Si të bisedoni me një person ose njerëz të rastësishëm (bisedoni me të huajt)

Si të bisedoni me një person ose njerëz të rastësishëm (bisedoni me të huajt)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Duke qenë një magjistar detyra ime është të bisedoj me njerëzit, të thyej akullin dhe t'u tregoj atyre diçka të pamundur. Megjithatë, nuk është gjithmonë e lehtë të angazhosh njerëz kur je i huaj dhe ata janë gjithashtu të rinj për ty. Ka disa këshilla dhe truke që i kam mësuar gjatë viteve që mund të ndihmojnë procesin nëse jeni të mbërthyer në këtë dilemë.

Nëse doni të bisedoni me një të huaj, ka disa gjëra që mund të bëni. Së pari, duhet të mendoni për higjienën tuaj dhe kontekstin ku jeni. Më pas, duhet të mendoni për gjuhën e trupit tuaj dhe atë që do të thoni. Këto janë të gjitha aspekte të rëndësishme kur bëhet fjalë për afrimin e një grupi njerëzish ose një personi. Më pas do t'i hedhim një vështrim arsyes.

Pse është e rëndësishme higjiena?

Higjiena është e rëndësishme kur takoheni me njerëz për herë të parë, sepse ndihmon në krijimin e një përshtypjeje të mirë. Kur je i kuruar dhe i pastër, tregon se e respekton veten dhe kujdesesh për pamjen tënde. Kjo nga ana tjetër i bën të tjerët më shumë të prirur t'ju respektojnë dhe të duan të kalojnë kohë me ju. Një pyetje e thjeshtë për t'i bërë vetes është nëse do të preferonit t'ju afrohej një person me pamje të pastër apo të ndyrë.

Pse është e rëndësishme të kuptuarit e gjuhës së trupit?

Njohja e gjuhës së trupit mund të jetë e rëndësishme në një sërë situatash. Le të themi se po flisni me dikë dhe doni të zbuloni nëse ai është i interesuar apo jo apo thjesht nuk ndihet si ju. Gjuha e trupit është një ngatë huajt.

Kur jeni duke biseduar me të huaj, është e rëndësishme të jeni të respektueshëm dhe miqësor. Mos harroni se po flisni me dikë që është njësoj si ju - një person që dëshiron të lidhet dhe të ketë një bisedë. Këtu janë disa këshilla për të biseduar me të huajt:

 • Buzëqeshni dhe jini miqësor.
 • Bëni pyetje dhe interesohuni për personin tjetër.
 • Shmangni pyetjet personale ose temat që mund t'i bëjnë personit të pakëndshëm.
 • Bëhuni vetvetja!

A është mirë të bisedoni me të huajt?<1 Është në rregull të bisedoni me të huajt? Kjo varet nga situata. Nëse jeni në një vend publik, si një park ose kafene, dhe filloni një bisedë me dikë, kjo zakonisht është në rregull. Por nëse jeni duke biseduar me dikë në internet, mund të mos e dini se kush është në të vërtetë, prandaj është e rëndësishme të jeni të kujdesshëm.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për të biseduar me njerëz të rastësishëm ose një person, ka shumë mënyra se si mund t'i qaseni kësaj. Këshilla jonë më e mirë do të ishte të jeni vetvetja dhe të mos përpiqeni shumë. Shpresojmë që këtë postim ta keni gjetur të dobishëm dhe t'i përgjigjeni pyetjeve tuaja. Deri herën tjetër, qëndroni të sigurt.

treguesit më të mirë që mund t'ju ndihmojnë të kuptoni emocionet e tyre. Dhe në përgjithësi, kur përpiqeni të lexoni emocionet e dikujt, gjuha e trupit mund të jetë miku juaj më i mirë.

Kur përpiqeni të lexoni gjuhën e trupit të dikujt, duhet të mbani mend disa gjëra. E para është se njerëzit shpesh kombinojnë komunikimin verbal dhe joverbal, kështu që nuk duhet të mbështeteni vetëm në një. E dyta është se disa gjeste mund të interpretohen gabimisht. Për shembull, dikush që kryqëzon krahët mund të duket i painteresuar, kur në fakt ata thjesht ndihen të ftohtë ose të parehatshëm.

Së fundi, është e rëndësishme të mbani mend se leximi i konteksit është i rëndësishëm kur përpiqeni të analizoni gjuhën e trupit. Nëse dëshironi të mësoni më shumë se si të lexoni gjuhën e trupit, atëherë Si të lexoni gjuhën e trupit mund t'ju ndihmojë të përmirësoni aftësitë tuaja. Përpara se të vazhdojmë, duhet të gjejmë kohë për të kuptuar kontekstin e situatës.

