Dallimet midis përqafimit miqësor dhe përqafimit romantik?

Dallimet midis përqafimit miqësor dhe përqafimit romantik?
Elmer Harper

Pra, po pyesni se cilat janë ndryshimet kryesore midis përqafimeve miqësore dhe përkëdheljeve romantike, mirëpo keni ardhur në vendin e duhur.

Ka disa ndryshime kryesore midis përqafimit miqësor dhe përqafimit romantik. Përqafimet miqësore zakonisht janë platonike dhe nuk përfshijnë shumë prekje, ndërsa përqafimi romantik mund të jetë më afër dhe duart mbahen më afër pjesëve të varjes, do të shihni gjithashtu çifte duke u puthur.

Përveç kësaj, përqafimet miqësore zakonisht janë më të shkurtra në kohëzgjatje sesa përqafimet romantike, të cilat priren të jenë më të gjata dhe më të afërta.

Së fundi, përqafimet miqësore shpesh jepen si një gjest ngushëllimi ose mbështetjeje, ndërsa përqafimet romantike janë shpesh një shenjë dashurie dhe intimiteti.

Duke thënë se ka disa ndryshime kryesore midis një përqafimi romantik dhe një përqafimi miqësor. Ju duhet të jeni në gjendje ta kuptoni këtë nga lista e mëposhtme.

Përqafim miqësor.

  • Ndihet mirë.
  • Ju ndjeheni të sigurt.
  • Personi tjetër është i butë dhe i butë.
  • <75> Ju ndiheni një lidhje të fortë>

Përkëdhelje romantike.

  • Të mbajnë fort.
  • Të puthin ty ose qafën.
  • Të pëshpëritin në vesh.
  • Ata kalojnë gishtat nëpër flokët e tu>
  • <8Hy>
  • poshtë të shikojnë në pjesën e poshtme të flokëve tëmbrapa.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim disa prej pyetjeve më të zakonshme në lidhje me përqafimet romantike kundrejt përqafimeve miqësore.

Pyetjet e bëra më të shpeshta

Si mund ta dalloni nëse jeni duke u përqafuar në mënyrë romantike?

Një nga mënyrat që ju mund t'i dalloni në mënyrë romantike duke u përqafuar. Nëse jeni duke u përqafuar ballë për ballë, me trupat afër dhe krahët rreth njëri-tjetrit, ka më shumë gjasa të jetë një përqafim romantik.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur një vajzë ju thërret Boo?

Përqafimet miqësore janë zakonisht më pak intensive, me më pak kontakte trupore. Ju gjithashtu mund të përqafoni me një mik në një pozicion krah për krah, ose të uleni në prehër të njëri-tjetrit. Intensiteti i një përqafimi mund të jetë gjithashtu një tregues se sa romantik është - nëse është i ngadaltë dhe i butë, ka më shumë gjasa të jetë romantik, ndërsa një përqafim ose përqafim i shpejtë ka më shumë gjasa të jetë miqësor.

Çfarë është përqafimi platonik?

Përqafimi platonik është një lloj aktiviteti seksual në të cilin nuk ka kontakt të ngushtë midis dy njerëzve. Trupat e poshtëm mund të përfshihen, por zakonisht nuk ka prekje të organeve gjenitale ose zonave të tjera erogjene. Përqafimi platonik shpesh përdoret si një formë e dashurisë fizike miqësore dhe mund të jetë një mënyrë për të treguar mbështetje ose kujdes për një person tjetër.

A është normale që miqtë të përqafohen?

Disa njerëz mund të thonë se është krejtësisht normale që miqtë të përqafohen, ndërsa të tjerë mund të thonë se përqafimi është më shumëi përshtatshëm për partnerët romantikë. Ekzistojnë gjithashtu lloje të ndryshme të përqafimeve, të tilla si përqafimet miqësore dhe lugët, kështu që njerëzit mund të kenë mendime të ndryshme për atë që është e përshtatshme në situata të ndryshme. Në fund të fundit, i takon secilit individ të vendosë nëse është apo jo rehat duke u përqafuar me dikë dhe me çfarë lloj përqafimesh ndihet rehat. Unë personalisht përqafoj një mik të ngushtë dhe të tjerët nuk kam të gjithë vlerë të barabartë miqësie, por disa njerëz preferojnë të përqafohen.

Çfarë do të thotë nëse një mik dëshiron të të përqafojë?

Kjo do të thotë se ata të vlerësojnë dhe duan që ti të jesh pranë tij. Kjo është një shenjë vërtet e mirë që ju ka munguar.

A përqafohen djemtë me çdo vajzë?

Jo, djemtë nuk përqafohen me asnjë vajzë. Përqafimi zakonisht shoqërohet me një ndjenjë afërsie, intimiteti ose dëshirë për t'u ndjerë afër dikujt. Djemtë zakonisht përqafohen vetëm me mikesha apo partnere romantike me të cilat ndihen të afërt – jo vetëm me ndonjë mike femër. Dhe edhe atëherë, ata mund të mos përqafohen me çdo shoqe në mënyrë romantike. Ndonjëherë djemtë do të përqafohen pa ndjenja, por zakonisht, kur dy njerëz përqafohen, përfshihet të paktën një tërheqje fizike ose dëshirë për intimitet.

A mund të të bëjë përqafimi të biesh në dashuri?

Përqafimi është një akt fizik afërsie që mund të çlirojë oksitocinë dhe dopaminë në tru, që nganjëherë quhet "hormonet e dashurisë". Oksitocina ështëe lidhur me ndjenjat e lumturisë, dashurisë dhe lidhjes, ndërsa dopamina është e lidhur me kënaqësinë dhe shpërblimin. Çiftet që përqafohen rregullisht shpesh raportojnë se ndihen më të lidhur dhe të kënaqur me marrëdhënien e tyre. Pra, po, mund t'ju bëjë të dashuroheni nëse e bëni mjaft shpesh.

Shiko gjithashtu: Si të lexoni gjuhën e trupit të meshkujve? (Zbulojeni)

Mendimet përfundimtare.

Ka disa mënyra se si mund të bëjmë dallimin midis përqafimit miqësor dhe përqafimit romantik. Nëse dikush ju përqafon dhe afron kokën me tuajën dhe ju puth, ju e dini se kjo do të thotë më shumë se miqtë. Shpresojmë t'i jemi përgjigjur pyetjeve tuaja dhe të keni gjetur përgjigjen perfekte deri herën tjetër, faleminderit për leximin. Ky postim mund t'ju duket gjithashtu i dobishëm Përqafimi i gjuhës së trupit anash për krah (një shtrirje e armatosur)
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.