Shenjat e një kunate manipuluese.

Shenjat e një kunate manipuluese.
Elmer Harper

Pra, ju e gjeni veten në shoqërinë e një kunate që është shumë manipuluese dhe dëshiron të zbulojë se si të merret me sjelljen e saj toksike, mirëpo keni ardhur në vendin e duhur.

Shiko gjithashtu: Shenjat që tregojnë se një burrë është i lënduar emocionalisht (Shenjë e qartë)

Ju do të zbulojë se njerëzit toksikë marrin shpërblime personale kur ju bëjnë të ndiheni keq. Ka shumë mënyra për t'u marrë me një kunatë xheloze. Shmangni thashethemet, lëreni të dijë se ju e dini se çfarë po ndodh dhe sigurohuni që të mos përfshiheni në dramë.

Familja mund të jetë mjaft e vështirë për të lundruar pa pasur një bashkëshort të vështirë në përzierje, ju Do të ndihem sikur je problemi ndonjëherë, por kjo është ajo që kërkon kunata jote. Kur dy familje bashkohen nuk është gjithmonë e lehtë, përpiquni të mos e bëni atë një problem. Mësoni si të menaxhoni se si i përgjigjeni asaj. Mund të zbuloni se ajo e vlerësoi përpjekjen tuaj me të.

Të flasësh mendjen dhe të përpiqesh të deklarosh fakte nuk është gjithmonë mënyra më e mirë, ndonjëherë gjërat mund të përkeqësohen. Flisni me të dhe nëse bëhet me kujdes, mund të gjeni se kjo do të ndihmojë për ta bërë situatën më të lehtë për të jetuar.

Në vijim 14 gjërat e zakonshme për t'u kujdesur…

14 shenja të një kunate manipuluese.

 1. Ajo vazhdimisht ju poshtëron dhe ju bën ju ndiheni fajtor.
 2. Ajo përpiqet të minojë marrëdhënien tuaj me bashkëshortin tuaj.
 3. Ajo merr meritat për gjërat që keni bërë.
 4. Ajo shpesh bën shaka në kurriz tuaj.
 5. Ajo shpesh minonvendimet ose opinionet dhe ju bën të ndiheni se idetë tuaja nuk vlerësohen.
 6. Ajo shpesh ndryshon sjelljen ose historinë e saj, në varësi të kujt po flet, në mënyrë që të marrë atë që dëshiron.
 7. Ajo përpiqet të kontrollojë dinamikën e marrëdhënies suaj me të tjerët, duke përfshirë bashkëshortin tuaj, duke ndikuar në perceptimet dhe opinionet e tyre për ju.
 8. Ajo është shpesh pasive-agresive në komunikimin e saj, duke përdorur deklarata indirekte ose të fshehta për të kuptuar pikën e saj.
 9. Ajo përdor fajin ose manipulimin emocional për t'ju bërë të bëni gjëra për të, ose për të ndryshuar sjelljen.
 10. Ajo përpiqet t'ju bëjë të ndiheni si problemi në çdo konflikt dhe shtrembëron faktet për ta bërë veten të duket si viktimë.
 11. Ajo ndërhyn shpesh në jetën tuaj personale, duke bërë sugjerime ose duke ofruar këshilla të pakërkuara.
 12. Ajo përpiqet t'ju izolojë nga të tjerët, duke përfshirë miqtë dhe anëtarët e familjes, në mënyrë që të ruajë kontrollin mbi ju.
 13. Ajo ju bën të ndiheni sikur po ecni vazhdimisht mbi lëvozhgat e vezëve dhe se çdo gjë që bëni mund ta shqetësojë atë.
 14. Ajo është e shpejtë për të gjykoni ose kritikoni dhe është i ngadalshëm për të ofruar mbështetje ose lavdërim.

Ajo ju ul vazhdimisht dhe ju bën të ndiheni në faj.

Ajo ju ul vazhdimisht dhe ju bën të ndiheni në faj. Mund të jetë shumë e dëmshme për vetëvlerësimin tuaj, veçanërisht kur personi që e bën atë është dikush i afërtju.

Ajo mund të bëjë komente lënduese për pamjen tuaj ose të nënçmojë arritjet tuaja, duke ju lënë të ndiheni sikur asgjë që bëni nuk është mjaft e mirë.

Ajo gjithashtu mund të bëjë goditje delikate që ju vendosin në mbrojtje, duke e bërë të vështirë të qëndroni në mbrojtje ose madje të shprehni se si fjalët e saj po ndikojnë tek ju. Ajo mund të shtrembërojë situatat dhe të bëjë të duket sikur të gjitha problemet në marrëdhënie janë faji juaj.

