Kur një narcisist ju sheh duke qarë (Fakte të plota të një narku)

Kur një narcisist ju sheh duke qarë (Fakte të plota të një narku)
Elmer Harper

Pra, po pyesni veten se çfarë ndjen një narcisist kur ju sheh duke qarë. Në këtë postim, ne përpiqemi të kuptojmë se si reagojnë dhe çfarë do të ndihen.

Kur një narcisist ju sheh duke qarë para tij, është një ndryshim i dukshëm në emocione që i bën ata të ndihen të parehatshëm Rreth teje. Zakonisht ata do t'ju kritikojnë dhe do të përpiqen t'i zhvlerësojnë ndjenjat tuaja. Narcistët nuk ndihen të penduar, ndaj nuk do të kërkojnë falje që ju kanë bërë të ndiheni keq. Në fakt, narcisisti mund t'ju bëjë të ndiheni edhe më keq duke ju bërë të ndiheni sikur lotët tuaj janë të pakuptimtë ose se po reagoni tepër. Shumica e narcisistëve do t'i shohin lotët tuaj si përpjekje për t'i kontrolluar ato dhe do të thonë gjëra të tilla si "je shumë emocional" ose "je shumë nevojtar."

Shiko gjithashtu: Pse njerëzit mbajnë dy telefona dhe a është i përshtatshëm?

Nëse ndonjëherë qan para një narcisisti, përgatituni për një përgjigje të çuditshme. Një narcisist ndonjëherë do të heshtet sepse nuk e kuptojnë pse po qan.

Në vijim do t'i hedhim një vështrim 6 mënyrave se si një narcisist do t'i përgjigjet të qarit tuaj.

6 Mënyrat se si do të ndihet një narcisist kur ju qani.

  1. Ata ndihen të vetëkënaqur dhe superiorë.
  2. Mund të ndihen të kënaqur që ju kanë shkaktuar dhimbje.
  3. Ata mund të ndihen të lumtur që po përjetoni emocione negative.
  4. Ata mund të ndihen të shqetësuar dhe të përpiqen t'ju ngushëllojnë.
  5. Ata mund të ndihen fajtorë dhe të përpiqen të kompensojnë veprimet e tyre.
  6. Ata mund të zemërohen me ju që i keni bërë të ndihenkeq.

Ata ndihen të vetëkënaqur dhe superiorë.

Narcisistët shpesh përshkruhen se kanë një "ndjenjë të së drejtës", që ndihen të vetëkënaqur dhe superiorë. Ata mund të mendojnë se janë mbi të tjerët dhe nuk duhet të ndjekin të njëjtat rregulla ose norma si gjithë të tjerët. Kur shohin dikë tjetër duke qarë, ata mund ta shohin atë si një shenjë dobësie dhe të ndjehen të vetëkënaqur ose superiorë. Në disa raste, ata madje mund të kënaqen duke parë dikë tjetër në dhimbje emocionale.

Ata mund të ndihen të kënaqur që ju kanë shkaktuar dhimbje.

Kur një narcisist ju sheh duke qarë, ata mund të ndihen të kënaqur që të kanë shkaktuar dhimbje. Kjo ndodh sepse narcisistët kënaqen kur shohin njerëz të tjerë në dhimbje, pasi kjo i bën ata të ndihen më mirë me veten e tyre. Nëse jeni në një lidhje me një narcisist, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për këtë prirje dhe të përpiqeni të shmangni situatat ku lotët tuaj do t'i japin kënaqësi. Ata e dinë se mund t'ju kontrollojnë dhe kanë gjetur pikën tuaj të shkas.

Ata mund të ndihen të lumtur që ju po përjetoni emocione negative.

Mund të ndihen të lumtur që ju po përjetoni emocione negative. Kur një narcisist ju sheh duke qarë, është një shenjë se ata kanë kontroll mbi ju dhe emocionet tuaja. Është një mënyrë që ata të kenë një ndjenjë pushteti dhe kontrolli.

Ata mund të ndihen të shqetësuar dhe të përpiqen t'ju ngushëllojnë.

