Si të vazhdoni një bisedë mbi tekst (Texting)

Si të vazhdoni një bisedë mbi tekst (Texting)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A e keni gjetur ndonjëherë veten në mes të një bisede me tekst që dukej se dështoi, duke ju lënë të kërkoni fjalët e duhura për të rindezur shkëndijën?

Ne të gjithë kemi qenë atje dhe nuk është gjithmonë e lehtë të mbash këtë moment. Por mos kini frikë! Në këtë artikull, ne do të zhytemi thellë në artin e mbajtjes së një bisede të gjallë dhe të lulëzimit mbi tekstin.

I mbushur me fillestarë tërheqës të bisedës, këshilla të thella dhe pyetje që të shkaktojnë mendime, do të jeni të pajisur mirë për të lundruar në botën e komunikimit dixhital dhe për të nxitur lidhje të qëndrueshme. Pra, shtrëngohu dhe bëhu gati ta transformosh lojën tënde të mesazheve për mirë!

Rëndësia e komunikimit me tekst 🗣️

Në epokën e sotme dixhitale, ruajtja e komunikimit efektiv me tekst është thelbësore. Na ndihmon të qëndrojmë të lidhur me miqtë, familjen dhe madje edhe kontaktet profesionale. Të dish se si të vazhdosh një bisedë me tekst është një aftësi e vlefshme që mund t'i bëjë marrëdhëniet tuaja më të forta dhe më të këndshme.

Të kuptuarit e bazave të dërgimit të mesazheve 🧠

Përpara se të zhyteni në artin e bisedës me tekst, është thelbësore të kuptoni disa parime bazë.

Njihni mesazhin tuaj dhe bishtin tuaj

Njihni auditorin tuaj. s në përputhje me rrethanat. Rregulloni tonin, gjuhën dhe përmbajtjen tuaj bazuar në marrëdhënien tuaj me marrësin, nëse është një mik i ngushtë, një anëtar i familjes ose njëçështje si ndryshimi i klimës dhe ruajtja e mjedisit?

 • Cili është një libër, film apo vepër arti që ka ndikuar ndjeshëm në jetën tuaj dhe pse?
 • Si e përballoni dështimin dhe çfarë mësimesh keni nxjerrë nga pengesat e kaluara?
 • Cila mendoni se është cilësia më e rëndësishme për të mbajtur një marrëdhënie të gjatë dhe të qëndrueshme? vazhdoni të evoluoni si individ?
 • Cila është këndvështrimi juaj për konceptin e një "ekuilibri punë-jetë" dhe a është i arritshëm në shoqërinë e sotme?
 • Cilat janë mendimet tuaja për rolin e arsimit në formësimin e së ardhmes së botës sonë?
 • Si mendoni se koncepti i familjes dhe komunitetit ka evoluar me kalimin e kohës? sfidat globale?
 • Në çfarë mënyrash mendoni se shoqëria jonë mund të nxisë barazi dhe gjithëpërfshirje më të madhe?
 • Cila është një vlerë apo besim personal që ju e mbani fort dhe si e ka formësuar jetën tuaj?
 • Si e përcaktoni konceptin e "shtëpisë" dhe çfarë e bën një vend të ndihet si një vend i rëndësishëm për veten tuaj dhe çfarë është rritja personale për ju? përmirësoni vetëdijen?
 • Çfarë mendoni se na pret e ardhmja për mënyrën se si ne komunikojmë dhe ndërveprojmë me njëri-tjetrin?
 • Si i qaseni vendimmarrjes dhe cilët faktorë bëjnëju merrni parasysh kur bëni zgjedhje që ndikojnë në jetën tuaj?
 • Cilat janë mendimet tuaja për rëndësinë e cenueshmërisë dhe autenticitetit në krijimin e lidhjeve të vërteta me të tjerët?
 • Si mendoni se shoqëria jonë mund të promovojë një ndjenjë më të madhe ndjeshmërie dhe dhembshurie?
 • Çfarë roli luan përgjegjësia personale në krijimin e një bote më të mirë? Mësimi më i rëndësishëm që njerëzimi duhet të mësojë për të siguruar një të ardhme më të ndritur?
 • Pyetjet e bëra shpesh?

