Çfarë do të thotë kur dikush qëndron me duart në ijë.

Çfarë do të thotë kur dikush qëndron me duart në ijë.
Elmer Harper

A keni parë ndonjëherë dikë të qëndrojë me duart në ijë? Në këtë artikull, ne do t'i hedhim një vështrim kuptimit më të zakonshëm të kësaj poze.

Kur dikush qëndron me duart në ije, ai zakonisht tregon se është i zemëruar ose i mërzitur. Kjo gjuhë e trupit shpesh përdoret në përpjekje për të frikësuar personin tjetër. Mund të shihet gjithashtu si një shenjë sfide ose sfide. Këtu janë pesë arsyet kryesore pse dikush do të qëndronte me duart në ije.

5 Arsyet pse dikush qëndron me duart në ijë.

  1. Ata po përpiqen të duken më të mëdhenj.
  2. Po përpiqen të duken më të rëndësishëm>
  3. Ata po përpiqen të duken më agresivë.
  4. Ata po përpiqen të duken më të sigurt.

Para se të kuptojmë pse dikush do të qëndronte me duart në ijë, së pari duhet të kuptojmë kontekstin pse do ta bënte këtë. Mund të ketë një mori kuptimesh për dikë që qëndron me duart në ijë. Pra, çfarë është konteksti dhe pse duhet ta kuptoj?

Çfarë do të thotë konteksti në gjuhën e trupit dhe pse duhet ta kuptoj fillimisht?

Kontekst nënkupton situatën në të cilën diçka thuhet, shkruhet ose bëhet dhe mund të jetë aq e thjeshtë sa një fjalë. Të kuptuarit e kontekstit përmes gjuhës së trupit mund të çojë në më mirëkomunikimi me shefin, bashkëshortin, miqtë dhe më shumë. Pra, ne duhet të mendojmë se çfarë mund të ndodhë kur shohim këtë sjellje. Kush është rreth tyre dhe ku janë ata? Për të kuptuar plotësisht pse ata qëndrojnë me duart në ijë.

1. Ata po përpiqen të duken më të mëdhenj.

Kur mendojmë për dikë që qëndron me duart në ijë, ata zakonisht i vendosin të dyja duart pak mbi ijet e tyre dhe bëjnë një hark të gjerë me krahët e tyre deri te bërrylat dhe shpatullat. Kjo është bërë për ta bërë veten të duken më të mëdhenj për një person tjetër. Kur mendojmë për mbretërinë e kafshëve, kafshët më të vogla do të përpiqen të duken më të mëdha duke lëshuar pendët e tyre, siç është palloi. Kur mendojmë për këtë koncept, është një mënyrë që dikush të përpiqet të bëhet më autoritar ndaj jush.

Shiko gjithashtu: A e dinë narcisistët se janë narcistë (vetëndërgjegjësimi)

2. Ata po përpiqen të duken më të rëndësishëm.

Në botën e gjuhës së trupit, ne shpesh shohim njerëz në pozicione autoritative që përdorin këtë gjuhë të trupit. Ne e shohim shpesh drejtorin e shkollës sime të qëndrojë përpara me duart në ijë. Ky ekran mund të perceptohet si i rëndësishëm; ju duhet të më dëgjoni mua.

3. Ata po përpiqen të duken më të sigurt.

Një person mund të shfaqë një qëndrim besimi në mënyrë që të tregojë se e di se çfarë po bën. Kur dëshironi të portretizoni këtë imazh, duhet të qëndroni me duart në ijë dhe të shikoni përpara.

4. Ata po përpiqen tëdukeni më agresiv.

Një person mund të duket më agresiv duke qëndruar me duart në ijë. Kjo gjuhë e trupit tregohet të jetë shumë kërcënuese ose dominuese. Për më tepër, njerëzit që janë në këtë qëndrim shpesh shihen si të zemëruar ose të frustruar. Kushtojini vëmendje kontekstit dhe shenjave të tjera të gjuhës së trupit të agresionit. Mësoni më shumë rreth Gjuhës agresive të trupit.

5. Ata po përpiqen të duken më të sigurt.

Shumë njerëz kanë idenë e gabuar se qëndrimi me duart në ije duket më i sigurt. Në realitet, në fakt mund t'ju bëjë të dukeni më pak të sigurt dhe të paarritshëm. Nëse doni të dukeni më të sigurt, ka mënyra më të mira për të shfaqur këtë sjellje.

Pyetje dhe përgjigje.

1. Çfarë do të thotë kur dikush qëndron me duart në ijë?

Mund të nënkuptojë disa gjëra. Për shembull, mund të jetë një mënyrë për të zënë më shumë hapësirë, gjë që mund ta bëjë personin të duket më i fuqishëm. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të treguar se personi është gati për diçka, ose është duke pritur që diçka të ndodhë.

