Shpëlarje truri Sinonim

Shpëlarje truri Sinonim
Elmer Harper

Shpëlarja e trurit është akti i detyrimit të dikujt që të përvetësojë besime ose ideologji të caktuara.

Fjala shpëlarje truri prandaj shpesh përdoret si sinonim i kontrollit të mendjes. Fjala shpëlarje truri është një folje: është kur detyrohemi të besojmë ose të bëjmë diçka.

Termat e tjerë janë shpëlarje truri ose shpëlarje truri.

Kushtet për larjen e trurit

Kushti, konvertimi, konvertimi, bindja, edukimi, futja, indoktrinuar, rrënjosur, programuar, përvetësuar, indoktrinuar, përvetësuar, indoktrinuar. ings

Kushti

Ne mund të përdorim një koncept për të menduar ose folur rreth një ideje. Në kuptimin e larjes së trurit, për shembull, kjo i referohet një mënyre në të cilën dikush detyrohet të besojë diçka me dëshirë, edhe nëse mund të mos jetë plotësisht e vërtetë.

Një sinonim tjetër i larjes së trurit është konceptimi i një gjëje të bërë kryesisht nga përvoja shqisore.

Konvertoi

Çfarë ndryshon veçanërisht mendimi i besimit të dikujt në besimin e dikujt<1 sq. . Ata e konvertuan studimin në dhomë gjumi.

Konvertimi

Ndrysho besimin, veçanërisht për fenë; bëhet ose bëhet krejtësisht ndryshe

Një konvertim shënohet kur shënohet një pikë shtesë ose një goditje me goditje duke e goditur topin nëpër shtyllat e portës.

Një person që është konvertuar në një fe ose mendim të caktuar

Të bindë

të bëjë njerëzit të besojnë, të pranojnë, të pranojnë osendërmerr një rrugë veprimi: ai nuk mund ta bindte jurinë për pafajësinë e tij.

Edukimi

Akti ose procesi i mësimdhënies ose marrjes së njohurive, zhvillimi i fuqive të arsyetimit dhe gjykimit dhe përgjithësisht përgatitja intelektualisht e vetes ose e të tjerëve për jetën.

Instil

Idealed instil. Të futësh do të thotë të mbjellësh ide.

Të programuar

Individët e programuar bëhen të programuar kur ndjekin një plan ngjarjesh. Kjo ndryshon sjelljen e tyre dhe i bën ata të punojnë më shumë si makineri.

Të indoktrinuar

duke u thënë ose mësuar një opinion ose paragjykim specifik

Bind

Të ndryshojë opinionin duke paraqitur arsye për mosmarrëveshje

Pervert

Të shkaktojë ndryshim ose devijim nga ato që janë normale. ka do të thotë një sinonim?

Sinonim është një fjalë që ka një kuptim të ngjashëm me një fjalë tjetër. Sinonimet mund t'i ndihmojnë njerëzit duke shtuar shumëllojshmëri në shkrimet e tyre. Ato gjithashtu mund ta bëjnë më të lehtë për njerëzit që të kuptojnë atë që po përpiqeni të thoni.

Çfarë është Larja e trurit?

Forma e larjes së trurit që zakonisht mbizotëron kryhet nëpërmjet detyrimit, fshehtësisë, izolimit ose ngjarjeve të dëmshme dhe stresuese.

Shpëlarja e trurit është një lloj shtrëngimi që është studiuar në mënyrë detyruese nga ana e shkencëtarëve socialë. , kjo formë e bindjes shtrënguese shfrytëzon fizike osedobësitë mendore të viktimës. Shpëlarja e trurit përdoret për qëllime politike, për të bindur të burgosurit e luftës të japin sekretet ushtarake, për të ndryshuar besimet fetare të njerëzve, për të modifikuar sjelljen e tyre.

Si filloi shpëlarja e trurit

Fillimi i termit "shpëlarje truri" daton që nga Ivan Pavlov, një fiziolog rus, i cili solli metoda të vërtetuara shkencore në kohën e trurit. “Psikologjia sovjetike ka të bëjë me… konceptet e Pavlovit… besimin se burrat mund të bëhen qëllimisht për të zhvilluar lloje të paracaktuara mendimesh dhe kushte të kontrolluara mjedisore” CIA

Pavlov e ndërtoi karrierën e tij mbi vëzhgimet dhe dokumentimin e ndryshimeve. Pavlov vdiq në vitin 1949.

Si ndikon Lufta e Dytë e Fjalëve në larjen e trurit

Edward Hunter prezantoi termin "shpëlarje truri" për të përshkruar procesin e manipulimit të dikujt për të besuar çfarëdo që ai dëshironte. Libri Brain Washing In Red China ishte libri i parë mbi bindjen shtrënguese.

Hunter shkroi, "Në larjen e trurit, një mjegull larë mendjen e një personi derisa të humbasë kontaktin me realitetin. Hunter shkroi, " Shpëlarja e trurit është diçka e re që është në kundërshtim me natyrën njerëzore dhe është e pandashme nga komunizmi".

