Pse më urren i dashuri (shenja për të kërkuar)

Pse më urren i dashuri (shenja për të kërkuar)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Nëse mendoni se i dashuri juaj ju urren, është e rëndësishme të kuptoni pse. Mund të jetë diçka që keni bërë, ose mund të mos ketë lidhje me ju. Në secilin rast, të kuptuarit e arsyes mund të ndihmojë në përmirësimin e marrëdhënies suaj.

I dashuri juaj mund t'ju urrejë për shumë arsye. Ai mund të jetë i pakënaqur me marrëdhënien, mund të jetë nën shumë stres ose thjesht mund të mos jetë gati për një marrëdhënie të përkushtuar. Nëse i dashuri juaj vazhdimisht ju poshtëron ose ju bën të ndiheni keq për veten tuaj, mund të jetë koha për të rivlerësuar marrëdhënien. Nëse i dashuri juaj gjithmonë ju bën të ndiheni sikur nuk jeni mjaftueshëm i mirë, mund të jetë koha për të vazhduar pasi nuk është një marrëdhënie e shëndetshme.

Ka shumë arsye pse i dashuri juaj mund t'ju urrejë, ne do t'i shqyrtojmë 15 prej tyre më poshtë.

15 Arsyet pse i dashuri juaj mund të të urrejë. për veten.
 • Ti je gjithmonë gati ta kritikosh.
 • Gjithmonë po përpiqesh ta kontrollosh.
 • Gjithmonë po e ul atë.
 • Gjithmonë po e bën të ndihet keq me veten.
 • Ti je shumë i ngjitur.
 • Gjithmonë po grindesh.
 • Nuk je mjaftueshëm argëtues.
 • Nuk je më tërheqës.
 • Ti je gjithmonë në telefonin tënd
 • Gjithmonë ke të drejtë.
 • Ai po të tradhton.
 • Ti gjithmonë po e bezdis.

  Pse më urren i dashuri im? Mund të jetë për shkak se ju gjithmonë e bezdisni atë. Nëse e gjeni veten duke u ankuar ose kritikuar vazhdimisht, nuk është çudi që ai të mos ju pëlqejë. Përpiquni të përqendroheni në aspektet pozitive të marrëdhënies suaj dhe t'i jepni pak hapësirë ​​për të marrë frymë.

  Ju jeni gjithmonë duke folur për veten tuaj.

  Një arsye tjetër pse i dashuri juaj ju urren është se ju gjithmonë flisni për veten tuaj. Duket se nuk jeni kurrë të interesuar për ndonjë gjë që ai ka për të thënë, dhe kjo ndoshta e bën atë të ndihet sikur nuk ju intereson për të. Mundohuni të jeni më të interesuar për atë që ai ka për të thënë dhe bëni më shumë pyetje për veten e tij. Kjo do t'i tregojë atij se kujdeseni për të dhe se jeni të interesuar për të.

  Ju jeni gjithmonë gati ta kritikoni atë.

  Ju jeni gjithmonë gati për ta kritikuar. Nuk e di pse e bën këtë, por duket sikur gjithmonë po kërkon diçka për të zgjedhur. Është sikur po përpiqeni të gjeni arsye për ta urryer atë. Nuk e kuptoj pse nuk mund t'i lejoni gjërat thjesht të jenë dhe të shijoni marrëdhënien tuaj.

  Ju jeni gjithmonë duke u përpjekur ta kontrolloni atë.

  Gjithmonë po përpiqeni ta kontrolloni dhe kjo është arsyeja pse ai ju urren. Ai ndihet sikur ju gjithmonë i tregoni se çfarë të bëjë dhe se nuk jeni kurrë të kënaqur me atë që ai bën. Është sikur të jeniduke e kritikuar vazhdimisht dhe ai nuk mund të bëjë asgjë siç duhet në sytë tuaj. Ai ndihet sikur nuk mund të jetë vetvetja rreth jush dhe se ju gjithmonë po përpiqeni ta ndryshoni atë. Ai dëshiron të jetë me dikë që e pranon ashtu siç është dhe nuk përpiqet ta kontrollojë.

  Ti gjithmonë po e ul atë.

