediave sociale. Personi po ju kërkon të komunikoni drejtpërdrejt me të, në vend të një grupi më të madh njerëzish.

Çfarë do të thotë DM në platformën e mediave sociale? 📱

DM do të thotë mesazh i drejtpërdrejtë, i cili është një veçori në faqet e mediave sociale si Instagram, Twitter dhe Facebook që ju lejon të dërgoni mesazhe private për përdoruesit e tjerë. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë se çfarë do të thotë t'i dërgosh DM dikujt në platforma të ndryshme.

DM në Instagram.

Kur dikush ju thotë t'i dërgoni DM në Instagram, ata po ju kërkojnë t'i dërgoni një mesazh direkt përmes aplikacionit Instagram. Mesazhet direkte janë mesazhe private midis dy përdoruesve që vetëm këta dy përdorues mund t'i shohin. Për të dërguar një mesazh direkt në Instagram, së pari duhet të gjeni personin që dëshironi t'i dërgoni mesazh në aplikacion dhe më pas trokitni lehtë mbi ikonën e aeroplanit prej letre në këndin e sipërm djathtas të profilit të tij. Kjo do të hapë një dritare të re mesazhi ku mund të shkruani mesazhin tuaj dhe të shtypni dërgoni.

DM në Twitter.

Në mënyrë të ngjashme, në Twitter, kur dikush ju kërkon t'i dërgoni DM, ata duan ju të dërgoni një mesazh privat duke përdorur veçorinë e mesazheve direkte të platformës. Për të dërguar një mesazh direkt në Twitter, duhet të shkoni te përdoruesiprofilin, klikoni në ikonën e zarfit dhe shkruani mesazhin tuaj në dritaren që shfaqet.

DM në Facebook.

Facebook ka gjithashtu një veçori të mesazheve direkte të quajtur Messenger. Kur dikush ju kërkon t'i dërgoni DM në Facebook, ai ju kërkon të dërgoni një mesazh përmes aplikacionit Messenger. Për të dërguar një mesazh direkt në Facebook, shkoni në profilin e personit, klikoni në butonin "Mesazhi" dhe shkruani mesazhin tuaj.

Platforma të tjera.

Ka shumë platforma të tjera me mesazhe direkte veçori, të tilla si LinkedIn, Snapchat dhe TikTok. Kur dikush ju kërkon t'i dërgoni DM në çdo platformë, ai po ju kërkon të dërgoni një mesazh privat përmes sistemit të mesazheve të platformës.

DM në zhargon 🙊

Në zhargon, DM mund të përdoret gjithashtu si folje, si në "Unë do të të dërgoj DM." Kjo nënkupton që personi do të dërgojë një mesazh direkt.

DM me vajza 👧🏽

Kur një vajzë ju dërgon një DM, kjo do të thotë se ajo dëshiron të komunikojë me ju privatisht, përkundrazi sesa të postoni publikisht në profilin tuaj ose në një mesazh në grup. DM-të mund të përdoren për flirtim, për të bërë pyetje personale, apo edhe për të dërguar një përshëndetje të shpejtë. Nëse një vajzë ju dërgon një DM, ka të ngjarë që ajo të jetë e interesuar të ju njohë më mirë.

Flirtimi.👌🏽

Një arsye e zakonshme që një vajzë t'ju dërgojë DM është të flirtojë me ju . Kjo mund të përfshijë dërgimin e mesazheve lozonjare, komplimente, apo edhe ndarjen e përvojave personale. Flirtimi përmesDM i lejon të dyja palët të ndihen më rehat dhe të ruajnë një nivel privatësie.

Duke bërë pyetje personale. 🙋‍♀️

Një arsye tjetër që një vajzë mund t'ju dërgojë DM është të bëjë pyetje personale. Këto pyetje mund të variojnë nga pyetjet e përgjithshme për jetën tuaj deri te pyetjet më specifike rreth interesave ose përvojave tuaja. Duke bërë pyetje personale përmes DM, ajo mund të të njohë në një nivel më të thellë pa e bërë publike bisedën.

