Lexoni Joverbalin e Vetullave (Leximi i njerëzve është puna juaj)

Lexoni Joverbalin e Vetullave (Leximi i njerëzve është puna juaj)
Elmer Harper

Vetullat janë një pjesë e rëndësishme e gjuhës së trupit. Ato mund të përdoren për të shprehur emocione ose për të përcjellë një mesazh pa thënë asgjë.

Lëvizjet e vetullave zakonisht përdoren për të treguar habinë, zemërimin, mosbesimin, konfuzionin, etj. Kur dikush ngre vetullat, kjo është ose një shprehje kurioziteti ose mosbesimi.

Para se të shikoni interpretime të ndryshme të lëvizjeve të vetullave, është më mirë të mendoni për kontekstin në të cilin po e lexoni këtë.

Kjo do të na ndihmojë të kuptojmë se çfarë po ndodh vërtet me një person dhe do të na japë më shumë të dhëna për atë që personi ose njerëzit që po analizojmë mendojnë realisht.

Gjërat e para Kuptimi i parë i kontekstit

Sipas Google, konteksti i emrit mund të përshkruhet si "rrethanat që formojnë vendosjen për një ngjarje, deklaratë ose ide dhe të cilat mund të kuptohet".

Ky është një shembull i përsosur i kuptimit të vërtetë të kontekstit. Konteksti do të na ndihmojë të mbledhim informacione për atë që po ndodh në mendjen e dikujt, gjë që do të na ndihmojë të kuptojmë se çfarë po ndodh me të.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë të mbash lart 4 gishtat (TikTok)

Ne do të hedhim një vështrim të thellë në kuptimin e tyre në këtë artikull mbi shenjat joverbale të vetullave.

Kuptoni vetullat

Çfarë do të thotë të ngrini vetullat Të ngrini vetullat zakonisht do të thotë "Përshëndetje" kur përshëndesim dikë për herë të parë ose njohim dikë që zakonisht do t'i ngremë vetullatpër të treguar se i njohim ose i njohim.

Hetuesit e policisë do ta përdorin këtë si një taktikë për të treguar nëse dy persona e njohin njëri-tjetrin. Ata do të kenë dy të dyshuar që të kalojnë pranë njëri-tjetrit ose të lejojnë një vështrim nga një dritare për të parë nëse vetullat ngrihen. Ju mund ta provoni këtë për veten tuaj.

Herën tjetër që do të ecni nëpër qytet ose në punë, thjesht ngrini vetullat ndërsa bëni kontakt me sy, mos thuaj asgjë. Ju duhet të merrni një përgjigje ose të njëjtin gjest.

Kjo është një njohuri e shkëlqyeshme për t'u ditur, ajo ndihmon në ndërtimin e raportit më të shpejtë dhe i ndihmon njerëzit të pushojnë rreth jush.

Kur dikush ngre vetullat Çfarë do të thotë?

Kur dikush ngre vetullat e tij, vetulla është një muskul që është afër syrit.

Kur një person ngre vetullat, mund të përcjellë shumë emocione të ndryshme, si habi, konfuzion, zemërim, etj.

Konteksti është çelësi për të kuptuar, pasi më sipër mund të nënkuptojë "përshëndetje" ose mund të jetë një sinjal joverbal i moskuptimit, tronditjes ose befasisë.

Shiko gjithashtu: Pasi një djalë humbet interesin A mund ta ktheni atë?

A janë vetullat e ngritura një shenjë tërheqjeje?

Vetullat e ngritura zakonisht nënkuptojnë se personi është i interesuar për atë që po thoni ose përpiqet t'ju kuptojë më mirë. Megjithatë, është gjithashtu e mundur që ata të tërhiqen nga ju.

Ne priremi t'i hapim sytë më gjerë dhe bebëzat do të zgjerohen ndërsa shohim dikë më tërheqës.

Për të kuptuar nëse dikush ështëtërheqës për ju një rregull i thjeshtë për t'u mbajtur mend është. "Nëse ata përdorin gjeste të hapura të gjuhës së trupit, ata janë më të rehatshëm rreth jush".