  Duket sikur i dashuri yt mund të ndihet sikur po e poshtëron gjithmonë. Ndoshta ai ndjen se ju gjithmonë e kritikoni ose po talleni me të. Nëse është kështu, nuk është çudi që ai ka filluar t'ju urrejë. Përpiquni të jeni më pozitiv dhe inkurajues ndaj tij dhe shikoni nëse kjo ndihmon në përmirësimin e gjërave mes jush.

  Ju jeni gjithmonë duke e bërë atë të ndihet keq me veten.

  Mund të ndodhë që pa dashje po e bëni të dashurin tuaj të ndihet keq për veten e tij. Mund të jetë që ju gjithmonë e përulni atë, ose që gjithmonë e kritikoni atë. Nëse vazhdimisht e bëni atë të ndihet sikur nuk është mjaftueshëm i mirë, atëherë nuk është çudi që ai ka filluar t'ju urrejë. Përpiquni ta forconi atë në vend që ta rrëzoni dhe shikoni nëse kjo ka një ndryshim në mënyrën se si ai ndihet për ju.

  Ju jeni gjithmonë duke e marrë atë si të mirëqenë. pse më urren bf-ja ime

  Ti e merr gjithmonë si të mirëqenë. Pse më urren bf-ja ime?

  Mendoj se arsyeja pse i dashuri yt mund të të urrejë është se ti e merr gjithmonë si të mirëqenë. Duket se nuk e vlerësoni kurrë gjithçka që ai bën për ju, dhe përkundrazi, thjesht përqendroheniaspektet negative të marrëdhënies suaj. Ndoshta nëse do të filloni të tregoni njëfarë vlerësimi, ai do të fillonte të ndihej më mirë për veten dhe marrëdhënien.

  Ju gjithmonë po e bëni të ndihet sikur nuk është mjaftueshëm i mirë për ju.

  A ndaloni ndonjëherë të mendoni se si fjalët dhe veprimet tuaja e bëjnë të ndihet i dashuri juaj? Ju jeni gjithmonë duke e ulur atë, duke e bërë atë të ndihet sikur nuk është mjaftueshëm i mirë për ju. Nuk është çudi që ai ju urren. Ndoshta duhet të përpiqeni të jeni më mbështetës dhe pozitiv ndaj tij, në vend që ta shkatërroni atë gjatë gjithë kohës.

  Ju jeni shumë i ngjitur.

  I dashuri juaj mund t'ju thotë se jeni shumë i ngjitur sepse ai ndihet i mbytur nga nevoja juaj e vazhdueshme për vëmendjen e tij. Ai mund të ketë nevojë për pak hapësirë ​​për të marrë frymë dhe të ndihet sikur po mbytet nga ngjitja juaj. Nëse gjithmonë keni nevojë të jeni pranë tij dhe të kërkoni kohën e tij, kjo mund të jetë një pengesë për të. Provoni t'i jepni pak hapësirë ​​dhe shikoni nëse kjo ndihmon në përmirësimin e situatës.

  Ju jeni gjithmonë duke debatuar.

  Ju jeni gjithmonë duke debatuar. A mendoni se i dashuri juaj ju urren? Ndoshta ai jo, por grindjet e vazhdueshme nuk mund të jenë të mira për marrëdhënien tuaj. përpiquni të bëni një hap prapa dhe të kuptoni se çfarë po ndodh në të vërtetë. A ka diçka që ju bën të dy të pakënaqur? Pasi të identifikoni problemin, mund të filloni të punoni për një zgjidhje së bashku.

  Shiko gjithashtu: Motoja në jetë me kuptim (Gjeni tuajën)

  Nuk jeni mjaftueshëm argëtues.

  I dashuri juaj mund t'ju thotë se nuk jenimjaft argëtim sepse ai ndihet i mërzitur ose i paplotësuar në marrëdhënie. Është e mundur që ai dëshiron më shumë eksitim dhe aventurë, dhe ndihet sikur ju nuk po ia siguroni atë. Nëse nuk je i sigurt se çfarë të bësh, mund të përpiqesh të flasësh me të për atë që dëshiron dhe të shohësh nëse mund të bësh diçka për t'i bërë gjërat më argëtuese për të dy.

  Nuk je më tërheqëse.

  Mund të ketë shumë arsye pse i dashuri juaj mund të mendojë papritur se nuk jeni më tërheqës. Mund të jetë diçka aq e thjeshtë sa keni fituar disa kilogramë, ose mund të jetë se ai thjesht nuk ju pëlqen si dikur. Nëse jeni të shqetësuar se pse i dashuri juaj mund të humbasë interesin, provoni të flisni me të për këtë dhe shikoni nëse ai ka ndonjë shqetësim.

