Prekja e gjuhës së trupit të gojës (Gjithçka që duhet të dini)

Prekja e gjuhës së trupit të gojës (Gjithçka që duhet të dini)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Prekja e gojës është një shenjë e pasigurisë dhe vulnerabilitetit. Është një mënyrë për të mbuluar gojën sikur të fshehin atë që thonë ose nuk janë të sigurt për veten e tyre.

Mund të shihet si një gjest që përdoret për të mbuluar një sikletin që personi ka folur sikur të thotë "prisni, nuk jam gati ta them këtë" ose "Nuk dua që ju ta dini se unë me të vërtetë e kam thënë këtë". Pika e gjuhës së trupit nga ju duhet të mësoni të lexoni saktë komunikimin joverbal.

Tabela e përmbajtjes për prekjen e gjuhës së trupit me gojë

 • Si të lexoni gjuhën e trupit: Një udhëzues i shpejtë
  • Çfarë është konteksti në termat e gjuhës së trupit
  • Çfarë është ndryshimi grupor në termat e gjuhës së trupit
  • Çfarë është>
 • gjuha e prekur nga goja Hil <6 kuptimi i gjuhës së trupit tuaj kur jeni duke folur
 • Sinjalet e gjuhës së trupit duke prekur gojën
 • Gjuha e trupit që prek anën e gojës
 • A është prekja e anës së gojës një shenjë gënjeshtrash?
 • Gjuha e trupit prekja e anës së gojës
 • Përmbledhje
//www.youtube.com:ikYQ8/Auto:Auto>

Gjuha e trupit është një formë komunikimi që mund të përdoret për të interpretuar mendimet, ndjenjat dhe qëndrimin e dikujt.

Këto janë disa shenja që mund t'ju ndihmojnë të lexoni gjuhën e trupit:

 • Fytyrashprehja
 • Qëndrimi
 • Gestet
 • Afërsia
 • Kontakti me sy

Kur lexojmë gjuhën e trupit, zakonisht mund të lexojmë diçka si kur dikush prek gojën e tij dhe e shohim atë si një shenjë të trishtimit ose të sjelljes së tij, më pas duhet të shikojmë në një ndryshim ose lumturi. lexim i vërtetë.

Çfarë është konteksti në termat e gjuhës së trupit

Konteksti nga pikëpamja e analizës së gjuhës së trupit është ajo që po ndodh rreth atij personi në momentin e leximit tuaj?

Gjërat që duhen pasur parasysh kur lexoni kontekstin:

 • Kush është përreth?
 • Kush është përreth?
 • >Ku janë ata?

Të kuptuarit e kontekstit duhet t'ju japë një kuptim më të mirë se pse dikush po shfaq shenjat joverbale të prekjes së gojës. Do t'ju japë më shumë të dhëna për të vazhduar më tej.

Pasi të kuptojmë se konteksti luan një rol në leximin e gjuhës së trupit, më pas duhet të lexojmë në grupe.

Çfarë është një ndryshim grupi në termat e gjuhës së trupit

Një zhvendosje grupi i referohet një grupi lëvizjesh që nuk është normale për atë person> dhe pastaj ulen në karrigen e tyre dhe kryqëzojnë krahët, pas një pyetjeje provokuese kjo konsiderohet si një grupndryshimi.

Ndryshimi vlen të theksohet pasi ne mund të kemi shkaktuar diçka nga brenda që duhet të jetë emocionale ose stresuese.

Çfarë është një bazë? 0>Ju mund të kapni baslin e një personi duke bërë pyetje të thjeshta dhe pastaj të shkoni që andej, megjithëse nuk është një metodë e provuar, ajo është ende po aq efektive.

Leximi i gjuhës së trupit të njerëzve mund të jetë i ndërlikuar për të filluar, por nuk është e pamundur. Në fund të fundit, ju keni lexuar sinjalet joverbale të njerëzve që kur keni lindur.

Shiko gjithashtu: Si të ofendoni dikë pa e ditur ata!

Të prekni gojën do të thotë gjuhën e trupit

Çfarë do të thotë në të vërtetë prekja e gojës në gjuhën e trupit?

Akti i prekjes së gojës është një shenjë nervozizmi, pasigurie ose pasigurie. bëhet me gjuhën ose gishtin tregues për të treguar se ata po mendojnë shumë për atë që thonë ose thjesht për të ndihmuar veten të mendojnë më mirë.

Disa njerëz gjithashtu prekin gojën e tyre kur janë të thellë në mendime dhe përpiqen të kujtojnë diçka.

Është e rëndësishme të theksohet se ky gjest ka shumë kuptime të ndryshme dhe kuptimi mund të ndryshojë në varësi të kontekstit tëbiseda.

Prekja e gojës suaj mund të jetë gjithashtu një tregues se dikush gënjen ose nuk thotë të vërtetën.

