Gjuha e trupit duart në xhepa (Zbuloni kuptimin e vërtetë)

Gjuha e trupit duart në xhepa (Zbuloni kuptimin e vërtetë)
Elmer Harper

Duart në xhepa mund të nënkuptojnë shumë gjëra të ndryshme në varësi të mjedisit dhe kontekstit të situatës. Ne nuk mund të lexojmë një pjesë të gjuhës së trupit për të ditur të gjithë.

Duke thënë se nëse vërejmë se dikush i vendos duart në xhepa gjatë një bisede, diçka na ka nxitur të vërejmë këtë sjellje dhe kjo është e rëndësishme. Ne do të shqyrtojmë të gjitha mundësitë më poshtë dhe më shumë.

Kuptimi i përgjithshëm i gjestit të duarve në xhepa është se personi ndihet i pasigurt në mbrojtje ose i mungon besimi në atë që thotë ose bën. Ose thjesht mund të nënkuptojë se ata janë të ftohtë dhe duhet t'i mbajnë duart e tyre të ngrohta.

Duke thënë kështu, duart në xhepa mund të jenë një tregues i rehatisë. Duke vënë re duart në xhep, duhet të marrim parasysh kontekstin kur shohim zhvendosjen.

A ka ndonjë pyetje të veçantë që po bëhet? A po flasin në skenë? A po flirtojnë me dikë?

Pasi të kuptojmë kontekstin, mund të bëjmë një gjykim më të mirë se çfarë do të thotë të vendosësh duart në xhepa në atë moment.

Nëse nuk e keni bërë tashmë , ju lutemi shikoni artikullin tonë se si të lexoni gjuhën e trupit dhe se si të bazoni gjuhën e trupit të dikujt për të marrë një kuptim të qartë se si të lexoni më mirë gjuhën e trupit të njerëzve.

Leximi i gjuhës së trupit në duar në xhepa

Njerëzit lexojnë gjuhën e trupit në mënyrë të pandërgjegjshme. Është një aftësi e natyrshme që ne jemilind me sepse na ndihmon të ndërveprojmë me botën përreth nesh.

Një nga shenjat më të zakonshme të gjuhës së trupit është duart në xhepa, të cilat mund të jenë një shenjë pasigurie dhe shqetësimi.

Njerëzit shpesh i vendosin duart në xhepa kur ndihen të pasigurt ose të pasigurt për çfarë kanë veshur ose nëse kanë të ftohtë.

Kjo sjellje besohet se është zhvilluar si një mënyrë për të fshehur cenueshmërinë fizike dhe për t'u mbrojtur nga elementët, por psikologët besojnë se kjo sjellje mund të rrjedhë edhe nga dëshira e njerëzve për të shmangur kontaktin me sy dhe për t'u dukur më të sigurt se sa ndihen në të vërtetë brenda. .

Përdorimi i duarve në xhepa mund të shihet gjithashtu si një pozë mbrojtëse e cila mund të përdoret për të sinjalizuar cenueshmërinë, nënshtrimin ose ndrojtjen.

Vendosja e duarve në të dy xhepat mund të jetë një përshtatës është diçka që ne e mbajmë veten për t'u bërë më rehat në një situatë.

Fshehja e duarve në një vend të sigurt mund t'ju bëjë të ndiheni më rehat në këtë moment, por dërgoni një sinjal tjetër për këdo që shikon.

Gjuha e trupit femëror, duar në xhepa.

Siç e dini, vendosja e duarve në xhepa mund të jetë e pakëndshme ose e rehatshme, në varësi të kontekstit të situatës.

Gratë zakonisht nuk veshin pantallona me xhepa dhe nëse i mbajnë, zakonisht i mbajnë të ngushta në trup. Nuk është e natyrshme që një grua të vendosë duart në xhepa.

Kur vërenikëtë pjesë të gjuhës së trupit, kini parasysh. Çfarë po ndodh në dhomë çfarë bisede sapo ka ndodhur?

Që një grua të vendosë duart në xhep zakonisht ka një arsye. A është për shkak se ajo është e pakëndshme? Vetëm ju mund ta dini këtë, pasi keni kontekstin e situatës.

Duar në xhepa, gishtat e mëdhenj jashtë ose brenda.

Gjuha e trupit përdoret shpesh për të transmetuar mesazhe personalisht te të tjerët . Këto mesazhe mund të komunikohen pa fjalë.

Sinjalet e gjuhës së trupit zakonisht përdoren për të komunikuar ndjenjat, qëndrimet, nivelet e rehatisë dhe mendimet ndër të tjera.

Ka tre lloje të gjuhës së trupit që njerëzit mund t'i shfaqin me duart e tyre kur ata janë në xhepat e tyre.

Lloji i parë është dalja me gishtin e madh, ky gjest mund të interpretohet si miqësor, i hapur dhe i shkujdesur, ose me besim të lartë. Ata mendojnë se janë në kontroll të situatës.

Lloji i dytë është gishti i madh në xhep. Ky gjest mund të interpretohet si formal ose i mbyllur, kështu që mund të nënkuptojë gjithashtu siklet ose pasiguri.

Së fundi, gishtat e mëdhenj në xhep me gishta të ndarë gjithashtu mund të tregojnë status të ulët dhe besim, kështu që ky gjest duhet të merret parasysh kur dikush shfaq këtë lloj qëndrimi të gjuhës së trupit.

Duart në xhepa kur ecni.

Duart janë pjesët më shprehëse të trupit, veçanërisht kur ato janë në kontakt me trupin tjetërpjesët. Për shembull, duart që prekin njëra-tjetrën ose i fërkojnë ato së bashku mund të jetë një shenjë se dikush është nervoz ose i pakëndshëm.

