Koka e gjuhës së trupit (Udhëzuesi i plotë)

Koka e gjuhës së trupit (Udhëzuesi i plotë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

I gjithë komunikimi joverbal përfshin kokën. Ne jemi gjithmonë ndezur, edhe kur flemë. Ka dy mendje në punë: ndërgjegjja dhe nënndërgjegjja.

Këto dy mendje kontrollojnë përdorimin tonë të komunikimit joverbal, dhe kjo është ajo që ne përdorim për të lexuar gjuhën e trupit të njerëzve. Mendja nënndërgjegjeshme, të cilën njerëzit nuk e dinë se po e japin, na tregon se çfarë ndjejnë njerëzit.

Truri kontrollon gjithçka që shohim, dëgjojmë, shijojmë, nuhasim ose prekim. Ai kontrollon gjithçka rreth nesh dhe ne mund ta përdorim këtë informacion kur analizojmë gjuhën e trupit të dikujt.

Gjuha e trupit të kokës dhe qafës përbëhet nga shenjat kryesore të gjuhës së trupit. Koka është një formë joverbale e komunikimit që është më e ndërlikuar sesa të dish ta lexosh atë.

Tabela e përmbajtjes Gjuhë e trupit Kreu

 • Çfarë është konteksti në termat e gjuhës së trupit
  • Kuptoni së pari mjedisin.
  • Me kë po flasin?
  • Çfarë është një bazë?
  • Pse të lexoni në grupe?
 • Çfarë do të thotë tundja e kokës në gjuhën e trupit? mean
  • Si mund ta përdorim kokën për të komunikuar më mirë
 • Çfarë thotë veshja e kokës për dikë
 • Çfarë do të thotë tundja e kokës në gjuhën e trupit
 • Çfarë do të thotë koka përpara në gjuhën e trupit
 • Çfarë do të thotë lëvizja e kokës në gjuhën e trupit
 • Çfarë do të thotë trupisepse.

  Sidoqoftë, kur shohim dikë që fërkon kokën, mund të nënkuptojë gjithashtu se ai është nën presion ose ndjen tension në një situatë.

  Kuptimi i gjestit mund të ndryshojë në varësi të vendit ku dikush fërkon në kokë. Fërkimi ose veshët do të thotë që po i dëgjoni me kujdes ndërsa fërkimi në qafë do të thotë se ata janë të shqetësuar për diçka që konteksti është thelbësor këtu për të kuptuar se çfarë po ndodh në të vërtetë me atë person dhe për të kuptuar atë që po shohim.

  Nëse biseda është negative dhe shohim dikë që fërkon kokën, e dimë se ndihet nën presion. mean

  Prekja e kokës shpesh mund të ngatërrohet me pasigurinë ose pasigurinë, por është e rëndësishme të theksohet se njerëzit e lidhin prekjen e kokës si me ndjenjën e sigurisë ashtu edhe me ndjenjën e parehatisë.

  Prekja e kokës mund të ketë një kuptim të ndryshëm në varësi të asaj se kush e bën dhe në çfarë konteksti bëhet.

  Gjuha e trupit mund të interpretohet si

  Gjuha e trupit me kokën poshtë. mua apo fajin. Por mund të nënkuptojë gjithashtu se dikush po ndihet i dëshpëruar ose i dëshpëruar. Përsëri konteksti është kyç.

  Nuk do të thotë tundja e kokës në gjuhën e trupit

  Gestet më të zakonshme përfshijnë tundjen e kokës për të thënë "po" dhe tundjen e kokës për të thënë "jo".

  Nuk është gjithmonë kështume komunikim joverbal. Për shembull, tundja e kokës nuk do të thotë domosdoshmërisht se dikush është dakord me atë që keni thënë.

  Tundja e kokës mund të jetë një shenjë se nuk jeni dakord me një ide ose deklaratë, por mund të përdoret gjithashtu për të sinjalizoni se jeni duke shqyrtuar një ide ose për të treguar mosmarrëveshje ndërsa është ende në proces të të menduarit.

  Është e rëndësishme të mos i ngatërroni këto gjeste kur interpretoni gjuhën e trupit, sepse ato mund t'ju çojnë në gabim në kuptimin e asaj që dikush tjetër po përpiqet të përcjellë përmes shprehjeve dhe gjesteve të tyre.

  Gjuha e trupit animi i kokës djathtas

  Një anim i kokës djathtas do të thotë që personi me të cilin po flisni është i interesuar për atë që po thoni .

