Çfarë ndodh kur injoroni një narcisist (Pse urrejnë të injorohen!)

Çfarë ndodh kur injoroni një narcisist (Pse urrejnë të injorohen!)
Elmer Harper

Është e njohur që narcisistët e urrejnë të shpërfillen. Por pse e urrejnë kaq shumë dhe si reagojnë kur përballen me mospërfilljen? Lundrimi në një marrëdhënie me një narcisist mund të jetë sfidues, por të kuptuarit e sjelljes së tyre dhe se si ata reagojnë ndaj injorimit mund të jetë jetike në ruajtjen e kufijve dhe shëndetit tuaj mendor.

Ky artikull do të diskutojë pse narcisistët kanë një neveri kaq të fortë ndaj të qenit injoruar dhe rreziqet dhe përfitimet e mundshme të përdorimit të kësaj strategjie në përballjen me urrejtjen e narcisistëve. I injoruar. 😡

Lidhja midis Narcizmit dhe Egos.

Narcizmi është i lidhur ngushtë me një ego të fryrë dhe një ndjenjë të ekzagjeruar të vetëvlerësimit. Narcistët shpesh kanë një pikëpamje madhështore për aftësitë e tyre dhe nevoja e tyre për admirim nga të tjerët ushqen ndjenjën e tyre të fryrë të vetvetes.

Kur ata injorohen, egoja e një narcisisti kërcënohet, duke minuar atë që quhet "furnizimi narcisist" i tyre - vëmendja dhe vlefshmëria e tyre mund t'i shkaktojë një larmi të madhe.

>Dëshirojnë admirim dhe vërtetim.

Narcisistët kërkojnë vazhdimisht admirim dhe vërtetim nga të tjerët për të ruajtur imazhin e tyre për veten. Ata kanë nevojë për vëmendje të vazhdueshme dhe siguri për vlerën e tyre, kjo është arsyeja pse ata nuk mund të durojnë të jenëinjorohen.

Kur nuk u kushtoni vëmendjen që duan, ata ndiejnë se ndjenja e tyre e vetvetes u largohet. Injorimi i një narcisisti mund të jetë një mënyrë e fuqishme për të pakësuar ndikimin e tyre në jetën tuaj dhe për të rifituar kontrollin mbi mirëqenien tuaj emocionale.

Kërcënimi për sensin e tyre të vetvetes.

Ndjenja e vetes së një narcisisti është e lidhur ngushtë me mënyrën se si e perceptojnë të tjerët. Kur ata injorohen, ata ndihen sikur po humbasin kontrollin mbi imazhin dhe vetëvlerësimin e tyre. Kjo humbje e perceptuar është jashtëzakonisht shqetësuese për narcisistët, pasi kërcënon thelbin e identitetit të tyre. Kjo është një nga arsyet kryesore pse narcisistët reagojnë kaq fort ndaj injorimit.

A është injorimi i një narcisisti qasja më e mirë?

Përfitimet e injorimit të narcisistit.

Injorimi i një narcisisti mund të jetë një mënyrë efektive për të distancuar veten nga sjellja e tyre me tekst, ose për të rifituar kontrollin e sjelljes së tyre me tekst, ose për të rimarrë kontrollin mbi jetën tuaj. për të fituar vëmendjen tuaj, ju po kërkoni kontroll mbi marrëdhënien dhe potencialisht po zvogëloni aftësinë e narcisistit për t'ju manipuluar. Kjo mund të çojë në një ndjenjë fuqie dhe rritjeje personale.

Rreziqet e mundshme të injorimit të një narcisisti.

Ndërsa injorimi i një narcisisti mund të duket si një mënyrë e drejtpërdrejtë për të rimarrë kontrollin, nuk është pa rreziqet e tij të mundshme.

Një narcisist i injoruar mund të ndihet i kërcënuardhe bëheni më agresivë ose hakmarrës në një përpjekje për të rifituar vëmendjen.

Kjo mund të rezultojë në përshkallëzimin e tensioneve dhe potencialin për dëmtime emocionale apo edhe fizike. Është thelbësore të peshoni përfitimet dhe disavantazhet e mundshme përpara se të vendosni nëse do të injoroni një narcisist në jetën tuaj.

Rëndësi të kontekstit: Kur ta përdorni këtë strategji.

Vendimi për të injoruar një narcisist nuk duhet të merret lehtë, pasi çdo situatë dhe individ është unik.

Në disa raste, mund të jetë manipulimi dhe distanca e tyre për të rivendosur veten. Në raste të tjera, mund të përkeqësojë situatën dhe t'ju vërë në rrezik.

Kini parasysh me kujdes kontekstin dhe dinamikën e marrëdhënies suaj me një narcisist përpara se të vendosni nëse injorimi i tyre është mënyra më e mirë e veprimit.

Çfarë ndodh kur filloni të injoroni një narcisist! 🤤

Përpjekjet fillestare për t'ju rikthyer.

Narcisistët nuk mund ta durojnë mendimin e shpërfilljes dhe sapo të kuptojnë se po i injoroni, ka të ngjarë të shtojnë përpjekjet e tyre për të rifituar vëmendjen tuaj.

Kjo mund të përfshijë mesazhe me tekst, telefonata ose paraqitje të paparalajmëruar në shtëpi. Ata gjithashtu mund të përpiqen të kontaktojnë nëpërmjet miqve të përbashkët ose anëtarëve të familjes, duke u përpjekur të rivendosin kontaktin dhe të rifitojnë burimin e tyre të furnizimit narcisist.

Narcisti i tërbuar: Konfrontimet dhe hakmarrja.