Të fusësh duart në xhepa gjatë ecjes mund të nënkuptojë disa gjëra të ndryshme. Mund të jesh i qetë dhe jo me nxitim, për shembull duke ecur me pushime përgjatë një deti.

Të ecësh me duar në xhep mund të nënkuptojë se ata po fshehin diçka një paketë, armë ose para.

<00>Ose mund të nënkuptojë se ata janë të ftohtë dhe çfarë duhet t'i mbajnë duart e tyre të ngrohta.

Ne mund ta gjykojmë këtë vetëm nga mjedisi dhe konteksti që shohim njerëz që ecin me duart e tyre në xhepa.

Duart. In Pockets Head Down

Gjuha e trupit është një gjë e fuqishme sepse mund të komunikojë shumë pa thënë një person as një fjalë. Ne mund të përdorim gjuhën e trupit për t'u treguar njerëzve se si ndihemi për ta ose nëse jemi të hutuar, të frikësuar ose të zemëruar.

Në foto, burri ka duart në xhepa dhe ka kokën poshtë. Kjo do të thotë se ai ndihet i dëshpëruar ose i dëshpëruar sepse përpiqet të jetë sa më i vogël që të jetë e mundur.

Nëse e shihni këtë sjellje, vini re personin dhe, nëse ju jepet mundësia, pyesni nëse mund ta merrni në disponimin e tyre.

Një dorë në xhep Kuptimi

Kur një person ka një dorë në xhep, kjo mund të nënkuptojë disa gjëra të ndryshme në varësi të kontekstit të situatës.

Për shembull, nëse dikush është duke mbështetur një mur me një dorë në xhep gjatë verësthonë se mund të përpiqen të duken të qetë ose të relaksuar.

Shiko gjithashtu: 99 Fjalë negative që fillojnë me I (me përkufizim)

Një shembull tjetër është kur dikush është duke ecur me njërën dorë në xhep, kjo mund të jetë një shenjë dominimi pasi mund të jetë se ai po përpiqet të fshehë një armë ose të paktën të duket në atë mënyrë.

Konteksti duhet t'ju japë të gjitha të dhënat që ju nevojiten për të kuptuar këtë gjest.

Çfarë sugjeron gjuha e trupit me supet e përkulura dhe duart në xhep.

Ky qëndrim në varësi të kontekstit do të thotë "Unë nuk 'e di" ose "nuk e kam idenë" Nëse ngrenë supet. Megjithatë, nëse ata janë të përkulur dhe duart në xhep, kjo mund të nënkuptojë se ata janë të ftohtë dhe po përpiqen të qëndrojnë ngrohtë.

Dorë në xhep duke i marrë një vajze që mbështetet në mur.

Kur shihni një djalë ose burrë duke folur me një vajzë ose grua me duart në xhepa dhe njërën këmbë në mur, ky është një tregues i fortë se djali tërhiqet nga femra.

Vendosja e duarve në xhepa tregon një anë të fortë rehatie, në varësi të kontekstit të situatës. Nëse keni një debat, mund të nënkuptojë diçka krejtësisht të ndryshme.

Ne me të vërtetë ju rekomandojmë të kontrolloni blogun tonë se si të lexoni gjuhën e trupit për të kuptuar plotësisht kuptimin.

Gjuha negative e trupit në xhep

Njerëzit priren të vendosin duart në xhepa kur ndihen të mbrojtur. Ata e bëjnë këtë si një mënyrë për të mbrojtur veten nga jashtëbotë.

Mbajtja e duarve në xhepa mund t'i bëjë të tjerët të mendojnë se jeni në mbrojtje ose nuk jeni rehat. Gjithashtu mund t'i bëjë njerëzit të ndihen sikur nuk dëshironi që ata t'ju afrohen.

Vënia e dorës në xhep gjatë një bisede mund të shihet si një veprim negativ i gjuhës së trupit, në varësi të kujt po flisni .

Nëse jeni në një mjedis interviste, është më mirë të MOS i fusni duart në xhep dhe t'i lini jashtë në ekran shfaqni një mysafir të hapur dhe të sinqertë dhe t'i përdorni ato si ilustrues për të kuptuar pikat tuaja me kongruencë dhe mirëkuptim.

Kurrë mos i vendosni duart në xhepa kur flisni me policinë. Kjo mund të jetë një shenjë se po synoni diçka.

Nëse ndjeni nevojën për ta bërë këtë, sigurohuni që t'u tregoni atyre se çfarë do të bëni dhe lëvizni ngadalë dhe me qëllim.

Në fund të ditës nëse keni ftohtë dhe njerëzit e tjerë janë të ftohtë rreth jush, ju jeni të sigurt për të vendosur duart tuaja në xhep pa ndonjë konotacion negativ. Megjithatë, nëse mendoni se mund të ketë diçka të keqlexuar ose kuptuar mos e bëni.

Është më mirë të jesh i sigurt sesa të vjen keq, lexoni mjedisin përpara se ta bëni atë.

Mendimet përfundimtare

Dora në xhep mund të ketë një sërë kuptimesh në varësi të mënyrës se si ndihet një person, kontekstit të një situate dhe mjedisit. Disa shihen si sinjale më pozitive dhe të relaksuara, ndërsa të tjerat shihen si më negative.

Shiko gjithashtu: A do ta gjej përsëri dashurinë pas divorcit (Zbulojeni tani!)

E vetmja gjë që nemund të heqë është se duart në xhepa bëjnë diçka në mënyrë të pandërgjegjshme, por na takon ne ta interpretojmë saktë këtë në moment.

Nëse ju pëlqeu të lexoni këtë postim të shkurtër me duar në xhepa, mund të dëshironi të lexoni Çfarë do të thotë nëse një djalë vendos duart në xhepa deri herën tjetër.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.