Disa narcistë do të tregojnë shqetësim kur shohin dikë duke qarë përpara të tjerët. Ata do ta kishin parë këtë sjelljepunoni me të tjerët në të kaluarën dhe e dini se si do të duket nëse ata nuk shfaqin ndonjë emocion.

Ata mund të ndihen fajtorë dhe të përpiqen të kompensojnë veprimet e tyre.

Narcisistët zakonisht janë shumë të mirë në fshehin ndjenjat e tyre të vërteta, por ndonjëherë ata e humbin vigjilencën. Kur ju shohin duke qarë, ata mund të ndihen fajtorë dhe të përpiqen të kompensojnë veprimet e tyre. Kjo sepse ata e dinë se ju kanë lënduar dhe duan t'i rregullojnë gjërat. Megjithatë, mos u mashtroni nga akti i tyre i papritur i mirësisë – ka të ngjarë që ata ta bëjnë këtë vetëm në mënyrë që ju t'i falni dhe ata të mund të vazhdojnë t'ju kontrollojnë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju leh? (Fakte të plota)

Ata mund të zemërohen me ju për duke i bërë ata të ndihen keq.

Narcisistët në përgjithësi janë njerëz shumë të zhytur në vetvete, të cilët kujdesen vetëm për nevojat dhe ndjenjat e tyre. Pra, kur i bëni ata të ndihen keq, ata mund të zemërohen me ju. Kjo ndodh sepse ata i shohin emocionet tuaja si një reflektim të trazirave të tyre të brendshme dhe nuk mund të durojnë ta shohin veten në një dritë negative. Narcistët gjithashtu mund të zemërohen me ju, sepse ndihen sikur po përpiqeni t'i kontrolloni ose t'i manipuloni në një farë mënyre. Pra, nëse jeni në një lidhje me një narcisist, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për problemet e tyre të mundshme të zemërimit dhe të përpiqeni të shmangni çdo gjë që do t'i shkaktonte ata.

Në vijim do të hedhim një vështrim në disa prej pyetjet më të shpeshta.

pyetjet e bëra më shpesh

Bëni narcistëKuptoni emocionet tuaja?

Jo, narcisistët nuk i kuptojnë emocionet tuaja. Ata ndjejnë emocione, por nuk janë emocione normale njerëzore. Ata duhet të ndihen të fuqishëm dhe të kontrolluar gjatë gjithë kohës. Ata duan të ndihen të rëndësishëm dhe të veçantë. Ata ndihen të trishtuar kur nuk marrin atë që duan. Oferta narcisiste është termi i përdorur për të përshkruar vëmendjen që një narcisist ka nevojë për t'u ndjerë mirë me veten.

A pëlqejnë narcisistët që qan?

Narcisistët pëlqejnë të shohin njerëzit duke qarë para sepse i bën të ndihen të fuqishëm dhe të kontrolluar. Ata mund të kritikojnë partnerin ose të dashurit e tyre në mënyrë që t'i bëjnë ata të ndihen edhe më inferiorë dhe të qajnë para njerëzve të tjerë. Kjo i siguron narcisistit atë që njihet si furnizim narcisist - një burim vërtetimi dhe admirimi që i ndihmon ata të ndihen mirë me veten e tyre. Ndërsa partneri ose i dashuri juaj mund të mos kënaqet duke ju parë duke qarë, ata mund të kënaqen duke ditur se ju kanë shkaktuar dhimbje.

A ju bëjnë narcisistët të qani me qëllim?

A bëjnë narcisistët po qan me qellim? Është e mundur që ata ta bëjnë këtë për t'u ndjerë më mirë me veten ose për t'ju ndier të trishtuar dhe të vetmuar. Nëse jeni në një marrëdhënie me një narcisist, është e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm për sjelljen e tyre të mundshme manipuluese. Është e rrallë që një narcisist të tregojë pendim, ju duhet të kuptoni se çfarë fshihet pas tijndezje gazi.

Përpiquni të shmangni një debat të madh me narcisistin pasi kjo është ajo që ata ushqehen.

A qajnë ndonjëherë narcisistët?

