Gjuha e trupit të personit të turpshëm (fakte të plota)

Gjuha e trupit të personit të turpshëm (fakte të plota)
Elmer Harper

Ka shumë shenja të gjuhës së trupit që tregojnë se dikush është i turpshëm. Si t'i lexojmë dhe si t'i bëjmë ata të rehatshëm sa të flasin me ne? Çfarë mund të bëjmë me gjuhën e trupit tonë për ta bërë një person më të hapur dhe më të hapur ndaj nesh?

Njerëzit e turpshëm janë më introvertë dhe nuk u pëlqen të jenë në qendër të vëmendjes. Ata mund të skuqen kur ndihen të turpëruar ose të parehatshëm. Ata kanë vështirësi në kontaktin me sy, duken të shqetësuar ose të shqetësuar ose i mbajnë krahët të kryqëzuar. Ata gjithashtu mund të shmangin aktivitetet në grup ose të jenë të fundit që flasin në një grup. Mbani në mend se personi i turpshëm ka të ngjarë të ndihet i pakëndshëm dhe nuk do të dëshirojë të tërheqë vëmendjen te vetja.

Ka shumë mënyra për t'i ndihmuar njerëzit e turpshëm të ndihen më mirë me veten përmes shenjave të gjuhës së trupit. Kushtojini vëmendje mënyrës se si ndihet ky person dhe ofroni ndihmë kur është e nevojshme.

7 Shenjat e gjuhës së trupit që ju pëlqen një person i turpshëm.

1.Do ta kapni atë duke ju parë kur të kthehet kurrizin .

Nëse një person i turpshëm ju pëlqen, ai mezi mund ta pranojë praninë tuaj. Nëse ju bien në sy më shumë se një herë në ditë, është e sigurt të supozoni se jeni në mendjen e tyre!

2. Ata duken të parehatshëm dhe janë të sikletshëm rreth jush.

Ai do ta bëjë atë. nganjëherë dukeni të pakëndshme rreth jush dhe bëni gjëra budallaqe si ecja në objekte ose dyer. Ai do të bëjë gjëra jashtë zakonshme, jo për të tërhequr vëmendjen tuaj, por sepse ai ështëjashtëzakonisht nervoz.

3. Ata mund t'ju japin vëmendjen dhe kujdesin cilësor që meritoni.

Nëse dikush ju pëlqen, një person i turpshëm do t'ju kushtojë vëmendjen e tij të pandarë. Për të ditur nëse ju pëlqeni, a e shikojnë gojën tuaj kur flasin?

4. Zemërimi i fshehtë kur flisni për dikë tjetër.

Njerëzit e turpshëm shfaqin shpesh shenja shqetësimi kur flisni për dikë tjetër që i pëlqen. Kjo mund të jetë për shkak se personi i turpshëm ka frikë nga mendimi juaj ose nëse ju pëlqen dikush tjetër.

Njerëzit e turpshëm gjithashtu mund të turpërohen sepse janë shumë të turpëruar të pranojnë se ju pëlqen, kështu që ata do të bëjnë gjithçka për të shmangni temën.

Mund t'i shihni ata të kapin krahun, të fërkojnë qafën, të shtrëngojnë nofullën ose të mbyllin sytë kur përmendni emrin e tyre.

5. I kushton vëmendje detajeve.

Aftësia e njerëzve të turpshëm për të kapur detajet e vogla në një bisedë është një nga cilësitë e tyre më të dashura. Ata e dinë se si t'ju bëjnë të ndiheni të qetë, ata e dinë se si ju pëlqen kafeja juaj dhe ata e dinë se çfarë ju mban. Nëse e vëreni këtë në bisedën me ta, mund të vini bast se ata janë vërtet të dashur për ju.

Të kujtoni gjërat për veten tuaj është një mënyrë për t'ju treguar se personi i turpshëm ju pëlqen pa dalë nga guaska e tij.

6>6.Ata do të jenë aty kur të keni nevojë për ta.

Një person i turpshëm do të jetë gjithmonë aty kur keni më shumë nevojë për ta. Ata nuk janë kurrë shumë larg për t'ju ndihmuar në kohën tuajnevojë. Ata do të shfaqen kur makina juaj të prishet ose nëse jeni në telashe, ata do të kenë kurrizin pa marrë parasysh se çfarë.

7. Një person i turpshëm gjithmonë buzëqesh.

Një person që është duke buzëqeshur vazhdimisht mund të duket se po shfaq një fytyrë të guximshme për të maskuar ndrojtjen e tyre. Kjo sjellje quhet "buzëqeshja e turpshme" dhe shpesh është një mekanizëm mbrojtës për ata që ndihen të pakëndshëm në mjediset sociale.

pyetjet e bëra shpesh

Cilat janë disa mënyra joverbale për ta bërë një person të turpshëm të ndihet më rehat?

Ka shumë mënyra për ta bërë një person të turpshëm të ndihet më rehat. Një nga gjërat më të rëndësishme është të mos jeni shumë shtytës. Njerëzit e turpshëm duan të respektohen për kufijtë e tyre dhe kanë nevojë për kohë për t'u ngrohur përpara se të hapen.

Shiko gjithashtu: Shenjat që ajo nuk ju pëlqen më (shenjë e qartë)

Kur i takoni për herë të parë, merrni kohën tuaj dhe pyesni për interesat e tyre. Kjo do t'i ndihmojë ata të hapen dhe të ndihen më të qetë me ju. Kur jeni duke folur me ta, përpiquni të mos e bëni në një mjedis shumë zyrtar. Është më mirë nëse mjedisi është i rastësishëm dhe i relaksuar, në mënyrë që të duket sikur po flasin me dikë në nivelin e tyre, jo me dikë që është superior ose frikësues.

