A shoqërohen narcisistët me narcisistët e tjerë?

A shoqërohen narcisistët me narcisistët e tjerë?
Elmer Harper

Të kuptuarit nëse narcisistët priren të krijojnë marrëdhënie me narcisistët e tjerë, mund të ndihmojë në zbulimin e dinamikës pas disa miqësive dhe partneriteteve romantike.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë tërheqjen midis narcisistëve, ndërlikimet e marrëdhënieve të tyre dhe si të trajtojmë ndërveprimet me individë narcisistë.

Të kuptuarit e tërheqjes midis dy narcisistëve. 👬

Pse narcisistët e konsiderojnë njëri-tjetrin tërheqës?

Narcisistët mund të tërhiqen nga njëri-tjetri për shkak të imazhit të tyre madhështor të përbashkët, nevojës për admirim dhe natyrës së zhytur në vetvete. Thënia "grumbull pendë së bashku" mund të zbatohet për tërheqjen që narcisistët mund të ndiejnë ndaj njëri-tjetrit pasi kanë tipare të ngjashme personaliteti dhe ndajnë një kuptim të përbashkët për nevojat e njëri-tjetrit.

Interesat dhe tiparet e përbashkëta të përbashkëta midis narcisistëve.

Dy narcistë mund të kenë interesa të ngjashme, si statusi social, etja për reklamë, etja për reklamë dhe etje. Sipas tipareve të personalitetit të Big Five, narcisistët shënojnë lartë në kategorinë e "hapjes" dhe të ulët në "pajtueshmëri". Ata gjithashtu mund të tregojnë shenja të treshes së errët - narcisizëm, makiavelizëm dhe psikopati. Narcistët mund të lidhen mbi një kuptim të ndërsjellë të ndjenjës së tyre të fryrë të vetvetes dhe natyrës madhështore, gjë që i bën ata të pajtueshëm.

Eksplorimi i konceptit të "Topës së puplave së bashku"

Trupi i pendëvesë bashku nënkupton që njerëzit me karakteristika ose interesa të ngjashme priren të rrinë së bashku. Në studimet e fundit, është demonstruar se personalitetet narcisiste kanë më shumë gjasa të krijojnë miqësi dhe marrëdhënie romantike me individë që ndajnë të njëjtat pikëpamje madhështore dhe qëndrim egoist. Një studim i 290 çifteve të miqve më të mirë zbuloi se ata me tipare narcisiste ndanin preferenca të ndryshme, si nevoja për fuqi dhe vëmendje.

Dinamika e një marrëdhënie narcisiste. 👩🏻‍❤️‍💋‍👨🏾

Si ndikojnë komplekset e epërsisë tek dy narcisistët e dashuruar.

Marrëdhënia midis dy narcisistëve mund të jetë intensive dhe sfiduese, pasi të dy individët mund të kenë një kompleks superioriteti dhe një nevojë të vazhdueshme për vërtetim. Në kërkimin e tyre për admirim, ata mund të përdorin partnerin e tyre për furnizim narcisist dhe të konkurrojnë për dominim. Kjo mund të çojë në një dinamikë të paqëndrueshme dhe të pashëndetshme marrëdhënieje ku secili individ përpiqet të pohojë rëndësinë e tij mbi tjetrin.

Identifikimi i karakteristikave të një furnizimi narcisist.

Një furnizim narcisist është vërtetimi, admirimi dhe vëmendja që një narcisist kërkon nga partneri ose të dashurit e tij. Në një marrëdhënie midis dy narcisistëve, të dy individët mund të përdorin njëri-tjetrin për këtë qëllim. Kjo mund të rezultojë në mungesë të intimitetit të vërtetë emocional, pasi të dyja palët u japin përparësi nevojave të tyre individualemirëqenien emocionale të partnerit të tyre.

Shqyrtimi i mungesës së empatisë dhe intimitetit në marrëdhëniet narcisiste.

Marrëdhëniet narcisiste shpesh vuajnë nga mungesa e ndjeshmërisë dhe lidhjes intuitive. Përqendrimi në vetëvlerësimin mund të pengojë zhvillimin e intimitetit dhe lidhjes së vërtetë me partnerin e tyre. Ndjekja e vërtetimit të narcisistit mund të kontribuojë më tej në një hendek emocional brenda marrëdhënies, duke i penguar të dy individët të ndërtojnë një lidhje të fortë të bazuar në mirëkuptimin dhe dashurinë reciproke.

Si ndryshojnë narcisistët e fshehtë dhe të hapur në marrëdhënie. 😫

Të kuptuarit e tipareve që i veçojnë narcisistët e fshehtë.

Narcisistët e fshehtë ose të pambrojtur ndryshojnë nga homologët e tyre të hapur në qasjen e tyre ndaj marrëdhënieve. Ndërsa narcisistët e hapur janë haptazi madhështor dhe të zhytur në vetvete, narcisistët e fshehtë shpesh fshihen pas një fasade cenueshmërie dhe pasigurie. Ata mund të jenë më pasiv-agresivë, tepër të ndjeshëm ndaj kritikave dhe të prirur për të luajtur me viktimën për të fituar simpati dhe kontroll.

Njohja e shenjave të një marrëdhënieje me një narcisist të hapur.