Të kuptojmë rëndësinë e kontekstit.

Ne duhet të marrim parasysh kontekstin se ku jeni kur flisni me një të huaj. Kjo është e rëndësishme sepse do t'ju japë një të dhënë se çfarë po ndodh me një person. Jo të gjithë me të cilët flisni do të duan të flasin me ju. Ata mund të jenë në nxitim, të kenë një ditë të keqe ose të shpërqendruar nga fëmijët ose gjëra të tjera në mjedisin e tyre.

Nuk jeni ju, jeni ata.

Mund të jetë një problem i madh kur filloni të bisedoni me njerëz të rinj dhe të refuzoheni është pjesë eprocesojeni, mos e merrni personalisht; thjesht do të thotë se ata po kalojnë një ditë të keqe. Nëse po mendoni të flisni me njerëz të rastësishëm, mbani mend se gjëja kryesore është të jeni të natyrshëm, të keni diçka për të thënë dhe ta mbani bisedën të shkurtër, përveç nëse personi tjetër dëshiron të vazhdojë.

Më pas, do të shikojmë se ku mund të bisedoni me njerëz të rastësishëm dhe si t'u afroheni atyre.

9 Vende ku mund të flisni me njerëz të rastësishëm><7

<00>Vendet e rastësishme për të filluar bisedën janë këto. Flisni me njerëzit në radhë në dyqanin ushqimor.
 • Fol me njerëzit pranë të cilëve ulesh në autobus ose tren.
 • Fol me njerëzit në një park.
 • Bashkohu në një klub librash. <710>
 • Shko në një bar ose klub nate. <710>
 • Shko në një bar ose një klub nate>Flisni me njerëzit në radhë për kafe.
 • Flisni me njerëzit në palestër.
 • Flisni me njerëzit në një konferencë.
 • Si të bisedoni me njerëzit në radhë në dyqanin ushqimor?

  Nëse doni të flisni me dikë në linjën e kontaktit dhe gjuha e parë në dyqan. Më pas, filloni një bisedë duke pyetur për ditën e tyre ose duke komentuar diçka që keni të përbashkët. Për shembull, mund të thuash: “Nuk mund ta besoj se jemi të dy këtu në dyqan ushqimore në një ditë kaq me diell! Ose nëse mund të vëreni diçka që ata kanë veshur dhe të bëni një kompliment, ndërtimi i raportit është çelësi për t'i bërë njerëzit t'ju pëlqejnë.

  Si të flisni me njerëzit që juuluni pranë në autobus ose tren.

  Kur jeni në autobus ose tren, mund të përfundoni duke u ulur pranë dikujt që nuk e njihni. Këtu janë disa këshilla se si të filloni një bisedë me ta:

  • Së pari, përpiquni të bëni kontakt me sy dhe të buzëqeshni. Kjo do të ndihmojë që personi tjetër të qetësohet.
  • Pasi të keni krijuar kontakt me sy, mund të filloni duke thënë diçka si "Përshëndetje, unë jam (emri juaj). Ku po shkon sot?”
  • Nëse personi tjetër përgjigjet, përpiquni ta vazhdoni bisedën duke bërë pyetje vijuese. Për shembull, mund të pyesni për planet e tyre për ditën ose atë që bëjnë për punën.
  • Nëse biseda fillon të qetësohet, gjithmonë mund të sillni një temë bisede që lidhet me mjedisin tuaj, si p.sh. komentimi i motit ose diçka që shihni nga dritarja.
  • Dhe së fundi, mos harroni të jeni të sjellshëm dhe të respektueshëm. Edhe nëse nuk përfundoni duke bërë një mik të ri, të paktën do t'ia keni bërë ditën dikujt pak më të ndritshme.

  Si të bisedoni me njerëzit në një park.

