Kuptoni gjuhën e trupit të qafës (zona e harruar)

Kuptoni gjuhën e trupit të qafës (zona e harruar)
Elmer Harper

Qafa është pjesa më e cenueshme e trupit tonë. Është gjithashtu një pjesë jetike e trupit tonë, pasi na lejon të marrim frymë, të pimë, të hamë, të flasim, të mendojmë dhe të marrim sinjale nga trupi në trurin tonë.

Sigurimet joverbale më të zakonshme që shohim njerëzit përdorin kur bëhet fjalë për qafën janë si më poshtë. Prekja e qafës shpesh sinjalizon rehati, parehati dhe interes.

A keni vënë re ndonjëherë dikë duke i prekur qafën ndërsa është duke folur me ju? Ky është shpesh një sinjal shqetësimi. Ka më shumë se njëzet muskuj të qafës, që është një burim i mirë informacioni kur bëhet fjalë për leximin e komunikimit joverbal.

Shiko gjithashtu: Si të zhvillojmë një personalitet? (Këshilla për zhvillimin e personalitetit)

Një nga gjërat e para që duhet të kuptojmë kur lexojmë qafën e dikujt për fjalët joverbale të gjuhës së trupit është konteksti që rrethon pse ata mund të prekin qafën e tyre.

Ne do të hedhim një vështrim se çfarë do të thotë konteksti më pas dhe pse duhet ta kuptoni këtë fillimisht.

Gjuha e trupit të qafës Tabela e përmbajtjes

 • Të kuptojmë së pari kontekstin
 • Gjuha e trupit, gjerdani, gjesti dhe kuptimi
  • Prekja e qafës
  • Mbulimi i qafës
  • Masazhimi i qafës Gjuha e trupit
  • Tërheqja e lëkurës rreth qafës
  • Zgjatja e qafës Gjuha e trupit
  • ngurtësimi i qafës
  • Gëlltitja
  • Luajtja me Kravatë
 • Afrimi i qafës ose tërheqja e një këmishe
 • Përmbledhje

Të kuptojmë së pari kontekstin

Konteksti është mjedisin ose rrethanat e një ngjarjeje,situata, etj.

Konteksti në gjuhën e trupit mund të shpjegohet duke shqyrtuar tre pjesë kryesore:

 • Vendosja: mjedisi dhe situata e komunikimit.
 • Personi: emocionet dhe synimet.
 • Komunikimi: shprehjet e fytyrës dhe gjestet e folësit.

Kur analizojmë gjuhën e trupit të dikujt tjetër, duhet të marrim parasysh të tre shembujt e mësipërm në mënyrë që të marrim një lexim të vërtetë mbi situatën.

Gjuha e trupit , gjerdani, gjesti dhe kuptimi

Prekja e qafës

Ka shumë arsye pse dikush do të prekë qafën e tij. Për këtë arsye, ne kemi shkruar një postim krejtësisht të ndryshëm për prekjen e qafës këtu.

Mbulimi i qafës

Ky term përdoret për të treguar gjuhën e trupit të një personi për të treguar të tijin/saj ndjenje. Më së shumti shihet te njerëzit që janë të turpshëm, të ndrojtur, të parehatshëm, të shqetësuar ose me dhimbje.

Mbulimi i gjuhës së trupit të qafës ndodh shpesh kur dikush ndihet i kërcënuar. Kjo gjuhë e trupit njihet edhe si mbulimi i pikës së dobët.

Masazhimi i qafës Gjuha e trupit

Masazhimi i qafës është një formë e gjuhës së trupit që mund të interpretohet në shumë mënyra.

Masazhimi i qafës shpesh mund të shihet tek njerëzit që janë të dashur. Kjo është zakonisht kur një person fërkon qafën e tjetrit ndërsa ata janë të përfshirë në një bisedë.

Një interpretim tjetër i besueshëm është se personi që fërkon qafën tuaj ështëduke u përpjekur t'ju shpërqendrojë ose t'ju vë në gjumë.

Mund të nënkuptojë gjithashtu se personi që fërkon qafën tuaj kujdeset sinqerisht për ju dhe dëshiron t'ju japë pak besim.

Masazhimi i qafës është shihet si një shenjë e intimitetit sepse ka disa përfitime personale për të dyja palët e përfshira, të tilla si ulja e presionit të gjakut dhe reduktimi i niveleve të stresit.

Nga ana tjetër, nëse shihni dikë duke i masazhuar anash qafa gjatë një bisede ose debati të nxehtë, kjo është zakonisht një shenjë stresi ose presioni.

Konteksti është kyç për të kuptuar pse dikush po ju masazhon qafën ose qafën.

Tërheqja e Lëkura rreth qafës

Disa njerëz tërheqin lëkurën në pjesën e sipërme të qafës për t'u përpjekur të qetësohen. Shpesh bëhet nga individë të moshuar pas një ngjarjeje ose mesazhi stresues. Shpesh quhet biberon në komunitetin e gjuhës së trupit.

Gjuha e trupit që zgjat qafën

Gjuha e trupit për shtrirjen e qafës është një shenjë stresi sepse zakonisht bëhet kur dikush është i frustruar ose i stresuar.

