Si të mos mbeteni kurrë pa gjëra për të thënë (Udhëzues përfundimtar)

Si të mos mbeteni kurrë pa gjëra për të thënë (Udhëzues përfundimtar)
Elmer Harper

Tabela e përmbajtjes

Ideja për të mos mbaruar kurrë gjërat për të thënë është një mit. E vërteta është se të gjithëve na mbarojnë gjërat për të thënë dhe është e rëndësishme të dimë se si ta trajtojmë këtë kur të ndodhë.

Ky artikull do t'ju mësojë se si të mos mbeteni kurrë pa gjëra për të thënë. Do t'ju ofrojë teknika dhe pyetje që mund të përdoren kur jeni në një bisedë dhe nuk dini se për çfarë të flisni më pas. Ai do t'ju mësojë gjithashtu procesin e nxjerrjes së informacionit nga mjedisi juaj, në mënyrë që pavarësisht se ku jeni, ose me kë po flisni, të ketë gjithmonë diçka të re për të folur.

Shiko gjithashtu: Pasqyrimi i tërheqjes së gjuhës së trupit (Tregoni nëse Somone është një flirt)

Tema që do të trajtojmë se si të mos mbarojmë kurrë gjërat për të thënë

 • Ndërtoni një kuptim të mirë të qëndrimit tuaj të gjuhës së mjeshtrit. 7>
 • Dëgjimi në një nivel më të thellë (dëgjimi kritik)
 • Kuptoni gjuhën tuaj të trupit dhe gjuhën e tyre

Gjëja e parë që duhet të zotërojmë qëndrimin dhe filozofinë.

Gjëja e parë që duhet të zotërojmë është qëndrimi dhe filozofia jonë. Cilat janë qëndrimet dhe filozofitë që do të na çojnë atje ku duam të shkojmë?

Ky është hapi i parë në rrugëtimin tonë. Hapi tjetër është të dimë se kush jemi, çfarë kemi, çfarë kemi nevojë dhe çfarë mund të bëhet me të. Këto janë pyetjet që do të na çojnë në rrugën e vetë-zbulimit.

Udhëtimi ka të bëjë me vendosjen për të bërë bisedëndisa tema në mendje që mund t'i riktheheni nëse biseda fillon të qetësohet.

9. Si të mos mbeteni kurrë pa gjëra për të thënë kur flisni me të huaj

Mënyra më e mirë për të mos mbaruar kurrë gjërat për të thënë kur flisni me të huajt është të interesoheni sinqerisht për personin tjetër dhe të bëni pyetje rreth tyre. Gjithashtu, përpiquni të gjeni gjuhën e përbashkët me personin tjetër, si interesat, përvojat ose vlerat e përbashkëta.

Për më tepër, përpiquni të jeni një dëgjues i mirë dhe të jeni të vëmendshëm ndaj gjuhës së trupit dhe shenjave të personit tjetër. Së fundi, shmangni të folurit shumë për veten dhe drejtojeni bisedën drejt temave për të cilat personi tjetër është i interesuar.

Përmbledhje

Mënyra më e mirë për të shmangur mbarimin e gjërave për të thënë është të jeni të përgatitur. Kjo do të thotë të kesh disa tema në mendje për të cilat mund të flasësh në çdo kohë. Do të thotë gjithashtu të jesh një dëgjues i mirë dhe të jesh i interesuar për atë që njerëzit e tjerë kanë për të thënë. Nëse mund t'i bëni këto gjëra, nuk do ta gjeni kurrë veten në një situatë ku nuk keni asgjë për të thënë.

ndodh.

Disa njerëz kanë frikë të flasin me të huajt, gjë që mund të jetë një pengesë e madhe në jetën e tyre. Frika nga refuzimi nuk është e nevojshme, sepse është vetëm një çështje për të hedhur hapin e parë dhe për të hyrë në bisedë. Kur hyni në një bisedë me dikë, mund të zbuloni se çfarë duan, çfarë i pëlqen dhe si mund t'i ndihmoni. Gjithçka ka të bëjë me marrjen e vendimit për të filluar të flasësh dhe për të parë se ku shkon nga atje.

Kur bëhet fjalë për biseda të vogla, mund të jetë e vështirë të gjesh diçka të përbashkët me dikë tjetër. Kjo është arsyeja pse mënyra më e mirë për të përdorur bisedat e vogla është kur takoni dikë dhe dëshironi të thoni diçka që ai do ta kuptojë. Të thuash atë që ke në mendje ose çfarë po ndodh brenda botës janë të dyja tema të mira bisede për biseda të vogla.