A qajnë ndonjëherë narcisistët? Është një pyetje e vlefshme për t'u bërë, duke pasur parasysh se ndjeshmëria nuk është një nga kostumet e tyre të forta. Megjithatë, narcisistët qajnë – por vetëm kur kjo u sjell dobi në një farë mënyre. Për shembull, nëse një narcisist ju sheh duke qarë, ai mund t'i përdorë lotët tuaj në avantazhin e tij duke u përpjekur t'ju bëjë të ndiheni fajtor ose duke ju manipuluar që të bëni diçka për të. Me fjalë të tjera, narcisistët nuk qajnë sepse janë vërtet të trishtuar ose të mërzitur; ata qajnë si një mënyrë për të marrë atë që duan.

Kur qajnë narcisistët?

Narcisistët qajnë për dy arsye: kur ndihen të mbingarkuar me emocione negative dhe kur ndihen të kritikuar. Ata qajnë për të kërkuar ndjeshmëri dhe pendim nga të tjerët. Megjithëse narcisizmi karakterizohet nga mungesa e ndjeshmërisë, narcisistët janë të aftë të ndiejnë ndjeshmëri për veten e tyre. Kur ndihen të mbingarkuar, mund të qajnë për të çliruar emocionet e tyre. Kur ndihen të kritikuar, ata mund të qajnë për të kërkuar mirëkuptim dhe miratim.

A qajnë narcisistët gjatë filmave?

Narcisistët qajnë gjatë filmave për dy arsye. E para është të tërheqin vëmendjen nga njerëzit përreth tyre. Ata e dinë se nëse qajnë para njerëzve, do të kenë vëmendje. Arsyeja e dytë është krijimi i një ndjenje ndjeshmërie tek personi që po e shikojnëfilm me. Ata duan që personi të ndjejë keqardhje për ta dhe të ndjejë empati me emocionet e tyre. Megjithatë, këta lot zakonisht janë vetëm lot krokodili dhe nuk janë të vërtetë. Nëse një narcisist dëshiron të afrohet me ju, ai mund të qajë gjatë një filmi për të treguar se ka ndjenja më të thella.

A mund të ndryshojnë njerëzit me narcisizëm?

Megjithëse mund të jetë e vështirë, njerëzit me narcisizëm mund të ndryshojnë me ndihmën e terapisë dhe mjekimit. Trajtimi mund t'i ndihmojë njerëzit me narcisizëm të mësojnë të lidhen me të tjerët në një mënyrë më të shëndetshme dhe të menaxhojnë ndjenjën e tyre të vetëvlerësimit.

a do të qajë një narcisist mbi ju?

Nëse keni qenë të flakur nga një narcisist, ata nuk do të qajnë për ty. Ata mund të sillen sikur janë të trishtuar apo edhe të derdhin disa lot krokodili, por në realitet, ata nuk ndjejnë asnjë pendim apo trishtim. Në fakt, ata madje mund të gëzohen fshehurazi që nuk kanë më të merren me ju.

A qajnë narcisistët lotë krokodili?

A qajnë narcisistët lotë krokodili? Kjo është një pyetje e vështirë për t'u përgjigjur, pasi varet nga narcisisti individual në fjalë. Disa narcistë mund të qajnë lot krokodili për të manipuluar dhe kontrolluar të tjerët, ndërsa të tjerët jo. Është e rëndësishme të mbani mend se jo të gjithë narcisistët janë të njëjtë, dhe kështu është e pamundur të thuhet përfundimisht nëse ata janë në gjendje të qajnë lot të vërtetë apo jo.

Mendimet e fundit

Arsyeja kryesoreNarcisisti kënaqet duke ju parë duke qarë, sepse kjo do të thotë se ata kanë kontroll mbi ju. Narcistët kënaqen duke ju bërë të ndiheni inferiorë ndaj tyre, sepse kjo u jep atyre një ndjenjë fuqie dhe u lejon atyre të përfitojnë nga ju. Ndoshta ju duket gjithashtu i dobishëm ky postim Çfarë ndodh kur ndaloni së reaguari ndaj një narcisisti.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.