  Mund të nënkuptojë gjithashtu se ata po kërkojnë më shumë informacion ose janë dakord me mendimin tuaj. Dëgjoni bisedën për të dhëna se përse dikush po tund kokën djathtas.

  Kur duhet të përdorni animin e kokës djathtas?

  Të anoni kokën nga e djathta tregoni interesin për një person tjetër kjo është një mënyrë e shkëlqyer joverbale për të komunikuar me dikë dhe për të krijuar raporte. Tregon se po i dëgjon dhe dëshiron të dëgjosh më shumë prej tyre.

  Gjuha e trupit duke e mbështetur kokën për dore

  Gesti i qëndrimit të kokës në duar lidhet zakonisht me ëndrrën me sy të syrit ose duke menduar për ndonjë ngjarje të ardhshme.

  Mund të përdoret gjithashtu për të treguar përqendrimin osesoditje kur bëhet fjalë për diçka në momentin e tanishëm.

  Për shembull, dikush mund të mbështetë kokën në duar ndërsa shikon një film tërheqës ose lexon një libër interesant.

  Ne mund të përdorim kokën e mbështetur joverbale në duar për të treguar se jemi të përqendruar në një temë ose për t'u shprehur punë më të thellë të tjerëve.

  Gjuha e trupit që lidhet me animin e kokës anash ositet ose interes për diçka për të cilën flitet. Është njësoj sikur të drejtosh kokën djathtas. Na pëlqen shumë ky gjest i gjuhës së trupit dhe padyshim që shihet si pozitiv.

  Çfarë do të thotë kur dikush ul kokën

  Gesti përfaqëson gjithashtu një shumëllojshmëri kuptimesh. Kur dikush ul kokën në bisedë mund të nënkuptojë se ai ka hequr dorë.

  Mund të përfaqësojë gjithashtu dorëheqje, turp, siklet ose turp. Mendoni se kur e patë gjestin ose sugjerimin, çfarë po ndodhte dhe kë patë të bënte lëvizjen me kokë poshtë? Çfarë tjetër po ndodhte rreth tyre në atë kohë?

  Kjo duhet t'ju japë një kuptim më të thellë të asaj që po ndodh në të vërtetë brenda tyre.

  Çfarë do të thotë kur një djalë ul kokën poshtë

  Kur një djalë ul kokën, mund të jetë për shumë arsye. Një nga më të zakonshmet është sepse ai nuk është i interesuar për atë që po ndodh ose nuk i pëlqen biseda.

  Mund të jetë gjithashtusepse ai është i mërzitur nga ajo që po ndodh ose ndihet i refuzuar ose i refuzuar nga diçka që ka ndodhur në bisedë.

  Çfarë bën ngritja e kapelës në larjen e trupit

  Ngritja e kapelës përdoret për të sinjalizuar se folësi ka ndarë një mendim ose një ide me dëgjuesin. Ngritja e kapelës është një mënyrë për të thënë "përshëndetje" ose "lamtumirë".

  Ngritja e kapelës mund të përdoret për të treguar respekt ndaj dikujt, për shembull, duke i hequr kapelen në prani të tij.

  <88>Përmbledhje

  Gjuha e trupit të kokës është përdorimi i lëvizjeve të kokës (gjestet, qëndrimi, shprehjet e fytyrës) për të komunikuar. Është universale dhe mund të përdoret me vetëdije ose pa vetëdije.

  Gjuha e trupit mund të plotësojë ose të kundërshtojë komunikimin verbal. Ai përfshin përdorimin e hapësirës, ​​prekjen, kontaktin me sy dhe menaxhimin e pamjes/paraqitjes fizike.

  Shiko gjithashtu: Pse ish-i im po shikon mediat e mia sociale? (Instagram TIKTOK)

  Në kontekstet sociale, gjuha e trupit të një personi mund të komunikojë shumë për atë që ai mendon ose ndjen.

  Faleminderit për leximin dhe neve që ju pëlqeu ky postim. Shikoni postimet e tjera rreth kokës së gjuhës së trupit këtu.

  kuptimi i gjuhës së pozicionit të kokës
 • Gjuha e trupit kuptimi i fërkimit të kokës dhe përkëdhelja
 • Gjuha e trupit prekja e kokës do të thotë
 • Gjuha e trupit me kokën poshtë do të thotë
 • Gjuha e trupit tundja e kokës nuk do të thotë
 • Gjuha e trupit animi i kokës djathtas
 • Gjuha e trupit duke mbështetur kokën në dorë
 • Gjuha e trupit duke e mbështetur kokën në dorë
 • Gjuha e trupit me kokën poshtë
 • Gjuha e trupit me kokën 6>
 • Çfarë do të thotë kur një djalë ul kokën poshtë
 • Çfarë bën ngritja e kapelave në shtrirjen e trupit
 • Përmbledhje

Në këtë seksion, unë do të shkruaj për mënyrat e ndryshme të interpretimit të gjesteve të kokës.