Lëre që biseda të rrjedhë prej andej, merre tema, por mos e ndërprisni, bëni një shënim mendor dhe kthehuni te ajo temë më vonë gjatë bisedës.

Një bisedë nuk ka të bëjë vetëm me atë që thuhet, por me mënyrën se si thuhet. Kur bëni një pyetje, njerëzit mund të tregojnë nëse jeni të sinqertë nga mënyra se si e thoni atë. Pyetjet e mira vijnë nga kurioziteti dhe interesi për personin të cilit i bëhet pyetja, në vend që nga dëshira për të marrë diçka prej tyre.

Nëse keni qenë ndonjëherë në një bisedë që bëhet e vështirë dhe e njëanshme, ndoshta është për shkak se personi që e ka iniciuarbiseda filloi të tregonte historinë e tyre pa pritur një përgjigje. Kjo mund t'i bëjë njerëzit të ndihen të pakëndshëm, të injoruar dhe të mosrespektuar. Për të minimizuar që kjo të ndodhë, është e rëndësishme t'i jepni partnerit tuaj bashkëbisedues një mundësi për të folur. Në seksionet e mëposhtme, ne do të shikojmë se si mund ta bëni këtë.

Kuptoni aftësitë e një komunikuesi mjeshtër?

“Komunikuesit e mëdhenj flasin të vërtetën e tyre.”

Aftësia për të komunikuar në mënyrë efektive është aftësia kryesore për çdo person të suksesshëm. Nuk mjafton të jesh në gjendje të flasësh dhe të shkruash, duhet të jesh në gjendje t'i artikulosh idetë dhe mendimet e tua në një mënyrë që rezonon me njerëzit me të cilët po bisedon, qofshin ata shefi apo klientët e mundshëm.

Këtu janë disa këshilla për t'u bërë një komunikues mjeshtëror.

Dëgjojeni thellësisht, por mund të jetë e humbur. Media dixhitale ka krijuar një pengesë mes njerëzve që dikur ishin të disponueshme për kontakt personal. Për të njohur mirë dikë, duhet të dëgjoni thellë dhe të kuptoni se çfarë po ndodh me atë person. Komunikuesit më të mirë e dinë se dëgjimi i thellë është një nga elementët themelorë të komunikimit të suksesshëm.

Njerëzit do të ndihen sikur po dëgjohen, ata do të lidhen me ju në një nivel më të thellë. Është diçka që është ndërtuar tek ne dhe ne mund ta kuptojmë kur njerëzit duan vërtetkuptoni ose njihuni me ne.

Temën e dëgjimit kritik do ta trajtojmë më në detaje më vonë në artikull. Tani për tani, vetëm mos harroni të ndaloni dhe të dëgjoni atë që thuhet.

Ejani nga Respekti.

Ju mund të thoni çfarë të doni, por ka disa gjëra që duhet t'i thoni me respekt. Kjo është aq e rëndësishme sa ia vlen të përsëritet: "Mund të thuash çfarë të duash, por ka disa gjëra që duhet t'i thuash me respekt."

Liria për të thënë çfarë të duash është një nga privilegjet e shumta që kemi në këtë vend. Megjithatë, ka ende disa gjëra që duhen thënë me respekt dhe ndjeshmëri.

Komunikimi i qartë është çelësi.

Jini të qartë në bisedën tuaj, bëni pyetje të mira, të mprehta dhe keni një kuptim të qartë të asaj që personi tjetër po thotë.

Është e rëndësishme të keni një të folur të qartë me të, kur ju të flisni me të. Kjo mund të jetë e vështirë nëse nuk po bëni pyetje të mira dhe të mprehta. Thënë kështu, as mos jepni shumë kërkesa ose pyetje menjëherë. Jini të vetëdijshëm për rrjedhën e bisedës dhe sigurohuni që është e natyrshme që personi tjetër të flasë për atë që dëshiron të flasë.

Silleni bisedën në një fund të natyrshëm .

Të thuash se duhet të shkosh mund të jetë më e lehtë të thuash sesa të bësh, por ka disa truke të mira. Një nga gjërat e para që mund të bëni është të shikoni veten tuajshikojeni ose prekeni dhe thoni "Më duhet të dash" ose "Nuk kam shumë kohë. Le të kapemi më vonë."

