Çfarë do të thotë nëse dikush mbyll sytë ndërsa flet? (Gjithçka që duhet të dini)

Çfarë do të thotë nëse dikush mbyll sytë ndërsa flet? (Gjithçka që duhet të dini)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Pra, ju jeni në një bisedë dhe vini re se dikush mbyll sytë ndërsa flet me ju. Por çfarë do të thotë në të vërtetë dhe pse një person do ta bëjë këtë me ju?

Kur njerëzit mbyllin sytë ndërsa flasin me ju, mund të nënkuptojë se ata nuk po ju dëgjojnë. Ata mund të jenë duke ëndërruar dhe duke menduar për gjëra të tjera. Ata gjithashtu mund t'i japin vetes një moment për të mbledhur mendimet e tyre përpara se të përgjigjen.

Të kuptuarit e gjuhës së trupit është një aspekt thelbësor i komunikimit efektiv dhe mbyllja e syve nuk bën përjashtim. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë arsye të ndryshme pse dikush mund të mbyllë sytë ndërsa flet, si ta interpretojë këtë sjellje dhe si të përgjigjet në mënyrë efektive.

 1. Ata po ju bllokojnë sytë.
 2. Ata po mendojnë për atë që thonë.
 3. Ata po përpiqen të mbajnë mend diçka.
 4. Po përpiqen të mbajnë mend diçka. po përpiqen të pengojnë shpërqendrimet.
 5. Janë të mërzitur ose të lodhur.
 6. Ata po gënjejnë.
 7. Ata tërhiqen nga ju.
 8. Përqendrimi .
 9. Siklet emocional<3. Ankthi social .
 10. Mashtrimi .
 11. Lodhja .

Ky është një sinjal social shumë i zakonshëm që njerëzit përdorin për të treguar se nuk janë të interesuar për atë që thotë personi tjetër. Mund të jetë gjithashtu një shenjë përqendrimi, apo edhe se atathellë në mendime?

Nuk ka asnjë përgjigje për këtë pyetje pasi njerëzit ndryshojnë në zakonet e tyre kur janë të thellë në mendime. Disa njerëz mund të mbyllin sytë për t'u përqendruar më mirë në mendimet e tyre, ndërsa të tjerët mund t'i mbajnë hapur.

3. Cilat janë disa arsye të tjera pse njerëzit mund të mbyllin sytë ndërsa flasin?

Arsyet e tjera që njerëzit mund të mbyllin sytë ndërsa flasin përfshijnë: përpjekja për të kujtuar diçka, të qenit i thellë në mendime, të trishtuar ose emocionalë, të lodhur ose në dhimbje.

4. Mendoni se mbyllja e syve duke folur ju bën të dukeni më të sinqertë?

Disa njerëz mund të mendojnë se mbyllja e syve gjatë bisedës ju bën të dukeni më të sinqertë pasi mund të tregojë se jeni të fokusuar në bisedë dhe nuk jeni të hutuar nga asgjë tjetër.

5. A mendoni se mbyllja e syve gjatë bisedës mund ta bëjë më të vështirë për personin që po flisni të kuptojë atë që po thoni?

Po, mund ta bëjë më të vështirë për personin të kuptojë atë që po thoni, sepse ai nuk mund t'i shohë shprehjet e fytyrës ose lëvizjet e buzëve tuaja.

6. A është mbyllja e syve gjatë bisedës gjithmonë një shenjë gënjeshtër?

Jo, mbyllja e syve gjatë bisedës mund të ketë arsye të ndryshme, si përqendrimi, shqetësimi emocional, rikthimi i kujtesës, ankthi social, lodhja ose dallimet kulturore. Ndërsa mund të jetë një shenjë mashtrimi në disa raste, është thelbësoremerrni parasysh kontekstin dhe shenjat e tjera të gjuhës së trupit përpara se të nxirrni përfundime të shpejta.

7. Si mund ta përmirësoj aftësinë time për të interpretuar gjuhën e trupit?

Përmirësoni aftësitë tuaja të interpretimit të gjuhës së trupit duke vëzhguar të tjerët, duke lexuar libra ose artikuj mbi këtë temë ose duke ndjekur seminare ose kurse. Praktika e bën të përsosur, kështu që sa më shumë të angazhoheni me gjuhën e trupit, aq më mirë do të bëheni në interpretimin e saj.

8. Çfarë duhet të bëj nëse e shoh veten duke i mbyllur sytë shpesh gjatë bisedave?

Reflektoni për arsyet e sjelljes suaj dhe merrni parasysh nëse kjo është për shkak të përqendrimit, shqetësimit emocional ose një shkaku tjetër. Ju mund të punoni për të përmirësuar aftësitë tuaja të komunikimit, për të menaxhuar emocionet tuaja ose për të adresuar çdo çështje themelore që mund të kontribuojë në këtë sjellje.