Buzëqeshni më shumë.

Buzëqeshni kur ju bisedoni me ta dhe tregojini të dinë se po shijoni shoqërinë e tyre.

Kontakt i mirë me sy.

Mbani kontakt të mirë me sy kur flisni me ta. Ne kemi shkruar një artikull në lidhje me kontaktin me sy dhe kohën e duhur për të parë dikë. Mund ta gjenikëtu.

Pasqyrë & Përputhni.

Pasqyroni gjuhën e trupit të personit që po flisni për ta bërë atë të ndihet më i qetë.

Pasqyrimi është kur dikush kopjon në mënyrë delikate lëvizjet e trupit të një personi tjetër, si p.sh. kryqëzimi i këmbëve, ose shikon anash. Përputhja është kur dikush përsërit fjalë, si të thotë "mm-hmm". Kjo mund të bëhet duke tundur kokën si shenjë ose duke përsëritur fjalët që ata përdorin.

Mendoni se po kopjoni gjuhën e trupit dhe gjuhën e tyre, jo aq sa për t'i bërë të ditur se jeni në të njëjtën faqe me ata.

Të kuptojnë gjuhën e tyre.

Si komunikojnë ata? Ekzistojnë pesë mënyra kryesore që ne komunikojmë: vizuale, dëgjimore, kinestetike, nuhatëse dhe shijuese. Si e sheh botën një person i turpshëm, është mirë ta dini. Ju mund ta kuptoni këtë duke dëgjuar gjuhën që përdorin dhe të filloni t'ua përsërisni këtë.

Nëse ata thonë gjëra të tilla si "dëgjo" ose "të dëgjoj", ju e dini se ata janë më dëgjues në stili i komunikimit.

Një shembull tjetër do të ishte "Unë e shoh atë që po thua" ose "që më duket mirë" ky lloj personi do të ishte një mendimtar vizual. Mendoj se e kuptoni idenë

Pse njerëzit e turpshëm janë të vështirë për t'u lexuar?

Gjuha e trupit të një personi të turpshëm është shpesh e vështirë për t'u lexuar, pasi ata shpesh përpiqen të shmangin kontaktin me sy dhe përpiqen të bëhen sa më të vegjël. Megjithatë, ka disa shenja të zakonshme që një person i turpshëm mund të jetëduke ekspozuar. Ata mund të kenë kokën ulur, të ngatërrohen ose t'i kenë duart të kryqëzuara.

Ata gjithashtu mund të shmangin të qenit në një grup ose të jenë personi i fundit që flet në një grup. Nëse po përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit të një personi të turpshëm, është e rëndësishme të mbani mend se ai ka të ngjarë të jetë i pakëndshëm dhe mund të mos duan të vihen re.

Cilat janë disa shenja të zakonshme të gjuhës së trupit që mund të shfaqë një person i turpshëm?

Ka disa gjëra që duhen kërkuar kur përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit të një djali të turpshëm.

Së pari, ata mund të shmangin kontaktin me sy ose të kenë vështirësi në krijimin dhe/ose mbajtjen e kontaktit me sy.

Së dyti, ata mund të lëvizin ose të kenë një gjuhë trupore nervoze, si p.sh. lëvizja me duar, trokitja e këmbëve apo edhe kryqëzimi i krahëve në përpjekje për t'u dukur më të vogla.

Së fundi, mund të skuqen ose të kenë skuqje në fytyrën e tyre kur janë rreth personit për të cilin janë të interesuar.

Si mund ta përdorni gjuhën e trupit për ta bërë një person të turpshëm të ndihet më rehat?

Një mënyrë për të përdorur gjuhën e trupit për ta bërë një person të turpshëm të ndihet më rehat është të pasqyroni gjuhën e trupit të tij. Kjo do të thotë të përputhen me qëndrimin, gjestet dhe shprehjet e fytyrës. Kjo do ta bëjë personin e turpshëm të ndihet sikur ështëtë kuptuarit dhe do t'i ndihmojë ata të ndihen më rehat në situatën.

Shiko gjithashtu: 67 fjalë të Halloween-it që fillojnë me J (me përkufizim)

Një mënyrë tjetër për të përdorur gjuhën e trupit për ta bërë një person të turpshëm të ndihet më rehat është të krijojë kontakt me sy. Kjo i tregon personit të turpshëm se jeni të interesuar për të dhe jeni të gatshëm të dëgjoni atë që ata kanë për të thënë.

Çfarë duhet të shmangni nëse nuk doni ta bëni një person të turpshëm të ndihet i pakëndshëm?

Ka disa gjëra që duhen shmangur nëse nuk doni të bëni një person të turpshëm të ndihet i pakëndshëm. Së pari, shmangni kontaktin me sy pasi kjo mund t'i bëjë ata të ndihen të vetëdijshëm. Së dyti, përpiquni të mos u bëni shumë pyetje pasi mund të ndihen sikur po merren në pyetje. Së fundi, mos u përpiqni t'i detyroni ata të shoqërohen pasi kjo vetëm do t'i bëjë ata të ndihen më keq.

Mendimet përfundimtare

Ne shpesh mendojmë për njerëzit që janë të turpshëm si introvertë që nuk duan të ndërveprojnë me njerëzit. Por nuk është kështu. E vërteta është se ata janë thjesht shumë të kujdesshëm dhe selektiv se me kë zgjedhin të ndërveprojnë dhe çfarë u thonë. Njerëzit e trembur gjithashtu kanë një ndjenjë të thellë ndjeshmërie, kjo është arsyeja pse ata janë kaq të mirë në dëgjimin dhe kuptimin e ndjenjave dhe nevojave të të tjerëve. Për të mësuar më shumë rreth gjuhës së trupit, shikoni më shumë artikuj këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.