2. A është vendosja e duarve në ijë një shenjë e zakonshme e gjuhës së trupit?

Nuk ka asnjë përgjigje për këtë pyetje pasi shenjat e gjuhës së trupit ndryshojnë në varësi të kulturës dhe kontekstit. Në disa kultura, vënia e duarve në ijë mund të shihet si një shenjë agresioni, ndërsa në të tjera mund të shihet si një shenjë besimi.

3. Çfarë mund të jetë duke u përpjekur dikushpër të komunikuar duke qëndruar në këtë mënyrë?

Ata me shumë gjasa po përpiqen të komunikojnë se ndihen të parehatshëm ose të kërcënuar. Kjo shpesh bëhet përmes gjuhës së trupit dhe duke e bërë veten të duket sa më i vogël, transmeton një mesazh cenueshmërie.

4. Çfarë duhet të bëni nëse shihni dikë duke qëndruar me duar në ijë në një situatë sociale?

Personi mund të jetë i paduruar, i mërzitur ose i zemëruar. Është më mirë të shmangni këtë person. Ju gjithashtu mund t'i pasqyroni ato për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve të tyre.

5. Pse i vendosim duart mbi ijet tona?

Ne i vendosim duart mbi ijet tona për një sërë arsyesh. Ndonjëherë ne e bëjmë atë për të pohuar dominimin tonë mbi të tjerët, për të treguar se kemi kontroll. Herë të tjera e bëjmë për të theksuar kthesat tona, ose për ta bërë veten të dukemi më të fuqishëm. Për më tepër, ne mund ta bëjmë këtë për të transmetuar besim, ose për ta bërë veten të dukemi më të hapur dhe më të arritshëm.

Shiko gjithashtu: Kur jeni të lumtur, gjuha juaj e trupit është gjithashtu e lumtur

6. Ku i shohim pozat e duarve në ije?

Poza e duarve në ije është një nga pozat më të zakonshme në botë. Mund të shihet në një sërë kontekstesh, duke përfshirë kur njerëzit ndihen të sigurt ose kur ndihen të frustruar. Kjo pozë përdoret shpesh për të treguar dominimin dhe kontrollin mbi të tjerët.

Përdoret edhe si mjet mbrojtjeje. Kur dikush ndihet i kërcënuar, ai mund të qëndrojë me duart në ijë për të treguar se nuk ka frikë dhese nuk kanë asgjë për të fshehur ose për ta bërë veten të duken më të mëdhenj duke shfaqur organe vitale.

7. A mund të bëjmë gjykime të besueshme bazuar në qëndrimin e duarve në ije?

Po, ne mund të bëjmë gjykime të besueshme bazuar në qëndrimin e duarve në ije. Ky qëndrim tregon besim dhe këmbëngulje, të cilat janë dy tipare pozitive. Për më tepër, ky qëndrim zë më shumë hapësirë, gjë që mund ta bëjë personin të duket më i fuqishëm dhe më i kontrolluar.

8. Duart në ijë gjatë bisedave.

Nuk ka asnjë përgjigje për këtë pyetje, pasi gjuha e trupit është shumë kontekstuale. Për shembull, dikush, duart e të cilit janë në ijë gjatë një bisede mund të jetë duke sinjalizuar se janë të padurueshëm, ose thjesht mund të jenë duke i mbështetur duart në një pozicion të rehatshëm. Në përgjithësi, megjithatë, ekspertët e gjuhës së trupit sugjerojnë që njerëzit duhet të jenë të vetëdijshëm për mesazhet që gjuha e trupit të tyre po dërgon në mënyrë që të shmangin përcjelljen e paqëllimshme të mesazhit të gabuar.

9. Gjest i shtrënguar i duarve në ije.

Gesti i shtrëngimit të duarve mbi ijet zakonisht nënkupton që personi është i zemëruar ose i frustruar.

10. Duart mbi ije, krahët akimbo me gishtat e mëdhenj mbrapa.

Akimbo krahu është një sinjal i gjuhës së trupit që tregon se ju jeni në krye. Personi që qëndron me një ose të dy krahët akimbo mund të duket dominues, por ato gjithashtu mund të shihen si frikësues. Shprehja "duart mbi ije, krahët akimbo me gishtin e madh mbrapa" përdoret shpesh për tëpërshkruani dikë që është i paduruar ose i zemëruar supermen ose oficerët e policisë që qëndrojnë dhe komandojnë autoritetin ndërsa jeni duke folur.

Përmbledhje

Shpresojmë, tani e dini se çfarë po bën një person kur qëndron me duart në ije. Nëse ju pëlqeu ky artikull, atëherë këtu është një tjetër për të lexuar Çfarë do të thotë gjuha e trupit të duarve (Zbuloni më shumë)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.