  Cila është mënyra më e mirë për të filluar një bisedë mbi tekst?

  Filloni me një pyetje të hapur ose ndani një histori personale për të përfshirë partnerin tuaj për të dërguar mesazhe dhe për të inkurajuar një bisedë. pyetjet vijuese, ndani përvojat e lidhura dhe informacionin e referencës që partneri juaj i bisedës ka ndarë më parë.

  Si mund ta përdor humorin në mënyrë efektive në një bisedë me tekst?

  Ndani meme qesharake, shaka ose histori personale, por jini të vëmendshëm ndaj audiencës tuaj dhe shmangni humorin që mund të ofendojë ose të tjetërsojë personin tjetër.

  Çfarë duhet të bëj duke përdorur momentin? humor, ose të kërkosh këshilla ose mendime për të ri-angazhuar partnerin tënd të bisedës.

  Si mund ta përmirësoj tekstin timaftësitë e komunikimit?

  Praktikoni dëgjimin aktiv, jini të vëmendshëm ndaj detajeve dhe rregulloni tonin dhe gjuhën tuaj bazuar në audiencën tuaj.

  Mendimet përfundimtare

  Mbajtja e një bisede mbi tekstin është një aftësi thelbësore në botën tonë të lidhur në mënyrë dixhitale. Duke kuptuar bazat, duke përdorur nismën tërheqës të bisedës, duke ruajtur rrjedhën e bisedës dhe duke kapërcyer ngecjet, mund të forconi marrëdhëniet tuaja dhe të përmirësoni aftësitë tuaja të komunikimit.

  Nëse ju duket interesant ky artikull, mund t'ju pëlqejë se si t'i afroheni një djali në një bisedë me tekst.

  bashkëpunëtor.

  Vendosja e tonit

  Toni i bisedës suaj është thelbësor. Jini miqësorë dhe të afrueshëm, por mos u dukeni si tepër agresiv ose ndërhyrës. Mos harroni se është sfiduese për të përcjellë emocione përmes tekstit, prandaj jini të qartë dhe konciz në mesazhet tuaja.

  Angazhimi i fillimit të bisedës 🎬

  Një bisedë e mirë fillon me një temë tërheqëse. Këtu janë disa ide për t'ju ndihmuar të nxisni interesin dhe të lidheni me partnerin tuaj të mesazheve:

  Bëni pyetje të hapura

  Pyetje me fund të hapur inkurajojnë bisedën duke nxitur përgjigje të hollësishme. Në vend që të bëni pyetje me po ose jo, përpiquni të bëni pyetje që kërkojnë shtjellim, të tilla si, "Cila ishte pjesa më e mirë e fundjavës suaj?" ose "Si u futët në linjën tuaj të tanishme të punës?"

  Këtu janë 10 pyetje të hapura që mund t'i bëni për të nisur bisedën.

  1. Cila është diçka që gjithmonë keni dashur të mësoni ose provoni, por nuk keni pasur mundësinë ta bëni ende?
  2. Nëse do të mund të shkonit në ndonjë vend në botë tani? është përvoja apo aventura më e paharrueshme që keni pasur në jetën tuaj deri më tani?
  3. Cila është mënyra juaj e preferuar për t'u çlodhur dhe për t'u çlodhur pas një dite të gjatë?
  4. Nëse do të mund të hani darkë me ndonjë personazh historik apo personazh të famshëm, kush do të ishte dhe çfarë do t'i pyesnit ata?
  5. Cili është libri i fundit ose filmi që keni lexuar ose filmi i fundit që keni lexuar ose filmi i fundit që keni lexuar.ke parë që ka pasur një ndikim të rëndësishëm te ju dhe pse?
  6. A mund të më tregoni për një kohë kur u përballët me një situatë sfiduese dhe si e kapërceni atë?
  7. Cilat janë disa qëllime ose ëndrra për të cilat po punoni aktualisht dhe çfarë ju motivon t'i arrini ato?
  8. Cila është një mundësi unike që nuk e dija që shumica e njerëzve ju e dija që t'i keni filluar? biznesin tuaj ose ndiqni një projekt pasioni, cili do të ishte ai dhe pse?