Gestet e kokës përbëhen nga ndryshimi i shtyllës së kokës ose i kthesës së kokës. biseda.

Ka shumë variacione të ndryshme për këto lëvizje dhe na takon neve si vëzhgues të deshifrojmë se çfarë kuptimi mund të kenë.

Kuptimi i këtyre lëvizjeve nuk është i vendosur në gur dhe mund të shihet ndryshe nga kultura në kulturë.

Kur lexoni gjuhën e trupit për herë të parë, duhet të merrni parasysh kontekstin e asaj që po lexoni një person i mirë<2. person.

Çfarë është konteksti në termat e gjuhës së trupit

Konteksti është ajo që shihni kur vëzhgoni gjuhën e trupit të dikujt. Për shembull, nëse ata janë në punë, mund të jetë tavolina pranë të cilës janë ulur ose mund të jetë atjejini një kompjuter para tyre.

Kuptoni së pari mjedisin.

Të kuptoni mjedisin nga një këndvështrim kontekstual është i rëndësishëm sepse do të ketë disa presione shoqërore që lidhen me mjedisin që do të na japin të dhëna për atë që ai person po mendon në të vërtetë.

Me kë po flasin?

Me kë mund të jetë e rëndësishme të kuptojmë se me kë është i rëndësishëm ky person. nuk ndihen rehat rreth, për shembull, një vëlla ose prind kundrejt një shoku ose të huaji.

Mund të ndihen më rehat kur flasin me miqtë sesa me të huajt sepse i njohin më mirë.

Nëse janë oficer policie, ata do të sillen ndryshe nga mënyra se si do të silleshin kur flisnin me kolegun e tyre të punës, të cilin e dinë mirë>

Gjëja tjetër që duhet të bëjmë është të përshkruajmë personin që po lexojmë. Disa argumentojnë se kjo duhet të jetë e para, megjithatë, është e parëndësishme. Thjesht duhet ta bëjmë atë.

Çfarë është një bazë?

Me fjalë të thjeshta, një bazë është mënyra se si një person sillet kur nuk është nën stres.

Nuk ka vërtet asnjë sekret të madh për të marrë një bazë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush e përsërit veten pa pushim?

Ne vetëm duhet t'i vëzhgojmë ata në mjedisin e tyre të zakonshëm të përditshëm dhe, nëse nuk mund ta bëjmë këtë,bëni pyetje të thjeshta që do t'i ndihmojnë ata të relaksohen dhe të ndihen më të sigurt.

Pasi ata të ndihen më të përgatitur, atëherë ne mund të vazhdojmë të kujdesemi për ndonjë ndryshim në gjuhën e trupit të tyre.

Mënyra më e mirë për t'u lexuar mirë nga këdo është të lexoni lëvizjet joverbale të kokës në grupe.

Pse leximi në grupe? personi është me të vërtetë duke thënë pa e thënë atë.

Nuk mund të themi thjesht se tundja e kokës është një kontradiktë me bisedën pa parë ndryshime në grupe.

Një shembull është: Kur jemi duke folur me dikë dhe bëjmë një pyetje të thjeshtë, ai më pas thotë, po dhe tund kokën në të njëjtën kohë.

Shumica e njerëzve me pak njohuri të gjuhës së trupit do ta thonë këtë temë. Kur në fakt, kjo nuk do të thotë se ata nuk janë dakord me ne, por na jep një pikë të dhënash.

Megjithatë, nëse shohim tundjen e kokës dhe përgjigjen verbale të "po", pastaj një zhvendosje në një karrige dhe një nuhatje të mprehtë, atëherë kjo do të klasifikohej si një ndryshim grupi.

Ne thjesht do të dimë nga këto të dhëna dhe do të dimë që diçka më e thellë të shmangemi. Kjo është arsyeja pse leximi në grupe është kaq i rëndësishëm. Ekziston një rregull i thjeshtë që përdorin të gjithë ekspertët e gjuhës së trupit, dhe ai është se nuk ka absolute.