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush thotë të jesh i bekuar?

Fjala shpëlarje truri është marrë nga një fjalë e përfunduar kineze e quajtur xi nao.

Xi nao do të thotë larja ose pastrimi i zemrës nëpërmjet tërheqjes nga bota dhe ndërmjetësimit.

Shiko gjithashtu: Nëse një burrë ju dëshiron, ai do ta bëjë atë të ndodhë (të do vërtet)

Emri ishte.ripërcaktuar në shpëlarje truri. Larja e trurit është strategjia e re e tmerrshme komuniste për të pushtuar botën e lirë duke shkatërruar mendjen e saj.

Si i lanë trurin kinezët robërve të luftës?

Kishte një mënyrë metodike që ata i nënshtruan të burgosurit në periudha të gjata propagande, i detyruan të shkruanin rrëfime të gjata dhe i vendosën në grupe për të denoncuar njëri-tjetrin. wer u këshillua të fillonte një sulm të luftës së trurit duke bashkuar CIA-n dhe studiues akademikë

Allen Dulles Drejtori i CIA-s në atë kohë ishte në konkurrencë të drejtpërdrejtë me rusët.

Dulles tha, "Rusët marrin qenie njerëzore të zgjedhura që dëshirojnë t'i shkatërrojnë dhe i kthejnë në rrëfimtarë të përulur të krimeve që ata kurrë nuk i kanë kryer, ose i bëjnë ata që nuk i kryen kurrë teknikat e reja sovjetike". & LSD

MK Ultra përdori LSD-në për të testuar me idenë për të provuar se shpëlarja e trurit mund të arrihet përmes drogimit të një subjekti për të parë efektet. Ata u ngarkuan gjithashtu me gjetjen e një antidoti.

Disa subjekte u vëzhguan pa dijeninë paraprake dhe më pas u dozuan me LSD për të parë efektet.

Rasti më i famshëm është ai i Frank Olson, i cili pretendohej se ishte hedhur nga hoteli Statler në Manhatan. Nuk është e qartë nëse ishte një aksident nëse ai u hodh apo u shty. Familjes nuk iu tha për dozimin e LSD-sëpër një kohë të gjatë pas.

Kush është Jason Bourne

Ultimatumi i Bourne i Robert Ludlum bazohet në informacione faktike. Pothuajse e gjithë kjo është e vërtetë, heqja e kujtimeve me ilaçe dhe trajtime elektrokonvulsive dhe ristrukturimi i kujtesës gjatë gjumit.

Donald Ewen Cameron Dr. Cameron besonte se mund ta filloni përsëri jetën e një pacienti duke fshirë kujtimet me LSD dhe terapi elektrokonvulsive, dhe më pas kujtimet e reja e rivendosin zhvillimin e ri të trurit> 0>HOBAS i njeh si situatat e pengjeve dhe barrikadave ose sindromën e Stokholmit.

Sindroma e Stokholmit është një gjendje në të cilën pengjet zhvillojnë një lidhje me rrëmbyesit e tyre gjatë robërisë. Sindroma e Stokholmit është një përgjigje traume ndaj rrethanave specifike, të tilla si marrja peng ose të qenit në një marrëdhënie abuzive.

Më shumë se 50% e pengjeve krijojnë një lidhje me rrëmbyesit.

Kultet fetare

Kultet fetare dhe shpëlarja e trurit. Heavens Gate

Çfarë e bën një grup një kult?

 1. Një kult ka një lider karizmatik që dominon mbi të gjithë dhe gjithçka.
 2. Grupi ka një program induksioni, kështu që anëtarët e rinj i shpërlahen trurit.
 3. Një lloj shfrytëzimi, financiarisht ose seksualisht.

Mediat sociale

A po pyesni veten nëse mund t'ju lajnë trurinduke lexuar diçka në rrjetet sociale? Nëse përgjigja është po, atëherë lexoni më tej.

Ka disa gjëra për t'u marrë parasysh fillimisht.

 1. A po përdoren algoritmet për t'ju detyruar të shikoni për më gjatë?
 2. A ka diçka të varur nga mediat sociale?
 3. A mund të gjurmojnë mediat sociale çdo lëvizje tuajën?
 4. A mund të gjurmojnë mediat sociale çdo lëvizje? 1>

  Përmbledhje

  Ka shumë sinonime për larjen e trurit, duke përfshirë indoktrinimin dhe bindjen.

  Termi shpëlarje truri përdoret për të përshkruar manipulimin e qëllimshëm dhe sistematik të besimeve. Procesi mund të ndodhë në mënyra të ndryshme, duke përfshirë përsëritjen sistematike të pohimeve, udhëzimeve ose ideve.

  E ardhmja e larjes së trurit duket të jetë nëpërmjet një forme të mediave sociale. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth bindjes ose gjuhës së trupit, shikoni bloget tona të tjera.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.