  Të bisedosh me njerëzit në park mund të jetë e ndërlikuar, thjesht për shkak të vendndodhjes - nëse jeni me fëmijët tuaj dhe vëreni dikë vetë, kjo mund të jetë mënyra e përsosur për të filluar një bisedë me sy

  afrojuni personit.
 • Pyet nëse është në rregull të ulesh ose të bashkohesh me të në çfarëdo aktiviteti që po bëjnë.
 • Gjeni.diçka të përbashkët për të folur. Kjo mund të jetë çdo gjë, nga moti te qeni ose fëmijët e tyre.
 • Jini të respektueshëm dhe të interesuar për atë që personi tjetër ka për të thënë.
 • Nëse biseda qetëson, mos kini frikë të bëni më shumë pyetje ose të ndani diçka për veten tuaj.
 • Kënaquni!
 • Si të bashkoheni në një klub librash <3 dhe të bisedoni me njerëz një mënyrë e mirë. Gjëja më e mirë për t'u bashkuar me një klub është se ju keni diçka të përbashkët me anëtarët e tjerë të klubit dhe diçka për të biseduar me njerëz të rastësishëm. Këtu janë disa këshilla se si të bashkoheni në një klub librash dhe të filloni të flisni me njerëzit:
  • Gjeni një klub librash që takohet personalisht. Ka shumë klube librash që takohen në internet, por nëse doni të bisedoni me njerëz personalisht, kërkoni një klub librash që takohet personalisht.
  • Merrni pjesë në takimin e parë. Kjo do t'ju ndihmojë të njihni anëtarët e tjerë të klubit të librit dhe të shihni nëse është i përshtatshëm për ju.
  • Filloni të flisni me njerëzit. Mos kini frikë të prezantoni veten dhe të filloni biseda me anëtarët e tjerë. Së shpejti do të zbuloni se keni shumë gjëra të përbashkëta me ta!

  Si të flisni me dikë në një bar apo klub nate.

  Kur jeni jashtë në një bar apo klub nate, është e rëndësishme të jeni në gjendje të flisni me njerëz dhe të bëni miq. Këtu janë disa këshilla se si ta bëni këtë:

  • Mos kini frikë t'u afroheni njerëzve. Vetëmec lart dhe fillo të flasësh!
  • Përgëzoji për diçka (veshjen e tyre, flokët e tyre, etj.). Njerëzit i duan komplimentet!
  • Blini një pije! Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të thyer akullin dhe për të filluar një bisedë.
  • Pyetini ata për veten e tyre. Njerëzve u pëlqen të flasin për veten e tyre, ndaj bëni pyetje dhe dëgjoni me të vërtetë përgjigjet.
  • Ji miqësorë dhe pozitivë! Askush nuk dëshiron të flasë me një kërdi, kështu që buzëqeshni dhe kënaquni!

  Si të flisni me dikë në klasën tuaj?

  Për të folur me dikë në klasën tuaj, thjesht afrohuni dhe filloni një bisedë. Flisni për diçka që keni të përbashkët, të tilla si një hobi ose interes, ose pyesni ata për diçka për të cilën po punojnë. Jini të respektueshëm dhe miqësor dhe biseda duhet të rrjedhë lehtë. Nëse po përpiqeni të mendoni për diçka për të thënë, provoni të pyesni për ditën e tyre ose si po e kalojnë.

  Shiko gjithashtu: Fjalët e Halloween-it që fillojnë me M (me përkufizim)

  Si të bisedoni me njerëzit në radhë për kafe.

  Nëse doni të flisni me dikë në radhë për kafe, filloni duke i pyetur se si po i shkon dita. Më pas, pyetini nëse u pëlqen kafeneja për të cilën janë në radhë. Nga atje, ju mund të pyesni për pijen e tyre të preferuar të kafesë ose atë që ata presin me padurim sot. Mbajeni bisedën të lehtë dhe miqësore dhe shmangni bisedat për tema të diskutueshme.

  Si të bisedoni me njerëzit në palestër.

  Nëse jeni i ri në palestër, mund të jetë frikësuese të përpiqeni të filloni biseda me njerëztë cilët duket se e dinë se çfarë po bëjnë. Megjithatë, shumica e njerëzve në palestër janë të lumtur të bisedojnë dhe të bëjnë miq. Këtu janë disa këshilla se si të bisedoni me njerëzit në palestër:

  Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me F
  • Komplimentoni stërvitjen e tyre – Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar një bisedë dhe për të marrë anën e mirë të dikujt. Thjesht jini të sinqertë në komplimentin tuaj – mos e teproni ose mos thoni diçka që në fakt nuk e keni për qëllim.
  • Flisni për stërvitjen tuaj – Nëse jeni duke luftuar me një ushtrim të caktuar ose nuk dini si të përdorni një makinë të caktuar, të kërkoni ndihmë është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar një bisedë. Njerëzve u pëlqen të japin këshilla dhe ndihen mirë kur mund të ndihmojnë dikë.
  • Pyesni për qëllimet e tyre – Shumica e njerëzve shkojnë në palestër me një lloj qëllimi në mendje, qoftë humbja e peshës, shtimi i muskujve ose thjesht përmirësimi i gjendjes së tyre të përgjithshme. Të pyesësh për qëllimet e dikujt tregon se je i interesuar për ata si person, jo vetëm për trupin e tyre.
  • Bëni biseda të vogla – Pasi të keni thyer akullin, vazhdoni bisedën duke bërë biseda të vogla për gjëra të tilla si

  Si të bisedoni me njerëzit në një konferencë.