  Ndani histori personale

  Ndarja e një anekdote qesharake ose interesante mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të angazhuar partnerin tuaj të mesazheve. Tregon dobësi dhe i inkurajon ata të ndajnë edhe përvojat e tyre.

  Diskutoni interesat e ndërsjella

  Gjeni gjuhën e përbashkët duke diskutuar për hobi, shfaqje televizive ose ngjarje aktuale që ju pëlqejnë të dyve. Kjo do të krijojë një lidhje dhe do ta bëjë bisedën të ndihet më e natyrshme.

  Mbajtja e rrjedhës së bisedës ⏳

  Pasi të keni filluar një bisedë, është thelbësore ta vazhdoni atë. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të ruani rrjedhën:

  Tregoni interes të vërtetë

  Tregoni se po dëgjoni në mënyrë aktive duke bërë pyetje vijuese dhe duke ndarë përvojat e lidhura. Kjo do t'i tregojë partnerit tuaj të mesazheve se jeni vërtet i interesuar për atë që ata kanë për të thënë.

  Jini të vëmendshëm ndaj detajeve

  Mos harroni informacionin tuajndan partnerin e bisedës dhe referojuni më vonë. Kjo ndihmon në krijimin e një ndjenje vazhdimësie dhe tregon se jeni të përfshirë në bisedë.

  Përdorni Emoji-t dhe GIF-të në mënyrë të përshtatshme

  Emoji-t dhe GIF-të mund t'i shtojnë personalitet dhe humor bisedës suaj, por përdorni ato me masë dhe në mënyrë të përshtatshme. Përdorimi i tepërt i tyre mund t'i bëjë mesazhet tuaja të duken fëminore ose joprofesionale.

  Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush fërkon duart së bashku?

  Të kapërceni pengesat e bisedave

  Ndonjëherë, bisedat pushojnë. Ja se si t'i kapërceni këto momente dhe të vazhdoni bisedën:

  Ndrysho temën

  Nëse tema aktuale ka përfunduar rrjedhën e saj, mos kini frikë të ndërroni marshin dhe të prezantoni një temë të re. Kjo mund të ri-energizojë bisedën dhe të ndihmojë në ruajtjen e interesit.

  Përdorni humorin

  Humori mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të thyer heshtjet e sikletshme ose për të lehtësuar gjendjen shpirtërore. Ndani një meme qesharake, shaka ose histori personale për ta mbajtur bisedën të rrjedhë.

  Kërkoni këshilla ose opinione

  Kërkimi për këshilla ose mendime mund të ndihmojë në rigjallërimin e një bisede të ngecur. Kjo tregon se ju e vlerësoni kontributin e tjetrit dhe mund të çoni në tema të reja, tërheqëse.

  Këshilla për të vazhduar një bisedë Teksti 📱💬

  Gjeni gjuhën e përbashkët: Identifikoni interesat e përbashkëta, hobi ose përvoja për të krijuar një lidhje të këndshme dhe për t'i bërë biseda të hapura <4 më shumë më shumëpërgjigjet e thella duke bërë pyetje që nuk mund të përgjigjen me një po ose jo të thjeshtë.

  Jini sinqerisht të interesuar: Tregoni se ju intereson ajo që thotë personi tjetër duke dëgjuar në mënyrë aktive dhe duke u përgjigjur me mend. IF:

  Përdorni emoji dhe GIF për të përcjellë emocione, por mos e teproni, pasi përdorimi i tepërt mund të duket si i papjekur ose joprofesional.