Në një marrëdhënie me një narcisist të hapur, dikush mund të përjetojë arrogancë të tepruar, ndjeshmëri të ndjeshme dhe nevojë të vazhdueshme për admirim. Narcizistët e hapur mund të jenë dominues dhe kontrollues, gjë që mund të bëhet mbytëse dhe e dëmshme për marrëdhënien.

Shembuj se siNarcistët e fshehtë dhe të hapur ndërveprojnë.

Një çift narcisistësh të fshehtë dhe të hapur mund të krijojë një dinamikë toksike dhe të paqëndrueshme. Narcisti i fshehtë mund të zhvlerësojë narcisin e hapur për të rritur vetëvlerësimin e tyre të brishtë, ndërsa narcisi i hapur mund të përdorë nënçmimin e partnerit të tij për të ruajtur epërsinë dhe ndjenjën e kontrollit.

Marrëdhëniet e dashurisë dhe prirjet narcisiste. ❤️

A mund të kenë dy narcistë një marrëdhënie intime dhe të dashur?

Ndërsa nuk është e pamundur, dy narcistë që krijojnë një marrëdhënie intime dhe të dashur mund të jetë sfiduese. Kapërcimi i barrierave të mungesës së ndjeshmërisë, konkurrencës dhe ndjekjes së interesit vetjak kërkon që të dy individët të njohin sjelljet e tyre, të kërkojnë ndihmë profesionale dhe të punojnë në zhvillimin e një lidhjeje të mirëfilltë emocionale me partnerin e tyre.

Pse disa njerëz tërheqin narcisistët dhe anasjelltas.

Disa individë mund të jenë për shkak të mosnjohjes së historisë së koduar nga ana e tyre. Për më tepër, narcisistët mund të kërkojnë partnerë që janë empatikë, edukues dhe akomodues për të përmbushur nevojat e tyre emocionale dhe për të vërtetuar ndjenjën e tyre të fryrë të vetes.

Shiko gjithashtu: Ndarja me një manipulues emocional

Strategjitë për arritjen e një ekuilibri në një marrëdhënie narcisiste.

Për të arritur ekuilibrin në një marrëdhënie narcisiste, si partnerët e destruktuar, ashtu edhe partnerët aktivë duhet të punojnë, dhe të vendosin një bollëk të tyre.përmirësimin e komunikimit dhe mirëkuptimit të ndërsjellë. Ndihma profesionale nga psikologët mund të luajë gjithashtu një rol vendimtar në nxitjen e një dinamike më të shëndetshme të marrëdhënies.

Bëni me narcisin në jetën tuaj. 🙅🏾

Si të silleni me një narcisist në një marrëdhënie dashurie.

Kur keni të bëni me një partner narcisist, është thelbësore të vendosni kufij të shëndetshëm, të përqendroheni në kujdesin për veten, të përforconi pritshmëritë realiste dhe të komunikoni me ndershmëri për ndikimin e sjelljes së narcisistit. Të mbështetura nga një psikolog, këto strategji mund të ndihmojnë në nxitjen e një lidhjeje më të shëndetshme dhe minimizimin e ndikimit të tendencave narcisiste në partneritet.

Njohja kur duhet t'i jepet fund marrëdhënies me një narcisist.

Përfundimi i një marrëdhënieje me një narcisist mund të jetë i nevojshëm kur abuzimi emocional, manipulimi dhe mungesa e empatisë përmirësojnë përpjekjet e vazhdueshme. Është thelbësore t'i jepet përparësi mirëqenies emocionale të dikujt dhe të kërkosh mbështetje nga miqtë, familja dhe profesionistët e shëndetit mendor gjatë këtij procesi.

Shiko gjithashtu: Prekja e gjuhës së trupit tuaj të shpatullave (mund të largojë lojën)

Këshilla nga psikologët për trajtimin e ndërveprimeve narcisiste.

Psikologët rekomandojnë këshillat e mëposhtme për lundrimin e ndërveprimeve me narcisistët: ushtrimi praktik dhe shikimi i kufijve personalë, vënia praktike dhe shikimi i kufijve personalë. ndihmë profesionale kur është e nevojshme. Këto strategji mund të ndihmojnë në menaxhimin më të mirëmarrëdhëniet me individë narcisistë dhe zbutja e dëmeve të mundshme emocionale.

Mendimet përfundimtare

Narcisistët mund të tërhiqen nga njëri-tjetri për shkak të tipareve të tyre të përbashkëta dhe nevojës për admirim. Sidoqoftë, marrëdhëniet midis dy narcisistëve mund të jenë sfiduese, pasi të dy individët mund të kenë një kompleks superioriteti, mungesë ndjeshmërie dhe një nevojë të vazhdueshme për vërtetim.

Narcisistët e fshehtë dhe të hapur ndryshojnë në qasjen e tyre ndaj marrëdhënieve, me narcisistët e fshehtë që fshihen pas një fasade cenueshmërie dhe pasigurie.

Për të arritur ekuilibrin në një marrëdhënie narcisiste, të dy partnerët duhet të pranojnë sjelljet e tyre destruktive, të vendosin kufij dhe të punojnë në përmirësimin e komunikimit. Kur keni të bëni me një narcisist, vendosja e kufijve të shëndetshëm, përqendrimi në kujdesin për veten dhe kërkimi i ndihmës profesionale janë strategji thelbësore për të mbajtur një lidhje më të shëndetshme.

Nëse e keni parë të dobishëm këtë artikull, mund të gjeni edhe pse narcisistët nuk kanë miq.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.