Prekja e gojës me dorë gjatë kohës që jeni duke folur

Prekja e shpeshtë e gojës me dorë mund të jetë një tregues që dikush gënjen ose ju mban të vetëdijshëm.

ndërsa ju po e sheh dikë që po ju prek me shenjë, duke ju dërguar me gojë një informacion. për të mbyllur gojën.

Ata duan që ju të ndaloni së foluri për çfarëdo teme për të cilën sapo keni folur.

Kushtojini vëmendje dhomës ndërkohë që flisni, bëni një skanim të shpejtë për të parë se kush po dëgjon dhe kush po i kushton vëmendje.

Mos harroni se nuk ka rregulla absolute në gjuhën e trupit, kështu që ne duhet të lexojmë rreth kontekstit><><9 ne shohim dikë duke prekur gjuhën e tij <1dy duke i prekur goja 5>

Goja e një personi është një burim i zakonshëm i sinjaleve joverbale.

 • Mund të tregojë një gjendje të uritur ose të etur.
 • Një person mund të prekë ose të mbulojë gojën për të shmangur të flasë për diçka që nuk dëshiron që dikush të dijë për të.
 • >>> <8 mund ta bëjnë këtë gjë me keqardhje, mund ta bëjnë shumë keq, ose mund ta bëjnë këtë gjë me keqardhje. prekja e anës së gojës

  Gjuha e trupit prek anën e gojës kur një individ është i pasigurt për të gjithë situatën.

  Për shembull, një person mund të përjetojë pasiguri kur lexon një libër që ainuk kënaqen ose kur shikojnë një film që nuk mund ta tolerojnë.

  Shiko gjithashtu: Krahët pas kokës (kuptoni se çfarë do të thotë në të vërtetë)

  Kjo sjellje mund të vërehet te njerëzit që mendojnë se po gënjehen ose mashtrohen nga të tjerët, por nuk duan të thonë asgjë për këtë sepse mund të ndihen të turpëruar.

  Ata e bëjnë këtë edhe kur përpiqen të shmangin konfrontimin me dikë tjetër.

  Ju gjithashtu mund t'ju dhembin gojën kur shohin dikë. Ata shpesh do të mbajnë anën e gojës për të provuar dhe për të lehtësuar dhimbjen.

  "Konteksti është gjithçka kur bëhet fjalë për leximin e gjuhës së trupit."

  A është prekja e anës së gojës një shenjë e gënjeshtrës?

  Gjuha e trupit duke prekur anën e gojës mund të jetë një shenjë e gënjeshtrës ose e përdorimit të nënndërgjegjeshëm. gjest forcues dhe mund të jetë gjithashtu një tregues i gënjeshtrës.

  Prekja e anës së gojës: Prekja e anës së gojës me gishtin e madh dhe gishtin tregues mund të tregojë se dikush po përpiqet të mbulojë atë që me të vërtetë dëshiron të thotë.

  Bllokimi i anës së gojës:

Mund të tregojë nervozizëm rreth shtrëngimit të gojës me njërën anë. goja: Mbulimi i buzëve, i hundës dhe i syve mund të nënkuptojë se dikush nuk dëshiron që njerëzit e tjerë të dinë se çfarë mendojnë ose ndjejnë.

Mos harroni se konteksti është thelbësor këtu. Ne lexojmë në grupe dhe kemi një të mirëbazën e dikujt përpara se të mund të dallojmë nëse ai gënjen. Mund të mos jeni të saktë në analizën tuaj pasi informacionet e reja dalin në dritë.

Gjuha e trupit që prek anën e gojës

Prekja e gojës me një gjest të dorës ose mjekrës është një shenjë e pasigurisë. Është një gjest klasik që tregon konfuzion dhe gjithashtu mund të sugjerojë se folësi mund të jetë duke fshehur diçka.

Ky gjest mund të përdoret si një shenjë stresi, ankthi, shqetësimi dhe sikleti.

Ky gjest më së shpeshti shihet te burrat dhe gratë që përpiqen të flasin me njerëz që nuk i njohin mirë në rrugë ose me njerëz që nuk i njohin mirë në rrugë ose që më flasin fare. stresi në prag ndërsa flisni, provoni të shtrëngoni gishtat e këmbëve në këpucë për të kontrolluar nervat dhe për të çliruar energjinë e tepërt.

Përmbledhje

Të prekni gojën nga këndvështrimi i gjuhës së trupit ka shumë kuptime të ndryshme. Mund të nënkuptojë se ata gënjejnë ose mund të nënkuptojë se janë nën stres.

Cilido qoftë kuptimi, duhet të kujtojmë se nuk ka absolute në gjuhën e trupit dhe ne duhet të lexojmë nga një këndvështrim kontekstual kur lexojmë gjuhën e trupit të prekjes së gojës.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.