  Kërkoni mendime ose këshilla: Tregoni se i vlerësoni mendimet e tjetrit duke kërkuar mendimet e tij për tema të ndryshme ose duke kërkuar mendimin tuaj për tema të ndryshme. sjellje përmes zgjedhjes së fjalëve dhe shmang gjuhën agresive ose ndërhyrëse.

  Ndani përvojat personale: Forconi lidhjen tuaj duke ndarë anekdota personale që kanë të bëjnë me temën e bisedës.

  Referojuni temave të mëparshme: Demonstroni vëmendje duke sjellë vëmendjen duke sjellë frike për ndryshimin e bisedës

  në temën e bisedës tema ka përfunduar, prezantoni një temë të re për ta mbajtur bisedën të freskët dhe tërheqëse.

  Jepni komplimente: Ofroni komplimente të sinqerta për të krijuar një atmosferë pozitive dhe inkurajoni bisedën e mëtejshme.

  Përdorni kërkesat e bisedës: Nësepo përpiqeni të mendoni për një temë, provoni të përdorni nxitjet ose pyetjet e bisedës për të ndezur diskutime të reja.

  Jini të durueshëm: Ndonjëherë, personi tjetër mund të marrë kohë për t'u përgjigjur. Jini të durueshëm dhe mos i bombardoni me mesazhe të shumta.

  Mbajeni atë të lehtë: Shmangni temat e rënda ose të diskutueshme që mund të çojnë në mosmarrëveshje ose biseda të pakëndshme.

  Dini kur ta përfundoni bisedën: Njihuni kur biseda ka arritur përfundimin e saj të natyrshëm dhe lëreni derën e hapur për të ardhmen. ing: Demonstroni se po i kushtoni vëmendje duke iu përgjigjur në mënyrë të përshtatshme mesazheve të personit tjetër dhe duke bërë pyetje vijuese.

  Shmangni kryerjen e shumë detyrave: Përqendrohuni në bisedë për t'u siguruar që po i kushtoni vëmendjen tuaj të plotë dhe po jepni përgjigje të zhytura në mendime.

  Jini të vëmendshëm ndaj kohës së përgjigjes nga një person tjetër: shkruani menjëherë.

  Përshtatuni me stilin e komunikimit të personit tjetër: Kushtojini vëmendje tonit, gjuhës dhe zakoneve të mesazheve dhe rregulloni stilin tuaj në përputhje me rrethanat për të krijuar një bisedë më të rehatshme.

  Mbajeni bisedën të ekuilibruar: Sigurohuni që të dyja palët të kenë mundësi të barabarta për të folur dhe ndarë mendimet e tyre, duke shmangur të njëanshmenbisedat.

  Ofroni mbështetje dhe inkurajim: Jini empatik dhe mbështetës kur personi tjetër ndan histori ose shqetësime personale, duke krijuar një hapësirë ​​të sigurt për komunikim të hapur.

  Përdorni gramatikën dhe drejtshkrimin e duhur: Ndërsa gjuha e rastësishme është e pranueshme në bisedat jozyrtare, gramatika dhe drejtshkrimi i duhur <4 mesazhi juaj tregon respekt dhe drejtshkrim më të lehtë për t'u kuptuar: mesazhet tuaja tregojnë respekt dhe kuptim më të lehtë. > , video ose imazhe të lidhura me temën e bisedës për të ofruar pika shtesë të bisedës dhe për ta mbajtur diskutimin tërheqës.

  Festoni sukseset dhe momentet kryesore: Përgëzoni personin tjetër për arritjet e tij, pavarësisht nëse është një promovim, një qëllim personal ose një ngjarje e veçantë.

