Krahët e palosur në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë krahët e kryqëzuar?)

Krahët e palosur në gjuhën e trupit (Çfarë do të thotë krahët e kryqëzuar?)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ka shumë arsye pse dikush mund t'i mbledhë krahët. Vë bast që e keni parë këtë diku dhe doni të zbuloni kuptimin e vërtetë nëse keni ardhur në vendin e duhur.

Mënyra se si njerëzit i palosin krahët mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme si përqafimi, mbrojtja, vetëpërmbajtja, mospëlqimi, masazhimi dhe mbajtja e ngrohtësisë. Krahët e kryqëzuara ose të palosura mund të jenë një sinjal jo-verbal që shoqërohet me emocione negative si zemërimi ose tensioni, ndërsa herë të tjera mund të mos thotë asgjë, kjo do të varet nga konteksti.

Pse konteksti është i rëndësishëm për të kuptuar gjuhën e trupit? Ne do t'i hedhim një vështrim kësaj më poshtë.

Si i lexoni krahët?

Kur i "lexoni" krahët e dikujt nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, ju po shikoni se si ai mund të përdor gjeste për të komunikuar. Për shembull, nëse dikush i ka duart të kryqëzuara përpara, mund të jetë një shenjë se ata janë të mbyllur ose ndihen të mbrojtur. Nga ana tjetër, nëse dikush i ka krahët hapur dhe mikpritës, mund të jetë një shenjë se ai është i hapur dhe i afrueshëm.

Sigurisht, është e rëndësishme të lexoni të gjithë kontekstin e gjuhës së trupit - dikush mund t'i ketë krahët e kryqëzuar, por gjithashtu të ketë një buzëqeshje të madhe në fytyrë, gjë që ndryshon plotësisht kuptimin. Dikush mund të ketë një "fytyrë pokeri" por gjuha e trupit të tij mund të jetë shumë e gjallë dhe ekspresive. Pra, nuk mund të lexoni gjithmonë shumë në një gjest– duhet të shikoni të gjithë pamjen.

Çfarë është konteksti në gjuhën e trupit?

Konteksti ndihmon në përcaktimin e sinjaleve joverbale që po analizoni. Për shembull, nëse shihni një person duke kryqëzuar krahët gjatë një debati, kjo sjellje mund të shihet si mbrojtje ose vetëpërmbajtje. Në kontekste të tjera (p.sh. kur personi është ulur jashtë në erë duke përthyer krahët mund të jetë për t'i mbajtur ata ngrohtë.

Shiko gjithashtu: Shenjat që tregojnë se dikush po përpiqet t'ju frikësojë. (Personaliteti që mund ta bëjë këtë)

Gjithçka që duhet të mbani mend kur bëhet fjalë për të kuptuar kontekstin është se ku është personi, çfarë po bën dhe me kë është. Kjo do t'ju japë pika të dhënash faktike me të cilat mund të punoni për të provuar dhe kuptuar pse një person do t'i palojë krahët më pas, ne do t'i ngremë krahët në shtatë. 2>6 Arsyet pse një person do t'i palos krahët.

Të gjitha më poshtë varen nga konteksti dhe asnjë gjest nuk mund të thotë asgjë përfundimisht në gjuhën e trupit – për një kuptim më të thellë të gjuhës së trupit dhe se si të lexoni shenjat joverbale, ju sugjeroj të shikoni Si të lexoni gjuhën e trupit & personi është i mbyllur dhe nuk është i interesuar për atë që keni për të thënë.

 • Personi është i pasigurt dhe mund të ketë nevojë për më shumë bindës.
 • Personi është i rehatshëm dhe i sigurt.
 • Personi është nervoz dhe përpiqet të bëhet i vogël.
 • Personi është i zemëruardhe përpiqet t'ju frikësojë.
 • Personi është i ftohtë.
 • Personi është i mbyllur dhe nuk interesohet për atë që keni për të thënë.

  Gjëja për të menduar këtu është ajo që po ndodh në bisedë. A janë ata në një debat apo diskutime të nxehta? Kur mbyllemi ose luftojmë në shpinë, ne automatikisht do të kryqëzojmë krahët si një gjest mbrojtës. Kjo ndihmon në mbulimin e organeve tona vitale dhe tregon se ne qëndrojmë të patundur.

  Personi nuk është i sigurt dhe mund të ketë nevojë për më shumë bindës.

