Pse burrat kryqëzojnë këmbët (gjithçka që duhet të dini)

Pse burrat kryqëzojnë këmbët (gjithçka që duhet të dini)
Elmer Harper

Çështja pse burrat kryqëzojnë këmbët është debatuar për vite me radhë. Disa njerëz besojnë se kjo është një mënyrë për të treguar dominim ose epërsi, ndërsa të tjerë thonë se është thjesht një zakon.

E vërteta është se ka shumë arsye të ndryshme pse burrat kryqëzojnë këmbët dhe ato ndryshojnë në varësi të situatës .

Disa meshkuj i kryqëzojnë këmbët kur janë ulur në një karrige zyre sepse kjo i ndihmon të ndihen më rehat dhe të relaksuar. Burra të tjerë e bëjnë këtë për t'u dukur më të rëndësishëm ose më të fuqishëm, ose për të larguar vëmendjen nga vetja.

Pra, përgjigja mund të mos jetë aq e thjeshtë sa mendoni. Kjo formë sjelljeje fillon që në fëmijëri kur djemve u thuhet të ulen me këmbët e kryqëzuara, por kur djemtë bëhen burra ata do të ulen më shpesh me këmbët e kryqëzuara. Kjo mund të jetë një mënyrë për të treguar se ata ishin të rehatshëm dhe në kontroll. Disa meshkuj e bëjnë këtë nga zakoni, ndërsa të tjerë e bëjnë për të shfaqur dominimin. Cilado qoftë arsyeja, është një praktikë e zakonshme mes meshkujve.

Ne do të hedhim një vështrim më shumë se përse burrat kryqëzojnë këmbët për të kuptuar se çfarë po ndodh në të vërtetë.

Pse burrat i kryqëzojnë këmbët?

Arsyeja më e zakonshme pse burrat kryqëzojnë këmbët është thjesht të ndihen rehat. Ka gjithashtu shumë arsye mjekësore pse burrat kryqëzojnë këmbët, si për të përmirësuar qarkullimin, për të ulur dhimbjen dhe për të parandaluar trombozën e venave të thella. Për më tepër, mashkulli mund të ketë mësuar NLP dhe thjesht po ju pasqyron.

Pra, si mund ta kuptojmëçfarë po bën në të vërtetë kur kryqëzon këmbët? Epo, së pari duhet të kuptojmë kontaktin rreth asaj që po ndodh vërtet. Cili është konteksti që dëgjoj që ju pyesni, mirëpo do ta zbuloni.

Kuptoni së pari kontekstin.

Një kërkim i shpejtë në Google "çfarë është konteksti?" na jep përgjigjen për të kuptuar kontekstin. "Rrethanat që formojnë mjedisin për një ngjarje, deklaratë ose ide, dhe në termat e të cilave ajo mund të kuptohet plotësisht."

Mënyra më e mirë për të lexoni kontekstin e një personi është t'i kushtoni vëmendje gjërave të vogla. Për shembull, si janë ulur? Gjuha e tyre e trupit është e hapur apo e mbyllur? Mund të jetë gjithashtu e dobishme nëse e njihni mirë personin, në mënyrë që të kuptoni se çfarë kuptimi kanë reagimet e tij. Nëse një mik papritmas ngrihet dhe fillon të ecë me ritëm, për shembull, mund të jetë për shkak se ai është nervoz për diçka që keni thënë.

Pra, është e rëndësishme të kuptoni kontekstin se përse dikush po kryqëzon këmbët. Për shembull, nëse shihni një mashkull që kryqëzon këmbët pasi të bëhet një pyetje e vështirë, kjo mund të shihet si një gjest mbrojtës i gjuhës së trupit. Ajo që ai po përpiqet të bëjë është të mbrohet duke kryqëzuar këmbën mbi ijë për të mbrojtur organet gjenitale.

Ne gjithashtu duhet të marrim parasysh mjedisin dhe se si luan një rol në mënyrën se si një mashkull kryqëzon këmbët e tij, kështu që si për të marrë një ndjenjë më të mirë për atë që po ndodh.

Mjedisi luan një rol.