  Në një konferencë, është e rëndësishme të flisni me sa më shumë mundësi të reja dhe të mësoni me sa më shumë njerëz që të jetë e mundur. Për të filluar një bisedë, përpiquni të gjeni gjuhën e përbashkët duke pyetur për punën ose interesat e personit tjetër. Nëse po përpiqeni të mendoni për diçka për të thënë, pyesni për vetë konferencën ose komentonifolësi aktual. Mos harroni të jeni të sjellshëm dhe të respektueshëm, edhe nëse nuk jeni dakord me personin tjetër - nuk e dini kurrë se kush mund të njohë ose çfarë mundësish mund të ketë për ju.

  Në vijim, ne do të shqyrtojmë disa pyetje të zakonshme kur bëhet fjalë për të biseduar me njerëz të rastësishëm.

  Pyetjet e bëra më shpesh

  Si të filloni një bisedë të çuditshme<1 si të filloni një bisedë të çuditshme me një përmbledhje5 me një i huaj, këtu janë disa tregues. Mund të jetë e dobishme të keni në mendje disa pyetje që dëshironi t'i bëni personit tjetër, por mos i bëni ato të duken pyetëse.

  Në vend të kësaj, përpiquni të dukeni të interesuar dhe kurioz. Gjuha e hapur e trupit dhe kontakti me sy mund të inkurajojnë gjithashtu personin tjetër që të përgjigjet. Nëse ju duket i afrueshëm, i huaji mund të ndihet më rehat duke u përfshirë në bisedë me ju.

  Më në fund, përpiquni të shmangni bisedat për tema të diskutueshme ose çdo gjë që mund ta bëjë personin tjetër të pakëndshëm. Në vend të kësaj, përqendrohuni në përpjekjen për të krijuar një lidhje kuptimplote.

  12 mënyra për të filluar një bisedë me një të huaj.

  1. Buzëqeshni dhe përshëndetni. Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të filluar një bisedë me një të panjohur.

  2. Pyetni personin pranë jush për kohën ose udhëzimet.

  3. Komplimentoni personin me të cilin dëshironi të flisni.

  4. Pyetni për ditën e tyre ose si po ecin.

  5. Flisni për diçka që keni të përbashkët,si një hobi apo interes.

  6. Bëni një vëzhgim për diçka rreth jush dhe kërkoni mendimin e tyre.

  7. Bëni pyetje të hapura që inkurajojnë personin tjetër të flasë më shumë.

  8. Shmangni pyetjet po ose jo.

  9. Bëhuni një dëgjues aktiv dhe tregoni se jeni të interesuar për atë që thotë personi tjetër duke bërë kontakt me sy dhe duke tundur kokën.

  10. Gjeni gjëra për të qeshur së bashku.

  11. Ndani diçka personale për veten tuaj për të krijuar besim me personin tjetër.

  12. Shmangni temat e diskutueshme si politika ose feja nëse nuk e njihni mirë personin tjetër dhe ndiheni rehat duke diskutuar këto tema me të.

  Si ta vazhdoni bisedën

  Nëse ndonjëherë ndiheni të humbur në një bisedë ose sikur po përpiqeni të vazhdoni, mbani mend se është gjithmonë në rregull të bëni pyetje. Bërja e pyetjeve tregon se jeni të interesuar për bisedën dhe kjo mund të ndihmojë për të vazhduar gjërat. Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë të thoni, mund të provoni gjithmonë të bëni një bisedë duke komentuar diçka që keni vënë re ose duke folur për diçka që keni të përbashkët. Vetëm mos harroni të jeni të respektueshëm dhe të shmangni temat e diskutueshme dhe biseda duhet të rrjedhë pa probleme.

  Nëse ju duket si shumë punë, atëherë shkurtoni humbjet dhe vazhdoni. Unë personalisht mendoj se nëse ndihet si punë e vështirë, nuk ia vlen të shqetësohesh.

  Disa këshilla për të biseduar me
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.