9. A mund të zhvilloj kontakt më të mirë me sy gjatë bisedave?

Po, ju mund të përmirësoni kontaktin tuaj me sy duke praktikuar me miqtë ose anëtarët e familjes, duke përdorur një pasqyrë ose duke regjistruar veten gjatë bisedave. Mos harroni se mbajtja e kontaktit me sy nuk do të thotë të shikoni vazhdimisht; është në rregull të prishësh kontaktin me sy herë pas here.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një djalë ju vë një pseudonim?

10. A është e padukshme të mbyllësh sytë ndërsa flet me dikë?

Në disa kultura, mbyllja e syve gjatë bisedës mund të konsiderohet e pasjellshme ose mungesë respekti. Megjithatë, është thelbësore të merret parasysh konteksti dhe komunikimi i individitstili përpara se të gjykoni sjelljen e tyre.

Mendimet përfundimtare

Njerëzit mbyllin sytë ndërsa flasin për arsye të ndryshme, duke përfshirë shqetësimin, nervozizmin, emocionet e forta ose përqendrimin. Disa njerëz besojnë se kjo i bën ata të duken më të sinqertë, por gjithashtu mund ta bëjë më të vështirë që personi me të cilin po flasin t'i kuptojë. Shpresojmë të keni mësuar diçka dhe nëse mundeni, ju lutemi shikoni faqen tonë të internetit për tema të tjera interesante mbi gjuhën e trupit.

nuk jeni të kënaqur me bisedën.

Mund të jetë e vështirë të lexoni gjuhën e trupit të dikujt, por nëse shihni dikë që mbyll sytë ndërsa flet me ju, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje dhe të përpiqeni të kuptoni se çfarë mund të përpiqet të komunikojë. Kjo është arsyeja pse ne duhet të marrim parasysh kontekstin se ku e shihni këtë sjellje, por çfarë është konteksti dhe si e përdorim atë.

Së pari kuptoni gjuhën e trupit? 👥

Gjuha e trupit është një formë e fuqishme e komunikimit joverbal, që shpesh përcjell më shumë informacion sesa vetëm fjalët. Shprehjet tona të fytyrës, gjestet dhe qëndrimi mund të zbulojnë emocionet, qëndrimet dhe madje edhe qëllimet tona. Në shumë raste, gjuha jonë e trupit është më e sinqertë se fjalët tona, prandaj është thelbësore t'u kushtojmë vëmendje këtyre shenjave.

Çfarë është konteksti në gjuhën e trupit? Marrja parasysh e kontekstit është thelbësore kur interpretohet gjuha e trupit, sepse ofron një perspektivë më të gjerë të situatës, duke lejuar një kuptim më të nuancuar të emocioneve, qëllimeve ose mendimeve të individit.

Disa elementë kontribuojnë në kontekstin në gjuhën e trupit:

 1. Tema e bisedës: Tema e diskutuar nga gjuha e trupit mund të ndikojë tek individitë përfshirë. Për shembull, temat e ndjeshme ose emocionale mund të nxjerrin sinjale të ndryshme joverbale sesa bisedat e rastësishme ose të lehta.
 2. Marrëdhëniet midis individëve: Natyra e marrëdhënies midis individëve të përfshirë në bisedë mund të ndikojë në gjuhën e trupit të tyre. Miqtë, kolegët, anëtarët e familjes ose të huajt mund të shfaqin shenja të ndryshme joverbale bazuar në nivelin e rehatisë dhe familjaritetit të tyre me njëri-tjetrin.
 3. Sfondi kulturor: Normat dhe pritshmëritë kulturore mund të ndikojnë ndjeshëm në gjuhën e trupit. Ajo që mund të konsiderohet e përshtatshme ose e sjellshme në një kulturë mund të shihet si e pasjellshme ose fyese në një tjetër. Kuptimi i dallimeve kulturore është thelbësor për të shmangur keqinterpretimet.
 4. Mjedisi: Ambienti fizik ose mjedisi ku zhvillohet biseda mund të ndikojë gjithashtu në gjuhën e trupit. Një person mund të sillet ndryshe në një mjedis zyrtar biznesi sesa në një mbledhje të relaksuar shoqërore.
 5. Personaliteti individual dhe stili i komunikimit: Çdo person ka një personalitet dhe stil komunikimi unik që mund të ndikojë në gjuhën e trupit të tij. Disa individë mund të jenë më ekspresivë ose introvertë, gjë që mund të ndikojë në shenjat joverbale që shfaqin.