Mund të jetë gjithashtu një përpjekje për të çliruar tensionin në pjesën e sipërme të shpinës, të shkaktuar nga qëndrimi i dobët gjatë qëndrimit ulur për një kohë të gjatë ose kur shikoni lart në ekran gjatë gjithë ditës (veçanërisht nëse nuk përdorni teknikat e duhura ergonomike).

Ngurtësimi i qafës

Ngurtësimi i qafës është një shenjë e të qenit hiper vigjilent, të cilën më së shpeshti do ta shihni kur dikush i kushton vëmendjendaj diçkaje që shqetëson. Ju gjithashtu mund të shihni ngurtësim të qafës kur ata sapo janë trembur.

Gëlltitja

Një gëlltitje e fortë zakonisht është e dukshme dhe e dëgjueshme. Shpesh do ta shihni këtë tek dikush që frikësohet ose stresohet shumë.

Është një refleks në fyt që ndodh automatikisht:

1) Një gëlltitje e fortë zakonisht është e dukshme dhe e dëgjueshme.

2) Shpesh do ta shihni këtë tek dikush që frikësohet.

3) Një gëlltitje e fortë mund të jetë gjithashtu një tregues se jeni duke përjetuar stres të lartë.

Të luani me kravatën tuaj

Kur dikush prek kravatën e tij, ai në mënyrë të pandërgjegjshme po komunikon se ndihet nën presion ose jo rehat. Dhe personi që po shikon personin duke prekur kravatën e tij mund të jetë më i prirur t'i marrë seriozisht ndjenjat e tij.

Kravatat janë më shumë se thjesht një aksesor mode. Kur prekni kravatën tuaj, është një mënyrë e pavetëdijshme për të komunikuar se ndiheni nën presion ose jo rehat.

Një kravatë është një veshje e përbërë nga një copë pëlhure e ngushtë, zakonisht mëndafsh ose poliestër, që vishet zakonisht përreth qafa dhe nën jakën e një këmishë për qëllime dekorative.

Shiko gjithashtu: Fjalë dashurie që fillojnë me O (me përkufizim)

Një kravatë mund të përdoret nga burrat për t'i shtuar formalitet pamjes së tyre dhe ndjenjës së veshjes.

Afrimi i qafës ose tërheqja e këmishës

Tërheqja ose ngritja e këmishës është një mënyrë për të ftohur trupin tuaj. Kjo zakonisht është një shenjë e lartëstresi.

Përmbledhje

Kur bëhet fjalë për të kuptuar gjuhën e trupit të qafës, së pari duhet të marrim parasysh kontekstin. Më pas ne shohim sinjalin joverbal që arrin kulmin e interesit tonë dhe mund ta përdorim atë si një pikë referimi.
Elmer Harper
Elmer Harper
Jeremy Cruz, i njohur edhe me pseudonimin e tij Elmer Harper, është një shkrimtar i pasionuar dhe entuziast i gjuhës së trupit. Me një sfond në psikologji, Jeremy ka qenë gjithmonë i magjepsur nga gjuha e pashprehur dhe shenjat delikate që rregullojnë ndërveprimet njerëzore. Duke u rritur në një komunitet të larmishëm, ku komunikimi joverbal luajti një rol jetik, kurioziteti i Jeremy-t për gjuhën e trupit filloi që në moshë të re.Pas përfundimit të diplomës në psikologji, Jeremy filloi një udhëtim për të kuptuar ndërlikimet e gjuhës së trupit në kontekste të ndryshme sociale dhe profesionale. Ai mori pjesë në seminare të shumta, seminare dhe programe të specializuara trajnimi për të zotëruar artin e dekodimit të gjesteve, shprehjeve të fytyrës dhe qëndrimeve.Nëpërmjet blogut të tij, Jeremy synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e tij me një audiencë të gjerë për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive të tyre të komunikimit dhe për të përmirësuar të kuptuarit e sinjaleve joverbale. Ai mbulon një gamë të gjerë temash, duke përfshirë gjuhën e trupit në marrëdhënie, biznes dhe ndërveprime të përditshme.Stili i shkrimit të Jeremy-t është tërheqës dhe informues, pasi ai ndërthur ekspertizën e tij me shembuj të jetës reale dhe këshilla praktike. Aftësia e tij për të zbërthyer konceptet komplekse në terma lehtësisht të kuptueshëm i fuqizon lexuesit të bëhen komunikues më efektivë, si në mjedise personale ashtu edhe në ato profesionale.Kur nuk shkruan apo hulumton, Jeremy-t i pëlqen të udhëtojë në vende të ndryshmepërjetoni kultura të ndryshme dhe vëzhgoni se si shfaqet gjuha e trupit në shoqëri të ndryshme. Ai beson se të kuptuarit dhe përqafimi i shenjave të ndryshme joverbale mund të nxisë ndjeshmërinë, të forcojë lidhjet dhe të mbushë boshllëqet kulturore.Me angazhimin e tij për të ndihmuar të tjerët të komunikojnë në mënyrë më efektive dhe ekspertizën e tij në gjuhën e trupit, Jeremy Cruz, i njohur ndryshe si Elmer Harper, vazhdon të ndikojë dhe frymëzojë lexuesit në mbarë botën në udhëtimin e tyre drejt zotërimit të gjuhës së pashprehur të ndërveprimit njerëzor.