Ajo përpiqet të dëmtojë marrëdhënien tuaj me bashkëshortin tuaj.

Shenjat. se ajo po përpiqet të minojë marrëdhënien tuaj me bashkëshortin tuaj mund të përfshijë përpjekjen e saj të vazhdueshme për të thyer kufijtë midis jush dhe partnerit tuaj, duke komunikuar mesazhe negative për njërin ose të dy prej jush, ose duke kontrolluar bisedat në mënyrë që t'i bëjë ato të shkojnë në rrugën e saj.

Ajo gjithashtu mund të përpiqet të përfshihet shumë në vendimet që ju dhe bashkëshorti juaj merrni për njëri-tjetrin, apo edhe të përpiqet të ndikojë në vendimet rreth mbledhjeve familjare.

Është e rëndësishme të vendosni kufij dhe të qëndroni të vendosur në to nëse mendoni se ajo po kalon një vijë. Mos kini frikë të flisni dhe ta tregoni se si ndiheni nëse është e nevojshme.

Ajo merr meritat për gjërat që keni bërë.

Ajo mund të marrë meritat për gjërat që keni bërë, apo edhe t'ju fajësojë për gabimet e saj. Ajo mund të përpiqet t'ju bëjë të ndiheni fajtorë që nuk keni bërë mjaftueshëm, ose mund të pretendojë se bën më shumë se pjesa e saj e punës.

Ajomund të përpiqet të kontrollojë bisedat duke i dominuar ato me mendimet e saj dhe duke i penguar të tjerët të flasin. Madje mund të zbuloni se ajo përpiqet të kontrollojë dinamikën e familjes duke vënë njerëzit kundër njëri-tjetrit ose duke luajtur me të preferuarat.

Është e rëndësishme t'i njihni këto shenja dhe të hiqni dorë nga taktikat e saj manipuluese që në fillim përpara se të bëhen më serioze.

Ajo shpesh bën shaka në kurrizin tuaj.

Nëse ajo e bën këtë në një mënyrë që të duket sikur është thjesht miqësore, por këto shaka ju bëjnë gjithmonë të mos ndiheni rehat. Mundohuni t'i largoni ato dhe ta injoroni, ajo mund ta marrë shumë larg, për shembull, duke bërë komente për pamjen tuaj ose zgjedhjet e stilit të jetesës.

Është e vështirë të kuptosh pse ajo ndjen nevojën për ta bërë këtë, veçanërisht nëse ju nuk kanë pasur kurrë ndonjë problem real më parë. Ajo ndoshta kënaqet duke ju bërë të ndiheni të vegjël dhe të parëndësishëm, gjë që mund të jetë vërtet e mërzitshme.

Si të trajtojmë një kunatë manipuluese.

Të përballesh me një kunatë manipuluese mund të jetë e vështirë dhe shumë stresuese. Gjëja më e mirë për të bërë është të qëndroni të qetë dhe të mos lejoni që sjellja e saj të ndikojë tek ju. Sigurohuni që të vendosni kufij dhe t'i komunikoni ato qartë. Mos u përfshini në debate, pasi kjo vetëm do të ushqejë sjelljen e saj manipuluese.

Nëse ajo vazhdon të përpiqet t'ju manipulojë, mos hezitoni të largoheni nga situata dhe t'i hiqni kohë. Ju gjithashtu duhet të flisni me partnerin tuaj dhe të bëniSigurohuni që ata janë të vetëdijshëm për atë që po ndodh, në mënyrë që të mund të ndihmojnë në menaxhimin e situatës në përputhje me rrethanat.

Është e rëndësishme të mbani mend se nuk mund ta ndryshoni sjelljen e dikujt tjetër, por ju mund të zgjidhni se si do të përgjigjeni. Duke kuptuar kufijtë tuaj dhe duke i shprehur ato me vendosmëri, do të jetë më e lehtë për t'u përballur me të.

Pyetje të shpeshta

Pse kunata ime është kaq manipuluese?

Ajo pëlqen të ndjekë rrugën e saj dhe do të përdorë çdo mjet të nevojshëm për ta bërë këtë. Ajo është shumë bindëse, shpesh duke përdorur manipulime emocionale ose ndjenja faji për të marrë atë që dëshiron. Ajo gjithashtu pëlqen të kontrollojë situatën, shpesh duke diktuar se si duhet të bëhen gjërat ose si duhet të shkojnë bisedat.