  Ju jeni gjithmonë në telefonin tuaj.

  I dashuri juaj mund të ndiejë se ju jeni gjithmonë në telefonin tuaj sepse nuk po i kushtoni vëmendjen që meriton. Ai mund të ndihet sikur nuk është i rëndësishëm për ju dhe se ju më mirë do të flisnit me njerëz të tjerë ose të shkruani mesazhe. Ky mund të jetë një problem i madh në një marrëdhënie dhe mund të çojë në shumë debate dhe madje edhe ndarje. Nëse i dashuri juaj ndihet sikur po injorohet gjithmonë, është e rëndësishme të përpiqeni të kaloni më shumë kohë me të pa telefonin tuaj. Lëreni atë gjatë darkës, bisedave dhe aktiviteteve të tjera ku mund t'i kushtoni atij vëmendjen tuaj të plotë.

  Ke gjithmonë të drejtë.

  I dashuri juaj mund t'ju urrejësepse ai ndjen se ju keni gjithmonë të drejtë. Ai mund të ndihet sikur po i tregoni vazhdimisht se çfarë të bëjë dhe se nuk e dëgjoni kurrë. Kjo mund të jetë zhgënjyese për të dhe ta bëjë të ndihet sikur nuk mund të bëjë asgjë siç duhet në sytë tuaj. Mundohuni të jeni më të kuptueshëm dhe dëgjoni atë që ai ka për të thënë. Ai mund të ketë nevojë vetëm për pak kohë për t'u qetësuar.

  Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë kur dikush ju leh? (Fakte të plota)

  Ai po ju tradhton.

  I dashuri juaj mund të të tradhtojë nëse ai vazhdimisht tregohet i tmerrshëm, nuk shfaqet dhe ul vetëvlerësimin tuaj. Nëse nuk po kaloni kohë cilësore së bashku, atëherë ai mund të takohet me dikë tjetër.

  Në vijim do të hedhim një vështrim në disa nga pyetjet më të zakonshme.

  Pyetjet e bëra më të shpeshta

  Si ta ndaloni të dashurin tuaj që të mos ju urrejë?

  Nëse i dashuri juaj po ju urren, mund të bëni disa gjëra për t'ju urryer. Së pari, provoni të komunikoni me të dhe të shihni se cila është rrënja e problemit. Nëse ai është thjesht i stresuar ose i mbingarkuar, shikoni nëse mund ta ndihmoni atë me çdo gjë që e shkakton atë. Nëse ka diçka specifike që po bëni dhe që atij nuk i pëlqen, përpiquni ta ndaloni së bëri atë. Ndonjëherë çiftet thjesht nuk klikojnë dhe nuk është faji i askujt; në atë rast, mund të jetë më mirë të ndaheni.

  Çfarë duhet të bëni kur i dashuri juaj ju urren?

  Nëse ndiheni sikur i dashuri juaj ju urren, është e rëndësishme t'i shkoni në fund çështjes. Flisni me të dashurin tuaj dhe përpiquni ta bëni atë të ndihetrehat duke shprehur ndjenjat e tij. Është e mundur që ai thjesht po kalon një kohë të vështirë dhe nuk ju urren vërtet. Sidoqoftë, nëse ndjenjat e tij të urrejtjes drejtohen ndaj jush, është e rëndësishme të keni një bisedë. Përpiquni ta ndihmoni të shohë gabimin e mënyrave të tij dhe sa të lëndueshme mund të jenë fjalët e tij.

  Pse ndihem sikur i dashuri më urren?

  Nëse po pyesni veten pse ndihem sikur i dashuri im më urren, kjo mund të jetë duke dëmtuar shëndetin tuaj mendor. Është e rëndësishme të arrini në fund të sjelljes së tij për të parë nëse ka ndonjë çështje themelore. Nëse i dashuri juaj vazhdimisht ju përul ose injoron nevojat tuaja, është e natyrshme të ndiheni sikur ju urren. Flisni me të për mënyrën se si ndiheni dhe përpiquni të arrini në fund të sjelljes së tij.

  Ish-i dashuri më urren, a mund ta bëj atë të më dojë?

