Çfarë do të thotë nëse një djalë fut duart në xhepa?

Çfarë do të thotë nëse një djalë fut duart në xhepa?
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ka shumë arsye të ndryshme që një djalë do të vazhdojë të fusë duart në xhepa. Në këtë postim, ne do t'i hedhim një vështrim 4 kuptimeve kryesore për të provuar të kuptojmë se çfarë po ndodh vërtet me të.

Përgjigja e shpejtë do të ishte se varet nga konteksti i situatës. Për shembull, mund të nënkuptojë se ai ndihet nervoz ose i turpshëm, ose mund të jetë një shenjë dominimi, por gjithçka varet nga konteksti se ku shihni një djalë që vendos duart në xhepa.

Pra, çfarë do të thotë. është konteksti dhe si mund ta përdorim atë për të kuptuar se çfarë po ndodh me këtë djalë?

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur telefoni i dikujt shkon drejtpërdrejt në postën zanore?

Çfarë është konteksti dhe pse duhet ta kuptojmë atë së pari.

Konteksti është rrethanat përreth që bëjnë për të ngritur mjedisin në të cilin diçka po ndodh. Kur sheh një djalë që vendos duart në xhepa, duhet të marrësh parasysh se çfarë po ndodh rreth tij, me kë është dhe ku ndodhen.

Për shembull, nëse një djalë është jashtë dhe është ftohtë, ai mund të vendosë duart në xhepa për t'i mbajtur ato të ngrohta. Ky është një supozim mjaft i mirë; do të kemi të drejtë.

Më pas, do t'i hedhim një vështrim 5 arsyeve kryesore pse një djalë do t'i fuste duart në xhepa.

Shiko gjithashtu: Si t'i jepni fund një letre dashurie për dashurinë tuaj (Mbyllje)

5 Arsyet kryesore pse i vë një djalë Duart e tij në xhepat.

  1. Ai është ose i ftohtë.
  2. Ai është nervoz.
  3. Ai është kokëfortë dhe përpiqet të duket i lezetshëm.
  4. Ai po luan është i sigurt dhe nuk dëshiron të duket shumë i etur.
  5. Ai po fsheh diçka ose nuk dëshiron që ju të shihniduart e tij.

1. Ai ose është i ftohtë.

Ashtu si në shembullin e mësipërm, ai është thjesht i ftohtë. Nëse e vëreni duke i futur duart në xhepa, pyesni veten nëse është ftohtë jashtë. Nëse është, atëherë ju tani keni përgjigjen tuaj.

2. Ai është nervoz.

Ndonjëherë, një djalë mund të vendosë duart në xhepa kur është nervoz. Kjo është një sjellje pasive në gjuhën e trupit që quhet sjellje biberoni për të qetësuar veten ose për të fshirë djersën nga dora.

3. Ai është kokëfortë dhe përpiqet të duket i lezetshëm.

Ndonjëherë një djalë do të përpiqet të duket i lezetshëm duke i vendosur duart në xhepa dhe duke u mbështetur pas një muri sikur të mos ketë ndonjë kujdes në botë. Kjo është bërë për të bërë përshtypje ju ose miqtë tuaj.

4. Ai është i sigurt dhe nuk dëshiron të duket shumë i etur.

Vendosja e dorës në xhep mund të shihet si një mënyrë për t'u tërhequr nga biseda ose për t'u mbyllur. Nëse e shihni që i vendos duart në xhep dhe po grindeni, kjo është një mënyrë për të qetësuar veten dhe për të mbajtur nën kontroll.

5. Ai po fsheh diçka ose nuk dëshiron që ju t'i shihni duart e tij.

Më e dukshme është se ai ka diçka për të fshehur dhe duke vendosur duart në xhepat e tij, objekti nuk shihet. Ndonjëherë shohim një djalë që vendos duart në xhepa kur gënjen. E gjithë kjo varet nga konteksti i bisedës dhe të kuptuarit se çfarë po ndodh me të dhënat që kemi rreth nesh për të na çuar drejtnjë përfundim i mirë.

Më pas, do të shqyrtojmë disa nga pyetjet më të zakonshme.

Pyetje dhe përgjigje

A do të thotë se ai është i qetë apo nervoz?

Po, mund të nënkuptojë se të dyja varen nga konteksti ku e shihni duke vendosur duart në xhepa.

A do të thotë se ai po përpiqet të mos jetë kërcënues?

Është e mundur që personi po përpiqet të duket jo kërcënues, megjithëse mund të ketë arsye të tjera përse personi po vepron në atë mënyrë.

A do të thotë se ai po përpiqet të fshehë diçka?

