Pse njerëzit kritikojnë të tjerët (Bëjnë me njerëz kritikë)

Pse njerëzit kritikojnë të tjerët (Bëjnë me njerëz kritikë)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

A jeni kritikuar ndonjëherë në punë ose në shtëpi dhe keni pyetur veten pse është kështu? Epo, në këtë postim ne kuptojmë pse njerëzit e bëjnë këtë dhe çfarë mund të bëhet për këtë.

Disa njerëz shpesh kritikojnë të tjerët si një mënyrë për ta bërë veten të ndihen më mirë. Është një shenjë pasigurie dhe mund të jetë e dëmshme si për personin që kritikohet ashtu edhe për atë që kritikon. Kritikat shpesh janë të rrënjosura në xhelozi ose pakënaqësi dhe mund të jetë e vështirë për t'u përballur me to. Strategjia më e mirë për t'u marrë me njerëzit kritikë është të pranosh se kritikat e tyre nuk kanë të bëjnë me ty; Përkundrazi, ka të bëjë me ta dhe pasiguritë e tyre.

Shiko gjithashtu: Krahët pas kokës (kuptoni se çfarë do të thotë në të vërtetë)

Përgjigja në mënyrë të qetë dhe respektuese mund të ndihmojë në zbutjen e situatës, ashtu si edhe përpjekja për të kuptuar se çfarë mund të jetë motivuese për kritikat. Nëse është e mundur, përpiquni të gjeni gjuhën e përbashkët ose të vini në dukje diçka pozitive për personin tjetër në mënyrë që të inkurajoni një bisedë më konstruktive ose thjesht injoroni komentet e tyre.

7 Arsyet pse njerëzit kritikojnë.

  1. Për ta bërë veten të ndihet më mirë.
  2. Për të fshehur dobësitë e veta.
  3. Për të fituar vëmendjen e tyre>Të shkaktosh një mosmarrëveshje.
  4. Të fitosh kontrollin mbi situatën.
  5. Të ndihesh i justifikuar pas një konflikti.
  6. Të rezultojë dhe të argumentohet.

Çfarë e shkakton një person të jetë kritik ndaj të tjerëve?

Një qëndrim kritikndaj të tjerëve mund të shkaktohet nga një sërë arsyesh. Mund të jetë për shkak të pasigurive të një personi, ose mund të jetë sepse nuk ju pëlqen.

Shiko gjithashtu: Shenjat e tradhtisë së gruas me kolegun

Një person kritik mund të ndiejë gjithashtu se është më i mirë se të tjerët dhe kështu të ndjejë nevojën për të vënë në dukje të metat për të ruajtur kompleksin e epërsisë së tij. Mund të rezultojë gjithashtu nga xhelozia ose pakënaqësia ndaj atyre që kanë më shumë se ata, ose që kanë arritur diçka që ata vetë nuk kanë qenë në gjendje ta arrijnë.

Disa njerëz mund të jenë natyrshëm kritikë si pjesë e tipit të tyre të personalitetit, duke i bërë ata shumë gjykues dhe të shpejtë për të kritikuar pa marrë parasysh ndjenjat e personit tjetër.

Si po trajton vazhdimisht dikë që po kritikon vazhdimisht me dikë që po kritikon vazhdimisht me ty

, është e rëndësishme të mbani mend të ruani qetësinë dhe të qëndroni të qetë.

Përgjigja në mënyrë mbrojtëse ose agresive zakonisht vetëm sa do ta përkeqësojë situatën, ju duhet të mendoni për zbutjen e situatës.

Është gjithashtu e rëndësishme t'i vendosni vetes kufij mendërisht dhe të merrni kohë për ta larguar veten nga situata.

Çfarë do të thotë kur dikush ju kritikon vazhdimisht dhe dikush mund të jetë i vështirë për ju.

Kur ju kritikon situatën vazhdimisht? Mund të nënkuptojë se personi po përpiqet t'ju kontrollojë ose t'ju bëjë të ndiheni keq për veten tuaj.

Ai mund të përdorë kritikën si njëmënyrë për të manipuluar vendimet ose sjelljen tuaj. Mund të jetë gjithashtu një shenjë se personi tjetër është i pakënaqur me veten e tij dhe po e largon zhgënjimin e tij mbi ju.

Kritika mund të shkaktojë ndjenja pasigurie, vetëbesim të ulët dhe ankth. Është e rëndësishme të trajtoni çështjet themelore që po shkaktojnë kritikat dhe të punoni për mënyra më të shëndetshme të komunikimit me njëri-tjetrin.

Nëse kritikat vazhdojnë, është e rëndësishme të vendosni kufij dhe të mbroni veten emocionalisht duke mos lejuar që personi tjetër të vazhdojë t'ju kritikojë pa pasoja.

Çfarë është e vërtetë për njerëzit që kritikojnë më mirë të tjerët se sa një person që kritikon të tjerët?

ized.

Kjo është shpesh një pasiguri ose mungesë vetëbesimi që ata po përpiqen ta maskojnë. Mos harroni se nuk jeni ju, janë ata, mos i hidhni benzinë ​​zjarrit, nëse mund të mbani shënime për kohët dhe vendet ku dikush ju ka kritikuar dhe ta përdorni si dëshmi të sjelljes së tyre.

Cili është shkaku kryesor i kritikës?

Shkaku kryesor i kritikës është zakonisht mungesa e mirëkuptimit ose ndjeshmërisë. Ka njerëz të neveritshëm në botë.

Koha e duhur për të kritikuar?

Kritika mund të jetë një mjet i fuqishëm për përmirësim, por duhet përdorur në kohën e duhur që të jetë efektive. Synimi pas kritikës është i rëndësishëm dhe duhet të jetë gjithmonë ofrimireagimet që janë të dobishme dhe konstruktive.

Është e rëndësishme të merret parasysh këndvështrimi i personit që merr kritikat dhe të përgjigjeni në përputhje me rrethanat.

Njerëzit kritikojnë shumë shpesh dhe shumë ashpër, duke e bërë të vështirë marrjen seriozisht të kritikave të tyre. Të qenit tepër kritik ose negativ mund të çojë në ndjenja të lënduara, gjë që mund ta bëjë më të vështirë për njerëzit që të marrin parasysh kritikat konstruktive.

Kritikimi i sjelljes ose gabimit të dikujt duhet të bëhet vetëm kur është absolutisht e nevojshme dhe me synimin për t'i ndihmuar ata të përmirësohen.

Në përgjithësi, është më mirë të përqendrohesh te zgjidhjet sesa në vënien në dukje të gabimeve, pasi kjo mund të krijojë një mjedis më pozitiv ku njerëzit ndihen rehat të mësojnë nga gabimet e tyre në vend që të kritikohen për to.

Mendimet përfundimtare

Mund të ketë shumë arsye pse dikush do t'ju kritikojë. Këshilla ime do të ishte që ju mund ta largoni veten nga situata, të mbani shënime dhe kohë për t'i përdorur si dëshmi të çdo sjelljeje që ju e konsideroni të papërshtatshme dhe mbani mend se ata nuk jeni ju.

Shpresojmë se e keni gjetur përgjigjen e pyetjes suaj, ju gjithashtu mund ta gjeni të dobishëm këtë postim Çfarë do të thotë kur dikush ju injoron?
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.