Ka disa ide të shkëlqyera mbi shkencën e njerëzve për të përfunduar një bisedë, shikoni ato.

Dëgjimi në një nivel më të thellë (Dëgjimi kritik)

Që të mos mbaroni kurrë gjërat për të thënë, duhet të jeni një dëgjues i mirë. Ju duhet të dëgjoni me vëmendje të tjerët dhe të jeni të interesuar të dëgjoni atë që ata kanë për të thënë. Ju gjithashtu mund të mësoni shumë për një person duke i dëgjuar ata të flasin për interesat, përvojat dhe opinionet e tyre. Për më tepër, mund të bëni pyetje të zhytura në mendime për të nisur një bisedë dhe për ta vazhduar atë. Së fundi, mbani mend se secili ka këndvështrimin e tij dhe diçka interesante për të ndarë, prandaj vlerësoni kontributin e të tjerëve dhe mos kini frikë të ndani edhe mendimet dhe idetë tuaja. Duke qenë një dëgjues i mirë dhe duke u përfshirë në biseda të zhytura në mendime, nuk do të mbeteni kurrë pa gjëra për të thënë.

Çfarë është dëgjimi kritik dhe si e bëjmë atë?

Dëgjimi kritik ka të bëjë me gjetjen e kohës për të dëgjuar me kujdes atë që thotë dikush dhe për të kuptuar se si ajo që po thotë lidhet me ne dhe jetën tonë. Ka të bëjë me të dëgjuarit për të kuptuar, jo për të gjykuar.

Shikoni këtë fjalim të mahnitshëm Ted nga William Ury mbi "Fuqia e të dëgjuarit"

Kuptoni gjuhën tuaj të trupit dhe gjuhën e tyre

Një nga çelësat për të mos mbaruar kurrë gjërat për të thënë është përdorimi i trupitgjuhën gjatë bisedave. Për shembull, ju mund të përfshini dikë duke e përkulur kokën anash dhe duke mbajtur kontakt të mirë me sy. Ne kemi shkruar shumë për gjuhën e trupit dhe komunikimin joverbal në bodlanaugematters.com.

20 Këshilla të dobishme se si të mos mbarojnë kurrë gjërat për të thënë

Ka shumë këshilla për të vazhduar një bisedë. Këtu janë njëzet nga më të mirat:

 1. Dëgjoni mendimet tuaja dhe përdorni ato për të filluar biseda të reja.
 2. Bëni pyetje të mira për punën, jetën, miqtë ose anëtarët e familjes.
 3. Zbato teknika kritike të dëgjimit.
 4. Zbato teknika kritike të dëgjimit>
 5. Vëzhgoni shenjat e tyre joverbale.
 6. Kushtojini vëmendje lajmeve botërore për të frymëzuar tema të reja.
 7. Vini re rrobat që ata kanë veshur ose distinktivët.
 8. Bëni deklarata vëzhgimi.
 9. Bëni deklarata vëzhgimi.
 10. Bëni pyetje të hapura.
 11. Bëni pyetje të qarta. lidhjen e ideve.
 12. Zbuloni nëse njerëzit kanë miq ose të afërm të përbashkët.
 13. Mos kini frikë ta lini bisedën të përfundojë natyrshëm.
 14. Ji i sjellshëm në çdo kohë.
 15. Përfundo bisedën kur të duash. nga bisedat e mëparshme.
 16. Bëhu vetvetja.
 17. Kurrë mos vish nga një vend i rremë ose mos u përpiq të fitoshdiçka.

Pyetje dhe përgjigje

1. Cilat janë disa këshilla për të mos mbaruar kurrë gjërat për të thënë?

Epo, së pari, sigurohuni që të vazhdoni me ngjarjet aktuale në mënyrë që të keni gjithmonë diçka për të thënë për atë që po ndodh në botë. Së dyti, njihuni me sa më shumë njerëz që mundeni dhe interesohuni për jetën e tyre, në mënyrë që të mund të filloni një bisedë për çdo gjë që mund t'u interesojë. Së fundi, mos kini frikë të jeni vetvetja dhe të ndani mendimet dhe opinionet tuaja për gjërat, edhe nëse mendoni se askush tjetër nuk do të jetë dakord me ju, dikush atje me siguri do ta bëjë.

2. Si mund të vazhdoni një bisedë?

Ka disa mënyra për të vazhduar një bisedë. Një mënyrë është t'i bëni pyetje personit për veten e tyre. Një mënyrë tjetër është të gjeni interesa të përbashkëta dhe të flisni për to. Ju gjithashtu mund të tregoni histori ose shaka.