Mesazhe miqësore 👯‍♂️

Ndonjëherë, një vajzë mund të të dërgojë një DM vetëm për të qenë miqësor ose për të filluar një bisedë. Kjo mund të jetë një "përshëndetje" e thjeshtë ose një mesazh që pyet për ditën tuaj. Në këtë rast, DM shërben si një mënyrë për të krijuar një lidhje dhe për të mbajtur një bisedë private.

Shembuj DM në Mesazhin e Bisedës. 💬

Një mesazh direkt (DM) në Instagram është një mesazh privat që i dërgoni një përdoruesi tjetër në platformë. Këto mesazhe nuk janë të dukshme publikisht dhe mund të shihen vetëm nga personat e përfshirë në bisedë.

Këtu është një shembull se si mund të duket një mesazh direkt në Instagram midis një djali dhe një vajze:

Djali: Hej, pashë postimin tuaj për ecjen në Yosemite. Po planifikoj një udhëtim atje muajin tjetër, a keni ndonjë këshillë? Vajza: Përshëndetje! Po, Yosemite është e mahnitshme. Unë do të rekomandoja kampingun në Upper Pines - është një vend i mrekullueshëm. Dhe patjetër bëni ecjen në Half Dome nëse jeni gati për të! Djali: Faleminderit për këshillën! do të shikojatë vend kampingu. Dhe ecja në Half Dome tingëllon fantastike, do ta shtoj në listën time të detyrave.

Në këtë shembull, djali dhe vajza po zhvillojnë një bisedë private përmes mesazhit direkt në Instagram. Ata po diskutojnë një udhëtim në Parkun Kombëtar Yosemite dhe po shkëmbejnë këshilla dhe këshilla.

Si të dërgoni DM 🤠

Për t'i dërguar mesazhe të drejtpërdrejta dikujt, fillimisht duhet të jeni në një platformë që ka një veçori mesazhesh , të tilla si një sajt i mediave sociale ose një aplikacion mesazhesh. Pasi të jeni në platformë, mund të ndiqni këto hapa për të dërguar një mesazh direkt:

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë vetulla e rrudhur (gjuhë e trupit)
 1. Gjeni personin që dëshironi t'i dërgoni mesazh duke kërkuar emrin e përdoruesit ose emrin e tij në platformë.
 2. Shkoni në faqen e tyre të profilit dhe kërkoni opsionin për t'i dërguar mesazhe drejtpërdrejt. Ky mund të jetë një buton i emërtuar "Mesazhi", "DM" ose diçka e ngjashme.
 3. Klikoni mbi butonin për të hapur një dritare të re mesazhi.
 4. Shkruani mesazhin tuaj në fushën e tekstit dhe shtypni dërgo.

Kini parasysh se personi të cilit po i dërgoni mesazh do të duhet ta pranojë mesazhin tuaj përpara se ta shohë atë. Disa platforma mund të kenë gjithashtu kufizime se kujt mund të dërgoni mesazhe, si p.sh. t'ju lejojnë t'u dërgoni mesazh njerëzve me të cilët jeni miq ose që ju ndjekin.

Fillimi i një DM me dikë 🎬

Për të filluar një mesazh direkt me dikë që nuk e keni takuar kurrë më parë, së pari do t'ju duhet të jeni në një platformë që ka një veçori të mesazheve, të tilla si një faqe e mediave sociale ose një aplikacion mesazhesh. Pasi të jeni nëplatformë, mund të ndiqni këto hapa për të dërguar një mesazh direkt:

 1. Gjeni personin që dëshironi t'i dërgoni mesazh duke kërkuar emrin e përdoruesit ose emrin e tij në platformë.
 2. Shko te profili i tij faqe dhe kërkoni opsionin për t'i dërguar mesazhe drejtpërdrejt. Ky mund të jetë një buton i emërtuar "Mesazhi", "DM" ose diçka e ngjashme.
 3. Klikoni mbi butonin për të hapur një dritare të re mesazhi.
 4. Prezantoni veten dhe shpjegoni pse po i drejtoheni . Për shembull, mund të thoni diçka si “Përshëndetje, emri im është [emri juaj] dhe kam hasur në profilin tuaj dhe mendova se mund të kemi disa interesa të përbashkëta. Do të doja të lidhesha dhe të njihesha më mirë.” 5. Dërgoni mesazhin tuaj dhe prisni që personi të përgjigjet.

