Gjuha e trupit kruarje e qafës (është kruajtja juaj)

Gjuha e trupit kruarje e qafës (është kruajtja juaj)
Elmer Harper

Kërvishtja e qafës është shenjë stresi, ankthi ose pasigurie. Mund të jetë gjithashtu një shenjë e gënjeshtrës dhe fajit, dhe gjithashtu mund të jetë një tregues i shqetësimit.

Gërvishtja e qafës mund të jetë një mbulim ose një shenjë e fshehjes së diçkaje. Nganjëherë quhet përshtatës ose biberon në komunitetin e gjuhës së trupit.

Zakonisht do të shihni dikë duke kruar qafën pasi ka thënë një gënjeshtër ose është treguar i pandershëm. Si gjithmonë, nuk ka absolute.

Duhet të kuptojmë kontekstin kur shohim dikë që kruan qafën. Gjëja e parë që duhet të kuptojmë është konteksti.

Shiko gjithashtu: A janë narcisistët inteligjentë?

Tabela e përmbajtjes Scratching Neck

 • Si ndikon gjuha e trupit në mënyrën se si komunikojmë?
 • Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të gjuhës së trupit për të komunikuar?
 • Si mund ta përmirësoj aftësinë time për të kuptuar gjuhën e trupit Nenkuptoj?
 • Gjuha e trupit?
 • Çfarë do të thotë kruarja e qafës?
 • Pse e gërvishtim qafën? . Nuk është gjithmonë e lehtë të lexosh gjuhën e trupit, por ia vlen përpjekja sepse mund të na ndihmojë të kuptojmë se çfarë mendon dhe ndjen personi tjetër.

  Disa njerëz besojnëse gjuha e trupit është po aq e rëndësishme sa komunikimi verbal dhe disa njerëz besojnë se është më i rëndësishëm se komunikimi verbal.

  Nëse dëshironi të mësoni të lexoni shpejt gjuhën e trupit, atëherë shikoni këta libra Six-minute X-Ray: Rapid Behavior Profilizimi. Ose të kuptuarit e gjuhës së trupit: Si të deshifroni komunikimin joverbal në jetë, dashuri dhe punë.

  Cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të gjuhës së trupit për të komunikuar?

  Përparësia e përdorimit të gjuhës së trupit për të komunikuar është se ajo mund të përdoret në një sërë situatash, si p.sh. kur njerëzit nuk dëgjohen në një dhomë dhe njerëzit nuk mund t'i dëgjojnë të tjerët në një dhomë<1 kuptoni kuptimin pas fjalëve që dikush thotë.

  Dizavantazhi i përdorimit të gjuhës së trupit për të komunikuar është se ajo mund të mos kuptohet nga të gjithë, veçanërisht nëse vijnë nga një vend ose kulturë tjetër.

  Si mund ta përmirësoj aftësinë time për të kuptuar gjuhën e trupit?

  Ka shumë mënyra për të përmirësuar aftësinë tuaj për të lexuar gjuhën e trupit, por mënyra më e mirë e praktikës javore është të vëzhgoni gjuhën e trupit. Vendosni vetes një detyrë të thjeshtë për të filluar të shikoni se çfarë po bëjnë njerëzit.

  Ne rekomandojmë një kurs mbi Udemy për të kuptuar plotësisht gjuhën e trupit.

  Disa njerëz përdorin gjuhën e trupit për të komunikuar më mirë, ndërsa të tjerë mund ta përdorin atë për të gënjyer ose mashtruar. Gjuha e trupit ështëshpesh nënndërgjegjeshëm, kështu që është e vështirë për t'u kontrolluar, por ka disa gjëra që mund të bëni për të përmirësuar aftësinë tuaj për ta kuptuar atë.

  Kuptimi i kontekstit

  Konteksti është mjedisi ose mjedisi në të cilin ndodh një veprim ose gjest, pa të cilin ai humbet një pjesë të konsiderueshme të kuptimit të tij.

  Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush nuk ju shikon ndërsa flisni?

  Konteksti mund të zbatohet për gjëra të ndryshme. Konteksti i referohet se ku dhe kur diçka po ndodh. Për të qenë specifik, ju dëshironi sa më shumë të dhëna të jetë e mundur (duke përshkruar kontekstin) si biseda që bëjnë njerëzit, ku janë ose në çfarë situate ndodhen.