3. Cilat janë disa mënyra për t'u siguruar që nuk do të keni kurrë një heshtje të vështirë?

Heshtjet e sikletshme mund të shmangen duke pasur parasysh disa fillestarë të bisedës, duke e mbajtur bisedën të rrjedhë duke bërë pyetje vijuese dhe duke qenë një dëgjues aktiv. Për më tepër, mund të përpiqeni ta drejtoni bisedën drejt temave që ju interesojnë të dyve.

4. Si mund të keni gjithmonë diçka për të thënë në çdo situatë?

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për të pasur gjithmonë diçka për të thënë në çdo situatë. Megjithatë, disa të mundshmemetodat për të rritur gjasat për të pasur diçka për të thënë në shumicën e situatave përfshijnë: të dish shumë për shumë tema të ndryshme, të jesh një mendimtar i shpejtë dhe të jesh një dëgjues i mirë.

5. Cilat janë disa gjëra që mund të bëni për t'u siguruar që kurrë të mos humbisni fjalët?

Ka disa gjëra që mund të bëni për t'u siguruar që nuk do të humbisni kurrë fjalët:

 • Lexoni, lexoni dhe lexoni më shumë. Sa më shumë ta ekspozoni veten ndaj llojeve të ndryshme të shkrimit, aq më shumë do të mësoni se si të komunikoni në mënyrë efektive.
 • Mbani një ditar. Të shkruarit rregullisht do të ndihmojë në përmirësimin e aftësive tuaja të të shkruarit dhe gjithashtu do t'ju japë një mundësi të rregullt për t'u shprehur.
 • Kërkoni mundësi për të praktikuar shkrimin. Qoftë të shkruash për një blog apo të marrësh një klasë shkrimi krijues, përdorimi i aftësive të tua do t'ju ndihmojë të bëheni një shkrimtar më i mirë.

6. Si të mos mbaroni kurrë nga gjërat për t'i thënë një vajze

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për të mos mbaruar kurrë gjërat për t'i thënë një vajze, por ka disa gjëra që mund t'i bëni më pak. Së pari, përpiquni të shmangni bisedën për tema që ka të ngjarë të çojnë në heshtje të sikletshme, si moti ose lajmet.

Në vend të kësaj, përqendrohuni në temat që ju të dy jeni të interesuar dhe që e dini se ajo do të jetë në gjendje të kontribuojë në bisedë. Për më tepër, përpiquni ta mbani bisedën të lehtë dhe të këndshme, në vend që ta bëni atëserioze.

Më në fund, nëse e gjeni veten duke i mbaruar gjërat për të thënë, mos kini frikë t'i bëni pyetje rreth vetes – shumica e njerëzve pëlqejnë të flasin për veten e tyre dhe kjo është një mënyrë e shkëlqyer për ta njohur atë më mirë.

7. Si të mos mbaroni kurrë nga gjërat për t'i thënë dashurisë suaj

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për të mos mbaruar kurrë gjërat për t'i thënë të dashuruarit tuaj, por ka disa gjëra që mund të bëni për t'i bërë më pak gjasat që të ndiheni pa gjuhë. Së pari, njihuni me ta si person duke i bërë pyetje për veten e tyre dhe duke dëgjuar me kujdes përgjigjet e tyre.

Së dyti, sigurohuni që të keni në mendje disa fillestarë të bisedës përpara se të flisni me ta, në mënyrë që të mos jeni të befasuar nëse biseda qetësohet.

Më në fund, mos kini frikë të jeni vetvetja - <1 të jeni të interesuar të jeni vetvetja. Si të mos ju mbarojnë kurrë gjërat për të thënë kur dërgoni mesazhe

Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për të gjithë për këtë pyetje, pasi mënyra më e mirë për të mos mbaruar kurrë gjërat për të thënë kur dërgoni mesazhe do të ndryshojë në varësi të personit që po dërgoni mesazhe dhe kontekstit të bisedës.

Megjithatë, disa këshilla për të shmangur mbarimin e historive, duke i kushtuar vëmendje pyetjeve, duke i kushtuar vëmendje të bisedës, duke i kushtuar vëmendje të veçantë. s dhe mendimet.

Shiko gjithashtu: 100 fjalë negative që fillojnë me L (me përkufizime)

Përveç kësaj, mund të jetë e dobishme të kesh
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.