Nga ana tjetër, nëse janë më të mbyllur ose shtrëngues në shenjat e tyre joverbale, mund të thoni se nuk ju pëlqejnë shumë.

Çfarë do të thotë ngritja e vetullave lart e poshtë

Ngritja e vetullave lart e poshtë ndonjëherë mund të jetë një sinjal se dikush po ngatërrohet me ju.

Në varësi të kontekstit, mund të jetë personi tjetër që po ngatërrohet me ju në një mënyrë lozonjare ose në një mënyrë më pak të këndshme.

Ne priremi ta mendojmë këtë si një shenjë lozonjare dhe pozitive të gjuhës së trupit.

Çfarë do të thotë të prekësh vetullat?

Kur dora jote prek vetullën tënde do të thotë se po përpiqesh të kujtosh diçka. Ky gjest është më i dukshëm kur dikush ka menduar thellë për një temë.

Ky tregues i gjuhës së trupit mund të nënkuptojë gjithashtu se ata ndihen nën presion ose nën një lloj stresi. Ekspertët e gjuhës së trupit e quajnë këtë një rregullator ose biberon, është një mënyrë vetë-qetësuese për ta rikthyer veten nën kontroll.

Pse fërkimi i vetullave ndihet mirë?

Të gjithë e dimë se akti i fërkimit të vetullave ndjehet mirë. Por pse ndihet kaq mirë? Ndjenja e lehtësimit që merrni kur fërkoni vetullat tuaja është për shkak të stimulimit të mbaresave nervore.

Muskujt e vetullave janë të lidhur me zverkunnervi, i cili është përgjegjës si për ndjesinë ashtu edhe për lëvizjen pranë kokës.

Pra, fërkimi i tyre jo vetëm që ndihet mirë, por edhe lehtëson tensionin në zona të tjera të trupit.

Under Stand gjuha e trupit për vetullat!

Vetullat e thurura

Thurja ose ngushtimi i vetullave është zakonisht një shenjë shqetësimi, mospëlqimi ose mosmarrëveshjeje. Mund të jetë e vështirë të vërehet pasi ndodh kaq shpejt.

Nëse doni të kontrolloni për këtë shprehje të fytyrës në fytyrën e personit tjetër, shikoni hapësirën midis vetullave të tij. Kjo hapësirë ​​quhet glabella.

Kini vëmendje kur e shihni këtë fytyrë lart, mendoni për bisedën ose gjuhën që është përdorur pak para se të shihni këtë sinjal joverbal.

Shkëlqim ose harkim i vetullave të lumtura.

Harkimi i vetullave është një shprehje e fytyrës që përcjell lumturi, gëzim ose eksitim. Disa njerëz e bëjnë këtë me vetullat e tyre, ndërsa të tjerët thjesht buzëqeshin.

Kurkimi i vetullave shoqërohet shpesh me buzëqeshje dhe/ose të qeshura. Zakonisht e shihni këtë mes miqsh, ose kur një person sheh diçka që i pëlqen.

Një shënim për t'u mbajtur mend për gjuhën e trupit është se çdo gjë që tkurret është negative, ndërsa çdo gjë që zgjerohet është pozitive.

Asimetria në vetulla Çfarë do të thotë?

Asimetria në vetulla është kur njëra nga vetullat është më e lartë se tjetra. Kjo është një shenjë se ata kanë dyshime ose ndihen të pasigurt për diçka. Judo ta shohë shpesh këtë shenjë joverbale të përshkruar në karikaturat me detektivë. Ai që vjen në mendje është Jim Carrey në filmin e vitit 1994 Ace Ventura. Ju shihni dyshime ose dyshoni se po thuhet një gënjeshtër.

Mendimet përfundimtare

Gjuha e trupit të vetullave është një formë e fuqishme e komunikimit joverbal. Ata janë treguar të jenë një tregues i besueshëm i gjendjeve emocionale dhe mund të japin sinjale për atë që një person po mendon. Ato na ndihmojnë të lexojmë emocionet e një personi tjetër përmes shprehjeve dhe ndjenjave të tyre. Vetullat gjithashtu mund të komunikojnë mospëlqim, zemërim, trishtim apo edhe lumturi, ato janë një burim i madh informacioni.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.