  Tregoni vlerësimin dhe mirënjohjen pozitive për marrëdhënien tuaj: Shprehni mirënjohjen dhe mirënjohjen e fundit për marrëdhënien tuaj: Duke zbatuar këto këshilla dhe strategji, do të jeni të pajisur mirë për të vazhduar bisedat me tekst dhe për të zhvilluar lidhje më të forta me miqtë, familjen dhe kontaktet tuaja profesionale. Praktikoni dhe përshtatni këto teknika për t'iu përshtatur stilit dhe preferencave tuaja unike të komunikimit dhe shijoni përfitimet e bisedave me tekst tërheqëse dhe kuptimplote.

  Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit nervor (Udhëzues i plotë)

  50 Pyetje që nxitin mendimin Për të vazhduar një bisedë me tekst 📲 🗣️

  1. Cila mendoni se është sfida më e madhe me të cilën përballet shoqëria jonë sot, dhesi mund ta trajtojmë?
  2. Nëse do të mund të ktheheshit pas në kohë dhe të ndryshonit një vendim që keni marrë, cili do të ishte dhe pse?
  3. Cili është mësimi më i vlefshëm që keni mësuar në jetën tuaj deri tani?
  4. Nëse do të mund të kishit një superfuqi, cila do të ishte ajo dhe si do ta përdornit atë? a e përcaktoni suksesin dhe çfarë do të thotë ai për ju personalisht?
  5. Nëse do të mund të jetonit në ndonjë botë apo univers imagjinar, cilën do të zgjidhnit dhe pse?
  6. Cila është diçka në të cilën besoni në të cilën të tjerët mund ta konsiderojnë të diskutueshme ose jokonvencionale?
  7. Si mendoni se><1 vitet e fundit do të jetë ndryshe nga një mik?
  8. Nëse do të kishit mundësinë të takoni veten tuaj të ardhshme, çfarë këshille do të kërkoni apo do të jepnit?
  9. Cila është një dilemë sfiduese etike që keni hasur dhe si e keni përballuar atë?
  10. A besoni në fatin apo se ne kemi kontroll mbi fatet tona?>Si mendoni se media sociale ka ndikuar në mënyrën se si ne komunikojmë dhe krijojmë marrëdhënie?
  11. Cili është mendimi juaj për ekuilibrin midis privatësisë personale dhe sigurisë kombëtare?
  12. Si e trajtoni stresin dhe mbani mirëqenien mendore në periudha të vështira?
  13. A mendoni se artificialeinteligjenca do të ketë një ndikim pozitiv apo negativ tek njerëzimi?
  14. Cila është rritja personale më e rëndësishme që keni përjetuar dhe si e ndryshoi ajo këndvështrimin tuaj për jetën?
  15. Nëse do të mund të zotëronit menjëherë ndonjë aftësi, cila do të ishte ajo dhe pse?
  16. Cilat janë mendimet tuaja për kërkimin e lumturisë kundrejt asaj që do të thotë diçka në jetë? bota apo shoqëria në tërësi?
  17. A besoni në jetën në planetë të tjerë apo në universe paralele?
  18. Sa e rëndësishme është që individët të jenë të vetëdijshëm politikisht dhe shoqërisht dhe pse?
  19. Cili mendoni se është çelësi për të jetuar një jetë të përmbushur dhe të kënaqur?
  <14 çfarë kanë ndryshuar gjatë kësaj kohe perceptimi dhe çfarë mendoni ju për suksesin, faktorët tanë për kohën dhe çfarë mendoni se ka ndryshuar gjatë kohës. ?
 • Çfarë roli mendoni se luan empatia në krijimin e një shoqërie më gjithëpërfshirëse dhe më kuptimplote?
 • Si ka ndikuar udhëtimi ose ekspozimi ndaj kulturave të ndryshme në botëkuptimin tuaj?
 • Çfarë mendoni se duhet për të qenë një udhëheqës i shkëlqyer dhe a mund të jepni një shembull të dikujt që mishëron ato cilësitë tuaja personale?

  <1111><1?>
 • A besoni se gjithçka ndodh për një arsye, apo disa ngjarje janë thjesht rastësi?
 • Si mendoni se përparimet në shkencë dhe teknologji do të ndikojnë në mënyrën se si ne i afrohemi • Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.