Çfarë do të thotë tundja e kokës në trupgjuha

Ka disa raste që mund të shihni duke tundur kokën, më e rëndësishmja është të komunikoni "po".

Në përgjithësi, tundja e kokës është një sinjal universal për të komunikuar "po"

Ka raste kur shihni dikë duke tundur kokën duke thënë jo. Kjo është një kontradiktë joverbale dhe është një pikë e shkëlqyer e të dhënave për t'u gërmuar. Nëse shihni ndonjë sjellje më të dëshpëruar rreth kontradiktës me tundjen e kokës, ky është një tregues i fortë se diçka nuk është në rregull.

Trokitja e kokës mund të shihet gjithashtu kur ka një përshëndetje midis dy personave, për shembull kur një individ hyn në një zyrë ose restorant.

Një tundje koke mund të përdoret gjithashtu për të treguar miratimin ose vlerësimin e asaj që dikush thotë. Kjo mund të ndihmojë gjithashtu në ndërtimin e raportit mes njerëzve.

Disa kultura mund të përdorin tundjen e kokës më shumë se të tjerat në varësi të llojit të kulturës nga janë.

Ka një sërë arsyesh që ne shohim se tundja e kokës e thënë thjesht pohja e kokës është një mënyrë për të komunikuar "po" ose "jam dakord".

Si mund të përdorim jo më mirë me të tjerët kur jemi në një bisedë me dikë, t'i bëjmë të ditur se po e ndjekim gjatë bisedës.

Nuk kemi nevojë t'u përgjigjemi pyetjeve të tyre; ne thjesht po komunikojmë ose inkurajojmë me komunikimin tonë joverbal për të vazhduar rrugën ose temën dhe jemi dakord me to ose duam që ata të kenë sukses.

Ne mundemi.përdorni gjithashtu tundjen e kokës kur pasqyroni gjuhën e trupit të dikujt, por kjo duhet të bëhet me delikatesë, pa e tërhequr atë nga ne duke e pasqyruar atë.

Thkimi i kokës në përgjithësi shihet si një lëvizje pozitive e gjuhës së trupit dhe ne duhet ta përdorim atë në biseda.

Çfarë do të thotë gjuha e trupit koka mbrapa

Kur shohim dikë me kokën e tij të ndjeshme ndaj të gjitha pjesët e tyre të shpinës. Shumica e njerëzve në mënyrë të pandërgjegjshme do të mbrojnë qafën. Koka mbrapa në termat e gjuhës së trupit shihet si besim ose dominim mbi të tjerët.

Nëse shihni dikë që hyn në një bar apo dhomë si kjo, është më mirë të shmangni kontaktin me sy, pasi kjo mund të shihet si një sfidë. Në vend të kësaj, thjesht vëzhgojini ato nga larg dhe lexojini ato derisa të thyejnë këtë sjellje të gjuhës së trupit.

Në përgjithësi, kur shohim një me kokën mbrapa, një person mund të ndihet superior ndaj një personi tjetër.

Si mund ta përdorim kokën prapa për të komunikuar më mirë

Ne mund ta përdorim kokën për të komunikuar se duhet të ndihemi të sigurt vetëm nëse ndiheni të vetëdijshëm se ju mund ta kontrolloni këtë situatë, situatë.

Gjëja më e mirë për të bërë është ta provoni këtë vetë.

Koka mbrapa përgjithësisht shihet si një lëvizje negative e gjuhës së trupit dhe duhet shmangur nëse nuk keni nevojë ta përdorni për të treguar besim.

Çfarë thotë veshja e kokës përdikush

Veshja e kokës pasqyron personalitetin e një personi dhe mund të konsiderohet si një formë e komunikimit joverbal.

Kapelet janë një formë e njohur e veshjes së kokës për të pasqyruar stilin ose disponimin e një personi. Kapelja mund të tregojë gjithashtu profesionin e mbajtësit, si p.sh. kapela e kapelës për ata në industrinë bankare.

Njerëzit nga kultura të ndryshme kanë mënyra të ndryshme për të veshur kapelat. Për shembull, gratë muslimane duhet të mbajnë një hixhab që mbulon kokën dhe qafën kur janë në publik për të treguar se janë modeste dhe kujdesen për pamjen e tyre.

