Të mbështetesh në një karrige (do të thotë më shumë se sa di)

Të mbështetesh në një karrige (do të thotë më shumë se sa di)
Elmer Harper

Çfarë do të thotë të mbështetesh në një karrige në gjuhën e trupit

Përkulja në një karrige është një gjest që shoqërohet me relaksim dhe rehati.

Shihet si një tregues të rehatisë dhe lehtësisë, të cilat mund të jenë të dobishme për t'u përdorur kur dëshironi të dukeni më të relaksuar në një bisedë.

Megjithatë, ka shumë kuptime të tjera kur shihni dikë të mbështetur në një karrige, dhe se të gjitha varet nga konteksti.

Të mbështetesh pas në tabelën e përmbajtjes së karriges

  • Çfarë do të thotë të mbështetesh në një karrige në gjuhën e trupit
  • Të kuptosh kontekstin në gjuhën e trupit
  • Mëso fillimin e bazës
  • Lexo në grupe
  • Gjuha e trupit mashkullor e mbështetur në karrige
  • Gjuha e trupit grua e mbështetur në karrige
  • Trupi gjuha do të thotë të përkulesh në karrige
  • Gjuha e trupit duke u mbështetur në karrige duart pas kokës
  • Përmbledhje

Të kuptuarit e kontekstit në gjuhën e trupit

Fjala kontekst sipas një kërkimi të shpejtë në google “rrethanat që formojnë mjedisin për një ngjarje, deklaratë ose ide dhe në termat e të cilave ajo mund të kuptohet plotësisht”.

Kur lexojmë fjalët joverbale të dikujt ne duhet të kuptojmë se ku jemi, me kë po flasim dhe çfarë është biseda përreth, në mënyrë që të kuptojmë mirë kontekstin.

Të kuptuarit e kontekstit do të na japë të dhëna se si ndihet në të vërtetë ai person.

Për shembull, kur shihni dikë duke u intervistuar në TVper here te pare jane jashte apo ne studio? Për çfarë po flasin? A është një temë që ata e kuptojnë? Si janë veshur? A mendoni se ata janë nën stres apo duken më të relaksuar?

Kur studiojmë kontekstin e situatës, kjo do të na japë të dhëna ose pika të dhënash se si ndihet personi në këtë moment.

Gjuha e trupit mashkullor duke u mbështetur në karrige

Një mashkull i ulur në një karrige me duart në mbështetëse dhe këmbët e tij të kryqëzuara në dysheme i mbështetur në karrige, duke e vendosur peshën e tij në pjesën e pasme të karrige. Kjo zakonisht nënkupton që ai ndihet dembel ose i lodhur.

Disa meshkuj do të ulen kështu ndërsa dëgjojnë dikë duke folur, ndërsa disa mund ta bëjnë këtë vetëm kur janë të mërzitur ose të përgjumur.

Në përgjithësi. , kur shihni një mashkull të mbështetur në karrigen e tij, ai ndihet i relaksuar, më i qetë me atë që po ndodh rreth tij.

E rëndësishme të mbani mend kontekstin është thelbësor këtu kur lexoni gjuhën e trupit të një mashkulli kur ata janë e mbështetur në një karrige.

Gruaja e gjuhës së trupit e mbështetur në karrige

Në mënyrë tipike, kur shohim një grua të mbështetur në karrige me këmbët e saj të kryqëzuara, ajo shfaq një ndjenjë të të qenit e relaksuar dhe e rehatshme me atë që po bën.

Shiko gjithashtu: Kuptimi i botës deluzive të narcisistëve

Mos harroni kontekstin dhe të kuptuarit e bazës së tyre është thelbësore këtu kur lexoni komunikimin joverbal të dikujt.

Shiko gjithashtu: 68 fjalë negative që fillojnë me J (me përkufizim)

Gjuha e trupit do të thotë të përkulesh në karrige

Duke u mbështetur në trupin e karrigesgjuha gjithashtu mund të gabohet si personi që ndihet i qetë dhe i sigurt.

Megjithatë, kjo gjuhë e trupit mund të jetë një shenjë se personi është i mërzitur dhe nuk është i interesuar për bisedën. Prandaj, ne po përpiqemi të largohemi nga situata ose biseda.

Ndërsa jemi ulur, pesha jonë e trupit zhvendoset në njërën anë, duke bërë që njëra shpatull të prekë pjesën e pasme të karriges dhe njëra këmbë të shtrihet pas nesh. .