Mund të nënkuptojë se ai po përpiqet të fshehë diçka. Gjithçka varet nga konteksti i asaj që po bëni kur shihni një djalë që vendos duart në xhepa.

A do të thotë se ka ftohtë?

Mund të nënkuptojë ftohjen e tij dhe kjo është ndoshta arsyeja më e zakonshme për të vendosur duart në xhep

Pse djemtë ecin me duar në xhepa?

Ka një disa arsye pse djemtë ecin me duar në xhepa. Mund të jetë për shkak se ata ndihen nervoz ose të turpshëm, dhe vendosja e duarve në xhepa është një mënyrë për t'u ndjerë më rehat dhe më të relaksuar.

Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'u dukur më tërheqës – duke ecur me duar në xhepat tuaj mund t'ju japë një qëndrim më të relaksuar dhe më të sigurt.

Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për t'u dukur më mbrojtës dhe më i ruajtur – sikur të mos jeni i hapur për t'ju afruar apo folur. Cilado qoftë arsyeja, është e qartë se ecjame duart në xhepa është një zgjedhje popullore për djemtë – dhe nuk ka asnjë përgjigje të saktë se pse e bëjnë këtë.

Çfarë do të thotë të mbash duart në xhep?

Kur i mbani duart në xhepa, zakonisht do të thotë se ndiheni në mbrojtje ose nervozë. Është një gjest i natyrshëm për njerëzit që janë të turpshëm ose ndihen të pasigurt, sepse u lejon atyre të fshehin duart dhe krahët. Duke i mbajtur duart e tyre të fshehura, ata ndihen më të sigurt dhe më pak të ekspozuar.

Megjithatë, ka edhe disa konotacione pozitive për t'i mbajtur duart në xhepa. Për shembull, nëse po e fusni dorën në xhep për ta mbajtur atë të ngrohtë, kjo do të thotë se ndiheni rehat dhe të sigurt në mjedisin tuaj.

Ose, nëse shihni dikë tjetër me duart në xhepa, mund të jetë një gjest miqësor që tregon se ata janë të hapur për të folur dhe për t'ju njohur më mirë.

Të tërheq një person i ri i tij. ju duket tërheqës nëse ai i ka duart në xhepa, por kjo nuk është domosdoshmërisht një shenjë se ai është i interesuar për ju. Nëse një djalë vendos duart në xhepa, mund të nënkuptojë se ai ndihet nervoz ose në mbrojtje. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë për të që të ngrohet. Nëse doni të dini nëse një djalë është i interesuar për ju, kërkoni për shenja të tjera, të tilla si kontakti me sy dhe gjuha e trupit.

Duar në xhepa Gjuha e trupit Flirtimi oseI pafajshëm?

Kur dikush vendos dorën në xhep, mund të jetë e vështirë të dallosh nëse po flirton apo është një gjest i pafajshëm. Nëse gjuha e trupit të personit është gjithashtu flirtuese, atëherë ka më shumë gjasa që ata të jenë duke flirtuar. Megjithatë, nëse personi duket i pavetëdijshëm për sjelljen e tij ose nëse vendos dorën në xhep, mund të jetë një gjest më mbrojtës.

A është e çuditshme të ecësh me duar në xhep?

Jo, nuk është e çuditshme të ecësh me duar në xhepa. Në fakt, mund të jetë mjaft komode dhe të duket pozitive dhe e sigurt. Qëndrimi i mirë do të thotë të qëndroni drejt me shpatullat tuaja mbrapa dhe krahët në anët tuaja. Vendosja e dorës në xhep mund t'ju ndihmojë të mbani këtë qëndrim. Gjithashtu dërgon një mesazh se je rehat dhe nuk do të thotë asnjë dëm.

Mendimet përfundimtare.

Një djalë që vendos duart në xhepa është zakonisht ose nervoz ose i ftohtë. Ndonjëherë mund të jetë pak nga të dyja. Kur një djalë është nervoz, ai mund ta bëjë këtë si një mënyrë për të qetësuar veten ose për të fshehur ndonjë shqetësim. Nëse një djalë është i ftohtë, ai ka të ngjarë të vendosë duart në xhepa për t'i ngrohur ato. Sido që të jetë, zakonisht nuk është një shenjë e mirë, por kjo varet nga konteksti që mund të jetë e vështirë të thuhet ndonjëherë. Nëse dëshironi të kuptoni plotësisht duart në xhepa, shikoni Duar në xhepa Zbuloni kuptimin e vërtetë të gjuhës së trupit . Faleminderit që lexuat këtë postim. Shpresojmë që ta keni gjeture dobishme.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.