Duke marrë parasysh kontekstin kur interpretoni gjuhën e trupit, mund të fitoni një kuptim më të saktë të emocioneve dhe qëllimeve të personit, duke lejuarpër komunikim më efektiv dhe lidhje më të forta me të tjerët.

15 Arsyet pse dikush do të mbyllë sytë ndërsa flet me ty.

Mbyllja e syve ndërsa flet zakonisht nënkupton një nga dy gjërat: ose je aq i humbur në mendime sa nuk po i kushton vëmendje personit me të cilin po flet, ose je i nevojshëm që të ndihesh aq rehat me personin.

Në përgjithësi konsiderohet e padukshme mbyllja e syve gjatë bisedës, kështu që nëse e gjeni veten duke e bërë këtë ndaloni.

Këtu janë 14 nga arsyet kryesore pse dikush do të mbyllë sytë gjatë bisedës me ju

1. Bllokimi i syve. 😣

Bllokimi i syve është një gjest që mund të përdoret për të treguar zemërimin. Kur dikush është i zemëruar, ai mund të refuzojë të bëjë kontakt me sy duke mbyllur sytë.

Kjo sjellje tregon se ata po përpiqen të shmangin të menduarit për atë që po thoni. Një shembull i kësaj mund të jetë që po bëni një bisedë me partnerin tuaj se ku ishin mbrëmë dhe ata mbyllin sytë ndërsa ju flasin se ku ishin.

2. Ata po mendojnë për atë që po thonë. Kur mbyllni sytë, po i jepni trurit tuaj më shumë fuqi për të menduar. Mendoni për bisedën që po bëni dhePersoni me të cilin po kaloni para se të hidheni në përfundimin se po tregohen të pasjellshëm.

3. Ata po përpiqen të mbajnë mend diçka. Mendoj se kjo më lejon më shumë fuqi për të aksesuar informacionin ashtu si një kompjuter në mendjen time.

"Truri im funksionon si një pishtar imagjinar që ndriçon një dritë në një dhomë të errët plot me skedarë." Duke mbyllur sytë, mund të aksesoj informacionin më shpejt.

Përsëri, mendoni për kontekstin e bisedës dhe dinamikën në dhomë.

4. Ata janë duke u përpjekur të vizualizojnë atë që thonë. Një mënyrë është të mbyll sytë dhe t'i përfytyroj gjërat më gjallërisht. Shumë herë do të përfytyroj atë që po shoh në kokën time, pastaj do të vazhdoj ta përshkruaj me gojë.

5. Ata po përpiqen të pengojnë shpërqendrimet.😍

Ndonjëherë kur një person mbyll sytë është po aq e thjeshtë sa të bllokojë shpërqendrimet, në mënyrë që të përqendrojë vëmendjen e tij ndërsa flet me ju.

6. Ata janë të mërzitur ose të lodhur. Kjo, së bashku me një zhvendosje në këmbë ose trup, është një gjë e mirëtregues se ata nuk duan të flasin më me ju. Kushtojini vëmendje shenjave të tjera të gjuhës së trupit nëse mendoni se është kështu. Shikoni shenjat negative të gjuhës së trupit.

7. Ata janë duke gënjyer. Kjo nuk do të thotë se ata gënjejnë gjithmonë; ky është vetëm një sinjal i zakonshëm joverbal për të gënjyer.

Për të kuptuar dikë, duhet të shikoni grupe të shumta informacioni. Nuk është e mundur të arrish në një përfundim bazuar në një informacion në mënyrë që të mbyllësh sytë. Nëse doni të kuptoni nëse ata gënjejnë, atëherë shikoni Gjuha e trupit për gënjeshtra (Ju nuk mund ta fshehni të vërtetën për një kohë të gjatë)

8. Tërhequr për ju. Kur një individ shikon larg ose mbyll sytë, ai mund të përpiqet të kontrollojë emocionet e tij dhe të mos japë asgjë. Kjo sjellje mund të nënkuptojë se ata tërhiqen nga ju.

Kur bëhet fjalë për të kuptuar shenjat sociale, sytë mund të jenë një mjet i fuqishëm. Kur një individ shikon larg ose mbyll sytë, ai mund të përpiqet të kontrollojë emocionet e tij dhe të mos japë asgjë. Kjo sjellje mund të nënkuptojë se ata janë të tërhequr nga ju.

9. Përqendrimi.🙇🏼‍♂️

Ndonjëherë, njerëzit mbyllin sytë për t'u përqëndruar dhe përqendruar në atë që thonë. Kjo mundndodhin kur diskutoni një temë komplekse ose përpiqeni të mbani mend detaje specifike. Duke bllokuar shpërqendrimet vizuale, ata mund ta përqendrojnë më mirë energjinë e tyre mendore në bisedën në fjalë.