Kini vëmendje kur ta shihni këtë, pasi ky person mund të mërzitet me bisedën.

Kur ndihemi të relaksuar, zakonisht do ta zhvendosim peshën në mënyrë që të dyja këmbët të jenë në tokë dhe në një kënd të drejtë me njëri-tjetrin.

Ky pozicion quhet "qëndrim i relaksuar" sepse nënkupton që personi është rehat me mjedisin e tij, i qetë me veten dhe nuk ndjen asnjë presion nga rrethinat ose nga ajo që ata po bëjnë.

Siç më sipër, konteksti është thelbësor për të kuptuar se çfarë po ndodh në të vërtetë në kokën e një personi.

Gjuha e trupit të mbështetur në karrige duart pas kokës

Kjo është një pozë neutrale e mbështetur në shpinë që komunikon se personi ndihet i sigurt.

Poza e mbështetur në duart e karriges pas kokës duket e rehatshme dhe e sigurt. Kjo gjuhë e trupit sugjeron gjithashtu se personi është në kontroll të zonës së tij.

Përkulja në një karrige me duart pas kokës i dërgon një sinjal të fortë kujtdo në dhomë qëai person është në krye.

Kur e shikojmë nga një këndvështrim joverbal, ata po shfaqin organet e tyre vitale dhe nuk kanë frikë se dikush do t'i dëmtojë ose do t'i sulmojë në afërsi.

Për shembull, në një takim, mund të vëreni se një individ është mbështetur në karrigen e tij me krahët pas kokës. Ata po sinjalizojnë se janë të relaksuar dhe të sigurt.

Në një takim, një individ mund të jetë ulur drejt me krahët e mbajtur fort në gjoks. Ata po sinjalizojnë se po ndihen në mbrojtje dhe kanë një ndjenjë vulnerabiliteti.

Kur shihni dikë të mbështetur në karrige me duart pas kokës, ata po shfaqin sinjale alfa mashkullore.

Mësoni të bëni bazën

Pasi të kuptojmë kontekstin e dikujt nga këndvështrimi i gjuhës së trupit, ne duhet të gjejmë bazën e atij personi.

Baza është sjellja e një personi kur ai ndihet i qetë ose jo në një situatë stresuese.

Termi 'bazë' është sjellja e një personi kur ndihet i qetë ose jo në një situatë stresuese. Mund të përdoret për të krahasuar me sjelljen e tyre në një situatë të tensionuar për të parë se si reagojnë.

Për shembull, nëse baza e dikujt është se ata i shtyjnë syzet lart në hundë shpesh gjatë bisedës dhe ne shohim që ata i heqin syzet për të kuptuar një pikë, ne e dimë se ka kuptimin pas aktit joverbal të heqjes së syzeve të tyretheksoni një pikë.

Një bazë në termat e gjuhës së trupit është një ndryshim nga i rehatshëm në të pakëndshëm.

Për të mësuar më shumë rreth kontrollit bazë, ju lutemi referojuni artikullit tonë të plotë këtu.

Të lexuarit në grupe

Të kuptuarit e vijës bazë të një personi është çelësi për të kuptuar se çfarë po ndodh.

Grupet janë lëvizje ose zhvendosje të gjuhës së trupit që largohen nga vija bazë e një personi. Këto grupe shkaktohen nga ankthi, zemërimi, zhgënjimi ose eksitimi.

Duke identifikuar grupime në gjuhën e trupit të një personi, ne mund të identifikojmë gjithashtu gjendjen e tij emocionale dhe ndjenjat ndaj një individi ose subjekti tjetër.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë se si të lexoni saktë gjuhën e trupit, ju sugjerojmë të shikoni artikullin tonë të plotë këtu.

Përmbledhje

Përkulja në karrige mund të nënkuptojë se dikush është relaksuar dhe po ndihet rehat.

Përndryshe, përkulja mbrapa mund të tregojë se dikush ndihet në mbrojtje, veçanërisht kur është në një mjedis profesional.

Gjuha e trupit mund të keqkuptohet dhe keqinterpretohet lehtësisht. Është e rëndësishme të mësoni kuptimin e gjesteve dhe prirjeve të ndryshme në mënyrë që të shmangni komunikimin e gabuar në vendin e punës.

Nëse ju pëlqeu të lexoni këtë postim, mund të lexoni për kokën e gjuhës së trupit.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.