Shiko gjithashtu: Komunikimi joverbal me shembuj

Kjo mund të jetë vërtet zhgënjyese për ata që e rrethojnë, pasi u heq autonominë dhe i bën ata të ndihen sikur kanë asnjë fjalë për këtë çështje.

Unë mendoj se arsyeja pse ajo është kaq manipuluese është për shkak të mungesës së besimit. Ajo mendon se nëse heq dorë nga kontrolli, atëherë njerëzit do të përfitojnë prej saj, kjo është arsyeja pse ajo ngjitet fort pas çdo fuqie që ka.

Shenjat e një kunate kontrolluese.

Një kunatë kontrolluese mund të jetë e vështirë për t'u përballur dhe mund t'i bëjë një sfidë mbledhjet familjare ose pushimet. Disa shenja të një kunate kontrolluese përfshijnë dëshirën e saj për të qenë në qendër të vëmendjes, përpjekjen për të kontrolluar bisedat ose marrjen e vendimeve për njerëzit e tjerë pa i pyetur ata.së pari.

Ajo gjithashtu mund të përpiqet të dominojë aktivitetet në grup ose të jetë tepër kritike ndaj opinioneve dhe ideve të të tjerëve. Ajo mund të përpiqet të diktojë se si duhet të vishen ose sillen anëtarët e familjes dhe të përpiqet të kontrollojë se me kë kalojnë kohën njerëzit.

Në raste ekstreme, ajo madje mund të veprojë në mënyrë agresive ndaj atyre që nuk i përmbushin dëshirat e saj. Është e rëndësishme të vendosni kufij dhe të ngriheni për veten tuaj nëse mendoni se kunata po përpiqet të kontrollojë ju ose situatën.

A i pëlqen gjithmonë kunata t'ju shkëlqejë në një ngjarje të tilla si gatimi, veshja dhe shumë të tjera?

Nëse e kuptoni se kunata juaj mund të jetë paksa sfiduese kur bëhet fjalë për ngjarje të tilla si gatimi, veshja dhe më shumë. Ajo ndoshta duket se gjithmonë dëshiron t'ju shkëlqejë në ato zona dhe ndonjëherë është mjaft zhgënjyese.

Është më mirë të përpiqeni të qëndroni përpara saj duke planifikuar përpara dhe duke gjetur receta të reja ose tendenca të modës që ajo nuk i ka provuar ende. Kjo do të funksionojë shumicën e kohës, por ndonjëherë mund të zbuloni se ajo ka mënyra për t'ju mposhtur deri në grusht.

Përpiquni të krijoni një marrëdhënie të mirë dhe përpiquni të qeshni me të dhe ta bëni atë një rivalitet miqësor. Mundohuni të mos e lini të ndikojë në marrëdhënien tuaj dhe përdorni atë si një mundësi për një konkurrencë të lehtë.

A dëshiron kunata juaj të përfshihet në gjithçka që bëni ju dhe bashkëshorti juaj?

A mendoni se kunata po përpiqet gjithmonë të arrijëpërfshiheni në gjithçka bëni ju dhe bashkëshorti juaj? Është e kuptueshme që ajo dëshiron të ndihet e përfshirë, por është e rëndësishme që edhe ju të keni hapësirën tuaj.

Provoni t'ia shpjegoni këtë, por nëse ajo ende këmbëngul të etiketojë me ju sa herë që është e mundur, kjo mund të jetë zhgënjyese.

Merrni zgjidhje kreative si p.sh. sugjeroni aktivitete që përfshijnë të tre ju ose lëni mënjanë ditë të veçanta kur jeni vetëm të dy duke bërë diçka së bashku. Është një ekuilibër delikat, por duke bërë kompromis dhe duke komunikuar qartë, duhet të jeni në gjendje t'i mbani të gjithë të lumtur.

Mendimet e fundit

Ka shumë shenja të një kunate manipuluese. Ne mendojmë se është më mirë të përmbaheni që të mos e shndërroni atë në një problem, të shmangni thirrjet e emrave dhe të jeni personi më i madh. Thirrja e saj mund t'i përkeqësojë gjërat.

Mblidhuni dhe përpiquni të bëni një bisedë të lehtë për të gjitha, por përpiquni të shmangni gjërat negative në diskutim. Tregojini asaj se keni ndjerë gjithmonë se do të jeni afër dhe ende shpresoni për të.

Ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Pse më përfitojnë njerëzit? për më shumë informacion rreth temës.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.