  Nëse shihni një person duke palosur krahun dhe jeni në një negociatë, mendoni përsëri për atë që sapo u diskutua. A u përmend një çmim apo ndonjë detaj tjetër? Ata mund të kenë nevojë për më shumë bindje ose për të shqyrtuar atë që sapo u tha.

  Personi është i rehatshëm dhe i sigurt.

  Duhet e palosura thjesht mund të nënkuptojnë se një person është i rehatshëm dhe i sigurt. Nëse ata janë në një bar me miqtë, mund të jetë thjesht një mënyrë për të shfaqur një humor të relaksuar.

  Personi është nervoz dhe përpiqet të bëhet i vogël.

  Ndonjëherë kur jemi nervozë, ne do ta shfaqim këtë me gjuhën e trupit dhe do të përpiqemi ta bëjmë veten të dukemi të vegjël dhe të pafrikësuar. Ky është një mekanizëm natyror mbrojtës që është ndërtuar tek ne. Gjëja për të cilën duhet menduar kur shikoni këtë person është se çfarë po ndodh në jetën e tyre për t'i bërë ata të duan të kryqëzojnë krahët dhe të duken të vegjël.

  Personi është i zemëruar dhe përpiqet tëtë frikësojnë.

  Mendoni përsëri kur keni qenë fëmijë: kur prindërit ose kujdestarët tuaj ishin të zemëruar me ju, a i kryqëzuan krahët? Është e njëjta gjë në një mjedis pune ose shkolle kur dikush është i zemëruar dhe dëshiron t'ju frikësojë, ai mund të kryqëzojë krahët dhe t'ju vështrojë.

  Personi është i ftohtë.

  Kur jemi të ftohtë, ne automatikisht do t'i kryqëzojmë duart për t'i mbajtur organet vitale të ngrohta. Nëse jeni jashtë ose në një dhomë, kontrolloni temperaturën e dhomës – nëse jo, a shfaqin ata ndonjë shenjë tjetër të të ftohtit?

  Ka disa interpretime të tjera për krahët e palosura, ne do t'i shikojmë më poshtë.

  Siza jo-verbale të përthyera me krahë.

  Krahët e palosura . i hapur ndaj ideve ose ndryshimeve të reja. Ata mund të ndihen në mbrojtje dhe ne mund t'i shohim ta përdorin atë nëse gjykohen për diçka. Gjithashtu përdoret shpesh si një pozicion mbrojtës kur dikush ndjen se hapësira e tij personale po pushtohet

  Kur mendojmë për gjuhën e trupit, një rregull i mirë i mirë është se çdo gjë që shihet si ngjeshje është negative dhe çdo gjë që shihet si zgjerim është pozitive.

  Krahët e palosur nëpër kraharor.

  Nëse i palosni krahët përgjatë gjoksit, mund të tregojë se ndiheni të frikësuar ose të pakëndshëm meperson tjetër. Kjo lloj gjuhe e trupit mund të ndodhë gjithashtu gjatë bisedave stresuese ose kur dikush ndihet në mbrojtje ose i ruajtur.

  Duke të palosura përgjatë gjoksit shihen si vetëmbrojtje.

  Krahët e palosur pas shpine.

  Dikush me krahët e palosur pas shpine, mund të jetë veçanërisht i mbështjellë me krahët e tij prapa. Megjithatë, ata thjesht mund të jenë të relaksuar. Krahët e palosura ose të mbajtura pas shpinës gjithashtu mund të japin sinjalin për t'i lënë ata të qetë ose për t'u lënë hapësirë.

  Darët dhe duart e përthyera pas shpine janë të dyja gjeste që mund të thonë që një person dëshiron të lihet vetëm.

  Krahët e palosura përpara.

  është rezistenca e palosur në krah. Mund të tregojë gjithashtu një akt të vetëpërmbajtjes.

  Kur dikush ndihet i kërcënuar, ai mund të kryqëzojë krahët para tij për t'u sinjalizuar të tjerëve se është i zemëruar. Nëse shihni dikë me krahët e përthyer dhe me fytyrë të zemëruar, kjo është zakonisht një shenjë e vetëpërmbajtjes.

  Pyetje të shpeshta

  Çfarë do të thotë kur i kryqëzohen krahët?