  Duhet të vini re gjithashtu se kush është rreth tyre! Leximi i njerëzve mund të jetë mashtrues. Mund të na bëjë lehtësisht të kuptojmë gabimisht atë që ata përpiqen të shprehin.

  Megjithatë, nëse fillimisht e njohim veten me kontekstin, mund t'i shmangim këto gabime dhe në vend të kësaj të fokusohemi në të kuptuarit e asaj që ata duan të thonë me të vërtetë.

  Kur njerëzit kruajnë qafën?

  Qafa është një zonë e cenueshme e trupit dhe njerëzit e përdorin atë për të treguar dobësinë.

  Kur njerëzit kruajnë qafën, ata përpiqen të lehtësojnë një kruarje ose shqetësim. Ata gjithashtu e bëjnë këtë kur janë të nervozuar ose në siklet.

  Çfarë do të thotë kruarja e qafës?

  Kërvishtja e qafës është një gjest që mund të përdoret për të treguar konfuzion, pasiguri ose mosmarrëveshje. Mund të përdoret gjithashtu për të treguar se dikush ka një kruarje në qafë.

  Pse gërvishtemiQafa jonë

  Ka shumë arsye pse njerëzit kruajnë qafën. Arsyeja më e zakonshme është se njerëzit ose kruhen, kanë lëkurë të thatë ose ka ndonjë objekt në rrobat e tyre. Një mundësi tjetër është që ata po përgatiten të gënjejnë ose të fshehin diçka.

  Kur jeni të stresuar ose të shqetësuar, rrjedhja e gjakut rritet në kokën tuaj - kjo do të bëjë që pjesa e përparme e qafës tuaj të bëhet e kuqe. Mund të ketë gjithashtu një ndjesi kruarjeje rreth zonës së qafës.

  Kërvishtja e anës së qafës

  Kur dikush po kruan anën e qafës, zakonisht e bën këtë sepse kruhet. Megjithatë, kruarja e qafës nuk do të thotë gjithmonë se keni kruarje. Mund të jetë një shenjë tensioni ose ankthi.

  Disa njerëz kruajnë edhe qafën kur ndihen të tensionuar ose të stresuar. Akti i kruarjes së qafës kryhet zakonisht me dorën dominuese dhe bëhet afër majës së qafës ku ka pak burime acarimi.

  Ka shumë arsye pse dikush mund të ndiejë nevojën për të kruar qafën, por është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se ky veprim mund t'i ndihmojë njerëzit gjithashtu të çlirojnë stresin dhe tensionin në trupat e tyre.

  Këshilla jonë më e mirë është t'i kushtojmë vëmendje kontekstit rreth shenjës joverbale të gërvishtjes së anës së qafës. Kjo do t'ju japë të gjithë informacionin që ju nevojitet për të kuptuar vërtetë të situatës.

  GërvishtjaI Qafës

  Gërvishtja e pjesës së pasme të qafës mund të jetë një shenjë treguese e dikujt që gënjen. Nuk është gjithmonë rasti që njerëzit që gënjejnë shfaqin shenja të qarta në fytyrat e tyre.

  Ata madje mund t'ju hedhin një vështrim serioz dhe të shqetësuar dhe të përpiqen t'ju bindin se po thonë të vërtetën. Gërvishtja pas veshit, hundës ose qafës është shpesh një shenjë se dikush po gënjen.

  Për shembull: kur shihni dikë që ju thotë një gënjeshtër, ai zakonisht do të bëjë diçka tjetër, si një gërvishtje ose fërkim në pjesën e pasme të qafës. Për të lexuar gënjeshtra, duhet të lexoni në grupe informacioni. Shikoni këtë më shumë në gjuhën e trupit të gënjeshtrës.

  Përmbledhje

  Kur bëhet fjalë për kruarjen e qafës në gjuhën e trupit, qafa është një nga pjesët më të gjithanshme të trupit të njeriut. Është fleksibël dhe mund të përkulet në shumë mënyra.

  Ka gjithashtu shumë lëkurë për t'u prekur, që do të thotë se gërvishtja ose fërkimi i saj mund të nënkuptojë disa gjëra të ndryshme.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.