Nëse.injorimi i narcisistit nuk sjell përgjigjen e dëshiruar, ata mund të bëhen gjithnjë e më të zemëruar dhe konfrontues.

Në këtë pikë, narcisti shpesh do të përfshihet në sjellje hakmarrëse dhe hakmarrëse, të tilla si përhapja e gënjeshtrave, përpjekjet për të dëmtuar reputacionin tuaj, ose në raste ekstreme, duke u sjellë në mënyrë agresive ose të dhunshme. 0>Megjithëse efektet afatshkurtra të injorimit të një narcisisti mund të jenë sfiduese, efektet afatgjata mund të jenë të dobishme. Sapo një narcisist të kuptojë se përpjekjet e tij për të rifituar vëmendjen tuaj janë të pasuksesshme, ai përfundimisht mund të lodhet dhe të vazhdojë, duke kërkuar vërtetimin diku tjetër.

Megjithatë, kjo nuk është e garantuar dhe mund të varet shumë nga individi dhe rrethanat specifike.

Shiko gjithashtu: A shoqërohen narcisistët me narcisistët e tjerë?

Si narcisistët përpiqen t'ju manipulojnë kur injorohen. 🙊

Hoovering: Të thithësh përsëri brenda.

Kur injorohen, disa narcistë do të përdorin një taktikë të quajtur "hoovering" në përpjekje për t'ju joshur përsëri në sferën e tyre të ndikimit. Kjo mund të përfshijë shfaqje të papritura dashurie, falje ose premtime për të ndryshuar - të gjitha që synojnë t'ju thithin përsëri në marrëdhënie dhe të rivendosin kontrollin e tyre mbi ju.

Triangulation: The Narcissist's Divide and Conquer Strategy.

Një taktikë tjetër manipuluese midis dy taktikëve manipulues, ku narcisistët përdorin më shumë konflikte, kur tentojnë të trekëndojnë, njerëzit.për t'iu përshtatur axhendës së tyre.

Kur ju injoroni një narcisist, ai mund të përpiqet të manipulojë të tjerët kundër jush ose t'ju detyrojë në situata ku duhet të konkurroni për vëmendjen dhe vërtetimin e tyre.

Majmunët fluturues: Regjistrimi i të tjerëve për të bërë ofertën e tyre.

Në një përpjekje për të rimarrë kontrollin ose për t'ju ndihmuar me narcistë të tjerë mund t'ju "merrni nën kontroll".

Kjo mund të shfaqet kur miqtë, familja ose kolegët transmetojnë mesazhe nga narcisti ose ju bëjnë presion që të "përmirësoni". Është e rëndësishme të qëndroni të vendosur në kufijtë tuaj dhe të refuzoni të lejoni të tjerët të shërbejnë si kanale për manipulimin e narcisistit.

A do t'ju lërë një narcisist vetëm nëse i injoroni? 🤬

Të varur nga konteksti: përgjigje të ndryshme dhe afate kohore.

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për të gjithë nëse një narcisist do t'ju lërë të qetë nëse i shpërfillni. Përgjigja dhe afati kohor mund të ndryshojnë shumë në varësi të faktorëve të tillë si niveli i lidhjes së narcisistit, ekuilibri i fuqisë në marrëdhënie dhe qasja e tyre në burime alternative të furnizimit narcisist.

Ballafaqimi me një çrregullim të personalitetit narcisist (NPD)

Nëse keni të bëni me dikë që ka një reagim të rëndësishëm të diagnozës narcisiste ndaj personalitetit të tij të diagnostifikuar ose të dyshimtë. injorimi mund të jetë më intensiv, i paparashikueshëm dhe potencialisht i rrezikshëm.Kërkimi i mbështetjes dhe udhëzimit profesional në lundrimin e këtyre marrëdhënieve mund të jetë thelbësor për mirëqenien tuaj emocionale dhe fizike.

Ruajtja e kufijve tuaj: Strategjitë për sukses të vazhdueshëm.

Narcisistët e injoruar mund të vazhdojnë në përpjekjet e tyre për të rimarrë kontrollin, por me vendosmëri dhe mbajtje të fortë të distancës nga komunikimi i tyre është i mundur

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit të syve (Mësoni të lexoni lëvizjen e syve) të mbroni kufijtë tuaj të hapur. me miqtë dhe familjen mbështetëse, kërkimi i ndihmës profesionale kur është e nevojshme dhe zhvillimi i vetëdijes suaj mund të garantojë suksesin tuaj të vazhdueshëm në lundrimin e marrëdhënieve me individë narcisistë.

Mendimi përfundimtar

Narcisistët urrejnë të shpërfillen për shkak të egos së tyre të fryrë dhe nevojës për admirim. Injorimi i tyre mund të jetë një mënyrë efektive për të distancuar veten dhe për të rifituar kontrollin, por gjithashtu mund të provokojë sjellje agresive ose hakmarrëse.

Vendimi për të injoruar një narcisist duhet të bazohet në kontekstin dhe dinamikën e marrëdhënies. Kur injoroni një narcisist, jini të përgatitur për taktika manipuluese, të tilla si fluturimi në këmbë, trekëndëshimi dhe majmunët fluturues.

Përgjigjet ndaj injorimit ndryshojnë dhe përballja me dikë me çrregullim të personalitetit narcisist mund të kërkojë mbështetje profesionale. Ruani kufijtë tuaj dhe kërkoni mbështetje për të mbrojtur veten nga manipulimi.

Nëse e keni gjetur përgjigjen tuaj në këtëartikull atëherë ju mund të gjeni edhe mund të narcisist çdo të vërtetë të lumtur.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.