Kini parasysh se personi që po i dërgoni mesazh mund të mos i përgjigjet mesazhit tuaj, veçanërisht nëse nuk ju njeh dhe nuk ka arsye për pergjigje. Është gjithmonë një ide e mirë të jesh i sjellshëm dhe i respektueshëm kur të kontaktosh me dikë që nuk e njeh.

Të dërgosh mesazhe dikujt në Instagram

Për t'i dërguar mesazhe direkt dikujt në Instagram, mund të ndiqni këto hapa:

 1. Hap aplikacionin Instagram në pajisjen tënde dhe identifikohu në llogarinë tënde.
 2. Shko te profili i personit që dëshiron t'i dërgosh mesazh duke trokitur te emri i përdoruesit ose fotografia e profilit.
 3. Pasi të jeni në faqen e profilit të tyre, trokitni lehtë mbi ikonën e aeroplanit prej letre në këndin e sipërm djathtas të ekranit. Kjo do të hapë një dritare të re të mesazheve të drejtpërdrejta.
 4. Shkruani mesazhin tuajnë fushën e tekstit dhe trokitni lehtë mbi butonin dërgoni për ta dërguar.

Përndryshe, mund të nisni gjithashtu një mesazh të drejtpërdrejtë nga faqja e profilit tuaj duke trokitur në ikonën e aeroplanit prej letre në këndin e sipërm djathtas dhe më pas zgjedhjen e personit që dëshironi t'i dërgoni mesazh nga lista e njerëzve që ndiqni ose me të cilët keni bashkëvepruar së fundi.

Kini parasysh se personi të cilit po i dërgoni mesazh do të duhet ta pranojë mesazhin tuaj përpara se ta shohë atë. Disa njerëz mund t'i kenë mesazhet e tyre të drejtpërdrejta të vendosura në private, në të cilin rast nuk do të mund t'u dërgoni atyre një mesazh nëse nuk pranojnë kërkesën tuaj për t'i dërguar mesazhe.

Pyetjet e bëra më shpesh

Çfarë do të thotë kur dikush thotë më dërgo një mesazh?

Kur dikush thotë "Më dërgo mesazh", ata po të kërkojnë t'i dërgosh një mesazh direkt. Kjo do të thotë që ju do t'i dërgoni atyre një mesazh privat, në vend që të postoni publikisht mesazhin tuaj në një platformë si një faqe e mediave sociale.

Çfarë do të thotë DM në zhargon?

DM do të thotë mesazh direkt. Në zhargon, mund të përdoret gjithashtu si folje, si në "Unë do të të dërgoj DM."

Si i dërgoni DM dikujt në Instagram?

Për t'i dërguar DM dikujt në Instagram, shkoni te faqja e profilit të tij, trokitni lehtë mbi ikonën e letrës së aeroplanit në këndin e sipërm djathtas të ekranit, shkruani mesazhin tuaj në fushën e tekstit dhe trokitni lehtë mbi butonin e dërgimit.

Çfarë do të thotë kur një vajzë ju dërgon DM?

Kur një vajzë ju dërgon DM, do të thotë se ajodëshiron të komunikojë me ju privatisht, në vend që të postojë publikisht në profilin tuaj ose në një mesazh në grup. DM-të mund të përdoren për flirtim, për të bërë pyetje personale, apo edhe për të dërguar një përshëndetje të shpejtë.

Si filloni një DM me dikë?

Për të nisur një DM me dikë, gjeni personin që dëshironi t'i dërgoni mesazh në platformë, shkoni te faqja e profilit të tij, klikoni në butonin për të hapur një dritare të re mesazhi, prezantohuni dhe shpjegoni pse po afroheni.

Shiko gjithashtu: 92 fjalë të Halloween-it që fillojnë me H (me përkufizim)

Mendimet përfundimtare

Një mesazh i drejtpërdrejtë është një mënyrë private për të komunikuar me dikë në një platformë të mediave sociale ose një aplikacion mesazhesh. Është një mënyrë për të bërë një bisedë një-në-një me dikë, në vend që të ndani mendimet dhe mesazhet tuaja me një audiencë më të madhe. Nëse dikush ju kërkon t'i dërgoni DM, ai ju kërkon t'i dërgoni një mesazh direkt.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.