  Kur dikujt i kryqëzon krahët, në përgjithësi do të thotë se ai ndihet i pasigurt ose mbrojtës për diçka. Është një kontroll që njerëzit shpesh e marrin kur ndihen të stresuar dhe konsiderohet të jetë një shenjë negative e gjuhës së trupit. Njerëzit zakonisht kryqëzojnë krahët kur ndihen të mbyllur osee paarritshme, kështu që shpesh shihet si një shenjë e mbrojtjes.

  Si gjuha e trupit mund të çojë në keqkomunikim.

  Gjuha e trupit mund të jetë një formë e komunikimit joverbal. Shembuj të gjuhës së trupit përfshijnë shprehjet e fytyrës, kontaktin me sy, gjestet dhe qëndrimet. Kryqëzimi i krahëve është një shembull i gjuhës së trupit që mund të çojë në keqkomunikim. Kur dikush kryqëzon krahët, ai mund të perceptohet si i mbyllur ose i painteresuar në bisedë.

  A është komunikim joverbal me krahët e mbledhur?

  Po, krahët e mbledhura është komunikim joverbal.

  Çfarë do të thotë kur kryqëzoni krahët ndërsa flisni?

  Më këndon disa gjëra duke folur. Për shembull, mund ta bëni nëse ndiheni të ftohtë ose të pakëndshëm. Ose, mund ta bëni këtë si një mënyrë për të mbrojtur veten - si kur ndiheni në mbrojtje ose të mbyllur. Ndonjëherë, kryqëzimi i krahëve mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të treguar se nuk jeni të interesuar për atë që thotë personi tjetër. Cilado qoftë arsyeja, zakonisht është më mirë të shmangni kryqëzimin e krahëve gjatë bisedës, pasi mund t'ju duket e vrazhdë ose e paarritshme.

  A është e vrazhdë t'i palosni krahët?

  Jo, palosja e krahëve nuk është e vrazhdë. Në fakt është një gjest shumë i zakonshëm i gjuhës së trupit që mund të përcjellë një sërë mesazhesh të ndryshme, në varësi të situatës. Për shembull, dikush mund të palos krahët për të treguar se janë të mbyllurçfarë thotë personi tjetër, ose për të treguar se po ndihet në mbrojtje. Në raste të tjera, palosja e krahëve mund të jetë thjesht një pozicion i rehatshëm për t'u marrë kur jeni në këmbë ose ulur. Pra, jo – palosja e krahëve nuk është e vrazhdë në vetvete.

  A është kryqëzimi i krahëve mungesë respekti?

  Kryqëzimi i krahëve mund të shihet si një shenjë mosrespektimi, veçanërisht kur bëhet para dikujt që është në një pozicion autoriteti. Mund të interpretohet si një mënyrë për t'u mbyllur nga personi tjetër, ose si një mënyrë për të sinjalizuar se nuk jeni të interesuar për atë që ata kanë për të thënë. Në disa kultura, kryqëzimi i duarve konsiderohet si i vrazhdë dhe është më mirë të shmanget nëse nuk doni të fyerni.

  A mund të çojnë krahët e palosura në rezultate të mira?

  Po, kryqëzimi i krahëve mund të çojë në rezultate të suksesshme sepse ju lejon të shihni shpejt se si ndihen nga brenda. Ju gjithashtu mund t'i rregulloni ato emocionalisht ose fizikisht dhe të ndryshoni statusin e tyre nëse dëshironi. Ka raste të tjera kur krahët e palosura çojnë në rezultate të mira, për shembull kur fëmijët ndonjëherë i palosin krahët në klasë për të treguar sjellje të mirë ndaj një mësuesi.

  Mendimet përfundimtare

  Kur bëhet fjalë për krahët e mbledhur dhe gjuhën e trupit, mund të jetë një mjet i fuqishëm për të kuptuar dhe deshifruar mendimet dhe ndjenjat e të tjerëve.

  Shiko gjithashtu: Shefi i gjuhës së trupit ju pëlqen.

  Është gjithashtu një mjet i fuqishëm për të kuptuar dhe deshifruar mendimet tuaja dhendjenjat. Gjithmonë duhet të kemi parasysh se asnjë gjuhë nuk është përfundimtare për asgjë.

  Ne duhet të lexojmë në grupe dhe ndërrime në mënyrë që të marrim një interpretim të mirë të asaj që po ndodh. Sido që të jetë, ne mund të mësojmë shumë nga krahët. Shpresoj se keni mësuar pak më shumë rreth gjuhës së trupit dhe krahëve – deri herën tjetër, faleminderit që lexoni dhe qëndroni të sigurt.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.