Kur flasim përmjedisi ne duhet të mendojmë se ku mashkulli është shembull do të ishte në një takim pune, në tren, në një takim etj. Kjo do të na japë të dhëna se pse ai i kryqëzon këmbët. Nëse, për shembull, ai është në një takim dhe është ulur përballë dikujt që i pëlqen, ai mund të kryqëzojë këmbët për të treguar se është rehat rreth tyre. Nëse, nga ana tjetër, ai është në një debat me ju, ai mund të kryqëzojë këmbët për t'u mbrojtur ose për ta bërë veten të duket më i vogël.

Shiko gjithashtu: Të vlerësoj kuptimin. (Mënyra të tjera për ta thënë këtë)

Nëse doni të mësoni më shumë rreth leximit të gjuhës së trupit, atëherë shikoni këtë artikull për një kuptim më të thellë.

Këshilla kryesore.

“Çdo gjë që zgjerohet shihet si një sinjal pozitiv i gjuhës së trupit”.

Ku janë vendet më të zakonshme që një mashkull do të kryqëzojë këmbët?

Pra, tani që kemi mësuar pak më shumë rreth kontekstit dhe mjedisit, le të hedhim një vështrim se ku do ta shohim këtë sjellje.

Kryesisht do të shihni një burrë të kryqëzojë këmbët kur ndihet rehat pranë jush.

Vendi i dytë që mund të shihni një burrë të kryqëzojë këmbët është kur ndihet nën presion. Kjo nganjëherë quhet " biberon" në fjalimin e gjuhës së trupit. Por mbani mend se gjithçka ka të bëjë me kontekstin në të cilin e shihni këtë sugjerim të gjuhës së trupit.

Shumica e përfitimeve që një mashkull do të kryqëzojë këmbët.

Ka shumë përfitime nga kryqëzimi i këmbëve, duke përfshirë:

Shiko gjithashtu: Përballja me një narcisist mashtrues (Njohja e sjelljes narcisiste në marrëdhëniet jobesnike)
  • Përmirësimi i qarkullimit
  • Reduktimi i rrezikut të DVT
  • Përmirësimi i qëndrimit
  • Reduktimi i tensionit të muskujve
  • Rritja e rehatisë

A duhet burrat të kryqëzojnë këmbët?

Nuk ka përgjigje të drejtë apo të gabuar për këtë pyetje, është thjesht një çështje preference personale. Disa burra mendojnë se kryqëzimi i këmbëve është më i rehatshëm, ndërsa të tjerë preferojnë t'i mbajnë këmbët të pa kryqëzuara. Nuk ka asnjë mënyrë korrekte për t'u ulur, kështu që bëni atë që është më e rehatshme për ju.

Pse djemtë nuk duhet të kryqëzojnë këmbët?

Ka shumë arsye pse djemtë nuk duhet t'i kryqëzojnë këmbët, si p.sh. nevoja për të lëvizur shpejt në një situatë të keqe ose që nuk duan të duken shumë të rehatshëm rreth dikujt.

Pse djemtë i hapin këmbët kur ulen?

Përgjigjja mund të ndryshojë në varësi të personit, por një arsye pse disa djem mund t'i hapin këmbët kur ulen është se ajo i bën ata të ndihen më rehat. Kjo mund t'i ndihmojë ata të pushojnë ose të ndjehen më pak të shqetësuar në një situatë të caktuar. Për më tepër, kryqëzimi i këmbëve mund të ndihmojë në përmirësimin e qëndrimit tuaj.

Kur i kryqëzojnë këmbët djemtë kur qëndrojnë në këmbë?

Nuk ka asnjë përgjigje përfundimtare për këtë pyetje, pasi mund të bëhet për shumë arsye. Disa njerëz mund ta bëjnë këtë për t'u dukur më të relaksuar ose më të rehatshëm, ndërsa të tjerët mund ta bëjnë këtë për të zënë më pak hapësirë. Për më tepër, kryqëzimi i këmbëve gjatë qëndrimit mund ta bëjë më të lehtë ekuilibrin.

Mendimet përfundimtare

Burrat priren t'i kryqëzojnë këmbët si një gjest rehatie, veçanërisht kur ndihen rehat ose në kontroll rreth dikujt. nëse tiju pëlqeu duke lexuar këtë artikull, pastaj shikoni artikujt tanë të tjerë rreth këmbëve të kryqëzuara këtu.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.