  Jo, nuk mund ta bëni ish të dashurin tuaj të të dojë përsëri nëse ai të urren. Është e mundur që ai mund t'ju falë përfundimisht dhe të vazhdojë, por ka shumë pak gjasa që ai të ndihet përsëri në të njëjtën mënyrë për ju. Nëse ish i dashuri juaj mendon se ju e keni tradhtuar në një farë mënyre, atëherë do të jetë edhe më e vështirë të rifitoni besimin dhe dashurinë e tij.

  pse macja e të dashurit tim më urren mua?

  Mund të ketë disa arsye pse macja e të dashurit tuaj ju urren. Mund të jetë sepse nuk jeni mësuar të jeni pranë maceve dhe macja mund ta ndjejë këtë. Mund të jetë edhe sepse keni erë të ndryshmenga i dashuri juaj, dhe macja ju lidh me diçka që nuk është e njohur. Nëse vazhdimisht po përpiqeni ta përkëdhelni macen ose ta merrni atë, kjo mund të jetë gjithashtu një arsye pse ajo nuk ju pëlqen. Maceve nuk u pëlqen të detyrohen në asgjë, kështu që nëse vazhdimisht po përpiqeni të ndërveproni me të, mund të jetë thjesht e mërzitur. Gjëja më e mirë për të bërë do të ishte t'i lini maces pak hapësirë ​​dhe ta lini të vijë tek ju sipas kushteve të veta.

  pse i dashuri im më urren kur është i dehur?

  Mund të ketë shumë arsye pse i dashuri juaj ju urren kur është i dehur. Mund të jetë se ai nuk është mësuar të pijë dhe kështu zemërohet lehtësisht, ose mund të jetë se ai ka probleme të pazgjidhura zemërimi që dalin kur ai është i dehur. Është gjithashtu e mundur që atij thjesht nuk i pëlqen mënyra se si veproni kur jeni rreth alkoolit. Nëse i dashuri juaj vazhdimisht zemërohet me ju kur pi, ndoshta është më mirë të flisni me të për të, në mënyrë që të përpiqeni të kuptoni rrënjën e problemit.

  pse i dashuri im më urren tani që jam shtatzënë?

  I dashuri juaj mund të ndjejë një sërë emocionesh, duke përfshirë frikën, ankthin dhe konfuzionin. Ai mund të ndihet sikur po humbet kontrollin e jetës së tij dhe se gjithçka po ndryshon. Ai gjithashtu mund të jetë xheloz për fëmijën dhe i frikësuar se ai nuk do të jetë më në qendër të vëmendjes tuaj. Të gjitha këto emocione janë normale dhe është e rëndësishme të përpiqeni të flisni me të për mënyrën se si aipo ndjen. Është e mundur që atij i duhet vetëm pak kohë për t'u përshtatur me lajmet dhe ai do të vijë më në fund.

  pse i dashuri im nuk më pëlqen mua

  Mund të ketë shumë arsye pse i dashuri juaj nuk ju pëlqen. Mund të jetë diçka që keni thënë ose keni bërë që atij nuk i pëlqente, ose thjesht mund të jetë i papajtueshëm me ju. Nëse nuk jeni të sigurt pse i dashuri juaj nuk ju pëlqen, provoni ta pyesni drejtpërdrejt. Ai mund të mos ju japë një përgjigje të drejtpërdrejtë, por të paktën ju do të keni një ide se cili është problemi. Nëse ndiheni ende kështu pas bisedës tuaj, është koha për të vazhduar.

  Mendimet e fundit.

  Ka shumë shenja që i dashuri juaj mund t'ju urrejë. Është e rëndësishme për ju që së pari të merreni me ndjenjat tuaja, dhe më pas të përpiqeni të kuptoni të tijat. Këshilla jonë më e mirë do të ishte nëse ai vazhdon t'ju urrejë ose ju bën të ndiheni sikur jeni pleh, është koha për t'i dhënë fund marrëdhënies dhe për të vazhduar. Shpresojmë të keni gjetur përgjigjen që keni kërkuar dhe keni filluar të kuptoni vetë pse i dashuri juaj aktual po ndihet kështu. Ju gjithashtu mund të dëshironi të shikoni Rolling Eyes Body Language Kuptimi i vërtetë (A jeni ofenduar) për një kuptim më të thellë të përbuzjes.
  Elmer Harper
  Elmer Harper
  Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.