Gjuha e trupit të qëndrimit të kaubojve (Gjithçka që duhet të dini)

Gjuha e trupit të qëndrimit të kaubojve (Gjithçka që duhet të dini)
Elmer Harper

Të kuptuarit e qëndrimit të kaubojit në gjuhën e trupit është e rëndësishme që njerëzit do ta përvetësojnë këtë sjellje të natyrshme pa i kushtuar ndonjëherë shumë vëmendje pse po e bëjnë atë. Ne do të hedhim një vështrim se përse njerëzit qëndrojnë në këtë mënyrë dhe si mund ta përdorim këtë në avantazhin tonë. Pra, cili është qëndrimi i kaubojit?

Cili është qëndrimi i kaubojit?

Qëndrimi i kaubojit është një lëvizje fuqie e gjuhës së trupit që mund të përdoret për të treguar dominim. Shpesh përdoret në negociatat dhe shitjet e biznesit. Personi që merr këtë qëndrim do të qëndrojë me këmbët e hapura dhe duart në ijë.

Ky qëndrim synon ta bëjë individin të duket më i madh se sa është dhe më frikësues. Kjo mund të arrihet duke adoptuar një pozicion me këmbë të gjera, duke e bërë veten të duket më i gjatë se sa janë në të vërtetë, duke vendosur gjithashtu duart mbi ijet për të shtuar gjerësinë e bustit.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit për të gënjyer (Nuk mund ta fshehësh të vërtetën për një kohë të gjatë)

Kur shihni dikë me këmbët e hapura larg dhe duart e tyre në ijet e tyre, ju po shihni qëndrimin e kaubojit. Ky është një qëndrim shumë i zakonshëm që njerëzit marrin kur duan të duken të fortë, të sigurt dhe në kontroll.

Kush e përdor qëndrimin e kaubojit?

Qëndrimi i kaubojit përdoret shpesh nga politikanët dhe të tjerët personat publikë kur duan të përcjellin këto cilësi. Ndërsa qëndrimi i kaubojit mund të jetë një mënyrë efektive për të komunikuar besimin, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se ai gjithashtu mund të shfaqet si arrogant ose agresiv.

Nëse përdorniqëndrimi i kaubojit, sigurohuni që ta bëni këtë me besim dhe në një mënyrë që përcjell qëllimet tuaja pozitive.

Përshkruani qëndrimin e kaubojit.

Qëndrimi i kaubojit është një sekuencë veprimesh që përdoren kryesisht nga meshkujt për të pohuar dominimin. Për shembull, mund të zbatohet me gishtat e mëdhenj në lartësinë e rripit ose në rrip dhe duart duke inkuadruar organet e tyre gjenitale.

Shiko gjithashtu: Paneli i Sjelljes (Mësoni nga ekspertët në fushën e sjelljes njerëzore)

Gjesti i gjuhës së trupit ndodh duke vendosur gishtat e mëdhenj pas brezit të rripit ose brezit me gishtat që tregojnë ose varur drejt zonës së bigës. Ky është zakonisht një gjest joverbal mashkullor.

Ku e shihni gjuhën e trupit të qëndrimit të kaubojit dhe në çfarë konteksti?

Qëndrimi i kaubojit mund të përdoret në negociata, intervista, biseda pune dhe prezantime për të projektuar besimin, kontrollin ose dominimin. Shpesh do të shihni oficerë policie, roje sigurie ose oficerë ushtarakë të rangut të lartë të përdorin këtë qëndrim.

Si të përdorni sugjerimin e gjuhës së trupit të qëndrimit të kaubojit.

Ky qëndrim përdoret shpesh nga njerëz që duan të duken të sigurt ose dominues pasi i bëjnë të duken në kontroll dhe nuk kanë frikë të nxjerrin në pah pjesët e tyre të cenueshme të trupit.

Është gjithashtu i dobishëm për të treguar kontroll mbi një zonë, si p.sh. kur një oficer policie qëndron në këtë mënyrë në një skenë krimi për të treguar se ai është përgjegjës, jo i frikësuar dhe i gatshëm për veprim.

Nëse vërtet dëshironi të përdorni këtë sugjerim të gjuhës së trupit, duhet të përpiqeni të shmangni përdorimin e tij në mënyrë që të mos tërhiqni vëmendjennë zonat ku ata duan që të shikojnë më pak njerëz.

Çfarë duhet të shmangim të bëjmë kur përdorim qëndrimin e kaubojit?

Ne duhet të përmbahemi nga përdorimi i qëndrimit të kaubojit kur ka struktura të qarta dhe të nivelit më të lartë në vend, të tilla si një vend pune, ushtarak ose rreth oficerëve të policisë. Kjo mund të çojë në konflikt dhe reagime emocionale nga të dyja palët dhe mund të çojë në efekte negative.

Pyetje dhe përgjigje.

1. Çfarë thotë qëndrimi i kaubojit për besimin e një personi?

Qëndrimi i kaubojit është një qëndrim i gjerë dhe i qëndrueshëm, që tregon se personi është i sigurt dhe i aftë. Ky qëndrim përdoret shpesh kur përballeni me një kundërshtar ose sfidë, pasi përçon një ndjenjë gatishmërie dhe forcë.

2. Si mund ta përdorni qëndrimin e kaubojit për të përcjellë autoritet?

Qëndrimi i kaubojit është një mënyrë qëndrimi që përdoret shpesh për të përcjellë autoritet. Ai përfshin qëndrimin me këmbët tuaja të hapura dhe duart tuaja në ijë. Ky qëndrim shfaq një zonë të ndjeshme për meshkujt dhe tregon dominimin e tyre.

3. Cilat janë disa përfitime të tjera të përdorimit të qëndrimit të kaubojit?

Ka përfitime të tjera nga përdorimi i qëndrimit të kaubojit përtej saktësisë së përmirësuar dhe zvogëlimit të zmbrapsjes. Këto përfitime përfshijnë rritjen e stabilitetit dhe përmirësimin e ndjenjës së mbizotërimit dhe shfaqjen e personit që nuk është nervoz apo i shqetësuar për askënd apo asgjë, ata janë në kontroll të zonës.

4. Çfarë bën Thumbs futur në pantallonado të thotë?

Kjo është një shenjë e besueshmërisë, fuqisë dhe autoritetit. Mund të jetë gjithashtu një shenjë arrogance.

Përmbledhje

Qëndrimi i kaubojit në gjuhën e trupit është padyshim një shfaqje fuqie, por mund të keqinterpretohet dhe keqpërdoret nga disa njerëz, të cilët mund ta interpretojnë atë si arrogancë ose dinakërinë.

Nëse jeni në një pozicion pushteti ose dëshironi të shfaqni një rol dominues ndaj njerëzve, atëherë duhet të përdorni këtë sugjerim të gjuhës së trupit, por kini kujdes për situatën tuaj përpara se ta bëni këtë. Nëse ju ka pëlqyer leximi i këtij artikulli, atëherë ju lutemi shikoni të tjerët këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.