Si të bëhet baza në gjuhën e trupit

Si të bëhet baza në gjuhën e trupit
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Kur lexojmë gjuhën e trupit, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të përgatisim një person që ndonjëherë quhet bazë. Kjo është pjesa më e rëndësishme kur bëhet fjalë për leximin ose analizimin e gjuhës së trupit pasi kjo do të na ndihmojë të vërejmë ndonjë ndryshim ose grupim të ndryshimit të sjelljes.

Baza është të marrësh parasysh se çfarë është sjellje normale për një person kur është i relaksuar

Në botën e gjuhës së trupit, "bazimi" është analiza e kujdesshme e bisedës së përditshme, si një analizë e kujdesshme e bisedave të tyre të përditshme, si sjellje e lehtë për t'u ndjerë dhe e sigurt për jetën e një personi. duke iu drejtuar një intervistuesi në lidhje me historinë e tyre të punësimit.

Këto janë pyetje të thjeshta, të drejtpërdrejta që nuk duhet të kenë ndonjë peshë apo stres mbi to, ju po vini re se si sillet ai person në këtë moment.

Tabela e Përmbajtjes
 • Video për të parë ndryshimin në bazën
 • Kontekst
 • Bashkueshmëria e Konteksit
 • Basline "Kabimi" të kuptuarit
 • Përmbledhje

Gjërat për t'u kujdesur kur filloni të vini re një person.

 1. Shpejtësia e pulsit.
 2. Frymëmarrja (si marrin frymë)
 3. Shpejtësia e lëvizjes së trupit.
 4. Shpejtësia e lëvizjes së trupit.
 5. Një person zakonisht mund të jetë normale>
 6. Konteksti.
 7. Mjedisi.

Këto janë disa nga sjelljet e hershme. Krahasimi i tyre me veprimet e tyre kur merren në pyetje në një intervistëose mjedisi social, mund ta shihni ndryshimin.

Një bazë është një grup sjelljesh joverbale (p.sh. qëndrimi, lëvizjet, gjestet) që një person do të përdorë zakonisht kur ndihet i qetë dhe i qetë.

Ekspertët e gjuhës së trupit bien dakord se duhet t'i kushtoni vëmendje hollësive dhe ndryshimeve në gjuhën e trupit të një personi që është vënë re><1 e dobishme e trupit të një personi që aktivizohet gjithashtu gjatë një bisede. për të vëzhguar gjendjen shpirtërore ose emocionet e dikujt tjetër, veçanërisht kur gjërat nxehen. Pra, nëse jeni duke kryer një intervistë, vëzhgoni me kujdes gjuhën e trupit të kandidatit për të përcaktuar nëse ka zona që tregojnë ndonjë ndryshim joverbal në gjuhën e trupit.

Shiko gjithashtu: 76 fjalë të Halloween-it që fillojnë me P (me përkufizim)

Shënim

Kur komunikojmë për herë të parë me dikë, duhet të kuptojmë se si është vija e tij bazë. Për shembull, nëse e shohim dikë që është zakonisht i shqetësuar dhe aktiv si i shqetësuar dhe i padurueshëm, atëherë ai person mund të jetë thjesht duke vepruar në përputhje me linjat e tij bazë, që mund të përfshijë të qenit i etur ose hiperaktiv.

Duke përcaktuar një bazë, do të jetë më e lehtë të kapni ndryshime të papritura në gjuhën e trupit. Ky është qëllimi përfundimtar i vendosjes së bazës së dikujt. Pa këtë, gjuha e trupit të tyre do të bëhet më e vështirë për t'u kuptuar dhe ju mund të keqinterpretoni një pjesë të informacionit

Video për të parë ndryshimin në bazë

Ne kemi bërë një video të shkurtër se si të lexoni bazën e dikujt më poshtë përju jap një ide se çfarë duhet të keni kujdes.

Konteksti

Të qenit i vetëdijshëm për situatën në të cilën ndodhet një person është një çelës për krijimin e suksesshëm bazë. Mund të mësoni shumë për dikë nga mjedisi në të cilin ndodhet. Për shembull, një mjedis zyre do t'ju japë indikacione për nevojën e tij për strukturë dhe mënyrën se si ai i përgjigjet kritikave.

Për t'i dhënë bazë dikujt, është e rëndësishme të dini se në çfarë lloj mjedisi është. ndikimi në gjuhën e trupit që shfaqin njerëzit. Për shembull, në një festë, njerëzit mund të luajnë me flokët e tyre, të qeshin më shpesh dhe të shikojnë nëpër dhomë. Në të kundërt, në një sallë takimesh zyre për biznes ose në një intervistë pune, njerëzit mund të flasin më pak dhe të përdorin më pak duart për të bërë gjeste.

Gjithmonë kini parasysh kontekstin në të cilin e gjeni dikë kur e takoni për herë të parë.

Mjedisi

Kur lexoni bazën e dikujt, vini re nëse ai është i përshtatur vazhdimisht kushteve të motit të trupit<1 me temperaturën e trupit dhe sesionit të jashtëm

Shiko gjithashtu: 99 Fjalë negative që fillojnë me I (me përkufizim)0. temperatura e jashtme.

Për shembull, kur është ftohtë, trupi do të ketë një ngadalësim të përgjithshëm të qarkullimit për të ruajtur nxehtësinë. Kur është nxehtë, trupi dokanë një rritje të qarkullimit në mënyrë që nxehtësia të humbet më lehtë. Këto rregullime ndodhin edhe pa e menduar ne për këtë.

Pra, është e rëndësishme të kuptojmë se kur e zhvendosim dikë nga një mjedis në tjetrin, mund të vërehen ndryshime në sinjalet e gjuhës së trupit të tij. Shembujt do të ishin skuqja ose zbehja, heqja e veshjeve ose veshja e më shumë.

Termi psikologjik "Bazë"

Termi "bazë" përdoret më shpesh në psikologji, ku i referohet gjendjes emocionale të një personi kur ai është i qetë dhe i kënaqur.

Bazelineizimi i keqkuptimit nuk mund të besojë. të personit dhe më pas shfaqin përgjigje të rreme që janë në përputhje me paragjykimet e tyre.

Të intervistosh mund të jetë një përvojë e frikshme. Do të jetë normale të ndiheni të frikësuar, të stresuar dhe të shqetësuar gjatë gjithë intervistës. Sjelljet mashtruese mund të jenë rezultat i këtyre ndjenjave – mbani parasysh këtë.

Është e vështirë të matet sjellja e një të intervistuari në lidhje me pamjen gjatë fazës fillestare, kështu që nuk mund të përdoret si burim informacioni konkret për intervistuesit.

Një lexim i rremë gjatë vendosjes bazë do të prodhojë rezultate të gabuara dhe mund të ngatërrojë si intervistuesin ashtu edhe intervistuesin. Për më tepër, sjellja e intervistuesit ndaj subjektit mund të bëjë që ata të shfaqin flamuj të rremë të kuq.

Përmbledhje

Krijimi i njëbaza është kritike kur bëhet fjalë për leximin e njerëzve. Pa një bazë, ne nuk kemi asgjë për të krahasuar informacionin. Ajo që mund të jetë sjellje normale për ju mund të jetë e ndryshme për ta e kështu me radhë.

Pra, marrja e një bazë do t'ju lejojë të krahasoni dhe krahasoni informacionin kur shihni një ndryshim në gjuhën e trupit. Nëse doni të dini se si të lexoni gjuhën e trupit, ju lutemi shikoni blogun tim se si të lexoni gjuhën e trupit.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.