10. Siklet emocional.🖤

Mbyllja e syve mund të tregojë gjithashtu siklet emocional ose cenueshmëri. Kur dikush po ndan informacione të ndjeshme ose po diskuton një temë të vështirë, mbyllja e syve mund të jetë një mënyrë për të mbrojtur veten nga ndjesia e ekspozimit ose e gjykuar shumë.

11. Rikthimi i kujtesës. Kjo sjellje mund të jetë më e zakonshme tek njerëzit me stile të forta të të mësuarit vizual ose ata që kanë një imagjinatë të gjallë.

12. Ankthi social.🥺

Për individët me ankth social, mbajtja e kontaktit me sy gjatë bisedës mund të jetë stresuese dhe dërrmuese. Mbyllja e syve mund të sigurojë një pushim të shkurtër nga ankthi i lidhur me kontaktin me sy.

13. Mashtrimi.🤥

Në disa raste, njerëzit mund të mbyllin sytë kur gënjejnë ose përpiqen të jenë mashtrues. Kjo sjellje mund të jetë një shenjë e mbingarkesës njohëse, pasi individi përpiqet ta mbajë historinë e tij të drejtë ose ka frikë të kapet në flagrancë.

Shiko gjithashtu: Gjuha e trupit nervor (Udhëzues i plotë)

14. Lodhja.😪

Thënë thjesht, lodhja ose lodhja mund të bëjnë që dikush të mbyllë sytë gjatë bisedës. Kjo sjellje mund të ndodhë më shpesh gjatë osebisedat e natës vonë.

15. Dallimet kulturore. 🤦🏿‍♂️🤦🏻

Kultura të ndryshme kanë norma të ndryshme rreth kontaktit me sy dhe gjuhës së trupit. Në disa kultura, mbyllja e syve gjatë të folurit mund të konsiderohet si respekt, ndërsa në të tjera, mund të shihet si një shenjë mosinteresimi ose mosrespektimi.

Si të interpretohen mbylljet e syve

Interpretimi i mbylljeve të syve në bisedë kërkon marrjen parasysh të disa faktorëve:

 • <1ontex12>

  <34x12 të bisedës. A është tema komplekse, emocionale apo e ndjeshme? Nëse po, personi mund të jetë duke mbyllur sytë për t'u fokusuar, për të përballuar shqetësimin ose për të rimarrë kujtimet. Nga ana tjetër, nëse biseda është e rastësishme dhe me zemër të lehtë, mbyllja e syve mund të tregojë lodhje ose një humbje të përkohshme të përqendrimit.

  Dallimet individuale .

  Disa individë mund të kenë një prirje të natyrshme për të mbyllur sytë më shpesh gjatë bisedës. Kjo mund të jetë për shkak të preferencave personale, zakoneve, apo edhe mënyrës se si ata përpunojnë informacionin. Mbani parasysh këtë kur interpretoni gjuhën e trupit të dikujt dhe shmangni përfundimet e shpejta pa marrë parasysh stilin e tyre unik të komunikimit.

  Kërkoni grupe.

  Sigurimet e gjuhës së trupit shpesh shfaqen në grupe, prandaj mos u mbështetni vetëm në mbylljen e syve për të përcaktuar emocionet e dikujt ose në emocionet e dikujt. Vëzhgoni të tjerëtShprehjet e fytyrës, gjestet dhe shenjat vokale për të fituar një kuptim më të gjerë të mesazhit të tyre. Duke demonstruar mirëkuptim dhe mbështetje, ju mund të ndihmoni që personi tjetër të qetësohet, duke i bërë më shumë gjasa për t'u hapur dhe për të komunikuar në mënyrë efektive.

  Rregulloni stilin tuaj të komunikimit.

  Nëse dyshoni se personi ndihet i mbingarkuar ose i shqetësuar, rregulloni stilin tuaj të komunikimit për të përmbushur nevojat e tij. Flisni më ngadalë, mbani një ton të butë dhe jepni mundësi të shumta që ata të shprehen.

  Kërkoni sqarime .

  Nëse nuk jeni të sigurt për kuptimin pas mbylljes së syve, mos hezitoni të kërkoni sqarime. Kjo mund të ndihmojë në parandalimin e keqkuptimeve dhe të sigurojë që të dyja palët të jenë në të njëjtën faqe.

  Pyetje dhe përgjigje.

  1. Çfarë do të thotë nëse dikush mbyll sytë ndërsa flet?

  Mund të ketë arsye të ndryshme pse dikush mbyll sytë ndërsa flet. Mund të jetë një shenjë shqetësimi, nervozizmi, emocionesh të forta ose thjesht përpjekje për t'u përqendruar më mirë në atë që thuhet.

  2. Zakonisht njerëzit mbyllin sytë kur janë
 • Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.