Në të kundërt, kapelat e bejsbollit janë një aksesor i përditshëm për të rinjtë amerikanë, sepse përfaqësojnë stilin e tyre joformal ose të rastësishëm – atyre nuk u intereson se çfarë mendojnë të tjerët për to. Ne shohim ngritjen e kapelës kur njerëzit takohen me lajme të këqija, ndihen nën stres ose janë në një debat me një tjetër.

Kur vendosim një kapelë, duhet të mendojmë se çfarë sinjalesh po i japim botës më të gjerë dhe njerëzve të tjerë rreth nesh.

Çfarë do të thotë tundja e kokës në gjuhën e trupit

Gjuha e kokës është një shenjë e zakonshme që kupton dhe tregon se një person është një marrëveshje e zakonshme. është duke i kushtuar vëmendje dhe duke rënë dakord me folësin.

Kjo lëvizje zakonisht shoqëron një tundje të kokës.

Në ndryshim nga tundja e kokës, tundja e kokës ështëi shpejtë dhe përsëritet lart e poshtë në një lëvizje ritmike që i ngjan një lëvizjeje lëkundëse ose kërcyese.

Nëse doni ta provoni vetë, gjeni një mik ose bashkëpunëtor që do t'ju lejojë t'i shikoni nga ana ndërsa flasin.

Çfarë do të thotë koka përpara në gjuhën e trupit

Kjo do të thotë se dikush shikon përpara. Kjo mund të jetë për shkak se ata janë duke parë diçka, ose duke pritur përpara ndërsa trupi i tyre lëviz.

Koka përpara si gjest i gjuhës së trupit është lëvizja e kokës dhe qafës në një drejtim përpara.

Arsyeja kryesore që dikush mund të lëvizë kokën përpara është të shikojë diçka ose të identifikojë atë që po shikon.

Drejtimi përpara mund të përdoret gjithashtu si një formë kongresioni, dhe <1 mesazhi para-promovues për njerëzit e tjerë. 8>Çfarë do të thotë lëvizja e kokës në gjuhën e trupit

Lëvizja e kokës gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në gjuhën e trupit. Lëvizja e kokës i referohet ndryshimit të drejtimit që bën koka kur flasim ose dëgjojmë dikë dhe mund të jetë një tregues i qëndrimit tonë dhe emocioneve të ndryshme. Për shembull:

 • Kur tundim me kokë një gjest të thjeshtë marrëveshjeje
 • Kur tundim kokën: Kjo do të thotë mosmarrëveshje ose jo
 • Kur shikojmë njëri-tjetrin: Do të thotë interes
 • Kur e kthejmë atë një shenjë mosinteresimi
 • Kur e lëshojmë kokën do të thotë se duam të flasim keq ose jo.të tjerët.

Ka shumë kuptime për lëvizjen e kokës, mënyra më e mirë për ta kuptuar këtë është duke lexuar kontekstin rreth lëvizjes së kokës për të kuptuar se çfarë po ndodh në të vërtetë me një person ose grup njerëzish.

Çfarë do të thotë pozicioni i kokës në gjuhën e trupit

Pozicioni i kokës është një aspekt shumë i rëndësishëm i gjuhës së trupit. Kjo ndodh sepse mund të tregojë se si ndihemi dhe çfarë po mendojmë.

Disa nga pozicionet më të zakonshme të kokës që njerëzit përdorin janë:

 1. Pozicioni neutral i kokës: Kur dikush e mban kokën drejt, kjo shpesh konsiderohet si një pozicion neutral dhe do të thotë se ai është i qetë, i qetë dhe i vëmendshëm.

2. Pozicioni i poshtëm i kokës: Kur dikush ul kokën, kjo shpesh do të thotë se ai ndihet i turpshëm, i turpëruar ose i turpëruar. Ata mund të përpiqen të fshehin ndjenjat e tyre nga të tjerët ose mund të jenë të trishtuar.

3. Pozicioni më i lartë i kokës: Kur dikush ngre kokën, kjo shpesh nënkupton që ai dëshiron të shihet si i fuqishëm ose dominues ndaj të tjerëve rreth tij. Ata gjithashtu mund të dëshirojnë të tregojnë diçka ose të fshehin diçka nga të tjerët.

Fërkimi i kokës dhe përkëdhelja e gjuhës së trupit nënkuptojnë

Kur dikush trupi të fërkon kokën është një gjest dashurie, kujdesi , dhe dashuri. Ndihet relaksues.

Kur njerëzit prekin ballin në kokë, është një gjest dashurie që tregon se jeni të dashur dhe të kujdesshëm
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.